Προς το περιεχόμενο

Ενισχυτής + πεταλιέρα (budget 700-800e)

alchon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και για να καταλάβεις λίγο τί γίνεται και τί προσπαθούν να σου πουν τα παιδιά εδώ σχετικά με το fx loop κλπ, αλλά και γενικότερα για να δεις πόσο εξυπηρετική μπορεί να είναι η πεταλιέρα που πήρες, δες εδώ προσεκτικά...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 53
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Ευχαριστώ για το βίντεο ήταν πολύ κατατοπιστικό :)

Ο λόγος που θέλω να πάρω ενισχυτή είναι βασικά ότι θέλω να έχω ενισχυτή :P Δεν ξέρω έτσι κ αλλιώς ακόμα τι ήχο θέλω να βγάλω γι' αυτό ψάχνω έναν οικονομικό και αξιοπρεπή ενισχυτή.

Εφόσον όμως η πεταλιέρα μπορεί να μπεί κατευθείαν σε PA γιατί να έπαιρνα ηχεία; Θα είχε κάποια διαφορά;

Στις αγγελίες έχει και ένα χτήνος bugera στα 120w, το οποίο, μεν, θα σε καλύψει σε ενδεχόμενο live, αλλά είναι too much για σπίτι:

http://smart.noiz.gr/details.php?id=217386

επίσης, παίζει ένας fender pro junior

http://smart.noiz.gr/details.php?id=222248

ένας laney vc15

http://smart.noiz.gr/details.php?id=214033

ενώ σε φάση τελικού, υπάρχει και ο tech21 power engine, που είναι πεταλομηχανή (και μια εξαιρετική λύση για χρήση με πεταλιέρα)

http://smart.noiz.gr/details.php?id=205014

Δεν υπάρχει λόγος να απορρίπτεις, εντελώς, τα μεταχειρισμένα. Πήγαινε με κάποιον φίλο σου, πιο έμπειρο, για να τσεκάρει και αυτός.

ενώ σε φάση τελικού, υπάρχει και ο tech21 power engine, που είναι πεταλομηχανή (και μια εξαιρετική λύση για χρήση με πεταλιέρα)

http://smart.noiz.gr/details.php?id=205014

Αυτό είχα στο μυαλό μου κι εγώ. Tech 21 power engine, αν και δεν έχω παίξει μαζί του με πεταλιέρα, οπότε δεν έχω προσωπική εμπειρία.

Πάντως δεν θα πρότεινα ενισχυτή χωρίς fx loop την στιγμή που ο φίλος μας δεν γνωρίζει ακόμα τί ήχος του αρέσει...  

Οι Bugera που λεγαμε πριν ειναι 19κιλα ο V22 και 22,5 ο V55.

O ηχοληπτης θα πρεπει να κοιταξει να κανει τη δουλεια του ΜΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ οσο πιο καλα μπορει....με αμοιβαιο σεβασμο παντα

Εξακολουθεις να τα εχεις...

Μη το παρεις προσωπικα δεν το λεω για σενα (και δεν διαφωνω) αλλα θα ηθελα πολυ να δω μερικα blind tests σε live καταστασεις...

Ειμαι κ εγω της αποψης οτι απο τη στιγμη που παιρνεις πεταλιερα AXE FX η οτιδηποτε της ιδιας συνομοταξιας πρεπει να το υποστηριξεις αναλογως.Αν ειναι αλλα να ακους στα ακουστικα σου και αλλα στον ενισχυτη σου και αλλα στο P.A τοτε καλυτερα παρε ενα λαμπατο οπως λες κ εσυ και πεταλακια να το κανεις και πιο σωστα....αποψη μου παντα φιλικα.

Μαζί σου, απλά είμαι της λογικής του αν είναι να μπείς σε τέτοια διαδικασία θα ήταν καλύτερα να πας για το "real thing" ενισχυτή αντί πετάλι. Δηλαδή ή πας για πεταλιέρα σε ΡΑ ή αν θες ηχεία πας για ενισχυτή και μικρόφωνο..

Και αυτό στο λέω έχοντας παίξει και με ενισχυτη με μικρόφωνο, με πεταλιέρα σε ΡΑ, με πεταλιέρα σε ενισχυτή με μικρόφωνο ΚΑΙ σε ΡΑ ταυτόχρονα (πολύ καλό btw) και γενικότερα με αρκετούς συνδυασμούς. Είναι και θέμα γούστου βέβαια..

Τα blind tests σίγουρα θα έχουν πολύ ενδιαφέρον..

Να ρωτήσω κάτι άλλο. Από τη στιγμή που ο ενισχυτής θα είναι κυρίως για μέσα στο σπίτι, αν πάρω τώρα έναν 5άρι (πχ. bugera v5 ή vht special) θα μπορώ σε ενδεχόμενο live να τον χρησιμοποιήσω με μια καμπίνα και να 'χω την ένταση που χρειάζομαι, ή καλύτερα να πάω στα 15-20 watt από την αρχή;

Υ.Γ.: Σόρυ αν σας έχω ζαλίσει, αλλά έτσι είμαι σε κάθε μου αγορά ειδικά όταν αγοράζω κάτι για πρώτη φορά :D

Κοίτα στην θεωρία ίσως και να μπορείς (αν τα Ohm που βγάζει φτάνουν - που το αμφιβάλλω να βρείς ενισχυτή 5watt με έξοδο 8 ή 16 Ohm), αλλά τα 5watt δεν έχουν αρκετή ισχύ για να οδηγήσουν μια καμπίνα 4χ12 πχ...κοινώς εγώ θα έλεγα όχι.

Τώρα αν θες να τον τσιτώσεις και να βάλεις μικροφωνάκι μπροστά και να το στείλεις στο ΡΑ οκ, αλλά και παλι το 8'' ηχείο δεν θα σου βγάλει τον ήχο της καμπίνας και των πολλών watt.

ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΩ, ΣΦΗΝΩΣΕ ΕΝΑ ΣΟΥΣΑΜΙ ΤΟ ΚΑΠΣ ΛΟΚ..

Το power engine ειναι 12" woofer ενω το μονιτορ 12" woofer και 1" twitter...δεν ειναι λαμπατο και δεν ξερω τι διαφορα μπορει να εχει απο ενα καλο καθαρο καναλι ενος ενισχυτη.Γιατι δηλαδη να το προτιμησει καποιος απο εναν Bugera V55...μια που αναφερθηκε πιο πριν ο συγκεκριμενος ενισχυτης...

"The Tone Is In The Gear.....The Skill Is In The Hands"

Μαζί σου, απλά είμαι της λογικής του αν είναι να μπείς σε τέτοια διαδικασία θα ήταν καλύτερα να πας για το "real thing" ενισχυτή αντί πετάλι.

Αυτο προυποθετει οπως ειπα και πριν οτι ο αγοραστης εχει κατασταλαξει στον ηχο που θελει να παρει ομως εδω δεν προκειται για τετοια περιπτωση.

Δηλαδή ή πας για πεταλιέρα σε ΡΑ

δηλαδη σε ηχεια...

ή αν θες ηχεία πας για ενισχυτή και μικρόφωνο..

???? Εδω σε εχασα!!!!

Είναι και θέμα γούστου βέβαια..

Συμφωνω οτι στο τελος ολα ειναι υποκειμενικα και θεμα γουστου αλλα το οτι πχ καρφωνοντας την πεταλιερα στο ινπουτ του ενισχυτη εχεις προενισχυση + προενισχυση = βαβουρα (η τελοσπαντων "κατι αλλο" το οποιο βεβαια ειναι θεμα γουστου και αυτο...)

ειναι γεγονος...

Ας πουμε στον φιλο τις αποψεις μας και αν εχει τη δυνατοτητα ας δοκιμασει πριν αγορασει...

Με το Power Engine ο ήχος/ηχόχρωμα της προενίσχυσης θα προέρχεται, εξ ολοκλήρου, από την πεταλιέρα (οπότε θα τη χρησιμοποιεί στο 100% των δυνατοτήτων της).

Υπάρχει και μια λαμπάτη υλοποίηση, τέτοιου στυλ. Νομίζω ότι λέγεται Atomic Reactor, αλλά δε γνωρίζω κάτι παραπάνω (πουλιόταν ένα στις αγγελίες, πριν λίγο καιρό)

http://www.atomicamps.com/

http://www.musicradar.com/reviews/guitars/atomic-reactor-112-24334/

Με το Power Engine ο ήχος/ηχόχρωμα της προενίσχυσης θα προέρχεται, εξ ολοκλήρου, από την πεταλιέρα (οπότε θα τη χρησιμοποιεί στο 100% των δυνατοτήτων της).

Δηλαδη θα ειναι οτι και το fx loop ενος ενισχυτη με το ιδιο Celestion 12" ηχειο? 

Μονάχα, πιο εύκολο: απλά, συνδέεις την πεταλιέρα στο input.  :P (συν του ότι το power engine έχει κατασκευαστεί, αποκλειστικά, για αυτήν τη χρήση).

Πάντως, στο παρελθόν, τις zoom g2, v-amp3, rp1000 τις έβαζα στο fx loop, ενω την tonelab SE στο input.

ps Από τη στιγμη που ο ΟΡ θέλει και ενισχυτή στο δωμάτιο (και τον καταλαβαίνω..είναι και θέμα ψυχολογίας), πιστεύω πως, οτιδήποτε διαφορετικό του προτείνουμε, είναι άσκοπο.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου