Προς το περιεχόμενο

Μαλλον μας δουλευουν εκει στην TC..... (η στο Thomann???)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Να γκρινιάζουμε όταν κάτι είναι ακριβό να το καταλάβω. Να γκρινιάζουμε όμως ακόμα κι αν είναι φθηνό με ξεπερνά.

Γκρινια????? Ρωτα ένα παλικαρι που το δινει στις αγγελιες 550 και προφανως το αγορασε 1000+....

Rock'n Roll doesn't create psychos. It helps psychos to be more creative...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γκρινια????? Ρωτα ένα παλικαρι που το δινει στις αγγελιες 550 και προφανως το αγορασε 1000+....

Και τι θες να κάνουμε τώρα; Οι τιμές αλλάζουν, δεν είναι νέο αυτό και ο κάθε καταστηματάρχης ορίζει τα περιθώρια κέρδους όπως αυτός νομίζει. Προφανώς και δεν σκεφτεται την αγορά μεταχειρισμένων. Άτυχος αυτός που το πουλάει μεταχειρισμένο, τυχερός αυτός που αγοράζει αφού θα το πάρει καινούργιο στην τιμή μεταχειρισμένου.

Εκτός απ' την πληροφόρηση, ότι έπεσε η τιμή του εν λόγω προιόντος, δεν καταλαβαίνω τον σκοπό του thread. Και γιατί δηλαδή μας κοροιδεύουν; Τι έπρεπε να κάνουν, να μας δώσουν 10 μέρες προειδοποίηση; Έχεις κάποιο πρόβλημα με την ελεύθερη αγορά; Αν ναί, κακώς.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Βασικα τιποτα δεν θελω να κανετε.... Το σχολιο μου ηταν για την "γκρινια". Πληροφορηση ναι, αγανακτηση ισως γιατι εχει παραγινει το κακο ναι, ενημερωση ώστε να μην την πατησει κανενας γιατι σε αλλα μαγαζια το δινουν ακομα 1000+ (μπορω να ποσταρω λινκς αλλα ο γουγλης είναι φιλος μας) ναι, αλλα γκρινια? όχι....

Επισης φυσικα και δεν εχω πρόβλημα με την ελευθερη αγορα. Αλλα όταν κανιβαλιζουν την αγορα με παραλογες αυξομειώσεις και διαφορα τετοια παιχνίδια, τοτε ναι εχω πρόβλημα και θεωρω πως ολοι θα επρεπε!

Όταν δλδ πριν απο χρονια οι Ελληνες μαγαζάτορες ηταν +40% πιο ακριβοι, τοτε γιατι "γκρινιάζαμε" ολοι μας? Το αν υπερκοστολογειται ένα προιον η υποκοστολογειται (αδοκιμος ορος μαλλον) είναι πρόβλημα όταν αυτή η αυξομειωση υποβαθμιζει η υπερτιμα το προιον.

Rock'n Roll doesn't create psychos. It helps psychos to be more creative...

Η ελεύθερη αγορά πολλάκις έχει και την ασυδοσία της, το πρόβλημα όμως εντείνεται, όταν κάποιος αποκτά δεσπόζουσα θέση, καλή ώρα σα το Θωμά, που έχω την αίσθηση-δεν έχω στοιχεία- πως ακόμα και με τη βελτιωμένη τιμή βγάζει κέρδος, ενώ στην αρχική απλά λήστευε ;D ;D ;D

Τις προάλλες-σε άλλο αντικείμενο εκτός μουσικών οργάνων- είδα ένα ωραίο σταντάκι με τα προιόντα μιας εταρείας σε μαγαζί πελατακίου μου, που δεν το είχα δει στη προηγούμενη επίσκεψή μου. Όταν τον ρώτησα από ποιόν αντιπρόσωπο το αγόρασε, με είπε πως το ΙΔΙΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ- ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ- είχε ειδοποιήσει τους αντιπροσώπους εν Ελλάδι πως μετά από 2 χρόνια θα τους κόψει την αντιπροσώπευση.

Έφτιαξε ένα υπέροχο σάιτ σα του Θωμά, μόνο για μαγαζιά, το οποίο είναι και στα ΕλΛΗΝΙΚΑ, υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας με έλληνα πωλητή για λεπτομέρειες. Παραγγέλνει ο μαγαζάτορας με τον εξής όρο στη τιμολογιακή πολιτική. Προκαταβάλοντας το χρήμα έχεις 6% έκπτωση, διαφορετικά εντός 30 ημερών μετρητά στη τιμή του καταλόγου.

Τα προιόντα έρχονται σε 5 μέρες Ελλάδα  με δελτίο αποστολής και ο μαγαζάτορας με τη παραλαβή εκτυπώνει μέσω ίντερνετ το τιμολόγιο για φορολογικούς λόγους.

Δεν θέλω να αναφέρω το όνομα της εταιρίας, αλλά οι τιμές της έπεσαν δραματικά................καθόσον είναι μια σοβαρή εταρία που παράγει επώνυμα προιόντα και δεν έχει καμιά διάθεση να εκκβιάζεται από τύπους σα το Θωμά, τα πράκτικερ και τα μάκρικτερ.

Επίσης πρόκειται για γερμανική εταιρία. Δεν ξέρω αν θα πετύχει το εγχείρημά τους, αλλά κάπως έτσι πετυχαίνουμε οικονομία στο λιανοπούλη, όταν φεύγουν απ τη μέση οι ''κολοσσοί'' και οι κατέχοντες μονοπωλιακές θέσεις .

No one wants an alien

καλή ώρα σα το Θωμά, που έχω την αίσθηση-δεν έχω στοιχεία- πως ακόμα και με τη βελτιωμένη τιμή βγάζει κέρδος, ενώ στην αρχική απλά λήστευε ;D ;D ;D

Εγώ έχω στοιχεία ότι ότι βγάζει το δίνει στα μοναστήρια...Ρε Παράγκα, πάλι πιωμένος είσαι? ;D ΠΡΟΦΑΝΩΣ και βγάζει κέρδος....για τη ψυχή της μάνας του κάνει τις εκπτώσεις?

αλλά κάπως έτσι πετυχαίνουμε οικονομία στο λιανοπούλη, όταν φεύγουν απ τη μέση οι ''κολοσσοί'' και οι κατέχοντες μονοπωλιακές θέσεις .

εδώ ο Θωμάς έφτασε τις Gibson να κάνουν (σχεδόν) όσο οι Xάρλευ Μπέντον Ντάβιντσον.... ;D ;D

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Η ελεύθερη αγορά πολλάκις έχει και την ασυδοσία της, το πρόβλημα όμως εντείνεται, όταν κάποιος αποκτά δεσπόζουσα θέση, καλή ώρα σα το Θωμά, που έχω την αίσθηση-δεν έχω στοιχεία- πως ακόμα και με τη βελτιωμένη τιμή βγάζει κέρδος, ενώ στην αρχική απλά λήστευε ;D ;D ;D

Τις προάλλες-σε άλλο αντικείμενο εκτός μουσικών οργάνων- είδα ένα ωραίο σταντάκι με τα προιόντα μιας εταρείας σε μαγαζί πελατακίου μου, που δεν το είχα δει στη προηγούμενη επίσκεψή μου. Όταν τον ρώτησα από ποιόν αντιπρόσωπο το αγόρασε, με είπε πως το ΙΔΙΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ- ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ- είχε ειδοποιήσει τους αντιπροσώπους εν Ελλάδι πως μετά από 2 χρόνια θα τους κόψει την αντιπροσώπευση.

Έφτιαξε ένα υπέροχο σάιτ σα του Θωμά, μόνο για μαγαζιά, το οποίο είναι και στα ΕλΛΗΝΙΚΑ, υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας με έλληνα πωλητή για λεπτομέρειες. Παραγγέλνει ο μαγαζάτορας με τον εξής όρο στη τιμολογιακή πολιτική. Προκαταβάλοντας το χρήμα έχεις 6% έκπτωση, διαφορετικά εντός 30 ημερών μετρητά στη τιμή του καταλόγου.

Τα προιόντα έρχονται σε 5 μέρες Ελλάδα  με δελτίο αποστολής και ο μαγαζάτορας με τη παραλαβή εκτυπώνει μέσω ίντερνετ το τιμολόγιο για φορολογικούς λόγους.

Δεν θέλω να αναφέρω το όνομα της εταιρίας, αλλά οι τιμές της έπεσαν δραματικά................καθόσον είναι μια σοβαρή εταρία που παράγει επώνυμα προιόντα και δεν έχει καμιά διάθεση να εκκβιάζεται από τύπους σα το Θωμά, τα πράκτικερ και τα μάκρικτερ.

Επίσης πρόκειται για γερμανική εταιρία. Δεν ξέρω αν θα πετύχει το εγχείρημά τους, αλλά κάπως έτσι πετυχαίνουμε οικονομία στο λιανοπούλη, όταν φεύγουν απ τη μέση οι ''κολοσσοί'' και οι κατέχοντες μονοπωλιακές θέσεις .

Πολυ καλα τα λες αλλα:

1._ Και οι κολοσσοί λιανικό εμπόριο κάνουν.

2._Την υπερβολικά μεγαλη τιμη ειναι πιθανοτερο να την βρεις σε μικρο μαγαζι παρα σε μεγαλο (συνηθως τουλαχιστον,οι λογοι διαφοροι κ δεν χρειαζεται να το κανουμε κουβεντα)

3._Ανεξαρτητα απο το τι παιζει γενικα στην αγορα κ σε διαφορα αγαθα,προιοντα ή υπηρεσιες εδω μιλαμε για μουσικα οργανα κ περιφεριακα.

Το ολο ποστ ειχε ενα συγκεκριμενο ερωτημα.Απαντηση εχει δοθει απο διαφορα μελη.Απο κει κ περα αν το οποιο μαγαζι θελει να πουλησει το ταδε μηχανημα 50% κατω απο την τιμη που ειχε πριν απο 1 μηνα ειδικα οταν ειναι να παραλαβει το επομενη,εξελιγμενη εκδοση του ειναι και φυσιολογικο κ λογικο.Δεν μπορει στην αγορα να κυκλοφορει το "ταδε" II που υποτιθεται ειναι η καινουρια καλυτερη εκδοση του Ι και το Ι να κοστιζει παραπανω(ή ιδια τιμη) σε σχεση το ΙΙ.Απλα πραγματα.

Αν καποιος εχει την "ατυχια" να προσπαθει να πουλησει το Ι στην μιση τιμη ενω  μπορεις να το παρεις,λογω ξεστοκαρισματος,καινουριο σε χαμηλότερη τιμη,ειναι απλα ατυχος.Ειτε το σκοτώνει ειτε το κρατάει.Σε ολους μας εχει κατσει τετοια φαση.Κ εγω ειχα κιθαρα που μου κοστισε 2000 κ αναγκάστηκα να την δωσω κατω απο 1000.Δεν τα εβαλα με τον εμπορα που την ειχε καινουρια σε ξεστοκαρισμα 1100 ευρω.Ετσι ειναι αυτα τα πραγματα.

"The eagle flies on Friday now, Saturday I'll go out to play"

B.B.Kin

@ Juand είναι μεγάλη κουβέντα, έχεις δίκιο, υπάρχουν πολλές στρεβλώσεις στην αγορά παγκοσμίως και δεν είναι του παρόντος και ο κατάλληλος χώρος. Μακάρι να μπορούσαμε να αγοράζουμε απευθείας απ το παραγωγό-κατασκευαστή, χωρίς τη μεσολάβηση κανενός αντιπροσώπου, ή και λιανεμπόρου.......αυτό ήθελα να πω δλδ ;D ;D ;D........... Όχι ότι και εδώ δεν διατρέχουμε κίνδυνο μονοπωλιακών τακτικών, αλλά τουλάχιστον τα λεφτά πάνε σε αυτόν που παράγει προιόντα και όχι στους εμπόρους............που είμαι τα περισσότερα χρόνια του εργασιακού μου βίου ;D ;D ;D

Έχω υπάρξει τυχερός σε παρόμοιο στυλ σαν αυτό που περιγράφει ο ΟΠ, όταν αγόρασα DAW και κάρτα ήχου για 250Ε, γιατί αλλάζαν μοντέλο. Με 250, ούτε τη κάρτα δεν θα έπαιρνα τότε και για να είμαι ειλικρινής χ@στηκα που με το καλημέρα μου έκοψαν τις αναβαθμίσεις  ;D

No one wants an alien

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου