26hint Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2014 Share Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2014 Καλησπέρα σας. Ποτέ δεν κατάλαβα ακριβώς τις διαφορές τους όπως λέει και ο τίτλος. Προσωπικά ήμουν κάτοχος μιας απλής soundblaster live! και έκανα αξιοπρεπώς τη δουλειά μου αν και εστίαζα περισσότερο στην εγγραφή φωνής και χρήση του reason και adobe audition. Στο Reason είχα πρόβλημα clipping αλλά αυτό νομίζω είχε να κάνει με την επεξεργαστική ισχύ του συστήματος μου. Θέτω ποια θέματα με απασχολούν : Ως αναφορές παίρνω παλιότερες κάρτες που χρησιμοποιήθηκαν αρκετά. Recording: Lexicon alpa/lamda/omega, Tascam US-122 Συμβατικές (all around) : SB Live! ,Creative Audigy 2 ή 4, Terratec DMX 6 FIRE 24/96 1) Latency. Αν η "συμβατική" κάρτα υποστηρίζει asio4all ποιά η διαφορά με μια recording στη χρήση midi και επικοινωνία με vst instruments; 2) Ποιότητα ήχου σε οτι βγαίνει γενικά απο το pc, δηλαδή αναπαραγωγή wav, flac αρχείων μουσικής. Είναι η ιδέα μου ή οι εξωτερικές recording υστερούν σε αυτό το τομέα, δεδομένου οτι οι εσωτερικές έχουν διάφορες ευκολίες/bonus πχ EQ,Bass booster, crystilizer και γενικά είναι πιο audiophile πχ :Asus Xonar ST 3) Build in effects( DSP/ EAX). Αν δεν κάνω λάθος οι εξωτερικές recording δεν δίνουν αυτή τη δυνατότητα συνήθως. Σωστά; 4) Συνδεσιμότητα. Σε αυτό το θέμα είμαι άσχετος αλλά θεωρητικά μια εσωτερική κάρτα (pci/ pci express) δεν επικοινωνεί πιο γρήγορα με το pc απο οτι μια εξωτερική με USB 2 ή 1.1; 5) Κατανάλωση cpu/ram. Σε αυτόν τον τομέα έχω την εντύπωση οτι υπερτερούν οι εξωτερικές recording μιας και λογικά είναι πιο αυτόνομες. Σωστά; Υ.Γ. Κατανοώ οτι σε επίπεδο συχνοτήτων (Hz, bits) οι recording καρτες λογικά μπορούν να χρησιμοποιήσουν υψηλότερα rates κατά την ηχογράφηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2014 Share Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2014 Καλησπέρα σας. Ποτέ δεν κατάλαβα ακριβώς τις διαφορές τους όπως λέει και ο τίτλος. Προσωπικά ήμουν κάτοχος μιας απλής soundblaster live! και έκανα αξιοπρεπώς τη δουλειά μου αν και εστίαζα περισσότερο στην εγγραφή φωνής και χρήση του reason και adobe audition. Στο Reason είχα πρόβλημα clipping αλλά αυτό νομίζω είχε να κάνει με την επεξεργαστική ισχύ του συστήματος μου. Θέτω ποια θέματα με απασχολούν : Ως αναφορές παίρνω παλιότερες κάρτες που χρησιμοποιήθηκαν αρκετά. Recording: Lexicon alpa/lamda/omega, Tascam US-122 Συμβατικές (all around) : SB Live! ,Creative Audigy 2 ή 4, Terratec DMX 6 FIRE 24/96 1) Latency. Αν η "συμβατική" κάρτα υποστηρίζει asio4all ποιά η διαφορά με μια recording στη χρήση midi και επικοινωνία με vst instruments; 2) Ποιότητα ήχου σε οτι βγαίνει γενικά απο το pc, δηλαδή αναπαραγωγή wav, flac αρχείων μουσικής. Είναι η ιδέα μου ή οι εξωτερικές recording υστερούν σε αυτό το τομέα, δεδομένου οτι οι εσωτερικές έχουν διάφορες ευκολίες/bonus πχ EQ,Bass booster, crystilizer και γενικά είναι πιο audiophile πχ :Asus Xonar ST 3) Build in effects( DSP/ EAX). Αν δεν κάνω λάθος οι εξωτερικές recording δεν δίνουν αυτή τη δυνατότητα συνήθως. Σωστά; 4) Συνδεσιμότητα. Σε αυτό το θέμα είμαι άσχετος αλλά θεωρητικά μια εσωτερική κάρτα (pci/ pci express) δεν επικοινωνεί πιο γρήγορα με το pc απο οτι μια εξωτερική με USB 2 ή 1.1; 5) Κατανάλωση cpu/ram. Σε αυτόν τον τομέα έχω την εντύπωση οτι υπερτερούν οι εξωτερικές recording μιας και λογικά είναι πιο αυτόνομες. Σωστά; Υ.Γ. Κατανοώ οτι σε επίπεδο συχνοτήτων (Hz, bits) οι recording καρτες λογικά μπορούν να χρησιμοποιήσουν υψηλότερα rates κατά την ηχογράφηση. Τα ερωτήματα είναι πολύ γενικά. Επειδή μάλλον ενδιαφέρεσαι να συγκρίνεις επιμέρους συγκεκριμένες κάρτες, απλά πες μας ποιες είναι. Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
theoctapus Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2014 Share Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2014 Δεν υπάρχει έννοια recording card κι αν θες τέλοσπάντων να χρησιμοποιήσεις τέτοια λέξη δεν είναι απαραίτητο ότι αφορά τις εξωτερικές κάρτες. Ούτε το συμβατικές (all around) μπορεί να περιγράψει κάτι συγκεκριμένο. 2) Ποιότητα ήχου σε οτι βγαίνει γενικά απο το pc, δηλαδή αναπαραγωγή wav, flac αρχείων μουσικής. Είναι η ιδέα μου ή οι εξωτερικές recording υστερούν σε αυτό το τομέα, δεδομένου οτι οι εσωτερικές έχουν διάφορες ευκολίες/bonus πχ EQ,Bass booster, crystilizer και γενικά είναι πιο audiophile πχ :Asus Xonar ST Ιδέα σου είναι. Αν συγκρίνεις σ' αυτό το θέμα μια καλή εξωτερική με μια μέτρια εσωτερική προφανώς η πρώτη θα υπερτερεί. Και τούμπα. Είναι όλα θέμα ποιότητας και το αν είναι εσωτερική ή εξωτερική δεν παίζει ρόλο. 3) Build in effects( DSP/ EAX). Αν δεν κάνω λάθος οι εξωτερικές recording δεν δίνουν αυτή τη δυνατότητα συνήθως. Σωστά; Λάθος, π.χ. http://www.thomann.de/gr/motu_ultralite_mkiii_hybrid.htm 4) Συνδεσιμότητα. Σε αυτό το θέμα είμαι άσχετος αλλά θεωρητικά μια εσωτερική κάρτα (pci/ pci express) δεν επικοινωνεί πιο γρήγορα με το pc απο οτι μια εξωτερική με USB 2 ή 1.1; Σωστό αν και για το τελικό αποτέλεσμα δεν λέει κάτι απαραίτητα. Πάλι είναι θέμα υλοποίησης. Δεν νομίζω να βγαίνουν καινούργιες κάρτες σε 1.1. 5) Κατανάλωση cpu/ram. Σε αυτόν τον τομέα έχω την εντύπωση οτι υπερτερούν οι εξωτερικές recording μιας και λογικά είναι πιο αυτόνομες. Σωστά; Δεν είναι η κάρτα αυτή που θα σου καταναλώσει πόρους από μόνη της αλλά ο συνδυασμός ποσότητα πληροφορίας που την "ταΐζεις"/υλοποίηση hardware. Και πάλι λοιπόν δεν υπάρχει κανόνας. Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
manosx Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2014 Share Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2014 Καλησπέρα σας. Ποτέ δεν κατάλαβα ακριβώς τις διαφορές τους όπως λέει και ο τίτλος. Προσωπικά ήμουν κάτοχος μιας απλής soundblaster live! και έκανα αξιοπρεπώς τη δουλειά μου αν και εστίαζα περισσότερο στην εγγραφή φωνής και χρήση του reason και adobe audition. Στο Reason είχα πρόβλημα clipping αλλά αυτό νομίζω είχε να κάνει με την επεξεργαστική ισχύ του συστήματος μου. Θέτω ποια θέματα με απασχολούν : Ως αναφορές παίρνω παλιότερες κάρτες που χρησιμοποιήθηκαν αρκετά. Recording: Lexicon alpa/lamda/omega, Tascam US-122 Συμβατικές (all around) : SB Live! ,Creative Audigy 2 ή 4, Terratec DMX 6 FIRE 24/96 1) Latency. Αν η "συμβατική" κάρτα υποστηρίζει asio4all ποιά η διαφορά με μια recording στη χρήση midi και επικοινωνία με vst instruments; Διαφορά θα δεις αν οι drivers της κάρτας είναι καλύτεροι από τους asio4all πράγμα που ισχύει, για τις καλές κάρτες. Επίσης οι custom drivers θα έχουν και (πολλές) παραπάνω λειτουργίες, όπως πολλαπλές εισόδους-εξόδους, mixing options κλπ 2) Ποιότητα ήχου σε οτι βγαίνει γενικά απο το pc, δηλαδή αναπαραγωγή wav, flac αρχείων μουσικής. Είναι η ιδέα μου ή οι εξωτερικές recording υστερούν σε αυτό το τομέα, δεδομένου οτι οι εσωτερικές έχουν διάφορες ευκολίες/bonus πχ EQ,Bass booster, crystilizer και γενικά είναι πιο audiophile πχ :Asus Xonar ST Δεν είναι ιδέα σου, αλλά αυτό είναι τεράστιο ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ όταν φτιάχνεις μουσική, διότι το ιδανικό είναι ένα όσο το δυνατόν πιο flat σύστημα, και όχι το ψευτοboostάρισμα του κ*λου ;D 3) Build in effects( DSP/ EAX). Αν δεν κάνω λάθος οι εξωτερικές recording δεν δίνουν αυτή τη δυνατότητα συνήθως. Σωστά; Υπάρχουν και τέτοιες κάρτες 4) Συνδεσιμότητα. Σε αυτό το θέμα είμαι άσχετος αλλά θεωρητικά μια εσωτερική κάρτα (pci/ pci express) δεν επικοινωνεί πιο γρήγορα με το pc απο οτι μια εξωτερική με USB 2 ή 1.1; Ναι, αλλά για να έχει νόημα και να αποφύγεις προβλήματα θα πρέπει ουσιαστικά να συνδέσεις εκεί πάλι εξωτερικούς κονβέρτορες κλπ, οπότε το κόστος ανεβαίνει πολύ, είναι καλή λύση όμως. Αν πάντως δε θες τρελό αριθμό καναλιών και εντελώς χαμηλό latency, η δουλειά γίνεται και με εξωτερική, και φυσικά μιλάω πάλι για "επαγγελματική" pci κάρτα, γιατί κάτι soundblaster pci οι εξωτερικές τις τρώνε για πρωινό 5) Κατανάλωση cpu/ram. Σε αυτόν τον τομέα έχω την εντύπωση οτι υπερτερούν οι εξωτερικές recording μιας και λογικά είναι πιο αυτόνομες. Σωστά; Σε ένα σύγχρονο σύστημα είναι αμελητέο Υ.Γ. Κατανοώ οτι σε επίπεδο συχνοτήτων (Hz, bits) οι recording καρτες λογικά μπορούν να χρησιμοποιήσουν υψηλότερα rates κατά την ηχογράφηση. Αυτό είναι το λιγότερο. Η ποιότητα δεν είναι θέμα bitrate, άλλωστε το πλήθος και ο τύπος των συνδέσεων κάνει μια audio κάρτα να είναι το βασικό εργαλείο ενός home studio, αν δεν μπορείς να καρφιτσώσεις ένα μικρόφωνο ή ένα ζευγάρι monitors να τα βράσω και τα 24/192 και τα 10.2 hdmi ;D ;D ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
26hint Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2014 OP Share Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2014 Τα ερωτήματα είναι πολύ γενικά. Επειδή μάλλον ενδιαφέρεσαι να συγκρίνεις επιμέρους συγκεκριμένες κάρτες, απλά πες μας ποιες είναι. trolley ναι με ενδιαφέρουν κάποιες κάρτες πιο συγκεκριμένα (θα τις αναφέρω μόλις τις συγκεκριμενοποιήσω καλύτερα) αλλά είναι και θέματα που με απασχολούσαν γενικότερα στις εξωτερικές/"recording" κάρτες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2014 Share Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2014 trolley ναι με ενδιαφέρουν κάποιες κάρτες πιο συγκεκριμένα (θα τις αναφέρω μόλις τις συγκεκριμενοποιήσω καλύτερα) αλλά είναι και θέματα που με απασχολούσαν γενικότερα στις εξωτερικές/"recording" κάρτες. Ναι, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να εξάγεις συμπεράσματα από ημιτελείς πληροφορίες - δεν αναφέρομαι στις θαυμάσιες απαντήσεις που έλαβες από τα άλλα δύο μέλη, αλλά στις ίδιες τις ερωτήσεις. Π.χ. το προϊόν asio4all είναι ένα προϊόν που αφορά μόνο τις κάρτες που δεν έχουν επίσημη υποστήριξη ASIO, δηλαδή καρτών που επισήμως ΔΕΝ κάνουν για χρήση σε μουσικές παραγωγές. Άρα, πως να συζητήσουμε αν δεν υπάρχει ή αν υπάρχει "διαφορά", ότι και αν σημαίνει η λέξη; Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
26hint Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2014 OP Share Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2014 manosx λες: " Διαφορά θα δεις αν οι drivers της κάρτας είναι καλύτεροι από τους asio4all πράγμα που ισχύει, για τις καλές κάρτες. Επίσης οι custom drivers θα έχουν και (πολλές) παραπάνω λειτουργίες, όπως πολλαπλές εισόδους-εξόδους, mixing options κλπ " Ας πουμε λοιπόν η Sound Blaster X-Fi Titanium PCI-E αναφέρει: ASIO 2.0 support: 16bit/44.1kHz,16-bit/48kHz, 24-bit/44.1kHz 24-bit/48kHz and 24-bit/96kHz with direct monitoring Αυτό σημαίνει οτι οι drivers της είναι καλύτεροι απο τους asio4all ή είναι άσχετη η σύγκριση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2014 Share Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2014 Αυτό σημαίνει οτι οι drivers της είναι καλύτεροι απο τους asio4all ή είναι άσχετη η σύγκριση; Και μόλις το είπα ο άτιμος... :) :) :) :) :) Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
26hint Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2014 OP Share Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2014 :-[ Και μόλις το είπα ο άτιμος... :) :) :) :) :) :-[ :-[ :-[ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
manosx Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2014 Share Δημοσιευμένο 8 Μαΐου 2014 manosx λες: " Διαφορά θα δεις αν οι drivers της κάρτας είναι καλύτεροι από τους asio4all πράγμα που ισχύει, για τις καλές κάρτες. Επίσης οι custom drivers θα έχουν και (πολλές) παραπάνω λειτουργίες, όπως πολλαπλές εισόδους-εξόδους, mixing options κλπ " Ας πουμε λοιπόν η Sound Blaster Μέχρι εδώ διάβασα ;D ;D ;D Πέρα από την πλάκα, το αν είναι καλύτεροι θα φανεί στην πράξη, τρέξε ένα απαιτητικό project εναλλάξ, ο driver που θα δουλέψει πιο σταθερά ή/και σε χαμηλότερο latency είναι εξορισμού καλύτερος. Ακόμα όμως και με αυτήν τη μάπα κάρτα με την ΑΙΣΧΡΗ υποστήριξη, είμαι σίγουρος ότι ο driver της εταιρίας θα έχει, αν μη τι άλλο, περισσότερες επιλογές π.χ. περισσότερες συνδέσεις... Γενικά οι ASIO4ALL είναι μια freeware λύση "τελευταίας γραμμής", δεν είναι κάτι για να στηρίζεσαι, αν δεν κάνει τον κόπο η εταιρία να βγάζει ΟΥΤΕ ΚΑΝ drivers, πράγμα που με λύπη διαπιστώνω να έχει γίνει της μόδας, αν σε αναγκάζει δηλαδή να ζητιανέψεις drivers στο internet, τότε δεν αγοράζεις σε καμία περίπτωση κάρτα από τους τεμπέληδες, δόξα τω Θεώ υπάρχουν επιλογές. Και αυτό ισχύει είτε για multimedia είτε για "audio" κάρτα ;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση