sgt_pappar Δημοσιευμένο 9 Αυγούστου 2014 Δημοσιευμένο 9 Αυγούστου 2014 Καλησπέρα σε όλους! Αν και μπασίστας, αποφάσισα να ποστάρω στο φόρουμ για κιθάρες, διοτί το συγκεκριμένο πετάλι απευθύνεται περισσότερο σε κιθαρίστες, συνεπώς πιο πολλές οι πιθανότητες να το έχει δοκιμάσει κάποιος. Στο FX Loop του προενισχυτή μου (VT Bass Deluxe) έχω 3 πετάλια: EBS Tremolo, TC Flashback Delay και TC Hall of Fame Reverb. Σκεφτόμουν να αντικαταστήσω τα 2 τελευταία (ή ακόμη και τα 3, αν και το tremolo της EBS είναι κορυφαίο) με το Zoom MS70-CDR ώστε να γλιτώσω χώρο στην πεταλιέρα μου και συγχρόνως να έχω κάποια έξτρα εφέ όπως chorus, flanger κτλ... Σκοπός μου να βρώ πιο extreme ψυχεδελικούς και post ήχους χωρίς να ξηλωθώ. Ξέρω πως σε bypass mode αλλοιώνει λίγο τον ήχο του οργάνου (είχα το B3), αλλά δεν είναι θέμα καθώς το FX Loop μπορεί να απενεργοποιηθεί όταν δεν θέλω να χρησιμοποιήσω εφέ, και έτσι το σήμα φτάνει "καθαρό" (χωρίς A/D D/A μετατροπή) στον τελικό ενισχυτή. Να σημειώσω πως όλα τα modulation εφέ του B3 μου είχαν φανεί εξαιρετικά (σε άλλους τομείς δεν ήταν και τόσο του γούστου μου). Θα ήθελα λοιπόν την αποψή σας για το πετάλι και κυρίως για τα Delay, τα Reverb του, άντε και το Tremolo του. Σε σχέση με τα πετάλια της TC, την κάνει καλά την δουλειά του; Άσχετο, αλλά λειτουργεί στα 250mA; (ρωτάω για να μην αγοράζω και το τροφοδοτικό). Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. The more I play the bass, the more I learn https://www.facebook.com/kennyfreqcentral
kkmspm Δημοσιευμένο 9 Αυγούστου 2014 Δημοσιευμένο 9 Αυγούστου 2014 http://www.zoom.co.jp/products/ms-70cdr/spec/ Δεν λεει ποσα Am θελει, αλλα το τροφοδοτικο που πουλαει η zoom για το πεταλι ειναι 500 mA. Βεβαια για να δουλευει με 2 ΑΑ , η με Power from USB δεν νομιζω να θελει τοσα πολλα mA. Δεν το εχω δοκιμασει για να σου πω τι λεει σαν πεταλι, αλλ το θεμα εινια κατα ποσο συχνοτικα μπορει να δεχτει μπασο.... www.facebook.com/BlackBodyRadiationAthens
sgt_pappar Δημοσιευμένο 10 Αυγούστου 2014 OP Δημοσιευμένο 10 Αυγούστου 2014 Χμμμ, με λίγο ψάξιμο και ανατρέχοντας στο manual αναφέρει για το input: "Connect the output of a guitar, bass, other electronic instrument or effector here". Επίσης η Zoom δεν το διαφημίζει ως Multistomp for Guitar (όπως το MS-50G) ή ως Multistomp for Bass (όπως το MS-60B) αλλά ως Multistomp Chorus/Delay/Reverb. Θεωρητικά λοιπόν πρέπει να είναι οκ και για μπάσο. The more I play the bass, the more I learn https://www.facebook.com/kennyfreqcentral
Gommer Δημοσιευμένο 10 Αυγούστου 2014 Δημοσιευμένο 10 Αυγούστου 2014 Εγώ πάντως που έχω το MS-60B είμαι υπερευχαριστημένος με τα modulation effect του. Επίσης πρέπει να σου πώ ότι καλό είναι να πάρεις το μετασχηματιστή της Zoom διότι εάν παίζει όπως το MS-60B, το usb δεν σου εξασφαλίζει την απαιτούμενη τάση (νομίζω) και έχει φύσημα όταν παίζεις. Επίσης τις μπαταρίες τις τρώει για πλάκα μέσα σε ένα 2ωρο οπότε αν θα το πας βολτα σε πρόβα ή live καλό είναι να μην έχεις το άγχος της μπαταρίας.
sgt_pappar Δημοσιευμένο 10 Αυγούστου 2014 OP Δημοσιευμένο 10 Αυγούστου 2014 Είχα το B3 ένα φεγγάρι και ήμουν και εγώ πολύ ικανοποιημένος με τα modulation effects. Το πουλησά λόγο χώρου στην πεταλιέρα + δεν χρειαζόμουν τα pre amps και τις βρώμες + δεν είχε bypass (πάντα το σήμα γίνεται ψηφιακό και ξανά αναλογικό). Λογικά το MS70-CDR στο FX Loop θα καλύψει ότι κενό υπάρχει από modulation στο μεγεθός ενός πεταλιού. Στο θέμα της τροφοδοσίας έχω ένα Voodoo Lab PP2 το οποίο δίνει max 250mA. Η Zoom έχει μετασχηματιστή στα 500mA, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο το πετάλι χρειάζεται τόσα mA. Ίσως και να του φτάνουν τα 250mA. Το έχει δοκιμάσει κανείς με PP2; The more I play the bass, the more I learn https://www.facebook.com/kennyfreqcentral
Έκτορας Δημοσιευμένο 10 Αυγούστου 2014 Δημοσιευμένο 10 Αυγούστου 2014 Αν δεν κάνω λάθος ρε μάγκες, το θέμα για την τροφοδοσία αυτής της σειράς της Zoom είχε συζητηθεί και στο Gear Page και νομίζω ότι το πετάλι χρειάζεται πολύ λιγότερα mA από όσα παρέχει το εργοστασιακό τροφοδοτικό. Και μάλλον τα 250 του είναι αρκετά. Με ένα e-mail στο support της Zoom, σίγουρα θα μαθαίνατε...
sgt_pappar Δημοσιευμένο 11 Αυγούστου 2014 OP Δημοσιευμένο 11 Αυγούστου 2014 Παιδιά το τσίμπησα... περισσότερα μετά την δοκιμή. Ευχαριστώ για τα posts σας. The more I play the bass, the more I learn https://www.facebook.com/kennyfreqcentral
Insectius Δημοσιευμένο 11 Αυγούστου 2014 Δημοσιευμένο 11 Αυγούστου 2014 Για σου φίλε σε ξένο site βρήκα αυτό The consumption current of the MS-70CDR at using an AC adaptor is as follows. 125mA 145mA (Stereo in) άλλα μην το παίρνεις της μετρητής αν έχεις κάποιο πολύμετρο μέτρα την κατανάλωση η πήγαινε το ένα λεπτό σε έναν ηλεκτρονικό να στην μετρήσει το πετάλι σου σκεφτόμουν να το αγοράσω έχει πολύ καλά specs αλλά μόνο ένα footswitch δυστυχώς... πες μας αν σε βολεύει το tap tempo με γεια!! (συγνώμη για τα Greeklish)
sgt_pappar Δημοσιευμένο 13 Αυγούστου 2014 OP Δημοσιευμένο 13 Αυγούστου 2014 Κάποιες πρώτες σκέψεις και εντυπώσεις μετά απο 45 λεπτά παρέα με το πετάλι: -Τελικά δούλεψε και με τα 250mA του PP2, αλλά και με τα 100mA (!!!). Δεν ξέρω αν θα τα έφτυνε με κανά extreme stereo setting στα 100mA, αλλά έπαιξε όλα τα presets σε mono. -Το σήμα του οργάνου σε bypass (μετά το A/D/A conversion) είναι σχεδόν 100% αναλλοίωτο... με εντυπωσίασε η πιστώτητα του. -Το tap tempo θέλει 1 δευτερόλεπτο (πάτας το κουμπί συνεχόμενα) για να μπεί σε λειτουργία, κάνεις το tap σου και θέλει άλλο 1 δευτερόλεπτο (το ξαναπατάς) για να κλειδώσει. Είναι μεγάλης ακρίβειας, αλλά δεν έχει την αμεσότητα ενός κλασικού delay με tap tempo. Bonus: γίνεται και tap με το χέρι μέσω ενός άλλου κουμπιού χωρίς να μεσολαβήσει το δευτερόλεπτο. Malus: αν ενεργοποιήσεις την λειτουργεία tap tempo χάνεται η λειτουργία tuner. -Τα περισσότερα εφέ είναι πολύ καλής ποιότητας. Έχει για όλα τα γούστα. -Είναι πετάλι για μελετηρούς: λόγο του μικρού του όγκου και του 1 κουμπιού στο πόδι πρέπει να έχεις ετοιμάσει τα patch σου με προσοχή ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε κομματιού, ώστε να ενεργοποιείς το patch και να μπαίνουν συγχρόνος όλα τα έφε του patch ή μερικά απο κάθε patch μέσω της επιλογής line selector. Αν δείτε κάποιο βίντεο που αφορά το πετάλι ή την σειρά MultiStomp θα καταλάβετε. Γενικά για τους aficionados του "on the fly" σεταρίσματος δεν θα το συνιστούσα. -Σε αυτή την τιμή, δύσκολα βρίσκεις τόσο πλήρες πετάλι. The more I play the bass, the more I learn https://www.facebook.com/kennyfreqcentral
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση