Προς το περιεχόμενο

Επιστημονικοί κλάδοι μελέτης του ήχου

k-a-f-ros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ωραίο το λινκ του Γεράσιμου...

Ευχαριστώ.

Επειδή,προσωπικά δεν ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα για κάποια επιστημονική προσέγγιση/έρευνα για τον ήχο,αλλά με ενδιαφέρει περισσότερο η πλευρά της μουσικής ,βρήκα ακολουθώντας τα λινκς αυτό:

http://www.ionio.gr/~tas/admis07.htm

Δεν καταλαβαίνω όμως τι εννοεί αυτό:

"Tο Πρόγραμμα δέχεται κάθε χρόνο πτυχιούχους των Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή της αλλοδαπής καθώς και πτυχιούχους

των T.E.I. (σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 12γ του N.2916/01) που προέρχονται από τμήματα μουσικών σπουδών ή και άλλα

τμήματα των οποίων το αντικείμενο σπουδών είναι συναφές με τις ειδικότητες του διεπιστημονικού χώρου της ηλεκτρονικής

μουσικής τεχνολογίας, που μπορούν να αποδείξουν την ικανότητά τους να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου ΠMΣ

Καμμιά ιδέα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παίδες αγγίξατε πονεμένες χορδές :( Έχω ένα χρόνο που τελείωσα το Φυσικό αθήνας. Έκανα μια πολύ ενδιαφέρουσα πτυχιακή εργασία "Μελέτη των κανόνων της αρμονίας με επεξεργασία σήματος". Αυτό ακριβώς που αναφέρατε ήταν ο σκοπός μου να σπουδάσω σε μεταπτυχιακό στην ελλάδα. Οι λύσεις ήταν 2.

1.) Να αρχίσω κάποιο διδακτορικό στον χώρο σε κάποιο τμήμα(μουσικών σπουδών, φυσικό, πληροφορική).

2.) Να μπώ σε ένα μεταπτυχιακό σάν αυτό του ιονίου.

Τί έγινε. Το τμήμα μουσικών σπουδών για διδακτορικό απαιτεί βαθμό πτυχπίου 7 το λιγότερο και γνώση μουσικού οργάνου. Τα δύο αυτά τα είχα σε 6,49 και πτυχίο κλασσικής κιθάρας άρα τζίφος.

Το μεταπτυχιακό στο ιόνιο ουσιαστικά ζητούσε πτυχιούχους που να είχαν κάποια επαφή-σχέση-εμπειρία με την ηλεκτρονική μουσική. Γενικώς οι κατευθύνσεις του είναι από τη μία σύνθεση ηλεκτρακουστικής μουσικής και από την άλλη ηλεκτρονική μουσική τεχνολογία. Γενικώς δίνουν μία προτίμηση στο πρώτο όσον αφορά την εμπειρία των υποψηφίων. Εγώ έστειλα το φάκελό μου με βιογραφικό σημείωμα, μια έκθεση σκοπιμότητας, τη διπλωματική μου, το πτυχίο του φυσικού και ένα σι-ντι με κάποια δείγματα δουλειάς μου στον τομέα της μουσικής τεχνολογίας- σύνθεσης. Απ'ότι είχα μάθει και απο τους καθηγητές που τους πήρα τηλέφωνο, ο φάκελός μου ήταν αρκετά πλήρης και μάλλον θα με πέρνανε. Πήρα όμως τον πού!@#$%ο. Απ'ότι φάνηκε φέτος είχανε πολλούς υποψήφιους και αποφασίσανε να πάρουνε μόνο τους υποψήφιους από το τμήμα τους.

Γενικώς εκεί δέν θέλουνε άτομα τα οποία ψάχνουν απλά να πάρουν κάποιες γνώσεις ηχοληψίας αλλά που να έχουν σαφή αντίλιψη της ηλεκτρακουστικής μουσικής. :? :cry:

Γενικώς όμως υπάρχουν πολύ καλά μεταπτυχιακά στο εξωτερικό και ειδικά στη γαλλία όπου υπάρχουν και ινστιτούτα, σαν το IRCAM, που κάνουν πολύ καλή δουλειά και στη μουσική τεχνολογία αλλά και στην ηλεκτρακουστική μουσική γενικότερα.

Ακόμα πολύ ενδιαφέρον έχει ο κύκλος θερινών μαθημάτων του παραπάνω μεταπτυχιακού στο ιόνιο στον οποίο δέχονται και επιπλέον κόσμο εκτός από μεταπτυχιακούς.

πωπω ο kafros και o kaefros φυσικοί :lol:

Φιλε kaefros,ειλικρινά συμμερίζομαι την ατυχία σου.Δεν ξέρω πόσοι μπορούν να καταλάβουν τον παραλογισμό της απαίτησης για 7+ στο τρελάδικο :(

Η πτυχιακή σου μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα...θα ήθελα πολύ να τη διαβάσω (Αλεξάκης?).Υπάρχει στη βιβλιοθήκη του Φυσικού?Ή μπορείς να μου τη στείλεις σε mail?

Εγώ κάνω πάνω στην "Ακουστική επίδραση φίλτρων στο σήμα της ηλεκτρικής κιθάρας" :D

Ακόμα πολύ ενδιαφέρον έχει ο κύκλος θερινών μαθημάτων του παραπάνω μεταπτυχιακού στο ιόνιο στον οποίο δέχονται και επιπλέον κόσμο εκτός από μεταπτυχιακούς

Καποιο link?

Πάντως,επειδή απ' ότι καταλαβαίνω,δεν έχω ελπίδες πλέον για μεταπτυχιακό στο Ιόνιο ή το Μουσικολογικό...σκέφτομαι και για κατατακτήριες σε αυτό:

http://www.ionio.gr/depts/avarts/

έτσι για hobby.... :roll: :(

Σαφέστατα Αλεξάκης :wink:

Λογικά θα βρίσκεται στις βάσεις δεδομένων της κατεύθυνσης Ηλεκτρονικής. Θα στην έστελνα αλλά είναι λίγο γαϊδούρι...

Για τον κύκλο θερινών μαθημάτων στην σελίδα του μεταπτ. του Ιονίου. Ανακοίνωση αναλυτική βγαίνει κάθε χρόνο κοντά στο καλοκαίρι.

Πάντως εκει πάνω η φάση του τμήματος μουσικών σπουδών είναι πολύ σε φάση μουσικής ακαδημίας. Κάτι σαν ένα επιστημονικό-ακαδημαϊκό ωδείο. Εγώ δεν θα άντεχα καθόλου κι άλλο προπτυχιακό. Για 'μενα έχει έρθει η ώρα να ξεζουμήσω τα 2 πτυχία που έχω(φυσικό-κιθάρα) για καμια δουλειά... :?

Γενικώς την έλειψη μεταπτ. στη μουσική τεχνολογία την καταλαβαίνουν όλοι και έχω ακούσει πολλά για μεταπτυχιακά που ετοιμάζονται να αρχίσουν. Το πότε βέβαια..... :?:

Για 'μενα έχει έρθει η ώρα να ξεζουμήσω τα 2 πτυχία που έχω(φυσικό-κιθάρα) για καμια δουλειά... :?

Zητάνε στο ΙΚΕΑ κάποιον για να ξύνει τα μολύβια :lol: :lol: :lol: :lol:

IkeaPencil.jpg

Να με συχωράτε παίδες που χάθηκα από το topic, αλλά δεν μπορούσα να το βρώ με τίποτα! Δεν ξέρω γιατί, μάλλον έχει να κάνει με το γεγονός ότι είμαι στόκος :cry:

Σας ευχαριστώ όλους για τα links, προς το παρόν τρέχω και δεν φτάνω για διαβατήρια και αηδίες (πάω στο ATP για όποιον είναι περίεργος) οπότε εμπεριστατομένες απαντήσεις αργότερα..

να'στε καλά πάντως, γιατί εγώ ψάχνω διάφορα αλλά δεν βρίσκω.

Αν μπορείτε πείτε για εξωτερικό, Βερολίνο σκέφτομαι..γιατί η Ελλάδα παιδιά δεν πολυ σκαμπάζει από αυτά, και στο Ρέθυμνο που κάνουν ηλεκτρακουστικά..ηχολήπτες βγάζουν.

Στείλτε info!!!! :mrgreen:

I have a passion lord and it won't go away

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου