Προς το περιεχόμενο

Bandcamp vs Soundcloud

trolley

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προτίθεμαι να "ανεβάσω" μερικές παλαιότερες μουσικές μου, και αναζητώ γνώμες για τις δύο αυτές online υπηρεσίες. Ποια έχετε χρησιμοποιήσει; Μείνατε ευχαριστημένοι; Τι θα προτείνατε;

Ευχαριστώ εκ' των προτέρων.

:)

Mea Culpa

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderator

Και τα 2 είναι πολύ αξιόλογα sites,με το Bandcamp να δίνει τη δυνατότητα μιας πιο επαγγελματικής παρουσίασης,ειδικά αν ξέρεις τα βασικά από profile designing.

Το Soundcloud από την άλλη είναι πιο ''άμεσο''.Αν σκοπεύεις να μοιράσεις ενεργά και σοβαρά τη μουσική σου εγώ θα πρότεινα το Bandcamp,χωρίς αυτό να σημαίνει πως το Soundcloud υστερεί κάπου.

Εν τέλει είναι περισσότερο θέμα προτίμησης.Δες και τα 2,δες ποιο σε ''βολεύει'' καλύτερα και διάλεξε.

Ελπίζω να βοήθησα κάπως.

More is more. Yngwie Malmsteen

Χρησιμοποίησε και τα 2. Το soundcloud έχει περισσότερο τη λογική σόσιαλ μύδια. Προσωπικά είμαι ικανοποιημένος και από τα 2. Και κάτι τελευταίο, το soundcloud στην απλή του χρήση σου δίνει περιορισμένο χώρο, άρα αν θέλεις να ανεβάσεις πολύ υλικό θα πρέπει να το κάνεις σε mp3

Κατ' αρχάς να ξέρεις ότι περιμένουμε τα links.  :D

Το soundcloud δε το ξέρω σε βάθος, συμφωνώ με τους προλαλήσαντες όμως: μου φαίνεται σημαντικά πιο "γρήγορο" και "μηντιακό" από το Bandcamp, το οποίο με τη σειρά του είναι μάλλον η καλύτερη εναλλακτική για το μουσικό που δεν έχει δική του σελίδα. Έχει δηλαδή τα φόντα να παίξει ένα ρόλο "σχεδόν επίσημης", ή καλύτερα παραπληρωματικής επίσημης σελίδας.

Ίσως τελικά η επιλογή να εξαρτάται από το πόσα πράγματα θες εσύ να πεις ή να δείξεις σχετικά με αυτές τις παλιότερες μουσικές, το οποίο φυσικά εσύ το ξέρεις καλύτερα.

Είπαμε, ε; Τα links.  ;D

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Θα συμφωνήσω με την ανάλυση του φίλτατου Earendil. Το soundcloud μου φαίνεται καλύτερο για να ανεβάζει κανείς ντέμο του, ενώ το bandcamp για λίγο πιο "σχηματισμένα" εγχειρήματα.

εαν η δουλεια σου ειναι ολοκληρωμενη(album) ειναι καλυτερα να ανεβει στο bandcamp. ο ακροατης μπορει να την βρει πολυ ευκολα συγκεντρωμενη και να την ακουσει. στο soundcloud ειναι πιο σκορπια τα πραγματα.

εμεις εχουμε στο bandcamp ολοκληρα τα album σηκωμενα και στο soundcloud ενα/δυο κομματια ωστε να παρει ο αλλος μια ιδεα το τι παιζουμε για να μπει στο bandcamp και να ακουσει ολοκληρο το album :)

επισης το bandcamp εχει πολυ καλες υπηρεσεις για να πουλας την μουσικη σου και γενικα merch

A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar.

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες και να προσθέσω μια επιπλέον "παράμετρο":

το soundcloud, κάποιες φορές, τώρα τελευταία, κολλάει ως πρόγραμμα (από τότε που ανέβηκε η καινούργια version, μια και πάντα σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις αλλαγή στην παλιά, η οποία δεν κολλάει πουθενά)

Έχει χρειαστεί να το ανοίξω από διαφορετικούς browsers, για να τρέξει (κάποιες φορές και χωρίς επιτυχία), ενώ έχει τύχει (πάνω 2-3 φορές) να στείλω το link της σελίδας μου σε πμ και να μην το ανοίγει με τίποτα.

Προσωπικά, επειδή η ενασχόλησή μου με τη μουσική είναι, καθαρά, ερασιτεχνική προτιμώ το soundcloud.

Aν ήμουν, όμως, επαγγελματίας, θα είχα, σίγουρα, σελίδα στο bandcamp.

Ίσως τελικά η επιλογή να εξαρτάται από το πόσα πράγματα θες εσύ να πεις ή να δείξεις σχετικά με αυτές τις παλιότερες μουσικές, το οποίο φυσικά εσύ το ξέρεις καλύτερα.

Aκριβώς. Αλλιώς φτιάξε ένα δικό σου site να κάνεις και τη πλάκα σου δοκιμάζοντας εφαρμογές...Εγώ ας πούμε, αυτή την εποχή πειραματίζομαι να φτιάξω ένα δικό μου mp3 player ;) (που είμαι και άσχετος!!!)

Κατ' αρχάς να ξέρεις ότι περιμένουμε τα links.  :D

Είπαμε, ε; Τα links.  ;D

Προφανώς ;D ;D

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον για τα.. links (τα οποία θα έρθουν μεν, μετά το καλοκαίρι δε, καθώς πρέπει να γίνει αρκετή εργασία πάνω σε αυτό το παλιό υλικό).

Mea Culpa

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες και προσθέτω:

Το bandcamp έχει δική του εφαρμογή για το fb ενώ για να κάνεις embed στο fb το soundcloud πόνημα θα το δοκιμάσεις με 3η εφαρμογή (πχ bandpage).

Χρησιμοποιώ και τα 2 αλλά προτιμώ σαφώς το bandcamp, κυρίως για την καλύτερη παρουσίαση των στατιστικών.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου