Προς το περιεχόμενο

microkorg midi ερωτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

...although there doesn't seem to be an Omni option.

Και που να ξερω εγω ρε κουμπαρε :P οτι ενα synth του...2002-2013 δεν εχει OMNI ON/OFF, μια MIDI λειτουργια δηλαδη που ειναι STANDARD στην πλειοψηφια των MIDI synths ανεξαρτητως εποχης? :-X

Αν εχει πια τοσο basic MIDI ενα synth των 00s τι να πω...eyeroll.gif

Τεσπα, ας το δοκιμασει παντως να το παιξει απο καποιο MIDI keyboard να δει και ο ιδιος πως ανταποκρινεται και να μας πει, ετσι για να μας φυγει κι η περιεργεια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 42
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Καλσπερα παιδια,ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας,

δυστυχως δεν θα μπορεσω να σας λυσω εγω την απορια αφου δεν το εχω στην κατοχη μου(ηθελα να το αγορασω,αλλα θα κοιταξω για κατι αλλο)

παρεπιπτοντως μηπως το microkorg XL εχει αυτον τον διαολο τον omni?

Ψαχνουμε να δουμε πως ενα εξωτερικο MIDI keyboard μπορει να παιξει δυο ηχους του Microkorg σε split mode, ενω το Microkorg Δεν εχει split mode. eyeroll.gif

Το οργανο ειναι 4φωνικο και monotimbral, οποτε τζαμπα γραφουμε 3 σελιδες τωρα.

Το Microkorg XL απ'την αλλη ειναι 8φωνικο και εχει split mode, αλλα αυτο αφορα τις δυο timbres του καθε προγραμματος και οχι τα ιδια τα προγραμματα (ηχους).

To split δηλαδη δεν μπορει να γινει αναμεσα σε δυο ηχους (programs) αλλα αναμεσα σε δυο timbres, οι οποιες ειναι το συστατικο στοιχειο καθε προγραμματος/ηχου.

Για να το κανω πιο κατανοητο:

Το καθε Program (ηχος) των παραπανω Korg synths αποτελειται απο ως και δυο timbres. Καθε timbre ειναι στην ουσια ενα αυτονομο synth που αποτελειται απο oscillator(s), envelope generators, LFOs, filter κλπ. Ειναι κατι παρομοιο με τα Elements των Yamaha rompler synths.

Και τα δυο Korg synths βασικα ειναι monotimbral, αλλα το Microkorg XL μπορει να αναθεσει τις δυο timbres του καθε προγραμμματος/ηχου σε διαφορετικο MIDI καναλι οταν ειναι σε Multi mode. Σ'αυτο το mode ομως, οι timbres του προγραμματος δεν μπορουν να splitαριστουν, μπορουν μονο να παιχτουν μαζι η μια πανω στην αλλη (layer).

Σε Split mode το Microkorg XL χωριζει τις δυο timbres καποιου προγραμματος σε διαφορετικα μερη του πληκτρολογιου, εδω ομως οι δυο timbres εχουν το ιδιο MIDI καναλι, το καναλι δηλαδη που εχει οριστει σαν Global MIDI channel. Οποτε, οταν ο συγκεκριμενος splitαρισμενος ηχος/program παιζεται απο εξωτερικο MIDI πληκτρολογιο, "ακουει" σε ενα μονο MIDI καναλι, οποτε και το splitαρισμα που υπαρχει στις δυο timbres του παιζεται κανονικα απο το εξωτερικο MIDI πληκτρολογιο.

Ελπιζω να εγινα κατανοητος. Tea_green.gif

Γιατι δεν κοιτας κατι αλλο περα απο τα Microkorg, δηλαδη καποια πραγματικα multitimbral synths? Φανταζομαι εχεις ηδη ενα MIDI πληκτρολογιο και ψαχνεις να βρεις καποιο μικρο synth για αγορα. Αν ναι, τσεκαρε και το Waldorf Blofeld, την desktop edition που ειναι στα 325€.

λοιπον το βρηκα.

Μπορει να κανει και τα δυο.

Μπορει να εχει με ενα εξωτερικο keyboard το split mode και να το ελεγχει απο ενα καναλι.

Μπορει επισης να διαλεξει για καθε γεννητρια ΚΑΙ διαφορετικο κανάλι.

Oμως το θεμα του split με το ιδιο καναλι δημιουργει και θεμα του keyzone, αυτο που προσπαθησα να εξηγησω απο την αρχη οσων αφορα την υπαρξη δευτερου keyboard.

Περιγραφεται στο manual.

Παλι μπερδευεις τα πραγματα.

Παρε με τηλεφωνο να στο εξηγήσω γιατι βαριεμαι να γραφω για να σε πείσω να το βρουμε προφορικα, γιατι ειμαι και χαλια αυτη τη στιγμη κομμάτια και στο τελος θα μπερδευτώ κι εγω.

Αν εχω αδικο θα σου χρωσταω μια μπύρα, αν εχω δικιο ομως, γιατι η διαδικασια του keyzone πρεπει να οριζεται οταν υπαρχει το ιδιο κανάλι, δεν λειτουργει οπως το split

ΘΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΕΙΣ 2 ΜΠΥΡΕΣ

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

λοιπον το βρηκα. Μπορει να κανει και τα δυο.

paranoid.gif

Ξανα:

"...το Microkorg Δεν εχει split mode...Το οργανο ειναι 4φωνικο και monotimbral...Και τα δυο Korg synths βασικα ειναι monotimbral, αλλα το Microkorg XL μπορει να αναθεσει τις δυο timbres του καθε προγραμμματος/ηχου σε διαφορετικο MIDI καναλι οταν ειναι σε Multi mode. Σ'αυτο το mode ομως, οι timbres του προγραμματος δεν μπορουν να splitαριστουν, μπορουν μονο να παιχτουν μαζι η μια πανω στην αλλη (layer)."

Πιο απλα ΔΕΝ γινεται να το πω.

Παλι μπερδευεις τα πραγματα.
Εσυ μπερδευεις τα πραγματα και μπερδευεις και τους αλλους που σε διαβαζουν. Διαβασε τα manual των παραπανω synths και θα δεις οτι εχω δικιο. Οπως ΠΑΝΤΑ εξαλλου! 8)

Μπυρα δεν πινω. Μου χρωστας ηδη ενα μπουκαλι Gordon's Gin. toothpic2.gif

Eγραφα αλλα τα σβησα, βαρεθηκα.

Συγνωμη για οσους με διαβασαν και μπερδευτηκαν.

αμα ειχα μπροστα μου τωρα ενα mikrokorg θα το εσπαγα. λολ

Καληνυχτα. :-)

Eγραφα αλλα τα σβησα, βαρεθηκα.

Συγνωμη για οσους με διαβασαν και μπερδευτηκαν.

αμα ειχα μπροστα μου τωρα ενα mikrokorg θα το εσπαγα. λολ

Καληνυχτα. :-)

με τις 3 σελίδες γράψε-σβήσε θα με κάνεις και μένα να πάω να πάρω ένα από αγγελίες γιατί έχω μπερδευτεί ;D

τι ισχύει τελικά το βρήκατε?

33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}

τι ισχύει τελικά το βρήκατε?

Οτι γραφω παραπανω ισχυει. Δεν χρειαζεται να αγορασεις ενα Microkorg για να δεις τι παιζει, απλα κατεβαστε τα manuals και των δυο μοντελων και διαβαστε. Αλλα τζαμπα θα μπειτε στον κοπο, τα διαβασα εγω πριν απο σας και σας εγραψα τι παιζει. 8)

Οτι γραφω παραπανω ισχυει. Δεν χρειαζεται να αγορασεις ενα Microkorg για να δεις τι παιζει, απλα κατεβαστε τα manuals και των δυο μοντελων και διαβαστε. Αλλα τζαμπα θα μπειτε στον κοπο, τα διαβασα εγω πριν απο σας και σας εγραψα τι παιζει. 8)

οχι ακριβως, απο την αρχη εγραψες λαθος. Ρωτησε κατι και λες οτι γινεται. Ψυχραιμα να το παρουμε. 

Απαντησα σωστα τι να προσεξει. Αρχισες να γραφεις αυτα που εγραψες και δεν ισχυουν στην περιπτωση, omni κλπ, σου εστειλα τα πρωτα για rackmount.

Αναφερομουν απο την αρχη στο ΧL γιατι οπως διατυπωσε την αρχικη ερωτηση τουλαχιστον εγω καταλαβα οτι το εχει.

στα mode που εχει μπορεις την δευτερη τουλαχιστο γεννητρια να την ορισεις σε midi καναλι.

Το προβλημα ηταν για δευτερο keyboard και keyrange

Θα μπορουσε σε split mode εφοσων επιτρεπει την επιλογη range με το ενα καναλι σε global midi και το δευτερο σε καναλι επιλογης γιατι και τοτε δεχεται midi input, να μπορεις να εχεις απο εξωτερικο clavie που εχει την δυνατοτητα να στελνει δυο καναλια ορισμενα απο το clavie ως external να εχεις split αλλα ουσιαστικα θελουν να πουν οι ποιητές οτι δεχεται μονο ενα καναλι.

Θυμαμαι οτι παλαιοτερα στο forum πολυ παλαιοτερα ειχαμε ξανααντιμετωπισει μια αναλογη περίπτωση.

Γι αυτο μπορει να εχει ενα δευτερο clavie και να εχει στο δικο του την μια timbre σε ολο το range και στο δευτερο clavie την αλλη γεννητρια σε ολο το range η να περιορισει το range της απο εξωτερικο clavie, αναλογα τι clavie ειναι αυτο.

Αν γινομαι αντιληπτος υπαρχουν καποιες επιλογες.

Δεν ξερω ποιους μπερδευω και ποιους δεν μπερδευω.

Ο waterfall ξερει και ποσο τον παω, τον αγαπαω κλπ, αλλα με εβγαλε παλι αχρηστο επειδη ισως εθιξα τον  εγωισμο του με το να πω οτι μπερδευεται, με διαθεση οχι προσβλητική, φιλικη, οπως συζητανε δυο φιλοι, τουλαχιστο απο την πλευρα μου. Αλλα απο την αρχη εδωσε λαθος απαντηση οσων αφορα το οργανο, αυτο λεω εγω.

Ειπε επισης

"Και που να ξερω εγω ρε κουμπαρε Tongue οτι ενα synth του...2002-2013 δεν εχει OMNI ON/OFF, μια MIDI λειτουργια δηλαδη που ειναι STANDARD στην πλειοψηφια των MIDI synths ανεξαρτητως εποχης? Lips Sealed

Αν εχει πια τοσο basic MIDI ενα synth των 00s τι να πω..."

Εγω το βλεπω οπως και ολα τα αλλα λογικα για τον προσανατολισμο του οργανου.

αν και το ηξερα πρακτικα απο την αρχη, με αναγκασε να γνωρισω και εγω kalytera το οργανο ο waterfall γιατι τελικώς διαβασα το manual και τωρα που το διαβασα, διαβασα κατι που δεν μου χρειάζεται μου δημιουργηθηκε η αναγκη να παρω ενα να το σπασω. Αφου παιξω λιγο και με το vocoder του. :-)

Tωρα ειμαι σιγουρος οτι κατι θα βρει να μου πει αν και θα μιλαμε για ενα θεμα που εχει ληξει απο τα συμφραζομενα κατ εμε.

Ας με βρισει, ας με πει ασχετο και αμπτάλη(με μ δεν ειναι? χαχχα) , σιγα, λες και θα τρεχει τιποτα, αφου θα παραμεινω ενας απο τους πιο σημαντικους πληκτράδες στην ελληνική ιστορια τουλαχιστο στη δικη μου αντίληψη και αυτό μου αρκεί.

Ο φιλος ας αγορασει το microkorg που θελει αμα τον ενδιαφερει το οργανο για τις λειτουργιες του.

Οι επιλογες για να το σπλιταρει ή και να το οδηγήσει απο εξωτερικο controller ειναι συγκεκριμενες, στην τελικη ας διαβασει και αυτος το manual.

Tι απαντηση....eyeroll.gif

Θα σου απαντουσα αλλα βλεπω Cowboys & Aliens στον ΑΝΤ1.

Ενα μονο:

Ο φιλος ας αγορασει το microkorg που θελει αμα τον ενδιαφερει το οργανο για τις λειτουργιες του. Οι επιλογες για να το σπλιταρει ή και να το οδηγήσει απο εξωτερικο controller ειναι συγκεκριμενες, στην τελικη ας διαβασει και αυτος το manual.

Αν το αγορασει τελικα και ΔΕΝ μπορεσει να το splitαρει (αν το κανει θα ειναι ο μοναδικος χρηστης Microkorg στον πλανητη που το καταφερνει) τοτε πιστευω να προσφερθεις να του το αγορασεις, γιατι εσενα ακουσε και το αγορασε. 8)

Για ολα τα υπολοιπα, τα manuals εκει ειναι. Διαβαστε τα γιατι δεν λεει να γραφω τα ιδια και τα ιδια.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου