Προς το περιεχόμενο

a cuban soap opera

mustafank

Προτεινόμενες αναρτήσεις

sorry εαν χωνομαι

αλλα αυτο το βιβλιο ειναι οτι πρεπει για να σε βαλει και να σου μαθει την βραζιλιανικη μουσικη

http://www.amazon.co.uk/BRUCE-BUCKINGHAM-LATIN-GUITAR-BOOK/dp/0634006037/ref=sr_1_fkmr1_1?ie=UTF8&qid=1410210057&sr=8-1-fkmr1&keywords=MI+Latin+guitar+by+bruce+backing

:) thanks!

Ok, τα ακκορντα σου ειναι: A7-Dm7-A7(εδω εγω ακουω περισσοτερο C7 λογω της ντο που παιζεις στην κορυφη. Θα μπορουσε ομως να ειναι και A7#9)-Dm7(εγω εδω ακουω περισσοτερο F. Αν επιλεξεις την Α που λες, τοτε καλυτερα βαζεις Dm. Αν επιλεξεις την C που ακουω εγω, τοτε καλυτερα βαλε F). Μετα εχουμε D7-Gm7-C7-F-E7-A7.

Αυτο ειναι ενα πολυ συνηθισμενο progression(με τα ακκορντα που ειπα οτι ακουω εγω αντι αυτων που λες εσυ και με τα ακκορντα που σου ελειπαν και συμπληρωσα). Σε ολα τα ακκορντα παιξε και την εβδομη τους. Σε ολα μικρη εβδομη εκτος απο τη F που θελει μεγαλη. Αν θελεις δοκιμασε και στο Dm μεγαλη εβδομη για πιο ιδιαιτερο χρωμα. Δες πως θα σου ακουστει αυτο που προτεινω και μιλαμε και για παραπανω προεκτασεις που θα μπορουσαμε να βαλουμε

ok! θα τα τσεκάρω και όπως προτείνεις και θα δω τι μου κάθεται καλύτερα!

ευχαριστώ και πάλι!

Είναι (ή μπορεί να είναι) μπόσα 4/4.

Δεν ξέρω βρε Μουσταφάνκ αν σε βοηθάω καθόλου. :-\

φυσικά και βοηθάς!

Sorry αλλά από το 0:11 - 0:28 είναι σαν να ακούω το "Ω έλατο" σε jazz εκτέλεση. ;D ;D

;D ;D ;D

me tsakises, twra..  :P :P :P

;D ;D ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 31
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Ok, τα ακκορντα σου ειναι: A7-Dm7-A7(εδω εγω ακουω περισσοτερο C7 λογω της ντο που παιζεις στην κορυφη. Θα μπορουσε ομως να ειναι και A7#9)-Dm7(εγω εδω ακουω περισσοτερο F. Αν επιλεξεις την Α που λες, τοτε καλυτερα βαζεις Dm. Αν επιλεξεις την C που ακουω εγω, τοτε καλυτερα βαλε F). Μετα εχουμε D7-Gm7-C7-F-E7-A7.

σωραίος!!!

:) :) :)

με άρεσε περισσότερο με C7-F

:) :) :)

ps περιμένω, μέσα στη βδομάδα, και το βιβλίο, που πρότεινε ο Σάκης  ;)

me tsakises, twra..  

Δεν είναι κακό (έχεις δει την ταινία Bird του Clint Eastwood που αναφέρεται στον Charlie Parker? Υπάρχει εκεί ένα σημείο που ο υποτιθέμενος Charlie Parker κάνει ακριβώς αυτό), αρκεί να το εκμεταλλευτείς κατάλληλα.

Αν πάλι θέλεις να εναρμονίσεις την μελωδία σου .... έχεις άπειρες επιλογές!

Θα επανέλθω!

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Δεν είναι κακό (έχεις δει την ταινία Bird του Clint Eastwood που αναφέρεται στον Charlie Parker? Υπάρχει εκεί ένα σημείο που ο υποτιθέμενος Charlie Parker κάνει ακριβώς αυτό), αρκεί να το εκμεταλλευτείς κατάλληλα.

Το μόνο κοινό που έχω με τον Charlie Parker είναι τα ίδια, πάνω κάτω, κιλά με τον ηθοποιό, που τον υποδύεται..  :P :P ;D ;D

Αν πάλι θέλεις να εναρμονίσεις την μελωδία σου .... έχεις άπειρες επιλογές!

Θα επανέλθω!

Θα ήταν χαρά μου, ειλικρινά, αν μοιραζόσουν, κάποιες από αυτές, μαζί μου.

:)

Κάτι απλό.

A7-Dm7-G7-Cmaj7-G7-Cmin7-F7-Bbmaj7-A7

Ευχαριστώ!

Θα το δοκιμάσω και αυτό αύριο!

Δύο ερωτήσεις:

Πώς προέκυψε αυτή η εναρμόνιση;

Πέραν του προσωπικού γούστου (τι μου αρέσει περισσότερο) υπάρχει κάποιος άλλος λόγος (που να σχετίζεται με τη θεωρία), για τον οποίο θα επιλέξω τη δική σου πρόταση, έναντι πχ αυτής του Gianniss (ή οποιασδήποτε άλλης εναρμόνισης;).

Υπάρχει κάποιος, σχετικός, κανόνας, δηλαδή;

Παίρνεις τις νότες της μελωδίας και

1. Σκέφτεσαι ποιές συγχορδίες ταιριάζουν σ΄αυτήν

2. Ακούς το tension (7η) και release (min ή maj)

3. Σκέφτεσαι πιθανές αντικαταστάσεις συγχορδιών που να ταιριάζουν με την μελωδία

4. Βάση γούστου (πολύ off συγχορδίες μέχρι πολύ in) επιλέγεις κάθε φορά αυτές που προτιμάς

Πέραν του προσωπικού γούστου (τι μου αρέσει περισσότερο) υπάρχει κάποιος άλλος λόγος (που να σχετίζεται με τη θεωρία), για τον οποίο θα επιλέξω τη δική σου πρόταση, έναντι πχ αυτής του Gianniss (ή οποιασδήποτε άλλης εναρμόνισης;).

Όχι, εδώ είναι θέμα γούστου.

Θα μπορούσα να σου γράψω πολλές εναρμονίσεις, αλλά δεν έχει σημασία.

Αρκεί να καταλάβεις μια, και πώς λειτουργεί το πράγμα. :)

Freud-Σαντές

Παίρνεις τις νότες της μελωδίας και

1. Σκέφτεσαι ποιές συγχορδίες ταιριάζουν σ΄αυτήν

2. Ακούς το tension (7η) και release (min ή maj)

3. Σκέφτεσαι πιθανές αντικαταστάσεις συγχορδιών που να ταιριάζουν με την μελωδία

4. Βάση γούστου (πολύ off συγχορδίες μέχρι πολύ in) επιλέγεις κάθε φορά αυτές που προτιμάς

ευχαριστώ και πάλι!!! είσαι γίγας, λαιμαι...

θα μοιραστώ μαζί σου τα λεφτά από τα κάλαντα... :P :P :P ;D ;D ;D ;D

edit: σε σχέση με το #1, μπορώ να θεωρώ ότι η κάθε νότα μπορεί να ανήκει σε οποιαδήποτε βαθμίδα μιας συγχορδίας (πχ να είναι root - 3η - 5η- 7η - 9η κτλ) ή υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί σε αυτό;

σε σχέση με το #1, μπορώ να θεωρώ ότι η κάθε νότα μπορεί να ανήκει σε οποιαδήποτε βαθμίδα μιας συγχορδίας (πχ να είναι root - 3η - 5η- 7η - 9η κτλ) ή υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί σε αυτό;

Όχι, μετά πας στο 2.  :)

Freud-Σαντές

Όχι, μετά πας στο 2.  :)

όταν (αν) θα έβρισκες χρόνο, θα μπορούσες να μου το εξηγήσεις/αναλύσεις λίγο περισσότερο;

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου