snopmc Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2014 Share Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2014 Καλησπέρα σας! Έχω την κάρτα ήχου Focusrite Scarlett 2i2, το 'πρόβλημα' που αντιμετωπίζω είναι το εξής: Για εγγραφή κιθάρας όλα είναι καλά με το θέμα της έντασης κλπ. όταν όμως συνδέσω το πυκνωτικό μικρόφωνο (AKG PERCEPTION 220) στο XLR ανοίγοντας προοδευτικά την ένταση του δεν έχει αρκετή ένταση, μόλις το ανοίξω από τα 3/4 και πάνω έχει απίστευτα δυνατή ένταση που δεν μπορείς να το κοντρολάρεις και συνεχώς κλιπάρει. Έχει κάποιος από εσάς κάποια εμπειρία με την συγκεκριμένη κάρτα ή κάποια ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει ? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Zak♫♪ Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2014 Share Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2014 Πιστεύω ότι ήδη έχεις δοκιμάσει να "παιξεις" με το Preattenuation switch στο μικρόφωνο και το line/Inst switch της κάρτας.. έτσι? Και επίσης ότι ήδη θα ξέρεις οτι συγκεκριμένο mic είναι όπως είπες πυκνωτικό άρα χρειάζεται 48V Phantom power... Συγνώμη αν ρωτάω πραγματα που ίσως ήδη να γνωρίζεις αλλά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
snopmc Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2014 OP Share Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2014 Πιστεύω ότι ήδη έχεις δοκιμάσει να "παιξεις" με το Preattenuation switch στο μικρόφωνο και το line/Inst switch της κάρτας.. έτσι? Ναι, φυσικά δεν είναι από αυτά το πρόβλημα, δεν έχω κόψει db από τον διακόπτη του μικροφώνου και στο inst/line είναι στο line στο inst δεν έχει καμιά διαφορά, και το phantom είναι ενεργό (σε περίπτωση που το σκεφτεί κάποιος, διαφορετικά δεν θα ακουγόταν τίποτα). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Zak♫♪ Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2014 Share Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2014 Ωραία, next step... 1.Το συνδέεις strait-up δηλ. mic > XLR > input 1 > usb > pc και στις δύο περιπτώσεις? 2.Δοκίμασες να χρησιμοποιήσεις και τα δύο inputs της κάρτας? 3.Ακούς μέσω monitors( Back Outputs 1 & 2) και απο τα ακουστικά (Front hp Output) το ίδιο πρόβλημα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
snopmc Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2014 OP Share Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2014 Ωραία, next step... το συνδέεις strait-up δηλ. mic > XLR > input 1 > usb > pc και στις δύο περιπτώσεις? Ναι, το συνδέω όπως είπες ακριβώς, και το πρόβλημα είναι με όποιο DAW και να γράψω, Cubase, Pro Tools 10, Ableton. Και στα DAW οι ρυθμίσεις είναι όπως πρέπει δεν πειράζω τίποτα.. Αυτό που σκέφτηκα είναι μήπως υπάρχει κάποιο ελάττωμα σε κάποιο από τα δύο όμως δεν μπορώ να το δοκιμάσω με άλλη κάρτα ήχου , ή άλλο μικρόφωνο στην κάρτα αυτή. Δεν ξέρω πραγματικά τι παίζει.. η κιθάρα (ηλεκροακουστική) είναι μια χαρά, ούτε στην μέση δεν βάζο την ένταση γιατί αρπάζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Zak♫♪ Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2014 Share Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2014 2.Δοκίμασες να χρησιμοποιήσεις και τα δύο inputs της κάρτας? 3.Ακούς μέσω monitors( Back Outputs 1 & 2) και απο τα ακουστικά (Front hp Output) το ίδιο πρόβλημα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
snopmc Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2014 OP Share Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2014 2.Δοκίμασες να χρησιμοποιήσεις και τα δύο inputs της κάρτας? 3.Ακούς μέσω monitors( Back Outputs 1 & 2) και απο τα ακουστικά (Front hp Output) το ίδιο πρόβλημα? Ναι, και στις 2 εισόδους κάνει το ίδιο, και με ηχεία και με ακουστικά και Daw playback και Direct playback, το πρόβλημα συνεχίζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Zak♫♪ Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2014 Share Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2014 Αυτό που σκέφτηκα είναι μήπως υπάρχει κάποιο ελάττωμα σε κάποιο από τα δύο To mic δεν νομίζω οτι έχει κάτι αφου με την κιθάρα όπως λές πάιζει καλά... Η κάρτα από την άλλη θεωρώ οτι είναι λιγάκι τραβηγμένο να έχει προβλημα και στους δυο προενυσχητές (input 1 & 2) ταυτόχρονα!! Η κιθάρα σου έχει jack-out? δοκίμασες να την βάλεις χωρίς το mic κατευθείαν καρφί-καρφί ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
snopmc Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2014 OP Share Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2014 To mic δεν νομίζω οτι έχει κάτι αφου με την κιθάρα όπως λές πάιζει καλά... Η κάρτα από την άλλη θεωρώ οτι είναι λιγάκι τραβηγμένο να έχει προβλημα και στους δυο προενυσχητές (input 1 & 2) ταυτόχρονα!! Η κιθάρα σου έχει jack-out? δοκίμασες να την βάλεις χωρίς το mic κατευθείαν καρφί-καρφί ? Με την κιθάρα καρφί καρφί γράφω και τον διακόπτη στο INST, στο Line όταν τον γυρίζω ενώ έχω κιθάρα πάνω ελαττώνετε η ένταση, στο μικρόφωνο γράφω μόνο φωνητικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Zak♫♪ Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2014 Share Δημοσιευμένο 26 Ιουλίου 2014 ... στο Line όταν τον γυρίζω ενώ έχω κιθάρα πάνω ελαττώνετε η ένταση... ...και έτσι θα πρέπει (αφου δέν χρησιμοποιείς external preamp) φαινεται και απο τα spesifications της καρτας (Mic gain range -4dB to +46dB ,line gain range -21dB to +29dB και instument gain range +4dB to +46dB)...εδώ http://us.focusrite.com/usb-audio-interfaces/scarlett-2i2/specifications Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση