Προς το περιεχόμενο

Αudiophile ανησυχιες.

droneblack

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Kαλησπερα,με αφορμη το διπλανο θεμα "Αγορα νεου πικαπ",ειπα να ανοιξω και γω ενα(να μην ρωταω σε αυτο του philip94 συνεχεια και κανω καταχρηση).

Λοιπον,την ψιλοψαχνω και εγω, θελοντας να ικανοποιησω τις audiophile ανησυχιες μου,αλλα μπουσουλαω ακομα στον τομεα και θα ηθελα προτασεις και γνωμες απο ποιο "μπασμενους".

Δεν θελω απλα ενα συστημα για να παιξω μερικους δισκους ετσι γιατι υπαρχουν ,θελω κατι παραπανω,ομως δεν εχω και την ανεση για ηχο πολλων χιλιαρικων ,ουτε να αλλαζω συνεχως ενισχυτες ,turntable,ηχεια και λοιπα παρελκομενα.

Εχω φαει ενα σχετικο σκαλωμα με την pro-ject (φταιει και το ντιζαιν  :P) και εχω σκεφτει ενα συνδιασμο με τα παρακατω.

Για ενισχυση: http://www.box-designs.com/main.php?prod=stereoboxs&cat=amplifier&lang=en

Phono box: http://www.box-designs.com/main.php?prod=phonobox&cat=phono&lang=en

Turntable: http://www.project-audio.com/main.php?prod=debutcarbondc&cat=turntables&lang=en

Αν βγαλουμε το phono και τον ενισχυτη αυτο εδω θα κανει την δουλεια το ιδιο καλα?

http://www.ebay.com/itm/291193958181?_trksid=p2055119.m1438.l2648&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Ηχεια ακομα δεν εψαξα,.

Ειμαι σε καλο δρομο?Αξιζουν τα λεφτα τους τα μηχανηματα `η με καποια αλλα φθηνοτερα θα παρω τον ιδιο (και ισως καλυτερο) ηχο.Μηπως να ξεκολλουσα με τα pro-ject?

Oποιος γνωριζει,εχει εμπειρια και εχει την καλοσυνη να με ξεστραβωσει  ;D παρακαλω ας το κανει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αξιζουν τα λεφτα τους τα μηχανηματα;

@

κατα την γνωμη μου, οχι.

γιατι με τα λεφτα αυτα μπορεις να αγορασεις ωραιους δισκους να γουσταρεις και να πας σε καμια συναυλια και να πειις και κανα ποτο με την κοπελλα.

και αυτα τελικα ειναι τα μονα που μενουν

• Guru

...ουτε να αλλαζω συνεχως ενισχυτες ,turntable,ηχεια και λοιπα παρελκομενα.

ευχής έργο για όλους μας θα ήταν η επιθυμία σου...αλλά μάλλον θα σε στεναχωρήσω... :)

ο "ήχος" που φτάνει στα αυτιά σου, από το οποιοδήποτε σύστημα αναπαραγωγής, είναι μία "συνισταμένη" των δυνατοτήτων των επιμέρους συσκευών που το αποτελούν...

το pro-ject ας πούμε που αναφέρεις, άλλον ήχο "θα φέρει" στα αυτιά σου σε συνδυασμό με τον "χ" ενισχυτή και τα "Ψ" ηχεία και άλλο με τον "ω" και τα "ζ"...

κατά κανόνα (ανάλογα και το μπάτζετ φυσικά), η διαφορά είναι ικανή να σε βάλει στην συνήθως "ψυχαναγκαστική περιπέτεια", της αναζήτησης του "ιδανικού matching"...

θα σου πρότεινα (με αφορμή τα λεγόμενα σου) να αφήσεις το "άθλημα" σε "ταμένους" hinendάδες (έχω κάνει στα νιάτα μου "πρωταθλητισμό" και δεν στο συνιστώ αν δεν έχεις στον κύκλο σου αναγνωρισμένο ψυχαναλυτή ;D), και αφού καθορίσεις το ανώτατο μπάτζετ που μπορείς να διαθέσεις, να αφιερώσεις όσο περισσότερο χρόνο μπορείς, για να επισκεφτείς "σοβαρά" καταστήματα και θέτοντάς το σαν όριο, να ζητάς να σου βάζουν να ακούσεις (με δικό σου υλικό ως σταθερό σημείο αναφοράς) διάφορα συστήματα...

και επειδή στην περίπτωση αυτή έχουμε να κάνουμε με την "υποκειμενική καθαρή τέρψη" σου, δεν υπάρχει "λάθος" επιλογή (αρκεί ο αριθμός τους να είναι ικανός) αλλά η "καλύτερη συγκριτικά" ειδικά για την προσωπική ανάγκη σου (την οποία μόνο "αφελώς" θα μπορούσα να σου ικανοποιήσω -τουλάχιστον εγώ-, αραδιάζοντας σου μοντέλα, χωρίς καν να γνωρίζω τις "audio προσλαμβάνουσες" σου)...

ξέρω λογικά θα θεωρείς ότι δεν σε βοηθώ με αυτά... επίτρεψέ μου να θεωρώ το αντίθετο... ;)

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

Το δικό μου ερώτημα είναι: τώρα τι σύστημα έχεις; Σε τι βαθμό αισθάνεσαι πως σε καλύπτει;

Το σύστημα που περιγράφεις είναι budget σύστημα και σε καμία περίπτωση audiophile. Σε κάνα χρόνο το πολύ, θα ψάχνεσαι για νέο. Το θες αυτό;

Πρωτα διαλέγεις ηχεια, μεγέθους καταλληλα για το χωρο ακροασης αλλα και για τις μουσικες προτιμήσεις σου, π.χ. αν εχεις ένα δωματιο 30τμ, πολλους metal ή ηλεκτρονικης μουσικης με βαθυ χαμηλο δισκους και παρεις ηχεια με ένα 5αρι woofer θα εχεις κανει ένα μεγαλο λαθος. Αφου διαλέξεις ηχεια ψάχνεις για ενισχυτή ικανο να μπορει να τα οδηγησει. Ολοι οι ενισχυτες παιζουν με όλα τα ηχεια αλλα αν ανεβάζεις ενταση και αρχιζει ο θορυβος και το "ψαλιδισμα" σημαινει ότι δε παιρνει άλλο.  Παροτι θα βρεις (κυριως λαμπατους) με 3 και 5 watt είναι για πολύ ευαίσθητα ηχεια. Προσωπικα δεν θα αγοραζα ενισχυτή κατω από 80watt/8ohm.

Αφου το budget σου είναι περιορισμενο προτεινω αρκετο διάβασμα πριν και αρκετες ακροασεις σε μαγαζια. Επισης τα μεταχειρισμένα σε ανεβαζουν επιπεδο, οποτε σκεψου το καλα. Τα project είναι καλα πικαπ αλλα για ενισχυτικα (phono επισης) θα κοιταγα αλλου. Υπομονη θελει και να εχεις χρηματα όταν βρεις μια ευκαιρια.

Αν αγαπας τη μουσικη ένα συστημα σωστα τοποθετημενο στο χωρο είναι μεγαλη απολαυση και πνευματικη ξεκουραση. Σου ευχομαι να το φτιαξεις και να μην το αλλαξεις για πολλα χρονια.

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις και το χρονο σας κυριοι.

Το δικό μου ερώτημα είναι: τώρα τι σύστημα έχεις; Σε τι βαθμό αισθάνεσαι πως σε καλύπτει; Το σύστημα που περιγράφεις είναι budget σύστημα και σε καμία περίπτωση audiophile. Σε κάνα χρόνο το πολύ, θα ψάχνεσαι για νέο. Το θες αυτό;

Το συστημα μου αυτη τη στιγμη ειναι οτι εχω για να γραφω μουσικη ,ακουω τα παντα απο ενα ζευγαρι μονιτορ behringer 40αρια`η τα ακουστικα μου ΑΚG των 60ευρω μεσα απο μια Saffire Le,οπως καταλαβαινεις,με αυτα που εχω τα αυτια μου δεν εχουν και πολυ εμπειρια σε κατι πιο ιδιαιτερο και θα ικανοποιηθουν (θελω να πιστευω).

γιατι με τα λεφτα αυτα μπορεις να αγορασεις ωραιους δισκους να γουσταρεις και να πας σε καμια συναυλια και να πειις και κανα ποτο με την κοπελλα.

και αυτα τελικα ειναι τα μονα που μενουν

Δισκους εχω και σκοπο να παρω κι αλλους ,που να τους ακουσω δεν εχω.Οι συναυλιες που ειδα ειναι καμια 30αρια και οι 29 απο αυτες με την κοπελα μου ;D Και σιγουρα υπαρχουν προτεραιοτητες ,δεν θα μεινουν πισω πραγματα πιο σοβαρα (οπως η κοπελα μου πχ)για να κανω ηχοσυστημα  8).

ξέρω λογικά θα θεωρείς ότι δεν σε βοηθώ με αυτά... επίτρεψέ μου να θεωρώ το αντίθετο... Wink

Φιλε npap , (λογικα) σιγουρα με βοηθας,γιαυτο και ζητησα "ξεστραβωμα" βασικα και οχι καταλογο απο προιοντα (που πιθανον να με μπερδευαν περισσοτερο) .

η διαφορά είναι ικανή να σε βάλει στην συνήθως "ψυχαναγκαστική περιπέτεια", της αναζήτησης του "ιδανικού matching"...

Δεν με "παιρνει" ετσι κι αλλιως να μπω σε τετοια "καναλια",ασε που εχω και τασεις ψυχαναγκασμου γενικοτερα  ;D . και τα`χω περασει με κιθαρες και ενισχυτες(οπως οι περισσοτεροι εδω μεσα,απο οτι βλεπω)

Καταλαβα, εν ολιγοις οτι κανουμε για να διαλεξουμε ενισχυτη `η πεταλι,η κιθαρα στον ωμο και βολτα στα μαγαζια  ;).

Αν αγαπας τη μουσικη ένα συστημα σωστα τοποθετημενο στο χωρο είναι μεγαλη απολαυση και πνευματικη ξεκουραση.

+1000

Και εχω υποψιν μου τα περι χωρου-ηχου και watt,να σε καλα!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου