Προς το περιεχόμενο

Ζητούνται απόψεις για το Akai S1000 sampler

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά χαρά ντάν. Ποιά η άποψη σας για το συγκεκριμένο σαμπλερ; Το έχετε χρησιμοποιήσει; αν ναί μήπως και σε εμπορικές δουλειές; Τί σας αρέσει σε αυτό και τί όχι; Θα το χρησιμοποιούσατε στο σήμερα σε εμπορικές δουλειές ή η παλαιότητα του σας δένει τα χέρια χειροπόδαρα; Τί λέτε;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 45
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Γειά χαρά ντάν.

Και τα κουκιά μπαγλάν.

Ποιά η άποψη σας για το συγκεκριμένο σαμπλερ; Το έχετε χρησιμοποιήσει; αν ναί μήπως και σε εμπορικές δουλειές; Τί σας αρέσει σε αυτό και τί όχι; Θα το χρησιμοποιούσατε στο σήμερα σε εμπορικές δουλειές ή η παλαιότητα του σας δένει τα χέρια χειροπόδαρα; Τί λέτε;

Κανένα όργανο δεν είναι άχρηστο, ούτε καν μία πράσινη μελλόντικα.

Επίσης, να ξέρεις ότι αφύσικα μεγάλο ποσοστό βιβλιοθηκών "δειγμάτων" που κυκλοφορεί στις μέρες μας (για το Kontakt π.χ.) είναι βασισμένο στις πρωτότυπες βιβλιοθήκες αυτού του παλιού ΑΚΑΙ.

Από περιέργεια (λογική όμως, ένεκα του ερωτήματος), ποιο μουσικό ιδίωμα υπηρετείς;

Mea Culpa

Και τα κουκιά μπαγλάν.

Επίσης, να ξέρεις ότι αφύσικα μεγάλο ποσοστό βιβλιοθηκών "δειγμάτων" που κυκλοφορεί στις μέρες μας (για το Kontakt π.χ.) είναι βασισμένο στις πρωτότυπες βιβλιοθήκες αυτού του παλιού ΑΚΑΙ.

Από περιέργεια (λογική όμως, ένεκα του ερωτήματος), ποιο μουσικό ιδίωμα υπηρετείς;

Αυτο δεν πρεπει να ειναι διατυπωμενο σωστα.

Οι  βιβλιοθήκες του ΚΟΝΤΑΚΤ μπορεί να περιέχουν δείγματα που υπάρχουν και σε βιβλιοθήκες AKAI.

Το ΑΚΑΙ  format ειναι format αποθήκευσης samples και τα AKAI samplers ειναι τα  samplers, τα μηχανήματα.

To Κοntakt ειναι software sampler με build in δυνατοτητες που μπορεί να διαβάσει και ΑΚΑΙ format.

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Ποιά η άποψη σας για το συγκεκριμένο σαμπλερ;

Ακούγεται πως έχει φανταστικά φίλτρα.

Το έχετε χρησιμοποιήσει; αν ναί μήπως και σε εμπορικές δουλειές;

Όχι, αλλά έχω χρησιμοποιήσει (στο Triton Extreme) κάποια δείγματα από την τεράστια βιβλιοθήκη ήχων που υπάρχει, όπως ανέφερε και ο trolley.

Θα το χρησιμοποιούσατε στο σήμερα σε εμπορικές δουλειές ή η παλαιότητα του σας δένει τα χέρια χειροπόδαρα;

Ναι, θα το χρησιμοποιούσα αν το είχα στο studio μου. Γιατί όχι;

Η παλαιότητα, ενδεχομένως να σου δημιουργούσε πρόβλημα, αν ήθελες πολλά multisamples. Λόγω της περιορισμένης μνήμης, ίσως να μην σου ήταν και τόσο χρήσιμο.

Αν σκέφτεσαι να το αγοράσεις, δες μήπως μπορείς να βρεις και κάποιο S5000 ή S6000. Συνήθως πωλούνται γύρω στα 400-500 ευρώ max.

Είχα στο Γυμνάσιο...  ;D

Θα έλεγα ότι τείνω πρός το new age με ποπ στοιχεία, κάτι τέτοιο, αν και τελευταία σκέφτομαι να μετατρέψω κάποια κομμάτια μου σε doom metal αλλά θα πρέπει να βρώ άτομα να φτιάξουμε μπάντα...

Αν σκέφτεσαι να το αγοράσεις, δες μήπως μπορείς να βρεις και κάποιο S5000 ή S6000. Συνήθως πωλούνται γύρω στα 400-500 ευρώ max.

Δεν σκέφτομαι να το αγοράσω, μόλις το απέκτησα όμως.  :) :)

Θα έλεγα ότι τείνω πρός το new age με ποπ στοιχεία, κάτι τέτοιο, αν και τελευταία σκέφτομαι να μετατρέψω κάποια κομμάτια μου σε doom metal αλλά θα πρέπει να βρώ άτομα να φτιάξουμε μπάντα...

Doom ή doomed? :D

Δεν σκέφτομαι να το αγοράσω, μόλις το απέκτησα όμως.  :) :)

Καλοτάξιδο. :)

• Guru

είχα δύο στην κατοχή μου προ αμνημονεύτων...

πολύ καλή ποιότητα κατασκευής (και τα δυό τα έχει ακόμα φίλος και τα δουλεύει κανονικότατα), καταπληκτικές για την εποχή τους βιβλιοθήκες και κυρίως οι "μουσικότεροι" DA μετατροπείς που συνάντησα σε sampler (καλύτεροι για τα γούστα μου και από του s6000 που ανέφερε ο Γιάννης και απέκτησα πολύ αργότερα)... μεταμόρφωναν πραγματικά τα δείγματα...

παρακάτω δες (μάλλον άκου) ένα προ 15ετίας ντέμο μου που ξέθαψα πρόσφατα για μια φίλη...

αν και το δείγμα που σου παραθέτω δεν έχει σχέση με το είδος που ασχολείσαι φαντάζομαι θα πάρεις μια ιδέα... οι περισσότεροι ήχοι είναι από S1000 σαμπλαρισμένοι από μένα...

ΥΓ@ Λάκη συγκρατήσου και μη με κράξεις τον ερασιτέχν' για το visual του πράγματος... της μιας ώρας τα γιασεμιά...;D ;D ;D

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

Νίκο ωραία μουσική. Δική σου σύνθεση; :)

Πες λίγο για τα φίλτρα στο S1000, πως σου φάνηκαν;

Είχες και τίποτε σε E-mu Systems? Και για εκείνα είχα ακούσει ότι έχουν φανταστικά φίλτρα και πριν κάποιους μήνες είχα τη δυνατότητα να έχω ένα Emulator II, με περίπου 1000 ευρώ.

παρακάτω δες (μάλλον άκου) ένα προ 15ετίας ντέμο μου που ξέθαψα πρόσφατα για μια φίλη...

αν και το δείγμα που σου παραθέτω δεν έχει σχέση με το είδος που ασχολείσαι φαντάζομαι θα πάρεις μια ιδέα... οι περισσότεροι ήχοι είναι από S1000 σαμπλαρισμένοι από μένα...

Ώπα, αυτό έχει εκπληκτικό ήχο και ωραιότατο τραγούδι!!! Ποιοί ήχοι είναι από το σάμπλερ;

Αυτο δεν πρεπει να ειναι διατυπωμενο σωστα.

Οι  βιβλιοθήκες του ΚΟΝΤΑΚΤ μπορεί να περιέχουν δείγματα που υπάρχουν και σε βιβλιοθήκες AKAI.

Το ΑΚΑΙ  format ειναι format αποθήκευσης samples και τα AKAI samplers ειναι τα  samplers, τα μηχανήματα.

To Κοntakt ειναι software sampler με build in δυνατοτητες που μπορεί να διαβάσει και ΑΚΑΙ format.

Όντως, πρέπει να διευκρινήσω. Εννοώ ότι δείγματα από τις original εκδόσεις των βιβλιοθηκών του ΑΚΑΙ, χρησιμοποιήθηκαν ατόφια ως πρώτη ύλη για την δημιουργία πολλών βιβλιοθηκών μεταγενέστερων software samplers (των οποίων οι βιβλιοθήκες, ασφαλώς, είναι στο format εκάστου αυτών των samplers). Αυτό συνέβη μέσω διαφόρων διαδικασιών και - κυρίως - νόμιμα, καθώς κάποιες από τις εταιρείες που είχαν φτιάξει αυτές τις αρχικές βιβλιοθήκες, έκλειναν ή εξαγοραζόντουσαν από άλλες εταιρείες.

Το έγραψα, κυρίως, για να ενισχύσω την άποψη ότι "όλα τα όργανα είναι χρήσιμα".

Mea Culpa

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου