Guru pipityri Δημοσιευμένο 8 Ιανουαρίου 2015 Guru Share Δημοσιευμένο 8 Ιανουαρίου 2015 Σωστά μίλησε ο Johnny,ειδικά το Παντως μην τρελενεσαι.Τα παιδια ειναι μεγαλυτερη ευτυχια απο δυο πετυχημενες νοτες.Αρα κομπλε σε βρισκω . Τα πρώτα χρόνια με την κόρη μου μέχρι και να πάει σχολείο, τη μελέτη μου την έκανα κυρίως νύχτα-κάτι που δεν έκανα ποτέ παλιότερα. Συνήθισα σιγά σιγά, και το διατηρώ ακόμα και τώρα. Σπάνια με ακουστικά σε ένα pocket pod που έχω, συνήθως uplugged. Καμιά φορά, αν θέλω να παίξω πάνω σε κάτι, βάζω κι ένα πετάλι λούπα και φτιάχνω backing track φρέσκο φρέσκο. :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Fenderikos Δημοσιευμένο 8 Ιανουαρίου 2015 Share Δημοσιευμένο 8 Ιανουαρίου 2015 Κι εγώ πεταμένα λεφτά θεωρώ το συγκεκριμένο μαραφέτι. Γνώμη μου; Καλύτερα άκου μουσική στο χρόνο που έχεις. Προσωπικά ακούω μουσική ή κάνω ear training σε τέτοια κενά χρόνου, απομνημονεύοντας κάποιο κομμάτι νότα νότα ή απλά μουρμουρίζοντας μελωδίες τις οποίες σκέφτομαι πώς θα τις έπαιζα στην κιθάρα. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο βοηθάει στο παίξιμο και τη φρασεολογία. (Δεν μπορώ τους κιθαρίστες που τα χέρια τους πάνε πιο γρήγορα από τα αυτιά και παίζουν ασκήσεις και μπουρμπουλήθρες ακούγοντας μόνο τον εαυτό τους...) Δες και τα παρακάτω αν θες. http://martintaylor.com/blog/internalizing-music/ http://jazzadvice.com/ingraining-jazz-language-through-visualization/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Holystone Δημοσιευμένο 8 Ιανουαρίου 2015 OP Share Δημοσιευμένο 8 Ιανουαρίου 2015 ...Τα παιδια ειναι μεγαλυτερη ευτυχια απο δυο πετυχημενες νοτες.Αρα κομπλε σε βρισκω . ;) μονο οποιος εχει παιδια καταλαβαινει αυτο ακριβως που γραφεις φιλε Johny ;) thanx ;) Your Ear Rulez! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Holystone Δημοσιευμένο 8 Ιανουαρίου 2015 OP Share Δημοσιευμένο 8 Ιανουαρίου 2015 Κι εγώ πεταμένα λεφτά θεωρώ το συγκεκριμένο μαραφέτι. Γνώμη μου; Καλύτερα άκου μουσική στο χρόνο που έχεις. Προσωπικά ακούω μουσική ή κάνω ear training σε τέτοια κενά χρόνου, απομνημονεύοντας κάποιο κομμάτι νότα νότα ή απλά μουρμουρίζοντας μελωδίες τις οποίες σκέφτομαι πώς θα τις έπαιζα στην κιθάρα. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο βοηθάει στο παίξιμο και τη φρασεολογία. (Δεν μπορώ τους κιθαρίστες που τα χέρια τους πάνε πιο γρήγορα από τα αυτιά και παίζουν ασκήσεις και μπουρμπουλήθρες ακούγοντας μόνο τον εαυτό τους...) Δες και τα παρακάτω αν θες. http://martintaylor.com/blog/internalizing-music/ http://jazzadvice.com/ingraining-jazz-language-through-visualization/ Τι λες τωρα!!! Εγραψες!!!! ;) Your Ear Rulez! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
vasilisgeo72 Δημοσιευμένο 9 Ιανουαρίου 2015 Share Δημοσιευμένο 9 Ιανουαρίου 2015 Εγω εαν και ειμαι πολυ κολημενος με την κιθαρα και περναω αρκετες ωρες την ημερα μαζι τις εχω καταλαβει οτι οταν κανω αποχη εστω καποιον ωρων μετα παιζω καλυτερα και μαλιστα πολυ καλυτερα... i love my stratogibsontele Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Holystone Δημοσιευμένο 20 Νοεμβρίου 2015 OP Share Δημοσιευμένο 20 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα, λοιπόν, αναβιωνω το thread. Το πήρα τελικά μετα απο αρκετό καιρό, καθώς δεν κατάφερα να κανω μοντες για αντίστοιχο. Το βρηκα απο amazon στο 20αρικο, πολύ πιο φθηνά απο eBay. Τωρα, μια χαρά φαίνεται, αληθινό rosewood κτλ. Το μονο θεματάκι ειναι πως ειναι ψηλά το action. 3mm. Και επίσης, καθώς ειναι μονο 4ταστα, στο 4ο ειναι λιγο περίεργη η αίσθηση καθώς εχει μεγάλη αντίσταση. Φαίνεται πως λόγω του τόσο μικρού μικους, το τέντωμα σε σχέση με το πάχος των χορδών (αντίστοιχων ακουστικής) ειναι μεγαλο, εξου και αρκετό το tension. Σκέφτομαι να του κανω και καμία μοντα να κατεβούν λιγο οι χορδές, και να μην θελει πολύ δύναμη (νομίζω αρκετή για την ώρα, ακομα και για μένα που δεν θεωρώ οτι παίζω ελαφρά/απαλά) Τεσπα, για την ανάγκη που το ήθελα, νομίζω κανει τα λεφτα του. Αντίστοιχα είχα πάρει των planet waves αυτο μετα πλήκτρα, αλλα τελικά αυτο ειναι μούφα, καθώς δεν αναπαριστά τον τροπο που παίζει κανείς κιθάρα (Σημ.: νομίζω οτι αυτο δεν ειναι το αυθεντικό pocketstrings. Για αυτο και πιο φθηνό) Your Ear Rulez! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Rebel_Of_South Δημοσιευμένο 21 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσιευμένο 21 Νοεμβρίου 2015 Θεωρώ ότι αυτά τα αντικείμενα απευθύνονται σε λίγους, σε άτομα που έχουν αρκετό χρόνο μακριά από την πραγματική κιθάρα και τους παρέχεται έτσι η δυνατότητα να κάνουν κάποιες υποτυπώδης ασκησούλες για να μην "σκουριάζουν" Εγώ π.χ. έχω αγοράσει το shredneck. Για το σκοπό που το πήρα και για τη φύση της εργασίας μου , είναι πραγματικά πολύτιμο. Δεν μπορώ στη δουλειά μου που είναι είτε σκοπιά μέσα σε αμάξι, είτε δουλειά γραφείου που εξυπηρετεί κοινό να έχω κιθάρα και να μελετάω. Αντ' αυτού, έχω το shredneck που και διακριτικό είναι και μου επιτρέπει να έχω μια στοιχειώδη έστω επαφή των δακτύλων μου με τις χορδές Οπότε, ενώ όλες οι "αντίθετες" απόψεις έχουν λογική και είναι ορθολογικές, καλό θα ήταν να μην απορρίπτουμε τέτοιες μεθόδους , αναλογιζόμενοι το ΛΟΓΟ για τον οποίο δημιουργήθηκαν. Κανένα από αυτά τα αντικείμενα δε διεκδίκησε ποτέ την αντικατάσταση της κιθάρας. Αυτό αποτελεί παρερμηνεία του καταναλωτή. Αν ξέρεις τι προσφέρει και τι χρειάζεσαι, πιστεύω μια χαρά χρήσιμο και ωφέλιμο είναι Σε μια εποχή π.χ. που δεν είχα καθόλου χρόνο να μελετήσω ένα αγαπημένο μου κομμάτι, απομόνωσα κάποια κιθαριστικά θέματα, τα έκανα ασκήσεις, τα εφάρμοσα στο "μαραφέτι" μου και ουσιαστικά "έβγαλα" το κομμάτι κατά 60% μέσω αυτού "There’s no mystery in my gear. And if any, then it’s hidden between hands, heart and soul. It simply must be the way I play" ~ Criss Oliva Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-VangelisV Δημοσιευμένο 21 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσιευμένο 21 Νοεμβρίου 2015 Στο site της εταιριας εχουν 25 $ το 4αρι και 30$ το 6αρι, http://www.pocketstrings.com/models ενω στο amazon 50 και 98 αντιστοιχα ??? http://www.amazon.com/PocketStrings-Guitar-Practice-Black-6-Fret/dp/B00CPPYPIQ/ref=pd_sim_267_5?ie=UTF8&dpID=41mYjnsAjdL&dpSrc=sims&preST=_AC_UL160_SR107%2C160_&refRID=0HHYTSMAS6X00CPNV9YD και ο θωμας 35 γιουρος http://www.thomann.de/gr/alfred_music_publishing_pocket_strings_6_fret.htm Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
otto## Δημοσιευμένο 21 Νοεμβρίου 2015 Share Δημοσιευμένο 21 Νοεμβρίου 2015 Δε ξέρω για αυτή τη συσκευή και δε μπορώ να πω ότι μου αρέσει. Όμως αυτή η "διαμάχη" σύγχρονος βιρτουόζος VS παλιός καλός ρόκερ είναι ανούσια. Άπειρες φορές έχω διαβάσει και ακούσει ότι o Richards είναι ο παίχτης και ο Vai είναι κλόουν ή ότι όση κιθάρα έπαιζε ο Lennon δεν τη παίζει ο κόσμος όλος κλπ (μη κολλάτε στα ονόματα ήταν τυχαία επιλογή). Καταρχάς τα θέματα εδώ είναι δύο. Πρώτον, όλοι αυτοί είναι μουσικοί και παίζουν μουσική για να διασκεδάσουν τον κόσμο. Έχουν κάνει δίσκους, συναυλίες κλπ. Οπότε όλοι είναι επαγγελματίες του είδους και σκοπό έχουν τον βιοπορισμό κυρίως. Δεύτερο και σημαντικότερο, δεν είναι συγκρίσιμοι διότι απευθύνονται σε άλλο κοινό. Οι Govan αυτού του κόσμου γράφουν guitar-oriented κομμάτια χωρίς στοίχους ενώ οι Bob Dylan είναι κυρίως το αντίθετο, δηλαδή παράγουν τραγούδια με κύριο γνώμονα το στοίχο και το groove/feeling. Φυσικά αναμεσά τους υπάρχει αμοιβαίος επηρεασμός αλλά όπως και να το κάνουμε δεν έχει σχέση η μουσική του Satriani με τη μουσική των Rolling Stones και αυτό είναι καλό. Επίσης όλα αυτά τα μεγέθη πρεπει να κανονικοποιούνται με την εποχή, το hype κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση