Προς το περιεχόμενο

Οδηγός αναβάθμισης μνήμης ram στο GEM SK880

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μιάς και μου ήρθαν οι μνήμες ram και έπρεπε να ανοίξω το όργανο για να τις περάσω μέσα, σκέφτηκα να κάνω έναν οδηγό για το πού και πώς μπαίνουν οι μνήμες στα όργανα της GEM, στα WK4-6-8-SK76-88-760-880 και ίσως και αλλα που ξεχνάω τώρα.

Ανεβάζω λοιπόν 3 φωτό. Στην Α βλέπουμε μία πανοραμική εικόνα του πώς είναι το SK880 από μέσα. Οι μνήμες μπαίνουν κάτω από τον σκληρό δίσκο ο οποίος φαίνεται στην εικόνα Β. Ξεβιδώνουμε τον σκληρό, τον μετακινούμε, δεν χρειάζεται να τον αποσυνδέσουμε από τα καλώδια του και όταν τον μετακινήσουμε βλέπουμε τις 2 άσπρες υποδοχές των ram modules.

Στην φωτό Γ βλέπουμε τις μνήμες ήδη μέσα στις υποδοχές και έχω σημειώσει τα JUMPERS. Τί ρόλο παίζουν αυτά; Στο όργανο υπάρχει πιθανότητα να εγκαταστήσουμε εκτός από τις μνήμες αυτές, και ένα audio/video processor-vocalizer. Όταν λοιπόν εγκαθιστούμε τον processor βάζουμε τα JUMPERS στην θέση Α, για να διαβάσει το όργανο όμως τις μνήμες ram βάζουμε τα JUMPERS στη θέση Β και είμαστε έτοιμοι! Αυτό ισχύει για το JUMPER 1 επειδή όπως βλέπουμε και στην εικόνα υπάρχουν 2 JUMPERS, JUMPER 1 και JUMPER 2.

To JUMPER 2 το ρυθμίζουμε όταν θέλουμε να εγκαταστήσουμε την φλάση μνήμη του οργάνου. Εάν έχουμε εγκατεστημένη την 2mb dram τότε βάζουμε το JUMPER 2 στη θεση 2-3, για την 8mb dram το βάζουμε στη θέση 1-2.

Αυτά. :) Παρεπιπτόντως εάν κάποιος έχει και δεν τα χρειάζεται, την 8mb dram και τον audio processor, πολύ ευχαρίστως θα τα δεχόμουν ώς δώρο. Μόνο αυτά μου λείπουν πλέον για να είναι πλήρες το όργανο από επεκτάσεις.

A_SK880.jpg.70494d8a212c6292db1334a332e58999.jpg

B_SK880.thumb.jpg.11a020efc03e876475f2d2a77a894a4a.jpg

475117950__SK880.thumb.jpg.c8c427f1128800ea1dc1eb6db1a76ad3.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου