trolley Δημοσιευμένο 17 Νοεμβρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 17 Νοεμβρίου 2014 Mustafank, ο προγραμματισμός συνθετητών είναι δουλειά πλήρους απασχόλησης. Αν μπλέξεις, ένα πράγμα είναι βέβαιο : ότι θα παίζεις λιγότερη μουσική (όπως ακριβώς το γράφει ο παράγκας). Συμβουλή μου : μην μπλέξεις αν δεν το εννοείς, δηλαδή αν δεν έχεις ως σαφή και ξεκάθαρη πρόθεση την αναζήτηση νέων ήχων, για οποιονδήποτε λόγο. Αν όμως μπλέξεις, ξεκίνα με ένα πολύ απλό (δομικά) συνθετητή, όπως οποιοδήποτε Moog (αληθινό ή emulated) προκειμένου να κατανοήσεις βασικές έννοιες, στην πράξη. Κατόπιν μπορείς να δεις (και όντως θα δεις) πιο σύγχρονα όργανα (αληθινά ή emulated). Επίσης, γνώριζε ότι σχεδόν όλοι οι σύγχρονοι συνθετητές κάνουν χρήση (με τον ένα ή άλλο τρόπο) της τεχνολογίας sampling, οπότε θα χρειαστεί να κολυμπήσεις ΚΑΙ εκεί στο κοντινό μέλλον. Ασχολούμαι με αυτό το ζήτημα εδώ και πολλά χρόνια, χαλαρά βέβαια - δεν είναι η δουλειά μου. Έχω όλες τις θεωρητικές γνώσεις που ζητάς, σε αφθονία μάλιστα. Αν μπορούσα, θα σου τις πέρναγα με τη μία, τιμής ένεκεν. Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 17 Νοεμβρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 17 Νοεμβρίου 2014 Ασχολούμαι με αυτό το ζήτημα εδώ και πολλά χρόνια, χαλαρά βέβαια - δεν είναι η δουλειά μου. Έχω όλες τις θεωρητικές γνώσεις που ζητάς, σε αφθονία μάλιστα. Αν μπορούσα, θα σου τις πέρναγα με τη μία, τιμής ένεκεν. Τώρα που το ξαναδιαβάζω αυτό, βλέπω ότι απέτυχα να εκφράσω όσα ήθελα : εννοώ ότι υπάρχουν μουσικές ποιότητες, ΠΟΛΥ πιο σημαντικές από την αναζήτηση νέων ήχων. Θα σου τις χάριζα τις γνώσεις μου, για οποιαδήποτε από αυτές τις ποιότητες. :) Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 17 Νοεμβρίου 2014 Moderator Share Δημοσιευμένο 17 Νοεμβρίου 2014 Ψυχραιμία κύριοι. Αναγκάστηκα να διαγράψω ένα post το οποίο ήταν επί προσωπικού. Πληζ ας μιλήσουμε για κουμπιά και αλγορίθμους και κυκλώματα και για το κάθε τι(ς). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Nikolas Δημοσιευμένο 17 Νοεμβρίου 2014 Guru Share Δημοσιευμένο 17 Νοεμβρίου 2014 Πάντως, μιας και διάβασα το ποστ που εξαφανίστηκε (και εγώ ειδοποίησα τον αγαπητό μοντ), μπορώ να κάνω ένα σχόλιο στον καταράκτη: Η βάση της σύνθεσης ήχων δεν έχει αλλάξει. Έχω ένα παράδειγμα που, αν και όχι στον ίδιο τομέα, νομίζω ότι ισχύει και εδώ. Υπάρχει ένα βιβλίο του Gardener για music notation. Ως εκδότης σκέφτηκα ότι θα μου χρειαστεί και πήγα και το βρήκα, μαζί με άλλα. Λοιπόν, αυτό το βιβλίο έχει απίστευτες πληροφορίες για την εποχή της χάραξης στοιχείων... Δηλαδή καμμία σχέση με σήμερα. Έλα που όμως το να έχεις αναφορές τέτοιου τύπου είναι εξαιρετικά σημαντικές γιατί τα προγράμματα (Finale και Sibelius) από τη μάνα τους έχουν στοιχεία που είναι λάθος. Αντίστοιχα λοιπόν και ένα παλαιό βιβλίο για τα βασικά της σύνθεσης ήχων. Αυτά. Home - Editions Musica Ferrum Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
mustafank Δημοσιευμένο 17 Νοεμβρίου 2014 OP Share Δημοσιευμένο 17 Νοεμβρίου 2014 Σας (ξανα)ευχαριστώ όλους για το χρόνο και τις προτάσεις σας. :) Συμβουλή μου : μην μπλέξεις αν δεν το εννοείς, δηλαδή αν δεν έχεις ως σαφή και ξεκάθαρη πρόθεση την αναζήτηση νέων ήχων, για οποιονδήποτε λόγο. Η αλήθεια είναι ότι δε θέλω να μπλέξω τόσο βαθιά με τη σύνθεση ήχων. Ιδανικά, θα ήθελα να γνωρίζω ποιες παραμέτρους να αλλάζω, ώστε να φτάνω σε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα. Mustafank, ο προγραμματισμός συνθετητών είναι δουλειά πλήρους απασχόλησης. Αν μπλέξεις, ένα πράγμα είναι βέβαιο : ότι θα παίζεις λιγότερη μουσική (όπως ακριβώς το γράφει ο παράγκας). Αυτό φοβάμαι και εγώ (και έχω ανοίξει και πολλά μέτωπα καινούργιων γνώσεων, τελευταία: no wave/noise, μπάσο, synths, κιθάρα και με βλέπω να αποτυγχάνω παταγωδώς σε όλα :-\ ). Ο λόγος για όλα αυτά (πέρα από την απόκτηση γνώσεων, γεγονός που με εξιτάρει) είναι ότι δεν έχω βρει άτομα πρόθυμα να παίξουν μουσικές, που αρέσουν σε μένα. Έτσι ,θα προσπαθήσω να κάνω όλη τη δουλειά μόνος μου, οπότε, κοιτάζω να αντλήσω όσες περισσότερες πληροφορίες μπορώ, ώστε να έχω μια γενική ιδέα και όχι να γίνω βιρτουόζος σε κάτι από όλα αυτά. Ίσως, βέβαια, τα πολλά καρπούζια σε μια μασχάλη να έχουν ως αποτέλεσμα να μην καταφέρω τίποτα, τελικά. Οψόμεθα. :) Αν όμως μπλέξεις, ξεκίνα με ένα πολύ απλό (δομικά) συνθετητή, όπως οποιοδήποτε Moog (αληθινό ή emulated) προκειμένου να κατανοήσεις βασικές έννοιες, στην πράξη. Κατόπιν μπορείς να δεις (και όντως θα δεις) πιο σύγχρονα όργανα (αληθινά ή emulated). Επίσης, γνώριζε ότι σχεδόν όλοι οι σύγχρονοι συνθετητές κάνουν χρήση (με τον ένα ή άλλο τρόπο) της τεχνολογίας sampling, οπότε θα χρειαστεί να κολυμπήσεις ΚΑΙ εκεί στο κοντινό μέλλον. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ μια δωρεάν έκδοση του SampleTank της IK Multimedia και πειραματίζομαι με ήχους από Moog, καθώς και vst samplers της Native Instuments, αλλά σε πολύ πρώιμο στάδιο. υπάρχουν μουσικές ποιότητες, ΠΟΛΥ πιο σημαντικές από την αναζήτηση νέων ήχων. Θα σου τις χάριζα τις γνώσεις μου, για οποιαδήποτε από αυτές τις ποιότητες. :) :) https://morphinesocialclub.bandcamp.com/releases https://www.facebook.com/churchofmangr/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
samy paraga Δημοσιευμένο 17 Νοεμβρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 17 Νοεμβρίου 2014 Μη παιδεύεσαι βρε Μουσταφά αγόρι μου λαίμαι, εγώ ως έμπυρος φυσιολάτρης δεν έμαθα χρόνια τώρα ούτε το βασικό μου όργανο-το αφρικανικό μονόχορδο-θα μάθω να παραμετροποιώ τα σύνθια? ;D ;D ;D Γενικά ότι όργανο 8) πέφτει στα χέρια μου που νοιώθω να με ταιριάζει το χαρτσαλεύω, τελικά πιο χρησιμο νομίζω πως είναι να αποκτήσω μεγαλύτερη οικειότητα με τον κύριο DAW ...........ούτε εκεί θα γίνω ειδικός, αλλά αυτός είναι το πασπαρτού για να γράψω τις λαλακισμένες μου αηδείας, τα όργανα έπονται. 30ντα κάτι χρόνια δεν έμαθα κιθάρα, θα μάθω τώρα μπάσσο-πλήκτρα-κρουστά-γιουκαλίλι-ντέφι-σφυρίχτρα? Ημαρτόνε δλδ, απλά τα χρησιμοποιώ κατά τας ορέξεις μου και όποτε εμπιστεύομαι και βρίσκω άνθρωπες που ξέρουν με βάζουν ένα χεράκι ::), δια να τους κάνω και αυτούς διάσημους, σα κι εμένα ;D ;D ;D No one wants an alien Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Επισκέπτης Δημοσιευμένο 17 Νοεμβρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 17 Νοεμβρίου 2014 Ψυχραιμία κύριοι. Αναγκάστηκα να διαγράψω ένα post το οποίο ήταν επί προσωπικού. Ποιος γελοιος να ηταν αραγε? Πραγματικα αδυνατω να τον βρω, δεν παει το μυαλο μου... Πάντως, μιας και διάβασα το ποστ που εξαφανίστηκε (και εγώ ειδοποίησα τον αγαπητό μοντ), μπορώ να κάνω ένα σχόλιο...Επρεπε να το αφησεις, δεν το προλαβα. :( Τυχερος ειναι παντως, απ'οπου κι αν το δεις... Πανω σ'αυτο που λες, τα βασικα των βασικων των synths, δηλαδη την αφαιρετικη συνθεση και οτι παιζει γυρω απο αυτην, καθως και τις βασικες παραμετρους του ηχου αυτων των synths, μπορει να τις διαβασει και στο (εφαμιλλης αρχαιολογικης αξιας με τον ταφο της Αμφιπολης) βιβλιο/manual του ARP Odyssey. Τις πρωτες σελιδες να διαβασει δηλαδη, γιατι μετα οπως ειπα ολα τα παραδειγματα που εχει ειναι βασισμενα πανω στο ARP Odyssey, το οποιο ειναι ενα synth της εποχης των παγετωνων, ;D κατι ετη φωτος μακρια δηλαδη απο οτιδηποτε ψηφιακο (ουτε καν ρολογια Casio δεν υπηρχαν τοτε :P), αιωνες πριν ανακαλυφθει το MIDI και τα PC, τα DAW και τα VST. Ολα αυτα οπως ειπα μπορει να τα βρει πλεον παντου, δεν χρειαζεται να διαβασει το manual του...Telharmonium ;D για να μαθει τι κανει ενα Low Pass φιλτρο. Σαν Ιστορικο βιβλιο παντως στο προτεινω και γω, φιλε Mustafank. 8) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
mamonu Δημοσιευμένο 17 Νοεμβρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 17 Νοεμβρίου 2014 Ποιος γελοιος να ηταν αραγε? Πραγματικα αδυνατω να τον βρω, δεν παει το μυαλο μου... Κοιτα στον καθρεφτη. θα τον βρεις "Don't panic!" - Douglas Adams Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Επισκέπτης Δημοσιευμένο 17 Νοεμβρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 17 Νοεμβρίου 2014 Δεν μπορεσες να μην (ξανα) πεταχτεις, ε? Αυτο βεβαια δειχνει γι ακομα μια φορα το IQ πινεζας που διαθετεις. A ρε καραγκιοζακο, εχεις σπασει καθε ρεκορ μαλακιας. Η ερωτηση βεβαια ειναι γιατι σε ανεχονται στο ΝΟΙΖ και δεν σε πετανε εξω, εχουν φαει ban σ'αυτο το φορουμ ατομα για αστειους λογους, αλλα βοδια σαν και του λογου σου τα αφηνουν και βοσκουν γυρω γυρω ανενοχλητα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
mamonu Δημοσιευμένο 17 Νοεμβρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 17 Νοεμβρίου 2014 ψιτ... γυφτακι... πισω στην τρυπα σου... αντε . την ειδες κιολας. Τι μπαν και ξε-μπαν? Με τον τροπο που φερεσαι εσυ κανονικα επρεπε να σε ειχαν παει στο Guadanamo. "Don't panic!" - Douglas Adams Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση