gio5aMG Δημοσιευμένο 12 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 12 Σεπτεμβρίου 2014 Αφού ο Βαλάντης αναφέρεται σε δύο διαφορετικά λειτουργικά και πως τα προγράμματα και ότι αφορά τις ηχογραφήσεις κλπ θα είναι στα hackintosh, τι δουλειά έχουν τα windows 8; Συμφωνώ ότι δε μπορείς να συνδυάσεις επαγγελματικό studio με internet και άλλες εφαρμογές και πως τα ΜAC είναι υπερεκτιμημένα. Αλλά αναφέρεται επίσης σε home studio, πράγμα που σημαίνει υποχωρήσεις μιας και ζητά να στριμώξει και το gaming. Εμένα η λύση με δύο λειτουργικά δεν μου ακούγεται παράλογη, με μόνο ενδoιασμό τα hackintosh... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
cos_dr Δημοσιευμένο 12 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 12 Σεπτεμβρίου 2014 εγω εχω παντως pc με δυο λειτουργικα ενα που παιζω παιχνιδια και ενα με μουσικες εφαρμογες και δεν εχω προβλημα. Μαλιστα για ενα διαστημα τα ειχα ολα μαζι σε ενα λειτουργικο και επισης δεν ειχα προβλημα ποτε. Χωρισα τα λειτουργικα για να υπαρχει μια ταξη στο μυαλο μου και οχι επειδη ειδα επιβαρυνση η δυσλειτουργια του συστηματος με ολα μαζι together. Βεβαια ειναi δυνατο pc. Χρησιμοποιω και εφαρμογες βιντεο και μουσικης και γραφω στο noiz, κατεβαζω μεγαλα αρχεια απο p2p , εχω ανοιχτο internet radio και δουλευω project στο sonar με ουκ ολιγα και βαρια vst της εποχης, ολα αυτα ταυτοχρονα και εναλάξ και δεν εχω προβλημα. (χωρις διαθεση να δωσω κατεθυνση για την αγορα αλλα καμμια φορα διαβαζω πραγματα για το ορθο στησιμο του pc που παλαιοτερα ισχυαν, αλλα τωρα με τα πιο δυνατα μηχανηματα και σωστα στημενα, και λειτουργικο οπως τα windows 7 δεν ειναι και υποχρεωτικα τουλαχιστο στο επιπεδο home studio) Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Βαλάντης Δημοσιευμένο 16 Σεπτεμβρίου 2014 OP Share Δημοσιευμένο 16 Σεπτεμβρίου 2014 Καταρχήν , να σας ευχαριστήσω όλους για την παράθεση των απόψεων σας, αλλά να επισημάνω επίσης πως το threat μου αναφέρεται για desktop pc σε home studio με ενδοιασμούς σχετικά με το hardware που παρέθεσα. Δεν έχω σκοπό να καταφύγω σε mac διότι το pc δεν προορίζεται καθαρα για επαγγελματική χρήση και δευτερον γιατι το budget μου θα είναι αυστηρα μέχρι 1200 ευρώ . Επειτα η αγορά mini mac δεν θα με ενδιέφερε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
metalmike Δημοσιευμένο 16 Σεπτεμβρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 16 Σεπτεμβρίου 2014 Φίλε Βαλάντη πρόσφατα αγόρασα κι εγώ κάποια parts για στήσιμο νέου tower με 2 εσωτερικούς σκληρούς για στήσιμο Hackintosh στον έναν και Windows 7 ή 8 στον άλλον, ακριβώς για την ίδια χρήση! Για το hardware που διάλεξες έχω να σου πω τα εξής, συγκριτικά με αυτά που διάλεξα κι εγώ: Κουτί: προσωπική επιλογή καθαρά, εγώ διάλεξα το Fractal Design Define R4 επειδή είναι αθόρυβο και σχετικά δροσερό για το "ντύσιμο" που έχει για την ηχομόνωση. Τροφοδοτικό: βρήκα ακριβώς το ίδιο μεταχειρισμένο σε άριστη κατάσταση με αρκετά πιο λίγα λεφτά απ' ότι κοστίζει καινούργιο και το τσίμπησα. Να ξέρεις όμως πως τα RM750 και τα RM850 από ένα σειριακό και πίσω έχουν θέμα, για περισσότερες πληροφορίες μπες εδώ --> http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=123484 Eγώ μπήκα στη διαδικασία για RMA με Corsair και μου έστειλαν νεότερη version (σφραγισμένο και ολοκαίνουργιο εννοείται) με διορθωμένο το πρόβλημα. Αν δε θες να μπεις σε αυτή τη διαδικασία θα σου πρότεινα ένα από τα παρακάτω εξαιρετικά τροφοδοτικά (ποιοτικά ίσως καλύτερα και από το Corsair): http://www.e-shop.gr/evga-supernova-750-g2-power-supply-750w-p-PER.641447 (μεγάλο συν τα 10 χρόνια που έχει εγγύηση) http://www.e-shop.gr/be-quiet-power-zone-750w-p-PER.641225 http://www.e-shop.gr/coolermaster-rs750-amaag1-eu-v750sm-750w-p-PER.813305 Eπεξεργαστής: Intel Core i7 4770k...επέλεξα ξεκλείδωτο επεξεργαστή μόνο και μόνο για μελλοντικό overclocking (γι'αυτό πήρα και μια all-in-one υδρόψυξη) και ο δικός σου μια χαρά είναι εννοείται και πιο πρόσφατος κιόλας...εγώ τον 4770k τον βρήκα σφραγισμένο σε πολύ καλή τιμή από αγγελία και δεν έχασα την ευκαιρία, όπως με το τροφοδοτικό ένα πράμα. Mητρική: αγόρασα την Gigabyte GA-Z97X-UD5H. Επέλεξα το Z97 λόγω πολύ μικρής βελτίωσης στο dpc latency (ότι πρέπει για τις ηχογραφήσεις, άμα το ψάξεις θα το επιβεβαιώσεις κι εσύ). Θα σου πρότεινα στα ίδια λεφτά με αυτή που πόσταρες, το μοντέλο κάτω από τη δική μου, δηλαδή αυτή --> http://www.ebw.gr/el/product/995404/Gigabyte-GA-Z97X-UD3H-motherboard (αν έχεις ενδοιασμούς για το συγκεκριμένο μαγαζί, όπως είχα κι εγώ με αυτά που έχω διαβάσει, μην έχεις, τη δική μου από εκεί την πήρα, όπως και το κουτί, και δεν είχα κανένα θέμα). Μνήμη: Corsair Vengeance 16GB (2x8GB) DDR3 1866 MHZ (CMZ16GX3M2A1866C10)...όσο ανεβαίνουν τα MHz τόσο πέφτει το cas latency οπότε μια η άλλη είναι...ουσιαστικά η διαφορά μεταξύ μνημών DDR3 με 1600-1866MHz και πιο πάνω είναι αμελητέα. Μια χαρά είναι οι μνήμες σου. Αν φορτώνεις πολλά VST ταυτόχρονα με βαριές βιβλιοθήκες με 16gb θα είσαι πιο άνετος αλλά μπορείς να προσθέσεις άλλο ένα ίδιο σετάκι αργότερα άμα θες, βλέποντας και κάνοντας. Σκληρός: 2 x Samsung Evo 840 SSD 250gb, έναν για κάθε λειτουργικό. Έχω κι έναν εξωτερικό 3ΤΒ USB 3.0 για αποθηκευτικό χώρο. Δεν έχω να πω κάτι για τις επιλογές σου, είναι μια χαρά. Κάρτα γραφικών: δεν έχω πάρει ακόμα, θα γίνει στο μέλλον, προς το παρόν δεν τη χρειάζομαι. Είμαι κι εγώ της Nvidia οπότε δεν έχω να πω κάτι για τι δική σου, για περιστασιακό gaming νομίζω πως είναι κομπλέ. Αυτά πάνω κάτω, ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο. Πολύ καλές είναι οι επιλογές σου γενικότερα :) http://www.facebook.com/dreambleedofficial Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Βαλάντης Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2014 OP Share Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2014 Φίλε metalmike , άκρως κατατοπιστική η παράθεση σου στο threat. Βοήθησες σε μεγάλο βαθμό. Να 'σαι καλά φίλε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση