Jazzjoker Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2014 Χαίρετε φίλτατοι. Η ερώτησή μου αφορά κυρίως πληκτράδες/πιανίστες αλλά αν οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να με διαφωτίσει, καλοδεχούμενος. Έχουμε λοιπόν το γνωστό Crossfire του Stevie Ray Vaughan: Η ερώτηση έχει να κάνει με το riff των πλήκτρων που παίζει στην εισαγωγή (0:10). Γνωρίζει κανείς ακριβώς τις νότες; Προσωπικά ακούω ένα Eb7(#9) που στο πρώτο όμως "χτύπημα" περιέχει και μεγάλη τρίτη και τέταρτη καθαρή στην κορυφή. Οπότε η μελωδική γραμμή είναι Ab-Gb-Eb αλλά μαζί με το Ab ακούγεται κι ένα G (αναίρεση). Το ακούω λάθος; Ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί θέλω να το προσεγγίσω κιθαριστικά και αναρωτιέμαι αν γίνεται. Ενωμοτάρχης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru pipityri Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2014 Guru Share Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2014 Κι εγώ αυτό ακούω. Η ματζόρε 3η είναι χαμηλά, πιστεύω, ακούγεται κάθε φορά που τελειώνει το ριφάκι και κρατάει το ακόρντο. Ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί θέλω να το προσεγγίσω κιθαριστικά και αναρωτιέμαι αν γίνεται. Δεν βλέπω το γιατί να μην γίνεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Spyros Delta Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2014 Spyros Delta - YouTube - https://www.facebook.com/spyros.delta Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Jazzjoker Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2014 OP Share Δημοσιευμένο 30 Οκτωβρίου 2014 Δεν βλέπω το γιατί να μην γίνεται. Έχεις να προτείνεις κάτι; Btw εγώ την τρίτη την ακούω και ψηλά μαζί με την τέταρτη. Σπύρο, είναι μια προσέγγιση, ευχαριστώ. Ψάχνω όμως να ακουστεί ολόκληρο το voicing των πλήκτρων ή τουλάχιστον να έχω στην κορυφή το χαρακτηριστικό διάστημα ημιτονίου που δίνει το χρώμα. Ενωμοτάρχης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση