fidelis Δημοσιευμένο 9 Ιουλίου 2014 OP Share Δημοσιευμένο 9 Ιουλίου 2014 01. Ταυτόχρονα ετοιμάσα και το καπάκι για να κολληθεί με το headstock venner 02. Ξυλόκολλα, σφικτήρας, κόντρα κτλ. 03. Την επόμενη μέρα το ενιαίο πλέον καπάκι είναι έτοιμο... περίπου 04. Μετά το καθάρισμα της μπορντούρας ξεκινάω το κόλλημα του φιλέτου 05. 06. 07. επι το έργον... 08. 09. Ελέγχω ταυτόχρονα ότι δεν έχω κάνει καμιά πατάτα με τις μετρήσεις και το συγκρίνω με τη κεφαλή του μανικιού. Όλα καλά συνεχίζουμε... 10. 11. Ίδιο θέμα πίσω όψη 12. Με καλέμι και ξύστα «τρώω» το περισευούμενο φιλέτο και το φέρνω πρόσωπο με το καπάκι 13. Τελικό αποτέλεσμα Lost In Hatredlost In Hatred Ioannis Fidelis -INDEX Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
HellFire Δημοσιευμένο 9 Ιουλίου 2014 Share Δημοσιευμένο 9 Ιουλίου 2014 Ωραιος. ;) Rest in Peace, Rest in Polaris! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Thanoszin Δημοσιευμένο 9 Ιουλίου 2014 Share Δημοσιευμένο 9 Ιουλίου 2014 Ομορφιες βλεπω, δωσε πραμα. :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fidelis Δημοσιευμένο 11 Ιουλίου 2014 OP Share Δημοσιευμένο 11 Ιουλίου 2014 01. Εφ' όσον υπολογίσω την θέση των κλειδιών, αρπάζω το τρυπανάκι και τρυπάω οδηγούς στο καπάκι της κεφαλής 02. 03. Τοποθετώ πρόχειρα το καπάκι πάνω στο λαιμό/μανίκι και το σταθεροποιώ με χαρτοταινία 04. Ξεχασα να αναφέρω πως έχει προηγηθεί το τελικό τρίψιμο του λαιμού ώστε να είναι απόλυτα επίπεδος 05. Με το τρυπάνι επιμηκύνω τις τρύπες οδηγούς στο λαιμό έτσι ώστε να μπορέσω να χρησιμοποιήσω καρφιά για να σταθεροποιήσω το καπάκι πάνω στο υπόλοιπο λαιμό κατά το κόλλημα. Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα είναι να μου γλιστρήσει κατά το κόλλημα :p 06. Φώτο του πως φαίνονται οι προεκτάσεις των τρυπημάτων στον λαιμό 07. Εφαρμόζω μια γενναία ποσότητα κόλλας 08. Τοποθετώ το καπάκι πάνω στο μανίκι με τα καρφιά/οδηγούς. Αυτή είναι μια καλή στιγμή να καθαρίσω την πλεονάζουσα κόλλα και ταυτόχρονα να προστατεύσω (για ευνόητους λόγους) το ευαίσθητο κοχύλι με 2-3 περασιές με χαρτοταινία. 09. Χαμός, χαρτοταινίες, τάκοι καλυμένοι με χαρτοταινία και stretch (για να μην κολλήσουν οι τάκοι με το υπόλοιπο θέμα), σφικτήρες, κτλ, κτλ..... 10. Όλα τα κομμάτια του έβενου που περίσσεψαν χρησιμοποιούνται και σαν τάκοι σε αυτή την περίπτωση 11. Επιτρέπω την κόλλα να κάνει την δουλειά της οβερ νάιτ Lost In Hatredlost In Hatred Ioannis Fidelis -INDEX Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fidelis Δημοσιευμένο 11 Ιουλίου 2014 OP Share Δημοσιευμένο 11 Ιουλίου 2014 01. το επόμενο πρωί έχω αυτό το αποτέλεσμα 02. 03. γεμίζω τα μικρό κενά που δημιουργούνται στο ένωμα του καπακιού με το σώμα, με «πριονίδι» εβένου και κυανο-ακρυλική κόλλα (Τζών 1000 ευχαριστώ ρε φίλε) Πρέπει να παραέκανα κιόλας, άλλά better safe than sorry ;D 04. Καλύπτω το φιλέτο με χαρτοταινιά πριν το «γέμισμα» 05. Γέμισμα με super-glue και έβενο pt2 06. Όντως το παραέκανα με το filling, 2,5 ώρες με πήρα να γυαλοχαρτιάρω όπως έπρεπε :D 07. 08. 09. 10. Σε αυτό το σημείο να σας ξανά ευχαριστήσω για τα καλά σας λόγια, τις όποιες συμβουλές και τα σχόλια. Το επόμενο ποστ ίσως να αργήσει περισσότερο επειδή περιμένω το φίλντισι από βιετνάμ. Σειρά έχει η ταστιέρα......... Lost In Hatredlost In Hatred Ioannis Fidelis -INDEX Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Thanoszin Δημοσιευμένο 11 Ιουλίου 2014 Share Δημοσιευμένο 11 Ιουλίου 2014 Τρελαινομαι να βλεπω λεπτομερειες απο κατασκευη οπως αυτες που μας δειχνεις. :) Πολυ ομορφο εγινε το headstock. Αν εβαζες σφικτηρες στα ακρα του headstock περιμετρικα μηπως δεν θα ειχες κενα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
geodimitri Δημοσιευμένο 11 Ιουλίου 2014 Share Δημοσιευμένο 11 Ιουλίου 2014 Πολύ ωραίο το headstock και όλη η δουλειά μέχρι εδώ! Καλή συνέχεια! :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fidelis Δημοσιευμένο 12 Ιουλίου 2014 OP Share Δημοσιευμένο 12 Ιουλίου 2014 @ Thanoszin Μακάρι να μπορούσα να δείξω όλη την κατασκευή βήμα προς βήμα με πιο πολλές λεπτομέριες, άλλα είναι αδύνατον να χειρίζομαι την φωτογραφική και να δουλεύω ταυτόχρονα. Θα μπορούσα να καλέσω κανα φιλαράκι να βοηθήσει με τις λήψεις, άλλα είναι λιγάκι δύσκολο να έχω κάποιον κάθε φορά που μου κ****νει να δουλέψω :P Όταν έγραψα «κενά» μην φανταστείς τίποτα χαράδρες ;D Απλά σε κάποια σημεία η κόλλα κατά το στέγνωμα δημιουγεί φυσαλίδες με παγιδευμένο αέρα, τρίβοντας τες αφήνει πίσω κάτι μικροσκοπικές τρύπες. Γι αυτό και ανέφερα πως το παραέκανα με το filling :) Τώρα αν έβαζα σφικτήρες περιμετρικά, πολύ πιθανόν να βελτίωναν ή και να εξάλειπταν το πρόβλημα. Θα το δοκιμάσω σίγουρα την άλλη φορά, ίσως ακόμα να ήταν καλύτερα να χρησιμοποιήσω σφικτήρες που είναι σαν μανταλάκια. http://www.sinter-hellas.gr/files/images/010-23036.jpg Lost In Hatredlost In Hatred Ioannis Fidelis -INDEX Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fidelis Δημοσιευμένο 13 Ιουλίου 2014 OP Share Δημοσιευμένο 13 Ιουλίου 2014 Μέσα στον ενθουσιασμό μου ξέχασα ένα πολύ σημαντικό βήμα πριν την κατασκευή της ταστιέρας. Αφορά την προσθήκη κομματιού που θα δώσει το τελικό πάχος στο μπράτσο, έτσι ώστε να κολλήσω τα φτερά του σώματος αργότερα. Ευτυχώς σήμερα είχα άφθονο χρόνο (μιας και δεν πήγα για βουτιά) για να ολοκληρώσω και αυτό το βήμα. 01. Είχα ήδη προετοιμάσει το κομμάτι στις σωστές διαστάσεις και το είχα πλανιάρει/γυαλοχαρτιαρήσει με την ίδια μέθοδο που χρησιμοποίησα και στο μανίκι. (γυαλόχαρτο σε λεία επιφάνεια και τρίψιμό μέχρι να ιδρώσουν και τα νύχια μου). Το μόνο που χρειάστηκε να κάνω εδώ είναι το κόψιμο δύο μικρών κομματιών έτσι ώστε το προστιθέμενο κομμάτι να ακολουθήσει τις καμπύλες του μπράτσου. Με πορτοκαλί γραμμή φαίνονται τα κομμάτια που αφαιρώ με τη σέγα. 02. Σταθεροποιώ το μανίκι και εφαρμόζω κόλλα. 03. 04. 05. Κλασσικά πλεόν σφικτήρες... κόντρες... τάκοι... κτλ... κτλ... 06. 07. 08. 09. 10. Μετά από κάνα 8ώρο έβγαλα τους σφιγκτήρες και άρχισα το λιμάρισμα και το τρίψιμο μέχρι τα κομμάτια να έρθουν πρόσωπο. 11. Πλέον το μπράτσο κάθετε μόνο του όρθιο 12. 13. 14. 15. Με την ευκαιρία έφερα και το tapering του λαιμού στις σωστές διαστάσεις, 43mm στο 1ο τάστο και 57.5mm στο σημείο που το μανίκι θα ενωθεί με το σώμα 16. Πολύ μου αρέσει η λευκή κηλίδα που υπάρχει στον έβενο 17. Η άλλη δουλειά που ολοκλήρωσα σήμερα είναι φέρω στις 90ο μοίρες την κλίση από το καπάκι της κεφαλής ως προς το μανίκι. Ακούγεται εύκολη δουλειά αλλά αποδείχτηκε αρκετά ζόρικη, με πήρε αρκετή ώρα συνυπολογίζοντας τον χρόνο που έφαγα για να ακονίσω τα καλέμια. Τέλος της έριξα και ένα ζύγισμα... είναι στα 1,8kg χωρίς να υπολογίζω την αφαίρεση υλικού από το σχηματισμό του λαιμού. Σε γενικές γραμμές είμαι υπέρ ικανοποιημένος με το βάρος γιατί το περίμενα πολύ πιο βαρύ. Ευτυχώς όπως πάω η κιθάρα δεν θα ξεπεράσει τα 3,5~4,0 κιλά μαζί με το hardware. Άντε ,και καλή μας εβδομάδα. Lost In Hatredlost In Hatred Ioannis Fidelis -INDEX Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
tsionsen Δημοσιευμένο 14 Ιουλίου 2014 Share Δημοσιευμένο 14 Ιουλίου 2014 Τζονακο μην ξαναευχαριστησεις θα σε πλακωσω στις γρηγορες!!!Ειπαμε.......!!!Το εργαλειο φαινεται σουπερ και ειμαι σιγουρος οτι απο κοντα ειναι ακομα πιο σουπερ!!!!Αντε λεμε να γουσταρουμε λιγο!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση