Προς το περιεχόμενο

Γιατί δεν είναι μόνο οι Έλληνες, "εκδότες"!

Nikolas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Guru

Λοιπόν θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια ιστορία...

Πριν αρκετούς μήνες, έψαχνα για διανομείς στην Αγγλία. Έτσι επικοινώνησα με 2 διαφορετικούς διανομείς! Και στου δύο είπα τα ίδια και οι δύο ήθελαν να δούνε δείγματα. Οπότε και, φυσικά, έστειλα 5-6 παρτιτούρες και στους δύο.

Ο ένας σε πολύ μικρό διάστημα μου απάντησε ότι δε μπορεί να ασχοληθεί γιατί δεν είναι ακριβώς το στυλ του και γενικά προσπαθεί να επεκταθεί σε άλλα σημεία. Ο άλλος... δεν έκανε τίποτε. Πήρα και ένα τηλέφωνο στον άλλον, αλλά τίποτε. Τελικά μου γύρισε ο φάκελος, με όλα τα δείγματα που είχα στείλει και ένα ευγενέστατο γράμμα που έλεγε ότι δε μπορούνε γιατί... μπλα μπλα...

Όλα καλά ως εδώ.

Έλα που όμως η ιστορία ΤΩΡΑ αρχίζει.

Κάποια στιγμή παίζοντας με το google βρήκα αυτό και έπαθα σοκ: http://www.amazon.co.uk/Faber-Music-Papageorgiou-Triptychon-Score/dp/0801164524

Όχι μόνο το έργο αυτό είναι έργο που έχω εκδόσει εγώ (με συμβόλαια, κλπ), αλλά επιπλέον η τιμή είναι άσχετη (την είχε στα 9.99 Λίρες Αγγλίας, ενώ η Λιανική Τιμή είναι στα 29 ευρώ). Το κερασάκι στη τούρτα, όπως μπορείτε να δείτε, είναι ότι ως εκδότη έχει την Faber Music Ltd. και όχι την Editions Musica Ferrum.

Έτσι λοιπόν, αφού το έψαξα αρκετά, κατέληξα ότι είναι ο 1ος διανομέας, αυτός που μου απάντσε αμέσως, και βέβαια δεν έστειλε τα δείγματα πίσω, ποτέ.

Και πήρα τηλέφωνο λοιπόν. Δύο φορές. Και τις δύο φορές μίλησα με κάποιον που με διαβεβαίωσε ότι θα βγουν απ'το δίκτυο τα έργα... Και μετά τίποτε. Έτσι έστειλα email απειλώντας νομικές κυρώσεις αν δεν έβγαζαν τα έργα προς πώλησει, απ'το δίκτυο.

Κι έτσι Μ. Σάββατο μου ήρθε το παρακάτω email:

Dear Nikolas,

Very sorry — we didn't intend to upset you.

In compliance with your wishes we have removed all evidence of your publications from our database and destroyed the sample books.

Happy Easter, and good luck with finding a UK distributor.

Kind regards,

xxxxxx

Ο απαράδεκτος, όχι μόνο απειλεί με τον τρόπο του, πλαγίως, ότι θα δημιουργήσει θέματα με διανομείς στην Αγγλία, αλλά επιπλέον ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ τα βιβλία!

Παρόλ'αυτά, 10 μέρες μετά από αυτό το email, το έργο ήταν ακόμη διαθέσιμο στο amazon.co.uk, απ'όπου, φυσικά και έβαλα μια φίλη από Αγγλία να το αγοράσει. Το έργο λοιπόν, βγήκε "unavailable" μετά από 24 ώρες κι εδώ είμαστε τώρα.

Τι άλλο να πω τώρα; :(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 21
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δεν ξέρω το παραμικρο για το χώρο αυτό αλλά, με την κοινή λογική και μονο, θα έλεγα πως ένα δείγμα πρέπει να είναι ατελές και συνεπώς μη αξιοποιήσιμο, έτσι ώστε να "δείχνει" (ως δείγμα που είναι) την ποιότητα του προϊόντος αλλά να μη μπορεί κανείς να το κλέψει και να το εμπορευτεί για ίδιο όφελος...

• Guru

οχι παντα, αλλα σε αρκετες περιπτωσεις οταν εισαι ξενος σε χωρες της ευρωπης / USA ισχυει το εξης αν εκτεθεις :

αν η αμοιβη του δικηγορου > απο την ζημια που σου κανουν

δεν βρισκεις ευκολα ακρη

Δεν ξέρω το παραμικρο για το χώρο αυτό αλλά, με την κοινή λογική και μονο, θα έλεγα πως ένα δείγμα πρέπει να είναι ατελές και συνεπώς μη αξιοποιήσιμο, έτσι ώστε να "δείχνει" (ως δείγμα που είναι) την ποιότητα του προϊόντος αλλά να μη μπορεί κανείς να το κλέψει και να το εμπορευτεί για ίδιο όφελος...

Συμφωνω. Αυτο μου εκανε εντυπωση κι εμενα.

Τα εστειλες ολοκληρα?

Αν πιστευεις οτι γινεται πολυ καιρο η κλοπη και εχουν βγαλει αρκετα κερδη για να αξιζει ο κοπος, μαλλον πρεπει να απευθυνθεις σε δικηγορο εξειδικευμενο σε τετοια θεματα.

Δε νομίζω ότι πρόκειται για κανονική λαμογιά. Μάλλον για σαχλαμάρα φαίνεται, εφ' όσον τους είχες στείλει τόσο περιορισμένο αριθμό αντιτύπων. Αν ήθελαν πραγματικά να σε ξεγελάσουν, θα είχαν ακολουθήσει διαφορετική πορεία. Είναι κατακριτέο βέβαια, αυτό που έκαναν.

Mea Culpa

Κατι λιγότερο εύφλεκτο στον τίτλο ίσως;

Εγώ προσωπικά βρίσκω τον τίτλο μια χαρά. Δεν είναι μια προφανής περίπτωση απάτης ή λαμογιάς;

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου