Προς το περιεχόμενο

Ο ήχος της ηλεκτρικής κιθάρας για πανηγύρια

Προτεινόμενες αναρτήσεις

+1000

ενισχυτη δε χρειαζεσαι,παρε μια ντουντουκα απο τη συγκεντρωση του ΠΑΜΕ και θα εισαι κομπλε...

Εγω του προτεινω να παρει μια μικροφωνικη απο τη συγκεντρωση του νεοφιλελε Τζημερου φιλως...<b> ετσι κι αλλιως ο τυπος για τα πανηγυρια ειναι,</b> πιστευω οτι θα βρει τον ηχο που θελει.

τα μεγαλα πνευματα συναντωνται και αλληλοσυμπληρωνονται

kavagio for strings

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν ο ήχος που περιγράφεις / αναζητάς, είναι κάτι σαν το παρακάτω:

Η "συνταγή" πάνω στην οποία πάτησαν όλοι οι κορυφαίοι του είδους, είναι Guild Starfire ή Gibson 335, Fender Twin Reverb με EV μεγάφωνα και flatwound χορδές (La Bella, Dogal).

Ας αναφέρω όμως και το αυτονόητο, οτι ο συγκεκριμένος ήχος / παίξιμο είναι μια σχολή απο μόνος του και ακόμα και τα "δάχτυλα" κάνουν τη διαφορά.

(πχ. ο Σούκας ή ο Φωτίου και με μια Strat, πάλι Σούκας και Φωτίου θα ακουστούν)

Η "συνταγή" πάνω στην οποία πάτησαν όλοι οι κορυφαίοι του είδους, είναι Guild Starfire ή Gibson 335, Fender Twin Reverb με EV μεγάφωνα και flatwound χορδές (La Bella, Dogal).

και μιας και αναφερθήκαμε στους κορυφαίους του είδους:

8)

• 10 χρόνια αργότερα...

Μπορεί να μου απαντήσει κάποιος... Έχω μια κιθάρα epiphone σκαφατη και μια πεταλιερα boss gt 1 τι μπορώ να κάνω με αυτά τα δύο για να βγάλω δημοτικό ήχο; 

• Moderator
31 λεπτά πριν, Βασίλης Τσωλης είπε

Μπορεί να μου απαντήσει κάποιος... Έχω μια κιθάρα epiphone σκαφατη και μια πεταλιερα boss gt 1 τι μπορώ να κάνω με αυτά τα δύο για να βγάλω δημοτικό ήχο; 

Κιθάρα: Την πας σε έναν μάστορα, αλλάζει ποτενσιόμετρα με μετρημένα στα 500kOhm και βάζεις πάνω δύο μαγνήτες με χαμηλή έξοδο. Προτείνω ένα ζευγάρι Seymour Duncan 59 ως βέλτιστη λύση για δημοτικά, αλλά υπάρχουν και φθηνότεροι.

Χορδές οι γνώστες προτείνουν flatwounds, οπότε πας σε LaBella.

Τώρα με την πεταλιέρα, ένας καθαρός λαμπρός ήχος με λίγο reverb & θα είσαι οκ. Δες πχ τον ήχο του τύπου στην αρχή, βασισμένο σε έναν Fender Twin ενισχυτή: 

9 ώρες πριν, Βασίλης Τσωλης είπε

Να πουλησεις την gt1 και να αγορασεις εναν Twin Reverb (mid 70s με master volume & ΕV μεγαφωνα ειναι το ιδανικο)   

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

13 ώρες πριν, Βασίλης Τσωλης είπε

Όπως είπε και κάποιος πιο πρίν δεν εχει και πολύ σημασία ο εξοπλισμός αλλά να ξέρεις το ύφος και το στυλ.Ο κιθαρίστας μας βγάζει τέτοιο ήχο με μια epiphone ταυρακι και έναν solid state marshall. Απλά κατέχει το συγκεκριμένο στυλ λαϊκό μπασοκιθαρο. 

Πανηγυρτζηδικια κιθαρα ειτε ξερεις ειτε οχι.

Η κιθαρα ειναι αδιαφορη.

Αν καποιοι εχουν 335 είναι επειδη ειναι η ακριβοτερη που υπηρχε καποτε και αυτοι Ηξεραν

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου