Προς το περιεχόμενο

Μικρός λαμπάτος ενισχυτής για εξάσκηση


Προτεινόμενες αναρτήσεις

@ThisIsSparta

Θα σου απαντήσω 'εξαρτάται τί εννοείς με τον όρο εξάσκηση στο σπίτι' και φυσικά εξαρτάται πού μένει ο καθένας. Αν εννοείς απλά ασκήσεις για τα δάχτυλα κλπ, προφανώς κι έχεις δίκιο. Ο υπολογιστής όμως (και λύσεις σαν κι αυτές) δεν βοηθούν στον χειρισμό πεταλιών (εκτός κι αν παίζεις με πεταλιέρα στο pc που κι εκεί ανεβαίνει το κόστος) επομένως και η εξάσκηση περιορίζεται. Επιπλέον, η ένταση παίζει το ρόλο της. Επειδή σπίτι δεν έχω πρόβλημα έντασης, η εξάσκηση σε μένα μεταφράζεται σε συνθήκες live  ;D. Δοκίμασα μάλιστα να παίξω με πεταλιέρα στο pc (through monitors) και απογοητεύτηκα από το αποτέλεσμα, όχι τόσο το ηχητικό, όσο του 'feeling' και του headroom.

 

Τέλος, παίζοντας με τον ενισχυτή σου και τα πετάλια σου (ή πεταλιέρα) είσαι πανέτοιμος και για κάποιο live, σε αντίθεση με παίξιμο μέσω pc που μετά θα ψάχνεσαι πώς να συνδέσεις το guitar rig στην... κονσόλα!! (ξέρω υπερβάλλω)  ;D Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να χτίζεις τον ήχο σου όμορφα, ωραία κι 'αναλογικά'.

 

Φυσικά τα παραπάνω είναι απλά η γνώμη μου.  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 23
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Να σας πω ... Κάρτα ήχου εχω αλλά πρώτον προτιμω τον ενισχυτή για να εχω τα πετάλια μου όπως είπε ο φίλος Mistral και δεύτερον θέλω να ηχογραφω κιόλας και μου αρέσει καλυτερα να βάζω ενα πυκνωτικο μπροστα σε ενισχυτή παρά να γράφω κατευθείαν στη κάρτα ... Δν λέω ότι εχει καλυτερο ήχο .. Απλα εμένα με καλύπτει περισσότερο....!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε Mistral καταλαβαίνω αυτό που λες αλλά θα διαφωνήσω  ;D

 

Πραγματικά δεν υπάρχει σύγκριση σε αίσθηση, feeling κτλ του κανονικού ενισχυτή με VST, αλλά σε συνθήκες σπιτιού που δεν έχεις συνήθως επιλογή να δυναμώσεις πολύ το αποτέλεσμα που βγαίνει απο το pc είναι συνήθως πιο ικανοποιητικό - τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά - και πιο πολλές επιλογές για το τι μπορείς να κάνεις με εφφέ κτλ.

Επίσης απ'ότι κατάλαβα ο φίλος μας δεν ψάχνει ενισχυτή και για live, αλλά μόνο για το σπίτι και σε όποιο Live θα παίζει με αυτόν που έχει ήδη, οπότε εκεί θα φτιάξει τον ήχο του.

 

Για τα πεταλάκια κτλ δεν ξέρω να σου πω, εκεί μπορεί να έχεις δίκιο γιατί ως τώρα δεν έχω ασχοληθεί παρά μόνο με πεταλιέρα που έχεις patches και πάνω-κάτω είναι το ίδιο με τα VST. Αυτό που έκανα εγώ και με βόλεψε είναι οτι μια μέρα πήγα σε ένα studio μόνος μου, ξόδεψα κανα 2ωρο και έφτιαξα τους ήχους μου σε εντάσεις live. Από τότε δεν χρειάστηκε να τους πειράξω πάλι.

 

Η προσωπική μου εμπειρία πάντως είναι πως από τότε που πήρα την κάρτα ήχου σταμάτησα να χρησιμοποιώ τον ενισχυτή για μελέτη (ασκήσεις κτλ) όπως και για τζαμάρισμα σπίτι, απλά βάζεις ένα μετρονόμο - τραγούδι - backing track - guitar pro tab να παίζει και συνοδεύεις. Αν χρειαστεί βάζεις και ακουστικά και τα ακούς όλα από εκεί.

 

Όπως είπες και εσύ όμως αυτό είναι η προσωπική μου γνώμη και σίγουρα δεν υπάρχει σωστό και λάθος εδώ αλλά τι βολεύει τον καθένα. Απλά μου φαίνεται πολύ περίεργο που κανένας δεν το σκέφτεται σαν επιλογή για μελέτη στο σπίτι και όλοι ψάχνουν μικρούς και μάλιστα λαμπάτους (αν είναι μόνο για μελέτη, γιατί λαμπάτο;)

 

Πολύ φιλικά όλα τα παραπάνω  :)

 

ΥΓ. πραγματικά σε ζηλέυω που μπορεί να παίζεις δυνατά σπίτι σου..  ;) ;)

 

 

@billmavra

Αφού το έχεις σκεφτεί σαν εναλλακτική και θες μικρό ενισχυτή για κάτι συγκεκριμένο, μαζί σου. Καλές αγορές και παιξίματα  :)

ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΩ, ΣΦΗΝΩΣΕ ΕΝΑ ΣΟΥΣΑΜΙ ΤΟ ΚΑΠΣ ΛΟΚ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    Επειδη εχω φαει το λουκι vst guitar rig μεχρι αηδιας και πιστεψα σε μια φαση οτι το rig ειναι μια χαρα που ειναι δηλ,αλλα τωρα τελευταια εχω στησει πεταλια και ενισχυτη στο γκαραζ και ειμαι ολο κατω .

  Καμια σχεση η ψηφιακουρα με την στρογγυλη ,στραγαλενια νοτα του ενισχυτη.Ουτε εφε δεν κουμπωνω παιζω μονο καθαρα τοσο το εχω γουσταρει.Ασε που για να βγαλεις ηχο απο το rig πρπει να τα χωσεις τουλαχιστον για κανα καλο ζευγαρι μονιτορ αλλιως τα μπασα θα τα ψαχνεις καιο δεν θα τα βρισκεις και γενικα.

  Απο τη στιγμη που το παληκαρι ανεβασε το θρεντ για ενισχυτη,καλυτερα να παρει ενα μικρο φτηνο λαμπα να βρει την υγεια του.

  Εγω παντως ακουγοντας και παιζοντας πιο προσεχτικα με τον ενισχυτη επανεκτιμησα και τα οργανα που εχω και τα δυο τρια πεταλια .

  Βουρ για ενισχυτη.Οχι αλλο guitar rig.

If I don't doit somebody else will

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου