Προς το περιεχόμενο

microkorg midi ερωτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

To split part που θελει να κανει αμα ακουει στο ιδιο καναλι, θα εχει το ιδιο keyzone οσον αφορα τις midi πληροφοριες για νοτες, αμα παιζει απο το δευτερο controller με ενα midi καναλι δεν θα γινεται split θα ακουγονται και οι δυο ηχοι.

Οχι.

Αν splitαρει δυο ηχους στο Microkorg, πχ απο C3 και πανω ο ενας και απο C3 και κατω ο αλλος, και με δεδομενο οτι οι δυο ηχοι ακουνε στο ιδιο καναλι, αλλα ακομα κι αν ακουνε σε διαφορετικο καναλι, το οποιοδηποτε MIDI controller θα παιξει τους ηχους οπως ειναι χωρισμενοι να παιξουν απο το Microkorg.

Αυτο δεν εχει να κανει κατι με το MIDI controller/keyboard, το ποιος ηχος θα ακουγεται και σε ποιες νοτες ειναι υποθεση του synth, το MIDI keyboard απλα θα οδηγησει το synth συμφωνα με το splitαρισμα που εχει γινει απο το synth. Το κανω μολις τωρα με τα SY77 και MOXF6. Στο MOXF βαζω ενα οποιοδηποτε Performance με 4 ηχους σε layer/split, οι 4 ηχοι δε ακουνε στο MIDI καναλι 1. Αυτα τα Performances λοιπον τα παιζω κανονικα απο το SY77, με τα προκαθορισμενα split τους κλπ κλπ. Δεν αλλαζει κατι, εκτος απο το πληκτρολογιο που τα παιζω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 42
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Στην περίπτωση σου το keyzone ορίζεται εσωτερικά από το splitαρισμα. Γι αυτό και στο ίδιο κανάλι από το άλλο παίζεις όλους τους ήχους από το ένα κλαβιέ. Στο Microkorg τα πράγματα μάλλον δεν θα είναι έτσι. Εγώ λέω να δοκιμάσει πρώτα πριν αγοράσει. Είπα ότι μιλάμε για το συγκεκριμένο.

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Στην περίπτωση σου το keyzone ορίζεται εσωτερικά από το splitαρισμα.

Αυτο μπορει να οριστει απο το εκαστοτε synth, αρα και απο το Microkorg. Το τι παιζει το οποιοδηποτε MIDI keyboard μπορει να οριστει απο το synth που αυτο οδηγει. Ξαναλεω οτι ακομα και αν τα δυο parts του Microkorg ακουνε σε διαφορετκο MIDI καναλι, αν το MIDI keyboard που το οδηγει ειναι σε Omni ON mode Microkorg ειναι σε Omni ON mode, τοτε θα ακουγονται και οι δυο ηχοι με τα προκαθορισμενα split τους κλπ.

Αυτο μπορει να οριστει απο το εκαστοτε synth, αρα και απο το Microkorg. Το τι παιζει το οποιοδηποτε MIDI keyboard μπορει να οριστει απο το synth που αυτο οδηγει. Ξαναλεω οτι ακομα και αν τα δυο parts του Microkorg ακουνε σε διαφορετκο MIDI καναλι, αν το MIDI keyboard που το οδηγει ειναι σε Omni ON mode, τοτε θα ακουγονται και οι δυο ηχοι με τα προκαθορισμενα split τους κλπ.

Καλά,. Ήδη αυτό που είπα από την αρχή άμα ψάξεις λίγο για το mikrokorg επιβεβαιώνει.

Επιβεβαιωνει τι ακριβως? Αυτα που σου γραφω ειναι βασικες αρχες του MIDI και εχουν εφαρμογη σε οποιοδηποτε synth τα τελευταια 30 χρονια.

Επιβεβαιωνει τι ακριβως? Αυτα που σου γραφω ειναι βασικες αρχες του MIDI και εχουν εφαρμογη σε οποιοδηποτε synth τα τελευταια 30 χρονια.

μιλάμε για κάτι συγκεκριμένο. Εντάξει,  δεν θα επιμείνω. Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή.

Κυπριακο το καναμε...

Διαβασε παρακατω:

OMNI ON / POLY: All channels received and played in POLY.

OMNI OFF / POLY: Normal operation. Receives on one channel only, and plays polyphonically (chords).

When Omni is ON, a device doesn't respond to just one MIDI channel, but rather, responds to all 16 MIDI channels. The only benefit of Omni ON is that, regardless of which channel any message is received upon, a device always responds to the message. This mades it very foolproof for a musician to hook up two devices and always have one device respond to the other regardless of any MIDI channel discrepancies between the device generating the data (ie, referred to as the transmitter) and the device receiving the data (ie, referred to as the receiver).

Of course, if the musician daisy-chains another device, and he wants the 2 devices to play different musical parts, then he has to switch Omni OFF on both devices. Otherwise, a device with Omni ON will respond to messages intended for the other device (as well as messages intended for itself).

Με απλα λογια:

Ακομα και διαφορετικο MIDI καναλι να εχουν τα δυο parts, αν το Microkorg μπει σε Omni On mode τοτε μπορει να "ακουσει" σε ολα τα MIDI καναλια.

Αρα:

Ακομα και διαφορετικο MIDI καναλι να εχουν τα δυο parts, MIDI channel 1 & MIDI channel 2 για παραδειγμα, πατωντας ενα πληκτρο στο MIDI keyboard/controller θα ακουστουν και οι δυο ηχοι/parts του Microkorg, AN το Microkorg ειναι σε OMNI ON mode.

Νομίζω ότι ο Waterfall έχει δίκιο, διότι έχω το Μ1 μου συνδεδεμένο μέσω MIDI με το Micro X και όταν διαλέγω κάποιο combi στο Χ το οποίο έχει σπλιτ κ.λ.π. παίζει κανονικά το Χ με το πλήκτρο του Μ1 δίχως να κάνω ιδιαίτερες ρυθμίσεις με κανάλια στο Μ1, άρα υποθέτω ότι και το microkorg θα ισχύει το ίδιο.

Ας το κανουμε ακομα πιο απλο. :P

Εχουμε ενα sequencer και δυο synths. Το synth Α ειναι σε OMNI ON mode. Σ'αυτο εχουμε επιλεξει ενα combi/performance που αποτελειται απο τρεις ηχους. Οι τρεις αυτοι ηχοι εχουν ανατεθει στα MIDI καναλια 1,2,3.

Το synth Β ειναι σε OMNI OFF, "ακουει" στο MIDI καναλι 4 και εχουμε επιλεξει σ'αυτο ενα single patch.

Αν το sequencer εκπεμψει σε οποιοδηποτε MIDI καναλι εκτος του 4 (δηλαδη στα καναλια 1-3 και 5-16) τοτε θα ακουστει μονο το synth A, και οι τρεις ηχοι του ταυτοχρονα. Αν το sequencer εκπεμψει στο MIDI καναλι 4, τοτε θα ακουστουν και τα δυο synths (4 ηχοι ταυτοχρονα).

Αν θελουμε να ακουσουμε μονο το synth Β (MIDI καναλι 4), τοτε θα βαλουμε το synth A σε OMNI OFF mode, ετσι θα ανταποκρινεται μονο στα MIDI καναλια 1,2,3. glasses9.gif

Ας το κανουμε ακομα πιο απλο. :P

Εχουμε ενα sequencer και δυο synths. Το synth Α ειναι σε OMNI ON mode. Σ'αυτο εχουμε επιλεξει ενα combi/performance που αποτελειται απο τρεις ηχους. Οι τρεις αυτοι ηχοι εχουν ανατεθει στα MIDI καναλια 1,2,3.

Το synth Β ειναι σε OMNI OFF, "ακουει" στο MIDI καναλι 4 και εχουμε επιλεξει σ'αυτο ενα single patch.

Αν το sequencer εκπεμψει σε οποιοδηποτε MIDI καναλι εκτος του 4 (δηλαδη στα καναλια 1-3 και 5-16) τοτε θα ακουστει μονο το synth A, και οι τρεις ηχοι του ταυτοχρονα. Αν το sequencer εκπεμψει στο MIDI καναλι 4, τοτε θα ακουστουν και τα δυο synths (4 ηχοι ταυτοχρονα).

Αν θελουμε να ακουσουμε μονο το synth Β (MIDI καναλι 4), τοτε θα βαλουμε το synth A σε OMNI OFF mode, ετσι θα ανταποκρινεται μονο στα MIDI καναλια 1,2,3. glasses9.gif

Tι ωραια ειναι αυτα που μου γράφεις καταρράχτη μου αγαπημένε.

Ομως  για παμε στο mikrokorg.

ΣΤΟ MIKROKORG ΛΑΙΜΑΙ!!! ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!

Local control can be switched on or off, and the synth will respond and transmit on any of the 16 channels, although there doesn't seem to be an Omni option.

Τhe mini-keyboard is where the problems will start for serious players, and although it has MIDI inputs so that you can connect a full-sized keyboard, it can't be rackmounted

Με καθυστερείς απο την σοβαρη εργασια μου αυτη τη στιγμη και με αναγκάζεις να ψαχνω και να παραθετω πλεονασμους.

Το θεμα ετυχε να το γνωρίζω χωρις να ψαξω, ΕΤΥΧΕ, αφησα ενα περιθωριο γιατι δεν εχω το οργανο για να το προσεξει ο ενδιαφερομενος,  το επιβεβαιωσα, επιβεβαιωνεται και στην διαδικασια του manual, ακομα αφηνω περιθωριο παντα αμα δεν εχω το οργανο.

Εσυ τωρα πας να βγαλεις ασχετο τον Ανρωπο με τη Μοναδική Λάμψη και εναν απο τους πιο σημαντικους πληκτράδες στην Ελληνική Ιστορία. (λολ)

Και εγω ειμαι ο Θανασης και εχω korg triton και κανω το ιδιο που λεει και ο axtarmas.

παρολα αυτα αυτοτιμωρούμαι με 2 ημερες αποχής και νηστείας.

Πλακα κανω βεβαια, αλλα δες το λιγο ακομα για το mikrokorg, οχι τιποτα αλλο, μην παει και αγορασει κατι ο ανθρωπος που δεν του κανει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου