asprados Δημοσιευμένο 4 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 4 Δεκεμβρίου 2014 Καλησπέρα στο φόρουμ! Μπαίνω άμεσα στο ψητό... Πάνω σε μητρική Abit ip35 http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813127030 Εχω εδω και 5 χρόνια να τρέχουν 2*1G ram ddr2sd dual channel στα 800mhz με clock στα 4-4-4-12 μάρκας GEIL. Χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα. Εδώ και 3 μέρες έχω κάνει αναβάθμιση σε SSD και πήρα άλλα 2 Gigs ram της Mushkin... http://www.e-shop.gr/mushkin-996759-2gb-2x1gb-ddr2-800mhz-pc2-6400-dual-kit-silverline-series-p-PER.557035 Η μόνη διαφορά τους είναι στα clocks και το πρόβλημα που έχω, είναι ότι μου κρασάρουν το PC όταν δουλεύουν και οι 4 μαζί. Όταν παίζουν μόνο τα 2 g ή της μιας ή της άλλης είναι ΟΚ. Έχω δοκιμάσει αλλαγές σε sockets κλπ και είναι ξεκάθαρο ότι κάτι παίζει όταν είναι και οι τέσσερεις μέσα στο μηχάνημα. Λαιτουργικό, win 7 home premium. Έχει κανείς καμιά ιδέα για το τι μπορεί να παίζει κι αν η διαφορά στα ρολόγια μπορεί να κρασάρει το pc σε μπλε οθόνες... Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
cos_dr Δημοσιευμένο 4 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 4 Δεκεμβρίου 2014 Εχουμε ξανασυζητησει παλαιοτερα για το θεμα. Μπορεις να κανεις και ενα search στο google για να δεις το θεμα του mixing rams. Θα σου πω το resume. Το να προσθετεις μνημη ακομα και της ιδιας εταιριας με τις ιδιες ακριβως προδιαγραφες, ακομα και με το ιδιο revision δεν συνισταται και δεν υποστηριζεται. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν συμβαινει να προσθετεις μνημη ακομα και διαφορετικης ταχυτητας δεν θα λειτουργησει το συστημα. Συμβαινει και ειναι θεμα τυχης. Το πιο πιθανο ειναι να δημιουργηθούν προβληματα που μπορει να μην ειναι εμφανη στην καθημερινη χρηση αλλα να εμφανιστουν υπο προϋποθεσεις. Καλο λοιπον ειναι οταν προσθετουμε μνημη να παιρνουμε ενα νεο kit μνημης απο την αρχή. Αυτο συνισταται. Μου εχει τυχει να παιρνω 4gb μνημης κιτ εξτρα ιδιωω με τα 4gb μνημης κιτ που εχω και να τα βαλω να δουλεψουν και να μην δουλευουν σωστα. Μετα να αλλαζω το κιτ με ενα 8gb ιδιων προδιαγραφων και να πληρωνω τη διαφορα και να προσθετω τα 4gb κιτ poy eixa ετσι για να δω τι θα γινει και να δουλευει με 12gb χωρις προβληματα. Ενα ρητο της corsair ειναι "Καθε φορα που αναμειγνυουμε ram ενα γατακι πεθαινει καπου στον κοσμο" που το εχει βγαλει για να δινει εμφαση στο θεμα οτι δεν προτεινεται να αναμειγνυεις ram ακομα και των ιδιων προδιαγραφων αν δεν ειναι ετοιμα τεσταρισμενα kit, ποσο μαλλον τα δικα σου που ειναι διαφορετικης εταιρειας. Παντως στην περιπτωση που θα συνεργαζονταν απο μονα τους θα επαιρναν τα clock και τα timings του κιτ με τις μικροτερες τιμες. Αυτα απο εμενα. Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Επισκέπτης Δημοσιευμένο 4 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 4 Δεκεμβρίου 2014 Το να προσθετεις μνημη ακομα και της ιδιας εταιριας με τις ιδιες ακριβως προδιαγραφες, ακομα και με το ιδιο revision δεν συνισταται και δεν υποστηριζεται....Καλο λοιπον ειναι οταν προσθετουμε μνημη να παιρνουμε ενα νεο kit μνημης απο την αρχή. Αυτο συνισταται. Τι λες ρε Κωωωωωστηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη.... ;D Μη μας τεΡλαινεις βραδιατικα, θα χασουμε και τα λιγα μαλλια που μας εχουν απομεινει. ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
cos_dr Δημοσιευμένο 4 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 4 Δεκεμβρίου 2014 Τι λες ρε Κωωωωωστηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη.... ;D Μη μας τεΡλαινεις βραδιατικα, θα χασουμε και τα λιγα μαλλια που μας εχουν απομεινει. ;D δεν καθομαι να αντιλεγω σε δεδομενα θεματα. Οπως ψαχνεις για τα specs υπαρχουν ολα εκει εξω να τα βρεις. ημουν σαφεστατος και να σου πω, αρχιζω να βαριεμαι λιγο τον ξερολισμο και την επαρση. Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
theoctapus Δημοσιευμένο 4 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 4 Δεκεμβρίου 2014 Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μην δουλεύουν επιπλέον μνήμες με ακριβώς τις ίδιες προδιαγραφές ακόμα κι αν είναι άλλης εταιρίας. Μάλιστα στα άπειρα pc που έχουν περάσει απ' τα χέρια μου σχεδόν πάντα έκανα/κάνω αναμείξεις αρκεί να έχουν τις ίδιες προδιαγραφές. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν συμβαινει να προσθετεις μνημη ακομα και διαφορετικης ταχυτητας δεν θα λειτουργησει το συστημα. Συμβαινει και ειναι θεμα τυχης. Το πιο πιθανο ειναι να δημιουργηθούν προβληματα που μπορει να μην ειναι εμφανη στην καθημερινη χρηση αλλα να εμφανιστουν υπο προϋποθεσεις. Τι πάει να πεί υπό προυποθέσεις; Ή δουλεύουν ή δεν δουλεύουν. Ενα ρητο της corsair ειναι "Καθε φορα που αναμειγνυουμε ram ενα γατακι πεθαινει καπου στον κοσμο" που το εχει βγαλει για να δινει εμφαση στο θεμα οτι δεν προτεινεται να αναμειγνυεις ram ακομα και των ιδιων προδιαγραφων αν δεν ειναι ετοιμα τεσταρισμενα kit, ποσο μαλλον τα δικα σου που ειναι διαφορετικης εταιρειας. Εε καλά τώρα. Τόσος και τόσος κόσμος όταν κάνει αναβαθμίσεις αγοράζει καινούργιο set μνημών; Όχι βέβαια. Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
cos_dr Δημοσιευμένο 4 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 4 Δεκεμβρίου 2014 Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μην δουλεύουν επιπλέον μνήμες με ακριβώς τις ίδιες προδιαγραφές ακόμα κι αν είναι άλλης εταιρίας. Μάλιστα στα άπειρα pc που έχουν περάσει απ' τα χέρια μου σχεδόν πάντα έκανα/κάνω αναμείξεις αρκεί να έχουν τις ίδιες προδιαγραφές. Τι πάει να πεί υπό προυποθέσεις; Ή δουλεύουν ή δεν δουλεύουν. Εε καλά τώρα. Τόσος και τόσος κόσμος όταν κάνει αναβαθμίσεις αγοράζει καινούργιο set μνημών; Όχι βέβαια. ειμαι σαφεστατος στο τι ειπα. Δεν ειπα κατι απολυτο, ειπα κατι που προτεινεται και συνισταται. Τελος. Δεν μπαινω σε περιττες επαναδιευκρινησεις που περιλαμβανονται στο αρχικο ποστ μου, ειναι κουραστικο. Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Επισκέπτης Δημοσιευμένο 4 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 4 Δεκεμβρίου 2014 ...αρχιζω να βαριεμαι λιγο τον ξερολισμο... Eγω να δεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
cos_dr Δημοσιευμένο 4 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 4 Δεκεμβρίου 2014 Eγω να δεις... Ενταξει, βαζετε διαφορετικες μνημες να δουλευουν μαζι με τις συνθηκες που περιεγραψα και οταν αντιμετωπιζετε προβληματα καθιστε να βρειτε τι ΑΛΛΟ ΦΤΑΙΕΙ. Καντε και κανα φορματ. χαχαχα Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Επισκέπτης Δημοσιευμένο 4 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 4 Δεκεμβρίου 2014 Ειπαμε εμεις οτι βαζουμε διαφορετικες μνημες μαζι? Οχι. Οσο για το format, δεν ειμαι απο τους αστειους που νομιζουν οτι το format ειναι "δια πασαν νοσον και πασαν μαλακιαν, προσωπικα κανω φορματ σπανιοτατα. Το θεμα ειναι οτι εγραψες κατι που ειναι εντελως ασχετο, κι ας λεει οτι θελει η Corsair για γατακια και σκυλακια, καλα κανει και τα λεει, πως αλλιως θα πουλησει τα RAM kit της σε αδαεις? Τα RAM kit btw, ΔΕΝ ειναι τεσταρισμενα, απλα δυο ομοιες μνημες βαζoυν σε ενα πακετο και αυτο ειναι ολο. Ολα τα υπολοιπα ειναι απλα παραμυθια για 5χρονα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
theoctapus Δημοσιευμένο 4 Δεκεμβρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 4 Δεκεμβρίου 2014 Δεν μπαινω σε περιττες επαναδιευκρινησεις που περιλαμβανονται στο αρχικο ποστ μου, ειναι κουραστικο. Καλά ρε cos, αν είναι να κουραστείς άσ' το, θα ζητήσω απ' τον admin να μας βάζει ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά σε κάθε πόστ. Το να προσθετεις μνημη ακομα και της ιδιας εταιριας με τις ιδιες ακριβως προδιαγραφες, ακομα και με το ιδιο revision δεν συνισταται και δεν υποστηριζεται. Ενταξει, βαζετε διαφορετικες μνημες να δουλευουν μαζι με τις συνθηκες που περιεγραψα και οταν αντιμετωπιζετε προβληματα καθιστε να βρειτε τι ΑΛΛΟ ΦΤΑΙΕΙ. Spot the difference. Τα RAM kit btw, ΔΕΝ ειναι τεσταρισμενα, απλα δυο ομοιες μνημες βαζoυν σε ενα πακετο και αυτο ειναι ολο. Ολα τα υπολοιπα ειναι απλα παραμυθια για 5χρονα. Εννοείται, σιγά μην έκαναν ματσάρισμα. Άλλωστε δεν υπάρχει λόγος. Ίδιες μνήμες είναι θα δουλέψουν. Δεν είναι λυχνίες ενισχυτών που ακόμα και τα ίδια μοντέλα έχουν μικρό-διαφορές. Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση