elavd Δημοσιευμένο 28 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσιευμένο 28 Νοεμβρίου 2006 Πάντως τις κρατάω ακόμα. Έχω αρκετές τέτοιες: Εγώ είμαι πιο vintage τύπος και έχω τέτοιες... :lol: Μεγαλώνουμε... :cry: Τι μας έχει πιάσει τελευταία???? Αναμνήσεις από την TV των 80s www.facebook.com/YourPaintedSmile Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
thebest20 Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου Share Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου Συγγνώμη που επαναφέρω το θέμα, αν και έχουν γίνει posts 18 χρόνια πριν. Δεν βρήκα άλλο θέμα για κασέτες. Την τελευταία 5ετία επειδή ασχολούμαι με ελληνικά ελαφρολαϊκά και pop και αναζητώ κάποια σπάνια με καλό ήχο, ακόμα και κάποια που δεν υπάρχουν σε cd (αλλά σε κασέτα), έπεσαν στα χέρια μου κάποιες κασέτες εταιρείας, κλειστές που δυστυχώς ήταν εντελώς απομαγνητισμένες, σε όποιο κασετόφωνο και να τις δοκίμασα δηλαδή είχαν αυτή την παραμόρφωση στη φωνή, που μία πάει αργά, μία γρήγορα. Πάντως και από τους γνωστούς μου, ο μόνος που δίνει υλικό, πήρε πάνω από 15 κασέτες σφραγμένες, για να είναι οι μισές καλές. Και κάτι τελευταίο, αυτά τα κασετοφωνάκια που μετατρέπουν σε ψηφιακά αρχεία, είναι μούφα. Δοκίμασα 4 διαφορετικές μάρκες και όλα, με το που πατάς το play, βγάζουν περίεργο θόρυβο, ακόμα και αν πατάς το play χωρίς να έχει κασέτα μέσα, αυτό γράφεται και είναι εντελώς ενοχλητικό. Και με το audacity (που συστήνουν αυτά τα κασετοφωνάκια ως επιθυμητό πρόγραμμα και έχουν και οδηγίες πώς να φεύγει αυτός ο θόρυβος, γίνονται χάλια και αφαιρούνται πολύτιμες συχνότητες). Ευτυχώς τα επέστρεφα πίσω κάθε φορά και έπαιρνα κάτι άλλο, πιο χρήσιμο. Από δισκοπωλεία που γράφουν ακόμα και έχουν δοκιμάσει να μετατρέψουν κασέτες κάποια άτομα που ξέρω, σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα είναι έτσι, πολύ κλειστό ξερό (πέρα από το φύσημα που ακούγεται), σε κάποια και ακόμα χειρότερα (δηλαδή τα drums χτυπάνε σκληρά και είναι κεντραρισμένος ο ήχος +δυνατές εντάσεις) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator LK Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου Moderator Share Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου 6 λεπτά πριν, thebest20 είπε Συγγνώμη που επαναφέρω το θέμα, αν και έχουν γίνει posts 18 χρόνια πριν. Δεν βρήκα άλλο θέμα για κασέτες. Την τελευταία 5ετία επειδή ασχολούμαι με ελληνικά ελαφρολαϊκά και pop και αναζητώ κάποια σπάνια με καλό ήχο, ακόμα και κάποια που δεν υπάρχουν σε cd (αλλά σε κασέτα), έπεσαν στα χέρια μου κάποιες κασέτες εταιρείας, κλειστές που δυστυχώς ήταν εντελώς απομαγνητισμένες, σε όποιο κασετόφωνο και να τις δοκίμασα δηλαδή είχαν αυτή την παραμόρφωση στη φωνή, που μία πάει αργά, μία γρήγορα. Πάντως και από τους γνωστούς μου, ο μόνος που δίνει υλικό, πήρε πάνω από 15 κασέτες σφραγμένες, για να είναι οι μισές καλές. Και κάτι τελευταίο, αυτά τα κασετοφωνάκια που μετατρέπουν σε ψηφιακά αρχεία, είναι μούφα. Δοκίμασα 4 διαφορετικές μάρκες και όλα, με το που πατάς το play, βγάζουν περίεργο θόρυβο, ακόμα και αν πατάς το play χωρίς να έχει κασέτα μέσα, αυτό γράφεται και είναι εντελώς ενοχλητικό. Και με το audacity (που συστήνουν αυτά τα κασετοφωνάκια ως επιθυμητό πρόγραμμα και έχουν και οδηγίες πώς να φεύγει αυτός ο θόρυβος, γίνονται χάλια και αφαιρούνται πολύτιμες συχνότητες). Ευτυχώς τα επέστρεφα πίσω κάθε φορά και έπαιρνα κάτι άλλο, πιο χρήσιμο. Από δισκοπωλεία που γράφουν ακόμα και έχουν δοκιμάσει να μετατρέψουν κασέτες κάποια άτομα που ξέρω, σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα είναι έτσι, πολύ κλειστό ξερό (πέρα από το φύσημα που ακούγεται), σε κάποια και ακόμα χειρότερα (δηλαδή τα drums χτυπάνε σκληρά και είναι κεντραρισμένος ο ήχος +δυνατές εντάσεις) Βρες κανένα τρικεφαλο μεταχειρισμένο γύρω στα 150 με 200 ευρώ (έχει κατά καιρούς) και θα κάνεις δουλειά. 1 Christodoulos Kallianides (@kallianides_photography) • Instagram photos and videos Christodoulos Kallianides - YouTube Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator LK Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου Moderator Share Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου Π.χ. με ένα τυχαιο search https://www.xe.gr/hlektronika/kasetofona,sony|ad-841827800.html Christodoulos Kallianides (@kallianides_photography) • Instagram photos and videos Christodoulos Kallianides - YouTube Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator LK Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου Moderator Share Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου By the way, οι λεγόμενες "κασέτες εταιρείας" και σαν κασσέτες δεν ήταν καλές (πολύ Budget καταστάσεις) και σαν εγραφές δεν έλεγαν και κάτι. Πάρε ένα καλό deck τώρα που η θάλλασα έγινε γιαούρτι (αν και θέλει προσοχή και συντήρηση) , πάρε και καλές κασσέτες (τώρα θα τις πληρώσεις ακριβά- πριν 15 χρόνια της πετούσαν) και θα απολαύσεις ηχογραφήσεις. Υ.Γ. Στο εωτρικό έχουνμια 5 ετια που ξυνησαν με τα Tape decks. Στην Ελλάδα, όχι ακόμα. Πάρε τώρα γιατι μετα θα ανέβουν σίγουρα. 1 Christodoulos Kallianides (@kallianides_photography) • Instagram photos and videos Christodoulos Kallianides - YouTube Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
THEOD Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου Share Δημοσιευμένο 9 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα . Αν θες μπορείς να μου στείλεις κάποιες από τις εργοστασιακές κασέτες να τις τσεκάρω αν όντως έχουν πρόβλημα και ακόμα και να στις μεταφέρω σε ψηφιακή μορφή . Ασχολούμαι αποκλειστικά με τη μαγνητική ταινια και έχω κασετόφωνα σωστά ρυθμισμένα . Επεξεργασμένο 9 Ιουνίου από THEOD 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
thebest20 Δημοσιευμένο 7 Αυγούστου Share Δημοσιευμένο 7 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Ο λόγος που δεν παίρνω κασετόφωνο τέτοιο είναι ότι ακόμα και από nakamichi που έχω ακούσει, που θεωρείται ίσως το πιο τέλειο, αλλά και από κάποιο ακριβό Σόνυ (δεν θυμάμαι μοντέλο), καλός ήχος οκ, δεν έχει φυσημα, αλλά πολύ μπάσος ηχος, ακούγεται έντονο boominess. Θέλει μετά αρκετή επεξεργασία ώστε να μην ακούγεται βαρύς ήχος. Γενικά είναι δύσκολο έως αδύνατο σε κασέτες εταιρείας να πετύχεις τον ήχο που είχαν τα cd εκείνης της εποχής. Όσο για το φίλο, που κάνει μετατροπές, θα στείλω κάποια στιγμή γιατί έτρεχα αυτό τον καιρό. Επεξεργασμένο 7 Αυγούστου από thebest20 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση