Προς το περιεχόμενο

Ωραίοι οι εξοπλισμοί και τα όργανα αλλά...

sonap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η ηλεκτρική κιθάρα είναι προιόν της δυτικής κουλτούρας' date=' αυτό το έχουμε ξαναπεί. Επειδή δεν είναι κάτι που "παραδοσιακά" κυλάει στο αίμα μας, κι επειδή είναι για μάς κάτι πολύ φρέσκο ακόμη, σαν πληροφορία, στεκόμαστε απέναντι του μιμητικά όπως τα μωρά, εως ότου το προσεταιριστούμε/αφομοιώσουμε επαρκώς.

Ειτε μας αρέσει είτε όχι, αυτή είναι η εικόνα που δίνουμε συνολικά σαν κιθαρίστες/μουσικοί (με εξαιρέσεις βέβαια), μια που το 80% απο εμάς καταναλώνει το 90% του χρόνου του στην προσπάθεια αντιγραφής του ήχου/στύλ/image κάποιου δυτικού guitar hero.

Μολονότι αυτή είναι μια φάση που όλος ο κόσμος περνάει οταν αρχίζει να ασχολείται με την μουσική, στη δικιά μας περίπτωση αυτή η φάση διαρκεί πολύ περισσότερο για τους λόγους που προανέφερα.

Εν κατακλείδι, νομίζω πως το να είσαι gear junkie δεν είναι κακό,μια που οι ήχοι και οι συνθέσεις ανθρώπων όπως ο Edge, ή ο Eric Johnson προέρχονται απο εμμονές που σχετίζονται με το G.A.S. :wink:

Πιστεύω πως σύντομα θα αρχίσουμε να ακούμε πολύ σπουδαία πράγματα απο εγχώριους μουσικούς και σαν sound design, αλλά και σαν συνθέσεις και έχω την αίσθηση πως το G.A.S. θα έχει βάλει το χεράκι του σ' αυτό !!

Στο κάτω-κάτω...you can never have too much of a good thing ![/quote']

δεν το ειχα δει ποτε ετσι το θεμα!!!

Practice cures most tone issues - John Suhr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 53
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Βασικά φίλε sonap ΟΛΟΙ καταναλώνουμε άφθονο χρόνο παίζοντας covers , ή δικές μας συνθέσεις, μην ανυσυχείς..... δεν είμαστε μόνο gearομανείς..... και πιστεψέ με άλλοι δουλεύουμε και για τα προς το ζήν (κάποιοι από δω και μέσω της μουσικής, εγώ είμαι π.χ ελ. επαγγελματίας. και ασχολούμαι πιό "ερασιτεχνικά" με την μουσική) αρκετές ώρες την ημέρα, αλλά παρόλα αυτά παίζουμε και αρκετά επίσης. Πιστεύω ότι σε αυτές τις σελίδες αν αναφέρεται συχνά το gear είναι γιατί ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ καθώς και για δευτερεύοντες πολλούς άλλους ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ αυτή η ιστοσελίδα. Να ανταλλάσουμε απόψεις, σχετικά με μηχανήματα, εμπειρίες, προβλήματα στον ήχο την σύνθεση, σε κάποιο μουσικό όργανο και τα λοιπά.

Καταλαβαίνω τι θες να πεις με το πρώτο πόστ, αλλά μάλλον δεν κατάλαβες ότι αυτό το σάιτ δεν είναι uploader συνθέσεων (αν και έχει ένα κομμάτι του και εκεί και μάλιστα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟ) αλλά σάιτ ανταλλαγής ΑΠΟΨΕΩΝ πάνω σε διάφορα μουσικά ΘΕΜΑΤΑ! Κανείς ΔΕΝ παίζει με πυροσβεστήρα! :lol: :lol: μάλλον με κιθάρες - μπάσα - τύμπανα - πλήκτρα κ.τ.λ.... άλλοι έχουν κάποιο πρόβλημα στο στούντιο με τον ήχο τους, μιά κονσόλα ένα μικρόφωνο και τέλος πάντων ένα κάρο θέματα...

Να συμφωνήσω κάθετα με τον φίλο μου τον Silot για το ρητό! Έτσι είναι.... κάποτε ήταν πολύ αλλιώς τώρα είναι σχεδόν γιαούρτι η θάλλασα, όλοι ψιλοαγοράζουμε συνεχώς πράγματα που άλλα μας βοηθάνε στον ήχο, άλλα μας προτρέπουν να γίνουμε καλύτεροι σε αυτό που παίζουμε κ.τ.λ και πάνω από όλα η ανταλλαγή των εμπειριών μας μέσα από αυτή την διαδικασία πίστεψέ με βοηθά ΠΟΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ είτε να αποφύγουν κακοτοπιές είτε να μην τους πιάσουν "κώτσους" είτε να "ανοιχτούν" τα μάτια σε κάποιους άλλους, κ.τ.λ. Αλλά κοινός παρανομαστής ΈΝΑΣ όλοι φυσικά και παίζουν (τώρα blacmore ή paganini δικό τους θέμα) δεν νομίζω κανείς να αγοράζει ένα κάρο πράγματα και να τα κρεμάει στον τοίχο!!! :wink:

In Fender Strat we trust!

εμενα δεν με πειραζει κανενας να αντιγραφει καποιον αλλον αρκει να το κανει καλα και να εχει καλο αποτελεσμα στ αυτια μου...

πολλα συγκροτηματα αλληλο αντιγραφονται...αλλα το αποτελεσμα μπορει να ειναι σπουδαιο...

ολοι εχουν ενα προτυπο και μια βαση για να συνθεσουν κομματια...κανεις δεν κατεβασε στο ξεκαρφωτο κατι...

ειναι δυνατον να γραψεις μια εκθεση χωρις να παραθεσεις ιδεες που μπορει να μοιαζουν με καποιου αλλου??

ζουμε σε μια εποχη που μεσω του ιντερνετ και των πολυμεσων εχουμε ολων των ειδων τα ακουσματα...δεν νομιζω οτι μπορουμε πια να ανακαλυψουμε κατι που δεν εχει ηδη ανακαλυφθει...η ακουστει αν θελετε...

απλα μπορουμε να το υιοθετησουμε και να το καλυτερεψουμε...

Το οτι δεν παιζεις το SOTW αλλα πρωτοποριακες συνθεσεις εσυ η ο οποιοσδηποτε αλλος σου δινει την απολυτη βεβαιοτητα οτι δεν σπας ουμπαλα?

Μου δίνει την απόλυτη βεβαιότητα για τα παρακάτω:

α) ότι ΠΡΟΣΠΑΘΩ να μην σπάω τα ούμπαλα

β) ότι είτε τα σπάω είτε δε τα σπάω τα εύσχημα αποδίδονται σε εμένα

γ) ότι δεν είμαι ο μπλάκμουρ.

Η σειρά σας.

εμενα παντως η διασκευη στο smoke on the water του matias ia eklundh μου φενεται αρκετα "πρωτοποριακη"

Είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είται όχι ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΣΤΟΡΑ αρκεί βέβαια να πιάνουν λίγο και τα χέρια του.

Όσον αφορά τον εξοπλισμό του καθενός εξαρτάται από το τί θέλει να κάνει και σε ποιό επίπεδο θέλει να φτάσει.Όταν έχω μια ίδέα για κάποιο τραγούδι και θέλω να του δώσω μορφή τα μηχανήματα είναι η λύση.Απο την στιγμή που δεν είμαι ο Α ή ο Β συνθέτης που θα μαζέψει τους μουσικούς και θα τους πεί παίξτε αυτό και εκείνο,το προσωπικό μου Studio μου δίνει την λύση.Θα χτίσω το κομμάτι σιγά σιγά στο sequencer μου γράφοντας και σβύνοντας παίζοντας τις κιθάρες μου με τον ήχο που θέλω κλπ.Βασικά πρέπει να υπάρχουν και ιδέες.Αλλά και αυτές έρχονται μέσα απο το ψάξιμο στους ήχους κλπ.Δεν θυμάμαι να ξύπνησα ένα πρωϊ με κάποιο τραγούδι στο μυαλό μου έτοιμο.Μπορεί να είχα μιά μελωδία την οποία αφού δούλεψα την έκανα τραγούδι.Όλα χρειάζονται και τα μηχανήματα και η δεξιοτεχνία και το ταλέντο.Παρθενογέννεση στην τέχνη δεν υπάρχει.Γι αυτό και η επικοινωνία με άλλους ανθρώπους που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα και η ανταλλαγή απόψεων μας βοηθάει πάρα πολύ.Και αυτό γίνεται σε μεγάλο βαθμό και μέσα απο τις σελίδες του Noiz.

Ωραίοι οι εξοπλισμοί και τα όργανα αλλά αν δεν έχεις τι να παίξεις...

Η γνώμη μου είναι σαφής: Καλά είναι τα σωστά' date=' ακριβά και εξεζητημένα όργανα, εξοπλισμοί, κονσόλες, ηχογραφήσεις κλπ κλπ αλλά το βασικότερο είναι να έχεις τι να παίξεις και να ξέρεις τη μουσική και το όργανο σε βαθμό να υποστηρίξεις αυτά που έχεις να πείς..[/quote']

:roll: :roll:

ισως ειμαι πολυ..εξυπνος δεν ξερω :lol: ,αλλα μου φαινεται τοσο πολυ αυτονοητο αυτο που ειπες που δεν μου βγαινει να ανοιξω καν συζητηση..

ειναι σαν να μου λες:ωραια και βολικη η μηχανη οταν εχει κινηση και ψαχνεις και για παρκινγκ αλλα ειναι πιο επικινδυνη απο το αμαξι...

Είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είται όχι ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΣΤΟΡΑ αρκεί βέβαια να πιάνουν λίγο και τα χέρια του.

Εδώ θα διαφωνήσω.Ο Satriani μωρέ πιάνει λίγο το χέρι του αλλά αν δεν έιχε την κιθάρα που είχε δε θα έγραφε το cool#9.Και μένα πιάνει λίγο το χέρι μου αλλά αν πάρω telecaster(λέμε τώρα) λες να παίξω καλύτερα; :lol: :lol: :lol:

Εκτός αν θες να πεις κάτι άλλο και δε σε πιάνω :)

You are wrong f**ked and overatted...

Και μένα πιάνει λίγο το χέρι μου αλλά αν πάρω telecaster(λέμε τώρα) λες να παίξω καλύτερα;

Ισως οχι "καλύτερα"' date=' αλλά υπάρχει πιθανότατα να είσαι πιο πολύ "εσύ" [img']http://deephousepage.com/smilies/music049.gif[/img]

Leo got it right the first time

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου