cos_dr Δημοσιευμένο 7 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 7 Οκτωβρίου 2014 Θα πω και εγω την αποψη μου γιατι μου τη βαρεσε ;D 1) Το αρχικο ερωτημα εχει να κανει με την αγορα laptop που να υποστηριζει vst instruments για live performance, αναφερθηκε το omnisphere σαν παραδειγμα. τωρα δεν ξερω για τι live μιλαμε αλλα πιστευω οτι αυτο που θα πω θα καλυψει ολα τα ειδη μουσικης οσων αφορα τον πληκτρα σε μια βραδια που θα περιλαμβανει 35-40 κομμάτια. Με ενα keyboard controller, mε μια φτηνη audio card (οχι on board) , ενα laptop οπως το δικο μου που ειναι corei3 2330m διετιας (και παλιοτερο να ητανκατα εμενα), 4 giga ram και εναν σκληρο (εχω εχω ssd πανω αλλα υπο προυποθεσεις γνωσεων χρησης για το πως θα στηθουν τα virtual synth για τη δουλεια για να αποφευχθουν περιττα συνεχομενα φορτωματα, αυτο θα υπολογιστει με το ρεπερτοριο και υπαρχουν λυσεις ευκολες για καποιον που ειναι εξοικειωμένος, που αναφερθήκαν απο αλλους φιλους στο thread, μπορει να γινει και με κλασσικο σκληρο) θα γινει η δουλεια πολυ καλα. Ενα host προγραμμα για να γινουν οι ταυτοχρονες δρομολογησεις, ενα omnisphere, ενα αλλο vst για πιο κλασσικους ηχους και ενα απλο virtual sampler ειναι μια χαρα. Τωρα δεν γραφω λεπτομερειες γιατι πρεπει να γραψω σεντονι για λυσεις χρησεως τω παραπανω, αλλα επιγραμματικα νομιζω οτι αντιλαμβανεστε τι θελω να πω. Δεν χρειαζεται λαπτοπ των 2500 ευρω, υπαρχουν καλυτερα απο το τωρινο δικο μου με 700 κατοσταρικα και φυσικα αμα εχει καποιος ας δωσει και παραπανω για να κερδιζει και σε αλλες χρησεις κλπ κλπ, κερδιζει και για μελλοντικα vst αν ειναι πια τοσο πορωμένος και δεν του φτανουν τα τρια που εγραψα που για εμενα ειναι ηδη πλεονασμος για ενα live oσων αφορα την γκαμα των ηχων. Τωρα τα προβληματα στο live (ειπωθηκε) αλλα το επισημαινω δεν ειναι ο φοβος του hardware αλλα των προγραμματων που αν ειναι μαϊμουδες και χωρις update σωστα (οπως ειπωθηκε), αν ειναι αυθεντικα αλλα αυτος που τα χειριζεται δεν ειναι εξοικειωμενος η δεν εχει ιδεα................. παει αλλου το πραγμα, καλυτερα να μην μπλεξει με live και vst, να μαθει πρωτα. 2) Για το θεμα του synth μιας και ο op βλεπει οτι μπορει να καλυψει τις αναγκες του με πιο απλο, κλασσικο και λιγοτερο μπελαλιδικο στο στησιμο τροπο Εδω ειναι καθαρα πειραγμα στον waterfall τον φιλο μου και ας με κραξει. χαχαχαχαχα Εγω εχω εμπειρια απο live, δεν παιζω πια εδω και 5 χρονια εξω, αλλα επειδη εχω φιλους δεινους πληκτραδες, πολλοι ισως με διαβαζουν κι ολας γιατι ειναι μελη του noiz, μερικοι δεν ειναι και ενεργοι απο αυτους που ξερω αλλα διαβαζουν, και ειναι και πληκτραδες εκτος νοιζ που με εκτιμουν γι αυτο που ειμαι μουσικα τουλαχιστον (ωωω σσσσσ) και παω και τους βλεπω σε live τους, δεν ειναι ενας και δυο, δεν ειδα ακομα κανεναν με yamaha και αλλαζουν οργανα. Βλεπω ολα τα άλλα τα κλασσικα, παλια και νεα korg, nord παιζει πολυ, roland κυριως παλια. Δεν εχω δει ουτε ενα yamaha. Αμα ξερεις κανεναν που παιζει με yamaha απο αθηνα μεχρι χαλκιδα για να μην τρεχω , σε rock, ελαφρολαϊκο και σκυλαδικο πες μου να παω να τον δω να μου φυγει ο καημός. χαχαχαχαχαχχαχα Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 7 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 7 Οκτωβρίου 2014 Προς τον OP : Τα μηχανήματα που σου προτείνουν, όχι το Omnisphere δεν θα φορτώσουν χωρίς καθυστερήσεις, αλλά ούτε τον Internet Explorer. Το ότι δε σου άρεσε η γνώμη μου, δε σημαίνει ότι είναι λανθασμένη. Γιατί δεν πας σε κάποιον που να έχει ένα τέτοιο μηχάνημα (των 700 ή των 1200 ευρώ) και να του ζητήσεις να φορτώσει αυτά που θέλεις; Εκεί, θα δεις περί τίνος πρόκειται. Η μόνη λύση που είναι καλύτερη από τη δική μου, είναι αυτή που σου προτείνει ο Waterfall-K, αλλά χωρίς Omnisphere. ;) Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
cos_dr Δημοσιευμένο 7 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 7 Οκτωβρίου 2014 Προς τον OP : Τα μηχανήματα που σου προτείνουν, όχι το Omnisphere δεν θα φορτώσουν χωρίς καθυστερήσεις, αλλά ούτε τον Internet Explorer. Το ότι δε σου άρεσε η γνώμη μου, δε σημαίνει ότι είναι λανθασμένη. Γιατί δεν πας σε κάποιον που να έχει ένα τέτοιο μηχάνημα (των 700 ή των 1200 ευρώ) και να του ζητήσεις να φορτώσει αυτά που θέλεις; Εκεί, θα δεις περί τίνος πρόκειται. Η μόνη λύση που είναι καλύτερη από τη δική μου, είναι αυτή που σου προτείνει ο Waterfall-K, αλλά χωρίς Omnisphere. ;) δηλαδη το δικο μου το λαπτοπ θα κανει αυτα που περιεγραψα με τον τροπο που το περιεγραψα με καθυστερησεις που θα το κανουν δυσχρηστο για live η δεν θα το τρεξει καθολου? Ή με ενα μεγαλυτερο μηχανημα οι καθυστερησεις αυτες θα ειναι τοσο μικροτερες ετσι ωστε να δικαιολογείται η αγορα δυνατοτερου λαπτοπ? Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 7 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 7 Οκτωβρίου 2014 δηλαδη το δικο μου το λαπτοπ θα κανει αυτα που περιεγραψα με τον τροπο που το περιεγραψα με καθυστερησεις που θα το κανουν δυσχρηστο για live η δεν θα το τρεξει καθολου? Ή με ενα μεγαλυτερο μηχανημα οι καθυστερησεις αυτες θα ειναι τοσο μικροτερες ετσι ωστε να δικαιολογείται η αγορα δυνατοτερου λαπτοπ? Κώστα, κοίτα τι έγραψε στο πρώτο του ποστ. Επαναλαμβάνω, ότι την διευκρίνηση ότι έχει (προς το παρόν) μόνο 700 ευρώ, την προσέθεσε μετά την πρώτη απάντησή μου. Αυτά που ζητάει, δεν γίνονται με μηχάνημα των 700 ευρώ (το επιβεβαίωσαν σχεδόν όλοι). Επί τη ευκαιρία, πόσα δευτερόλεπτα θέλει το laptop σου για να φορτώσει τον Internet Explorer, και με ποια Windows; Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
cos_dr Δημοσιευμένο 7 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 7 Οκτωβρίου 2014 Κώστα, κοίτα τι έγραψε στο πρώτο του ποστ. Επαναλαμβάνω, ότι την διευκρίνηση ότι έχει (προς το παρόν) μόνο 700 ευρώ, την προσέθεσε μετά την πρώτη απάντησή μου. Αυτά που ζητάει, δεν γίνονται με μηχάνημα των 700 ευρώ (το επιβεβαίωσαν σχεδόν όλοι). Επί τη ευκαιρία, πόσα δευτερόλεπτα θέλει το laptop σου για να φορτώσει τον Internet Explorer, και με ποια Windows; με windows 7 πανω και ssd? Να στο στειλω σε pm σε βιντεο? αμα περιμενεις θα ριξω και το omnisphere γιατι το ειχα πανω στο παλιο μου laptop του 2009 και δουλευε. Θα ηθελα να μην το κανω γιατι πραγματικα βαριεμαι γιατι δεν το χρησιμοποω στο λαπτοπ. Το ξερω παρα πολυ καλα και το δουλευω εξισου καλα Χρειαζεται μνημη μονο οταν εξαντλησεις τα καναλια του με οσα layers και εφφε μπορει να εχει ταυτοχρονα αλλα αυτο για ενα live οπως τουλαχιστο κανουμε τα live οι περισσοτεροι σαν διαδικασια ειναι ο απολυτος πλεονασμος. Οπως περιεγραψα την διαδικασια δεν θα εχει προβλημα με ενα σημερινο λαπτοπ των 700 ευρω μαζι με μια καρτα ηχου εξωτερικη της ταξεως των 120-160 ευρω, αρκει ΝΑ ΞΕΡΕΙ TI KANEI. Διαβασα ολα τα ποστ και δεν θα μπω στη διαδικασια να επισημανω ποιος γνωριζει τι λεει και ποιος δεν ξερει ουτε τα vst, oυτε τα host ουτε το omnisphere, τουλαχιστο οπως πρεπει να ξερει για να δινει σωστες απαντήσεις. Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 7 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 7 Οκτωβρίου 2014 Οπως περιεγραψα την διαδικασια δεν θα εχει προβλημα με ενα σημερινο λαπτοπ των 700 ευρω μαζι με μια καρτα ηχου εξωτερικη της ταξεως των 120-160 ευρω, αρκει ΝΑ ΞΕΡΕΙ TI KANEI. Ε, τότε γράψε του τι να κάνει, ώστε να μη δώσει παραπάνω χρήματα απ' όσα χρειάζονται. Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Επισκέπτης Δημοσιευμένο 7 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 7 Οκτωβρίου 2014 ...δεν ειδα ακομα κανεναν με yamaha και αλλαζουν οργανα. Βλεπω ολα τα άλλα τα κλασσικα, παλια και νεα korg, nord παιζει πολυ, roland κυριως παλια. Δεν εχω δει ουτε ενα yamaha.Εμ πες μας απλα οτι "ολοι οι πληκτραδες φιλοι μου ειναι σκυλαδες" να καταλαβουμε. Αφηστε το παιδι να παρει ενα workstation να κανει τη δουλεια του χωρις τρεξιμο και να το ευχαριστηθει, αργοτερα μπορει να προσθεσει κι ενα laptop. 8) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
cos_dr Δημοσιευμένο 7 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 7 Οκτωβρίου 2014 Ε, τότε γράψε του τι να κάνει, ώστε να μη δώσει παραπάνω χρήματα απ' όσα χρειάζονται. Οχι. επειδη ακριβως ξερω και καταλαβαινω οτι δεν θα μπορεσει, θα παιδευτει παρα πολυ, θα του προτεινα οτι του προτεινατε του συγκεκριμενου φιλου με hardware synth και επειδη πειραξα τον waterfall θα πω οτι τα "μικρα motif" ειναι ιδανικα και για το κοστος τους και για τις δυνατοτητες τους και για τους ηχους τους για ενα live π.χ. οπως του δικου μου συνήθους ρεπερτοριου των rock και pop διασκευων της δεκαετιας 70-80-90-2000-2010-2020-2030. Και εγω θα τα επαιρνα σημερα. Χαλαρα, για τα λεφτα ειναι η πιο δυνατη προταση για εμενα. Ποσο μαλλον να παρει κατι ακριβοτερο σε λαπτοπ, ταμπλετ και software που θα αγορασει. Απατο θα παει. Για ταμπλετ καλυτερα να μην μιλαω γιατι απλα εχω δει και μου αρεσει, με εχει πεισει, αλλα δεν ειμαι εξοικειωμενος με λεπτομερειες. (ξαναεπαναλαμβανω οτι οτι ακριβοτερο επαιρνε αν ηξερε θα ηταν και οτι καλυτερο) Για να μπω προσωπικα στην διαδικασια να του περιγραψω τι να κανει με λαπτοπ πρεπει να δω τι ξερει, το ρεπερτοριο που θελει, τον τροπο που θελει να το αποδωσει στο επιπεδο του πληκτρα-μπλιμπλικα για να του πω πως να σεταρει, πως να δουλεψει στο προγραμμα, να αλλαζει ηχους γρηγορα π.χ. στα medley, τι controller εχει, θελει μαθημα για να γινει σωστα σε εναν που δεν ξερει. αμα ηξερε δεν θα ρωταγε η θα ρωταγε επι μερους για κατι συγκεκριμενο. Επισης αν εχει τα προγραμματα και τα κατεχει σε εναν σταθερο, ας δωσει περισσοτερες λεπτομεριες για το τι συγκεκριμενα θελει να χρησιμοποιησει στο live και πως για να πω για το μηχανημα, εγω απαντησα υποθετοντας την κλασσικη χρηση που συμφωνα με τις γνωσεις μου και την εμπειρια μου καλυπτει και τον πιο απαιτητικο σε ενα νορμαλ live προγραμμα οπως το εχω στο μυαλό μου. Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
cos_dr Δημοσιευμένο 7 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 7 Οκτωβρίου 2014 Εμ πες μας απλα οτι "ολοι οι πληκτραδες φιλοι μου ειναι σκυλαδες" να καταλαβουμε. Αφηστε το παιδι να παρει ενα workstation να κανει τη δουλεια του χωρις τρεξιμο και να το ευχαριστηθει, αργοτερα μπορει να προσθεσει κι ενα laptop. 8) Δεν ειναι σκυλαδες, ειναι ΚΑΙ σκυλαδες. Και ειπα και λιγο ψεμματα, εχω εναν ροκα που παιζει με motif το παλιο, αλλα μεχρι στιγμης ειναι η εξαιρεση που επιβεβαιωνει τον κανονα σε οτι εχω δεί............ χαχα για να μην σου πω και για τις προβες στα στουντιο που πηγαινα, ουτε με το κυαλι δεν εβλεπα yamaha σε αλλους πληκτραδες, αλλα θα μου πεις οτι οταν πηγαινες εσυ δεν υπηρχαν τα καινουρια και θα παω πασο. Ετσι ειναι. Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
foxxx Δημοσιευμένο 7 Οκτωβρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 7 Οκτωβρίου 2014 Yamaha τα λεφτά μου να χα ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση