Προς το περιεχόμενο

The Police Live at Beat Club 1978

Astroman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 86
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Ίσως δεν με κατάλαβες. Θεωρώ ηλιθιότητα να βγάζει κάποιος 2.000 την μέρα επειδή έτυχε να γράψει κάποτε ένα τραγούδι.   

Atreu εδώ είσαι:

https://www.google.com/maps/@39.0125003,125.7506587,13z

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderator

Το αστείο είναι που αφηρημένος πήγα να δω street view  ;D

Στα σοβαρά τώρα, δεν στέκει αυτό που λες για τον atreu με βάση όσα γράφτηκαν.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους θα μπορούσε να συζητηθεί η μείωση (π.χ. της χρονικής διάρκειας) των πνευματικών δικαιωμάτων αλλά αυτοί νομίζω δεν περιλαμβάνουν το γεγονός ότι ο Sting είναι (πολύ) πλούσιος. Ας είναι.

Προσωπικά είμαι υπέρ των δικαιωμάτων για κάμποσα χρόνια γιατί το επάγγελμα του μουσικού εμπεριέχει το πολύ μεγάλο ρίσκο του να είσαι καλός, εργατικός και σοβαρός αλλά να μην αποκτήσεις ποτέ κάποια οικονομική άνεση.  (Αυτό βέβαια ισχύει γενικώς αλλά στις τέχνες ακόμα περισσότερο). Ας υπάρχει λοιπόν κατά τη γνώμη μου ένα τέτοιο περιθώριο για κάποιους. Λειτουργεί σαν όνειρο και κινητήριος δύναμη για πολλούς. Αν βάλεις "ταβάνι" μάλλον κακό θα κάνεις σε όλη τη "βιομηχανία" της μουσικής. Γιατί κανείς (με ελάχιστες εξαιρέσεις) δεν μπορεί να γράφει τεράστιες επιτυχίες για όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής του ζωής.

Προσωπικά είμαι υπέρ των δικαιωμάτων για κάμποσα χρόνια γιατί το επάγγελμα του μουσικού εμπεριέχει το πολύ μεγάλο ρίσκο του να είσαι καλός, εργατικός και σοβαρός αλλά να μην αποκτήσεις ποτέ κάποια οικονομική άνεση.  (Αυτό βέβαια ισχύει γενικώς αλλά στις τέχνες ακόμα περισσότερο).

Αυτό ακριβώς ισχύει και για τους ηθοποιούς οι οποίοι όμως το πετυχημένο θεατρικό έργο πρέπει να ανέβουν στο σανίδι να το παίξουν 10άδες και 100άδες φορές με την ίδια απόδοση όπως την πρώτη φορά και μάλιστα με την πρόσθετη βαρεμάρα από την επανάληψη... Γι' αυτούς τι προβλέπεται ως αντιστάθμισμα; Την ίδια ώρα ο μουσικός παίρνει έναν υπνάκο και το ταμείο γράφει τσα-τσίν τσα-τσίν για το κομμάτι που έγραψε το εβδομηντατέσσερΩ...

Το καλύτερο σκεπτικό για τα δικαιώματα είναι ότι κάποια κέντρα διασκέδασης ή ενδιαίτησης προσκομίζουν κέρδη κατά την αναπαραγωγή άρα στέκει να πάρουν μερίδιο και οι δημιουργοί. Για τον αριθμό ετών, ο καθένας εδώ έχει την άποψή του, η δικιά μου είναι ότι 10 χρόνια αρκούν, αλλά δε θα με ρωτήσει κανείς ποτέ, ούτε κανέναν άλλο εδώ νομίζω, οπότε κουβέντα να γίνεται.

Αυτό ακριβώς ισχύει και για τους ηθοποιούς οι οποίοι όμως το πετυχημένο θεατρικό έργο πρέπει να ανέβουν στο σανίδι να το παίξουν 10άδες και 100άδες φορές με την ίδια απόδοση όπως την πρώτη φορά και μάλιστα με την πρόσθετη βαρεμάρα από την επανάληψη... Γι' αυτούς τι προβλέπεται ως αντιστάθμισμα; Την ίδια ώρα ο μουσικός παίρνει έναν υπνάκο και το ταμείο γράφει τσα-τσίν τσα-τσίν για το κομμάτι που έγραψε το εβδομηντατέσσερΩ...

Το καλύτερο σκεπτικό για τα δικαιώματα είναι ότι κάποια κέντρα διασκέδασης ή ενδιαίτησης προσκομίζουν κέρδη κατά την αναπαραγωγή άρα στέκει να πάρουν μερίδιο και οι δημιουργοί. Για τον αριθμό ετών, ο καθένας εδώ έχει την άποψή του, η δικιά μου είναι ότι 10 χρόνια αρκούν, αλλά δε θα με ρωτήσει κανείς ποτέ, ούτε κανέναν άλλο εδώ νομίζω, οπότε κουβέντα να γίνεται.

Στην πρώτη παράγραφο θα συμφωνήσω εν μέρει (γιατί τι να πει και ο άνθρωπος που κάθεται και σπουδάζει καμμιά 10αριά χρόνια και παίζεται αν πρόκειται να βγάλει όσα και ένας ηθοποιός από μία ταινία) στη δεύτερη δεν είμαι σίγουρος. Γιατί μετά τη 10ετία να ''αμείβεται'' μόνο ο ραδιοφωνικός σταθμός για τον κόπο κάποιου άλλου;

Γενικότερα θεωρώ σωστό να αμείβεται πλουσιοπάροχα ένας καλλιτέχνης, κάνει κάτι εξαιρετικά δύσκολο.

Δε λέω για τα δικαιώματα και τη διάρκειά τους, άλλωστε άνοιξε άλλο θέμα για αυτά. Λέω για τη νοοτροπία. Αφού αυτό που έφτιαξε ο Sting έχει συνεχή ζήτηση από εκατομμύρια κόσμο φυσικά και αξίζει να πληρώνεται για αυτό. 'Η μήπως να απαγορέψουμε στον κόσμο να το ακούει και να γουστάρει για να μην παίρνει λεφτά ο ξανθός γιατί τα 2 χιλιάρικα τη μέρα φαίνονται πολλά σε κάποιους?

Τι σκοτώνεστε ρε παιδιά!

Ωραίος ο Sting, είπε να το ρίξει και στο ταντρικό σεξ με αυτά τα ψιλά που βγάζει και όλα καλά  ;D  ;D  ;D

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου