toneless Δημοσιευμένο 26 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσιευμένο 26 Νοεμβρίου 2006 Προσωπικά τις έχω συνδυάσει με την ελεύθερη διακίνηση μουσικής μιας και ήταν από τα πρώτα φθηνά αποθηκευτικά μέσα. Αντέγραφες μουσική και τη διακινούσες χέρι χέρι. Παλαιοτέρα ήταν και ο μοναδικός τρόπος να βρεις μουσικά ακούσματα που δεν εμπορευόντουσαν τα εγχώρια μαγαζιά. Ολόκληρες γενιές και underground σκηνές βασίστηκαν σε αυτό το μέσο, την παλιά θορυβώδη κασέτα. Ποιος δεν θυμάται τα παλιά αναλογικά τετρακάναλα, τα οποία έκαναν προσιτό το multitracking σε ευρύ κοινό; Τρέχω να προλάβω ένα αναλογικό τετρακάναλο της Tascam (πλέον όλα τα αναλογικά portastudios είναι discontinued) γιατί όταν ήμουν πιτσιρικάς και το κοίταζα στις βιτρίνες ξεπερνούσε τις 300.000 δραχμές ενώ εγώ έπαιζα μουσική με αυτοσχέδιες κιθάρες. Tapedeck.org Άκου να δεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
NemOOO Δημοσιευμένο 26 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσιευμένο 26 Νοεμβρίου 2006 Δεν λειτουργεί το link.... Time is just a fraction of the sine....... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 26 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσιευμένο 26 Νοεμβρίου 2006 Συμφωνώ απόλυτα με τις σκέψεις του toneless. Επίσης (κάπου στα 80ς) υπήρχαν αρκετοί έλληνες ανεξάρτητοι μουσικοί που διακινούσαν το προϊόν της εργασίας τους χέρι-χέρι με τη βοήθεια μίας κασέτας. Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ΑpussyΑ Δημοσιευμένο 26 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσιευμένο 26 Νοεμβρίου 2006 Ποιος δεν θυμάται τα παλιά αναλογικά τετρακάναλα' date=' τα οποία έκαναν προσιτό το multitracking σε ευρύ κοινό;[/quote'] 1994...Yamaha MT100II...ακόμα το έχω, ακόμα δουλευει...απο τις καλύτερες αγορές που εχω κανει... 8O Με λέγανε Freedom... ...τώρα με λένε...ΑpussyΑ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gangster Δημοσιευμένο 26 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσιευμένο 26 Νοεμβρίου 2006 Συγκινητικό τόπικ, αν και γω πρόλαβα τις κασσέτες "στα τελειώματά" τους. Θυμάμαι στο γυμνάσιο-λύκειο που όταν κάποιος απ' την παρέα αποκτούσε ένα καινούριο cd, έπρεπε να περάσει απ' όλους για να γραφτεί. Θυμάμαι και το Sony Walkman μου με το οποίο πέρασα άπειρες ώρες. Stop-rewind για να ξανακούσω το fear of the dark... :P Με το tape trading δεν είχα ασχοληθεί ποτέ, όμως. Πάντως τις κρατάω ακόμα. Έχω αρκετές τέτοιες: Μεγαλώνουμε... :cry: one colour: black - and shades of grey Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
vandergraaf Δημοσιευμένο 26 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσιευμένο 26 Νοεμβρίου 2006 Πρέπει να έχω κρατημένες καμμιά 300αριά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
menelaos Δημοσιευμένο 26 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσιευμένο 26 Νοεμβρίου 2006 Θυμάμαι και το Sony Walkman μου με το οποίο πέρασα άπειρες ώρες. Stop-rewind για να ξανακούσω το fear of the dark... :P Lol, εμένα το πρώτο μου walkman δεν είχε καν rewind! Ήταν από τα κλασσικά φτηνά που είχαν μόνο stop, play και fast forward, οπότε για να ακούσω ξανά το ίδιο κομμάτι έπρεπε να γυρίσω την κασέτα, να πάω μπροστά και μετά να την ξαναγυρίσω μπας και πέτυχα το σωστό σημείο :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pastelius Δημοσιευμένο 26 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσιευμένο 26 Νοεμβρίου 2006 Κασσετες...Τις εχω σχεδον ολες ακομα,ειναι πανω απο 400 συνολικα διασκορπισμενες σε διαφορα μερη του σπιτιου.Πολυ ανωτερη ποιοτητα απο τα mp3,αυτη η αναλογικουρα που υπηρχε στην κασετα με εκανε να αγαπησω μουσικες..Ηταν πιο μινιμαλ η μουσικη,πιο.."χειροπιαστη". Τωρα με τα mp3 εχεις τοσα gB που δεν ειναι ευκολο να ακουσεις εναν δισκο-ποσο μαλλον ενα concept album,και να το προσεξεις.. +1.000 ωραιο θεμα toneless! :wink: feel da FUNK blast Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
menelaos Δημοσιευμένο 26 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσιευμένο 26 Νοεμβρίου 2006 Πολυ ανωτερη ποιοτητα απο τα mp3 Ε όχι κι έτσι ;) Αλλά αυτό που λες ότι δεν κάθεσαι να προσέξεις τη μουσική πλέον: +1000. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Ritchie22 Δημοσιευμένο 26 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσιευμένο 26 Νοεμβρίου 2006 στο mp3 αποδεδειγμένα δεν μπορείς να ακούσεις διαφορά ακόμα και σε hi-end σύστημα... (μιλάω για bitrates 256 η 320) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση