Προς το περιεχόμενο

Βρειτε τον ενισχυτη! (Sessionette 75)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν έχω ιδέα τι μπορεί να είναι,γιατί δεν έχω την παραμικρή γνώση από τέτοιου είδους ενισχυτές!Γούσταρα πολύ τον ήχο πάντως,ανέβασε κι άλλα clips! :)

*Μήπως είναι Matchless DC-30; 8)

Τhanks, δεν ειναι DC-30 φυσικα, αν ειχα τετοιο ενισχυτη το thread θα ηταν καπως διαφορετικο ;D

Carvin.

Δεν ειναι Carvin...θα 'ταν ωραια να ειχε το φοβερο reverb του Carvin Nomad ομως. Οχι οτι το δικο του δεν ειναι αξιοπρεπες.

αλλά μια αμεσότατη τρανζιστοράτη αμερικανιά  στον αέρα με λέει Peavy .

Κατι κανεις εδω... ;)

εγώ θα έλεγα κάνα orange, έτσι για το παιχνιδι..

Ουτε orange ειναι.

Μου αρεσει παντως που με το που ξεφυγαμε απο τους καρα-κλασικους αναγνωρισιμους ηχους εχουν αναφερθει σχεδον ολοι οι κατασκευαστες under the sun ασχετα με το ποσο τρομακτικα διαφερουν μεταξυ τους. Και δε σας αδικω βεβαια ;D

Να συνεχισουμε αλλο λιγο ή να το παρει το ποταμι? :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 30
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Το μόνο που θα πω είναι ότι μου άρεσε ο ήχος. Μου αρέσει αυτό το σημείο που φτάνουν οι ενισχυτές και είναι έτοιμοι να "σπάσουν" τα καθαρά τους.  :)

Σε εικασίες δεν θα μπω γιατί δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία από χροιές ενισχυτών.  :)

Λοιπον:  Honorable mention στους Insectius και theStratWithin - καλα σας ακουγεται focused, προκειται για κλειστο 1x12 με πολυ μικρες διαστασεις.

Tο βραβειο ομως παει στους bouzoukleri και fusiongtr. Ο ενισχυτης ειναι ενας SESSION Sessionette 75.

sessionette-75-3.jpg

Και επειδη λογικο εδω ειναι πολυ να πουνε "waaaaaaat", λιγα λογια για τον Sessionette. Προκειται για εναν Βρετανικο solid state ενισχυτη απο τη δεκαετια του '80. Συγκεκριμενα, εναν απο τους πρωτους τρανζιστορατους ενισχυτες. Ο δικος μου ειναι σχετικα παλιος, μαλλον του '84. 

H Session ηταν μια μικρη Βρετανικη εταιρεια που στοχευε να προσφερει οικονομικους, αξιοπιστους και φορητους ενισχυτες με features που θα ειχαν απηχηση στους gigging musicians. Μια φιλοσοφια χρησης παρομοια με αυτη της πρωιμης Mesa Boogie, αν και φυσικα οι Session ακολουθησαν την (τοτε) νεα τεχνολογια των τρανζιστορ και στοχευαν στα χαμηλα pricerange. Ο 75αρης Sessionette ηταν το πρωτο και πιο επιτυχημενο μοντελο της εταιρειας.

sessionette-75.jpg

75 Watt Solid State (οχι modeling) με 2 καναλια. Κλασσικο 3αρι eq και volume setup. Το overdrive καναλι εχει εξτρα toneshaping δυνατοτητες μιας και περαν του eq (pre-distortion) εχει και ενα Tone Filter (post distortion). Το eq επισης μπορει να απενεργοποιηθει και να ανικατασταθει απο ενα preset tonestack, με αποτελεσμα ενα γερο boost στο gain & στα μεσαια, δινοντας εναν ηχο που δεν μπορεις να πετυχεις απλα με διαφορες ρυθμισεις του eq. Το bypassable tonestack ειναι κατα την ταπεινη μου γνωμη ενα ιδιαιτερα χρησιμο feature και ειναι κριμα που δεν το βλεπουμε πιο συχνα.

Πολυ μικρη κλειστη καμπινα (λιγο μικροτερη απο Mesa Boogie Mark/Studio/D) φορτωμενη με ενα Celestion G12. Στο θεμα φορητοτητας λοιπον τα παει καλα απο αποψη μεγεθους, αν και εχει τα κιλακια του (16!) για solid state μηχανημα. Επισης διαθετει μερικα μοντερνα features (για το '80) οπως effects loop, phones output, recording output (με δικο του monitor control) και footswitchable Accutronics reverb.

Το ωραιο της υποθεσης? Οι ενισχυτες αυτοι βρισκονται σχετικα ευκολα για μικροποσα - ειδικα φυσικα στην Αγγλια. O συγκεκριμενος μου κοστησε 100 ευρω delivered to my door...

Ακουω περαιτερω σχολια λοιπον, τωρα που μαθατε τι ακουσατε  :)

Πάρα πολύ όμορφος, ζεστός και εκφραστικός ήχος που ταίριαζε εξαιρετικά με το παίξιμό σου!

Με γειά τον Mesa Boogie! Το έχω όνειρο να πάρω κάποτε έναν.

Αν δεν είναι Mesa (είναι έξω...), τότε είναι αντίστοιχης ηχητικής κατεύθυνσης αμερικάνικος λαμπάτος.

EDIT: πόσταρα χωρίς να έχω δει την απάντησή σου, μάλλον ταυτόχρονα, και την αφηνω όπως είναι. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που αναφέρεις τους Mesa Boogie στην κατεύθυνση του ενισχυτή. Damn! Οι τύποι το πέτυχαν, οπωσδήποτε.  :o

Κι εγω ημουν αναμεσα σε blackstar και boogie... :-[ Λογω αυτου του "focused". Εγω εχω να πω οτι θα τον εχω στα υπ'οψιν μου. Έβγαλες μια χαρα γλυκό ήχο. Και πως τον πηραμε για λαμπάτο οι περισσότεροι, ε..

• Guru
Πολύ θα ήθελα να τον ακούσω με Jazz σκάφος.

με γεια το μηχανημα. εχει και ενας φιλος μου εναν session (δεν θυμαμαι το μοντελο αλλα ειναι κι αυτος φορητος με 1χ12 ηχειο). θυμαμαι οτι επαιζε μ αυτον με σκαφος (εχει δυο gibson L-5) οταν δεν ηθελε να κουβαλαει λαμπατο fender, και ο ηχος ηταν πολυ καλος.. και εχει το πλεονεκτημα οτι ακουγεται καλα και με ηλεκτρικη, σε αντιθεση με αλλους, πιο εξειδικευμενους σε jazz ηχους τρανζιστορ ενισχυτες..

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου