Προς το περιεχόμενο

Έχει νόημα;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σε όλους.

Περισσότερο τον πόνο μου θέλω να πω παρά να πάρω ή να δώσω κάποια συμβουλή μιας και κάτι τέτοιο πρακτικά είναι αδύνατο. Είμαι 30 ετών, στο ξεκίνημα δημιουργήματος οικογένειας και με μια δουλειά που μου τρώει πολύ χρόνο από τη μέρα μου (και δεν αποφέρει και τίποτε σοβαρά λεφτά). Ο ελεύθερος διαθέσιμος χρόνος μου περιορίζεται σε 1-2 απογεύματα ανά εβδομάδα και τα Σαββατοκύριακα. Είχα μέχρι πριν λίγους μήνες μια μπάντα η οποία έπαψε να υφίσταται και ήταν καλή μπάντα. Το "καλή" είναι σχετικό βεβαίως, για εμένα καλή ήταν από τη στιγμή που μου προσέφερε μια γεμάτη και πλήρη πρόβα κάθε εβδομάδα στην οποία δουλεύαμε δικά μας κομμάτια και δεν χάναμε το χρόνο μας με χαζοδιασκευές, 2 κυκλοφορίες που πήραν καλές κριτικές και κάποια λάιβ στα οποία περάσαμε και πέρασαν καλά όσοι μας είδαν.

Σαφώς δεν πιστεύω ότι υπάρχει δυνατότητα (και η ικανότητα) για κάτι σοβαρό που θα άγγιζε τα όρια του επαγγελματισμού, παρ' όλα αυτά, όταν με ρωτάνε τι μου αρέσει περισσότερο, απαντώ "η μουσική". Έχω ανάγκη λοιπόν να ασχοληθώ με τη μουσική και ξενερώνω απίστευτα από το γεγονός ότι πλέον δεν είμαι σε συγκρότημα. Το πρόβλημα είναι ότι λόγω καθημερινότητας εδώ και χρόνια είμαι "εκτός κύκλων" δεν ξέρω σχετικό κόσμο και δεν με ξέρει σχετικός κόσμος.

Το να ασχοληθώ μόνος μου στο σπίτι παίζοντας μπάσο και μαθαίνοντας τραγούδια άλλων, με συγκινεί όσο και ο νέος δίσκος της Βίσση(ς). Όσες απόπειρες έκανα να μιλήσω με αγνώστους μέσω αγγελιών πήγαν στο βρόντο μιας και οι περισσότεροι ψάχνουν μια μπάντα "για καμια χαλαρή διασκευούλα και βλέπουμε", ή ενδιαφέρονται για είδη που δεν έχω καμία διάθεση να παίξω ή είναι ακόμα αρχάριοι.

Έχω μια μελαγχολία που βλέπω αυτό που μου αρέσει περισσότερο να κάνω, να περνάει χωρίς να μπορώ να το αγγίξω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 36
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

α) Καλά ντε, 30 είσαι. Δεν σε πήραν δα και τα χρόνια...

β) Αν δεν υπάρχει προσωρινά εναλλακτική, καλό είναι και το live-by-proxy. Ξέρεις... Ολότελα, Παναγιώταινα...

γ) Ποια είναι η ερώτηση;

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Το να ασχοληθώ μόνος μου στο σπίτι παίζοντας μπάσο και μαθαίνοντας τραγούδια άλλων,

Το να ασχοληθείς, φτιάχνοντας τη δική σου μουσική, να ερευνήσεις λίγο τα (απειρα) soft synhts και τη μουσική τεχνολογία γενικά....δεν σου λέει?

α) Καλά ντε, 30 είσαι. Δεν σε πήραν δα και τα χρόνια...

καλά σου λέει...εδώ δεν πήραν εμάς... ;D ;D

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Η ερώτηση είναι αν έχει νόημα να ασχολούμαι ακόμα με το όργανο και αν είναι σοφή κίνηση να του δώσω μια να πάει στα κομμάτια να μη το βλέπω και με διαολίζει...

Τα περί μουσικής τεχνολογίας είναι όμορφα γενικά αλλά ξέρεις, είναι άλλη η αίσθηση και η φάση του να έχεις τη δική σου μπάντα...

Επισης το οτι δεν βρηκες αμεσα αλλη μπαντα ή συνεργατες δεν σημαινει κάτι.

Μην αντιμετωπίζεις τον χρόνο σαν εχθρό "περασαν μηνες και δεν βρηκα μπαντα" αλλά σαν φίλο "ας περιμενω να βρω κατι που αξιζει" "ας ασχοληθω με την μελέτη του μπασου" κλπ

Αν φτασεις 35 και δεν ακομα ψαχνεις μπαντα τοτε σου επιτρεπω να απογοητευτείς!  

All the money of the world can't buy me

Η ερώτηση είναι αν έχει νόημα να ασχολούμαι ακόμα με το όργανο και αν είναι σοφή κίνηση να του δώσω μια να πάει στα κομμάτια να μη το βλέπω και με διαολίζει...

Με συγχωρείς αλλά...εαν η μπάντα είναι ο λόγος που ασχολείσαι με το όργανο...

Τα περί μουσικής τεχνολογίας είναι όμορφα γενικά αλλά ξέρεις, είναι άλλη η αίσθηση και η φάση του να έχεις τη δική σου μπάντα...

Δεν έχω καταλάβει....αγαπάς τη μουσική ή τη μπάντα? ;)

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Φιλε σε νιωθω ειναι αλλιως να πας να κοπανας μια στο τοσο και να παιζεις και δικα σου πραγματα,ειμαι στην ιδια φαση.Και φανατσου εχω και χομ στουντιο για να φτιαχνω μουσικη αλλα σαν την μπαντα δεν εχει.Καποια στιγμη ενας φιλος ειχε πει οτι η μπαντα ειναι οικογενεια και καταλαβαινω οτι εχει δικιο.

Αλλα μην σε περνει και απο κατω ρε συ,απο το να καθεσαι να απογοητευεσε ψαξου λιγο καλυτερα,στην τελικη βαλε και λιγο νερακι στο κρασι σου ,ολοι αυτο κανουμε και σιγα σιγα παρουσιαζεις τις ιδεες και το πλανο σου ,σε καποιο σχημα που θα κατσει αργοτερα.

Προσπαθησε να μεινεις ενεργος καταρχην,ασχετα αν παιζεις και καμια διασκευουλα.Το κανω με μια ακουστικη φαση που εχω τελευταια και ειναι και γαμω.Και να ξες οτι δεν ειμαι καθολου της διασκευης.Απλα προσπαθησε να μεινεις ενεργος ,αν μπεις ξανα σε ενα μικρο κυκλο με μουσικους αυτοι θα ξερουν και αλλους και αυτο παει αλυσιδα.Ποτε δεν ξερεις τι προκειται να κατσει.

Μην σε περνει απο κατω ολοι ειχαμε καποια στιγμη μια μπαντα που περνουσαμε καλα και διαλυθηκε.

Παρτα τα πανω σου και ασε την κλαψα.Η μουσικη θελει ως επι το πλειστον και τσαμπουκα.Βουρ.

If I don't doit somebody else will

Επειδή περνάω ίδια φάση με σένα αλλά είμαι 36 θα σου πω τις σκέψεις μου.

Πρόσφατα λόγω επαγγέλματος σταμάτησα και από τις δύο μπάντες στις οποίες ήμουν.

Φοβήθηκα σοβαρά ότι θα με πιάσει κάποιο είδος κατάθλιψης.

Ακόμα την παλεύω και θα σου πω γιατί.

Γιατί μπορώ να γράφω δικά μου πράγματα στο σπίτι. Γιατί μπορώ να μελετήσω και να εξελιχθώ και να απολαύσω τη μουσική σε άλλο επίπεδο. Ευτυχώς έχω την τύχη να έχω παιδιά που μπορούμε να τζαμάρουμε ακόμα και δικά μας χωρίς δεσμεύσεις αλλά εκεί ξέρουμε όλοι ότι δεν έχει προοπτική γιατί κανένας δεν μπορεί να κυνηγήσει κάτι παραπάνω.

Άρα - keep looking αλλά χαλαρά, μελέτα και κάνε συνθέσεις (Ακόμα και γαστριμαργικές όπως η ομελέτα - σόρρυ ταίριαζε με το μελέτα).

Αυτά από μένα!

''It's dark and we're wearing sunglasses''

Εγώ θα ανησυχούσα αν είχα έστω και σαν υποψία τέτοια σκέψη.

Εσύ βρίσκεις νόημα να ασχολείσαι με το όργανο μόνο αν έχεις μπάντα;

Ακόμα και έτσι να ναι, άστο να σε κοιτάζει στη γωνιά, να το γρατσουνάς σαν σε πιάνει το μεράκι και η ζωή καμιά φορά περίεργα τα φέρνει και δεν ξέρεις ποιους ανθρώπους (της είπες εσύ) να ρίξει στο διάβα σου.  ;)

Προσωπικά πάντως, λόγω λόγων (ή δικαιολογιών) γνωστών, παράτησα το μπάσο (σχεδόν τελείως) για 20 χρόνια πριν ξαναρχίσω στα 43 τα live. Το ίδιο κουλός πάντα, το ίδιο ευτυχής πάντα που χω φίλους να πίνουμε μπύρες παίζοντας live ή πρόβες.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Όσες απόπειρες έκανα να μιλήσω με αγνώστους μέσω αγγελιών πήγαν στο βρόντο μιας και οι περισσότεροι ψάχνουν μια μπάντα "για καμια χαλαρή διασκευούλα και βλέπουμε",

Aυτος ειναι ο λογος που δεν προχωρησα με τεσσερα συγκροτηματα που εκανα με διαφορα παιδια και που δεν εχω βρει αλλους .Ειμαι 37 και ελπιζω ακομα ....σιγουρα δεν παραταω το οργανο για αυτο το λογο.Μονο αν χασω τα δακτυλα μου (θεος φυλαξει)....που και παλι θα βρω ενα τροπο να γραντζουναω,εστω με τα ποδια!

Με συγχωρείς αλλά...εαν η μπάντα είναι ο λόγος που ασχολείσαι με το όργανο

Καλη ερωτηση.

keep looking αλλά χαλαρά, μελέτα και κάνε συνθέσεις

Ετσι, οπως τα λεει ο Αργυρης!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου