Προς το περιεχόμενο

Τι μπακέτες χρησιμοποιείτε;

paraddidle

Προτεινόμενες αναρτήσεις

εχω ακουσει οτι οι ανθρακονημάτινες μπαγκέτες εχουν το εξης προβλημα:

μετα απο μερικα παιξιματα χανουν κατι σαν το "βαρος" τους ή κατι παρομοιο...

ετσι εχεις στα χερια σου ολο και πιο ελαφριες μπαγκετες με το περασμα

του χρονου με αποτελεσμα να μν μπορει να προσαρμοστει το χερι σου σε ενα

συγκεκριμενο βαρος...ειναι μεν ανθεκτικες αλλα εχουν αυτο το βασικο προβλημα ;D

Το βασικοτερο προβλημα με τις carbon μπαγκετες,ειναι οτι εσωτερικα το σωμα τους περιεχει σε διαφορα σημεια,κενα τα οποια προκυπτουν απο την διαδικασια παραγωγης τους.Συνεπεια αυτου ειναι οτι και η πιο μικρη απωλεια βαρους απο την χρηση,να εχει σαν συνεπεια την μετακινηση του κεντρου βαρους τους πιο κοντα στο σημειο που κρατας την μπαγκετα με συνεπεια την απωλεια του αρχικου rebound.Το ιδιο παθαινουν και οι ξυλινες μπαγκετες αλλα οχι τοσο εντονα λογω του οτι ειναι πιο συμπαγεις και χωρις κενα στο σωμα τους λογω υλικου.

Και αφου το θεμα του thread ειναι οι μπαγκετες,εγω χρησιμοποιω Vic Firth Buddy Rich και Jojo Mayer για πιο γρηγορα στυλ.

jungle it till it's funky

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 125
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Carbon μπαγκέτες κατηγορούνται για προβλήματα στους καρπούς γιατί δεν αποσβένουν τους κραδασμούς όπως οι ξύλινες. Το ίδιο ισχύει για ξύλινες από πιο σκληρό ξύλο πολλές φορές. 

Carbon μπαγκέτες κατηγορούνται για προβλήματα στους καρπούς γιατί δεν αποσβένουν τους κραδασμούς όπως οι ξύλινες. Το ίδιο ισχύει για ξύλινες από πιο σκληρό ξύλο πολλές φορές. 

Θα συμφωνήσω...

Then as it was, then again it will be...

Εγω χρησιμοποιω μονο carbon εδω και δυο χρονια και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος..Και η αισθηση που μου αφηνουν στο χερι ειναι αρκετα καλη...Ειναι μεν ακριβες (20ε το ζευγαρι) αλλα σε δυο χρονια γεματα προβες,Live και ηχογραφησεις εχω παρει τεσσερα ζευγαρια ,τα δυο τα εχω ακομα,ενα εσπασε στο tip και ενα μου εκλεψαν σε ενα live...Αρκετα οικονομικα δεν νομιζετε??

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Προσφατα ειδα το dvd tou Jojo Mayer (Θεός)  και τον δειχνει σε καποια φαση να προτεινει για practise κατι σιδερενιες μπακετες. Ξερει κανενας αν πουλανε τετοιες στην Ελλάδα?

Μήπως πρόκειται για τις Ahead Aluminium?

Λοιπόν οι μπαγκέτες αυτές δεν είναι  Ahead, εδώ στην Ελλάδα δεν έχω δει να τις πουλάνε, αλλά τις πέτυχα σε ένα site το οποίο στέλνει πράγματα και στην Ελλάδα (www.drumbum.com). Οι μπαγκέτες αυτές είναι τελείως μεταλλικές και χρησιμεύουν για να μάθεις την τεχνική  Gladstone/ freestroke απλά γιατί λόγο μάζας και βάρους είναι πιο εύκολο να τη μάθεις αφού έχουν μικρότερη αναπήδηση.

Αμάν αυτός ο από πάνω, δεν μπορώ να παίξω drums…

Εγώ χρησιμοποιώ Vater Los Angeles 5A.

Τις βρίσκετε πολύ βαριές? Εγώ όχι ιδιαίτερα αλλά θέλω να ξέρω πάνω κάτω τι βάρος να χρησιμοποιώ ώστε να μην έχω πρόβλημα με σπασίματα πιάτων κλπ.

Δεν έχω δοκιμάσει δα και τόσες μπαγκέτες ώστε να πω πως μόνο αυτές με βολεύουν πραγματικά, οπότε σίγουρα θα υπάρχει κάτι ελαφρύτερο που να με βολεύει.

Επίσης εκτός απο την ανθεκτικότητα στο tip τι διαφορές έχουν οι Νylon μπαγκέτες απο τις ξύλινες?

Τις βρίσκετε πολύ βαριές? Εγώ όχι ιδιαίτερα αλλά θέλω να ξέρω πάνω κάτω τι βάρος να χρησιμοποιώ ώστε να μην έχω πρόβλημα με σπασίματα πιάτων κλπ.

Δεν έχω δοκιμάσει δα και τόσες μπαγκέτες ώστε να πω πως μόνο αυτές με βολεύουν πραγματικά, οπότε σίγουρα θα υπάρχει κάτι ελαφρύτερο που να με βολεύει.

Επίσης εκτός απο την ανθεκτικότητα στο tip τι διαφορές έχουν οι Νylon μπαγκέτες απο τις ξύλινες?

Κλικ εδώ http://www.noiz.gr/index.php?topic=155073.0 και μετά εδώ http://www.pearldrum.com/2002_techspeak/drumsticks.asp όπου θα βρεις ότι πληροφορίες χρειάζεσαι και μη ξεχάσεις να ψάξεις κι άλλο στο noiz μα που το θέμα έχει συζητηθεί πολλές φορές. Αν κάτι που ζητάς είναι πολύ εξειδικευμένο εδώ είμαστε πάλι. Το βάρος δεν παίζει ρόλο στα σπασίματα πιατινιών. Τουλάχιστο όχι μόνο ως παράγοντας. Άρα μη σε ανησυχεί. Πάρε ότι σου ταιριάζει αφού δοκιμάσεις διάφορα μοντέλα και όχι ότι σου σπρώχνει ο μαγαζάτορας. Οι μπαγκέτες δε πωλούνται με το βάρος. Όσον αφορά πλαστικό με ξύλο στο κεφάλι, πολύ περιληπτικά θα σου πω ότι το πλαστικό πριμάρει και το ξύλο δίνει πιο μουντό αποτέλεσμα, αλλά και εδώ παίζει ρόλο το σχήμα της κεφαλής. 

Κλικ εδώ http://www.noiz.gr/index.php?topic=155073.0 και μετά εδώ http://www.pearldrum.com/2002_techspeak/drumsticks.asp όπου θα βρεις ότι πληροφορίες χρειάζεσαι και μη ξεχάσεις να ψάξεις κι άλλο στο noiz μα που το θέμα έχει συζητηθεί πολλές φορές. Αν κάτι που ζητάς είναι πολύ εξειδικευμένο εδώ είμαστε πάλι. Το βάρος δεν παίζει ρόλο στα σπασίματα πιατινιών. Τουλάχιστο όχι μόνο ως παράγοντας. Άρα μη σε ανησυχεί. Πάρε ότι σου ταιριάζει αφού δοκιμάσεις διάφορα μοντέλα και όχι ότι σου σπρώχνει ο μαγαζάτορας. Οι μπαγκέτες δε πωλούνται με το βάρος. Όσον αφορά πλαστικό με ξύλο στο κεφάλι, πολύ περιληπτικά θα σου πω ότι το πλαστικό πριμάρει και το ξύλο δίνει πιο μουντό αποτέλεσμα, αλλά και εδώ παίζει ρόλο το σχήμα της κεφαλής. 

Ευχαριστώ φίλε μου.

Ξέρει κανείς αν υπάρχουν Martin Lopez Signature μπακέτες?

Martin Lopez υπάρχει επίσημα στο site της Premier, πως χρησιμοποιεί εξοπλισμό και μπαγκέτες Premier, αλλά δεν έχουν άλλη πληροφορία. ίσως μετά από την αποχώρηση από τους Opeth, να μην είναι χορηγός η Premier αλλά να κρατάν το όνομά του στο site, απομεινάρι κάποιου συμβολαίου ίσως. Βέβαια έχει περάσει καιρός. Τέλος πάντων δε νομίζω πως υπάρχουν signature του Lopez.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου