takis Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2006 Share Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2006 :D :D :D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pastelius Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2006 Share Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2006 Sorry ρε παιδια.Μια απορια που μου δημιουργηθηκε.. Αν εχω 2 strat αμερικανες ΚΑΡΦΙ σε 2 ΙΔΙΟΥΣ ενισχυτες π.χ. fender.H μια maple η αλλη rosewood. Ιδιες εντασεις,ιδιες ρυθμισεις. Αν παιξει ο Τακης και ο Superfunk το ιδιο ακκορντο ταυτοχρονα..Δε θα ακουστει διαφορα?Για τα μπασσα τουλαχιστον δεν ισχυει αυτο,θα ακουστει καραμπαμ η διαφορα.Στις κιθαρες?Το χει κανει κανεις? :?: :?: :lol: feel da FUNK blast Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Abraxas Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2006 Share Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2006 Sorry ρε παιδια.Μια απορια που μου δημιουργηθηκε..Αν εχω 2 strat αμερικανες ΚΑΡΦΙ σε 2 ΙΔΙΟΥΣ ενισχυτες π.χ. fender.H μια maple η αλλη rosewood. Ιδιες εντασεις' date='ιδιες ρυθμισεις. Αν παιξει ο Τακης και ο Superfunk το ιδιο ακκορντο ταυτοχρονα..Δε θα ακουστει διαφορα?Για τα μπασσα τουλαχιστον δεν ισχυει αυτο,θα ακουστει καραμπαμ η διαφορα.Στις κιθαρες?Το χει κανει κανεις? :?: :?: :lol:[/quote'] Ρε συ Μητσάρα, το θέμα δεν είναι αυτό... το θέμα είναι ότι αν εσύ ο ίδιος παίξεις το ίδιο ακκόρντο με μια Strat... και μετά πάλι το ίδιο ακκόρντο με μια κιθάρα που ήταν δίπλα της στη γραμμή παραγωγής :wink: πάλι μπορεί να ακουστεί διαφορετικά! :wink: Καλύτερα ή χειρότερα... ποιος θα το πει; :wink: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pastelius Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2006 Share Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2006 Mωρε το καλυτερα/χειροτερα ειναι σχετικο... Απλα λεω,μεταξυ μιας maple & rosewood κιθαρας,δεν θα ακουστει διαφορα?...Σε μπασσα η διαφορα ειναι "who" στο αυτι.Στην κιθαρα? feel da FUNK blast Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2006 Share Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2006 Δηλ. εννοεις οτι αν ΒΓΑΛΕΙΣ το μπρατσο απο το μπασο σου (το οποιο εχει π.χ. rosewood ταστιερα) & βαλεις στη θεση του ενα ολοϊδιο μπρατσο αλλα με maple ταστιερα & καταφερεις να κανεις ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο set up η διαφορα θα ειναι "γουαου"? ΠΟΛΥ αμφιβαλλω..... (Το εχω κανει και σε μπασα & σε κιθαρες και ΚΑΝΕΝΑΣ μπασιστας & κιθαριστας στο στουντιο δεν μπορεσε ποτε να ακουσει τη διαφορα βεβαια με την...ΠΛΑΤΗ στραμενη προς το μπασο/κιθαρα.. :lol: ) Σε λιγο θα μας πεις οτι ακους σε πια κομματια των Police o Sting παιζει με maple η με rosewood ταστιερα.. :lol: :lol: :lol: www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pastelius Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2006 Share Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2006 Δηλ. εννοεις οτι αν ΒΓΑΛΕΙΣ το μπρατσο απο το μπασο σου (το οποιο εχει π.χ. rosewood ταστιερα) & βαλεις στη θεση του ενα ολοϊδιο μπρατσο αλλα με maple ταστιερα & καταφερεις να κανεις ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο set up η διαφορα θα ειναι "γουαου"?ΠΟΛΥ αμφιβαλλω..... Κι ομως... :lol: :lol: Αλλα μαλλον εν τελει παντα κατι θα διαφερει :wink: Μιλαμε παντα για το ιδιο σεταρισμα ' date='οκ?Προσωπικα σε 2 jazz που το χα κανει μ ενα φιλο απ το ωδειο η διαφορα ηταν ολοφανερη..Αμερικανακια και τα 2,σειρα '90s. Φυσικα ξερεις περισσοτερα,αλλα η διαφορα ακουγοταν δε θα πω ψεμματα! :lol: Μου φαινεται περιεργο ομως που δεν ακουγεται στις κιθαρες..anyway,Whatever u say ... :wink: :D [/img'] feel da FUNK blast Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Acanthor Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2006 Share Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2006 Τελικά ποιά η διαφορά μεταξύ MAPLE και ROSEWOOD??? ..there's too much panic in this town... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2006 Share Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2006 Ο Φεντερ παντως σταματησε να βγαζει κιθαρες με μεϊπλ απο το 59 & μετα γιατι ...βρωμιζε ευκολα η ταστιερα & παραπονιονταν οι πελατες του! :wink: Η διαφορα ειναι μονο στο feel :wink: Eτσι κι αλλοιως η "μουφα" οτι το ροζγουντ ειναι πιο "ζεστο" & "κοβει πριμα" αποδεικνυεται απο το γεγονος οτι η σχετικη πυκνοτητα και το βαρος του ειναι μεγαλυτερο απο αυτο του μεΪπλ οποτε λογικα και επιστημονικα μιλωντας :lol: θα επρεπε να ειναι πιο πριμαριστο :wink: www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
NickNT Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2006 Share Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2006 Να κάνω μια ερώτηση; Χωρίς ίχνος ειρωνείας πάντα- απλά για να καταλάβω, ει δυνατόν, πόσο ακραίες είναι οι δυο αντίρροπες απόψεις που εκφράζονται. Έχουμε ένα μπάσσο με ιδιαίτερα τονικά χαρακτηριστικά- το warwick thumb ας πούμε (που το βλέπω τώρα στα αριστερά μου να παραπονιέται που δεν θα το πάρω στο live απόψε-χαχαχα!). Αν του βάλω πάνω τους μαγνήτες, την γέφυρα, το nut και το preamp EQ του odyssey μου, θα αποκτήσει τον ήχο του; Ή μάλλον, θα πλησιάσει τον ήχο του; Που είναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικός προς το παρόν; Προσωπικά, πιστεύω πως οι διαφορές θα είναι εξακολουθήσουν να είναι διακριτές, κατά τον τρόπο που τα μοντέλα της Warwick (σε αντίστοιχη τιμή) διαφέρουν κατά βάση στο ξύλο τους... Θα μου πείτε τώρα πως πρόκεται για δυο διαφορετικά σκάφη- ε, φαντάζομαι πως δεν είναι το σχήμα που παίζει τόσο ρόλο- δεν διαφέρουν και τόσο άλλωστε σε κατασκευαστική νοοτροπία! Ας εστιάσουμε στον ρόλο του ξύλου και μόνο! Αν κρίνετε το παράδειγμα ατυχές, τότε οκ. Δεν παίρνω θέση... απλά νομίζω πως το όλο είναι κατά παραπάνω από το σύνολο των (εμφανώς ή μεταποιήσιμων αν προτιμάτε) μερών του (αυτό κάτι από Καντ δεν θυμίζει;!;), και μέσες άκρες υπάρχει τονική διαφοροποιήση... Έστω ακόμη και αν οι αρμοί στο mechanical joint είναι πιο προσεγμένοι σε ένα όργανο σε σχέση με ένα άλλο... έστω κι αν αυτός που βρίσκεται από κάτω δεν πιάνει την διαφορά, αλλά αυτός που παίζει έχει καλύτερο feeling (ψυχοσωματικά!). Δεν ξέρω από κιθάρες- μόνο από μπάσσο. Και δέχομαι πως τα περισσότερα παίζονται σε ένα φτηνό όργανο- αλίμονο! Αλλά, από ένα σημείο και μετά, το κάτι παραπάνω κοστίζει γιατί κρίνεται σε λεπτομέρειες και διαφοροποιείται με λεπτές (ακριβές) αποχρώσεις. Ποιος ξέρει όμως... Α, μιας που λέτε για αυτοκίνητα... αν βάλετε σε 316 τα μηχανικά μέρη μιας Μ3, θα έχετε όντως μια Μ3; Σε ένα clio του '95 τα μηχανικά μέρη του williams, θα έχετε το williams; Οκ, μην εστιάσουμε στα αυτοκίνητα, ας μιλήσουμε για ξύλα! bass @ vertigo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Abraxas Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2006 Share Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2006 Α' date=' μιας που λέτε για αυτοκίνητα... αν βάλετε σε 316 τα μηχανικά μέρη μιας Μ3, θα έχετε όντως μια Μ3; Σε ένα clio του '95 τα μηχανικά μέρη του williams, θα έχετε το williams; Οκ, μην εστιάσουμε στα αυτοκίνητα, ας μιλήσουμε για ξύλα![/quote'] 316--> M3: Σε καμμία περίτπωση, είναι διαφορετικά τα σασί, σε πολύ σημαντικά σημειά, μπορώ να σου πω και σε ποια ακριβώς, αλλά θα βγούμε εκτός θέματος και θα με κατηγορήσουν πάλι για ξερόλα διάφοροι κομπλεξικοί αμόρφωτοι. Clio --> Williams: Βεβαίως! Πολύ ευκολότερα τουλάχιστον! Κάποια μαϊμού Williams, Golf GTI, Integrale είναι ΠΟΛΥ πιο γερά και άκαμπτα από τα original, γιατί βλέπεις, εδώ στη χώρα της μαϊμούς, τυχαίνει να έχουμε μερικούς εξαιρετικούς μαστόρους... και από την άλλη θέλεις και τη σιγουριά ότι η 'μαϊμού' σου δεν θα σκορπίσει στο πρώτο φρενάρισμα... οπότε το 'προσέχεις΄περισσότερο. Απλώς μετέφρασε τα παραπάνω αυτοκινητιστικά σε... κιθαριστικά, και θα έχεις την απάντηση. :wink: Όπως ας πούμε, μερικά πράγματα δε γίνονται... 'Οταν μιλάμε για neck through ή set neck όργανα για παράδειγμα... Τι να συναρμολογήσεις εκεί..? Αυτό το ψυχοσωματικό που λες, δεν έχει να κάνει με το κόστος του οργάνου... κάποια όργανα 'τυχαίνει' και σου κάνουν κλικ. :wink: Από το ακριβό απλώς το απαιτείς περισσότερο... αν σου κλείσουν τα μάτια όμως?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση