Προς το περιεχόμενο

Ανδρικός και γυναικείος τόνος.Βοήθεια...

panosdk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Guru

Συνήθως όταν δίνουμε ένα κομμάτι, το δίνουμε ως demo και όχι ως "τελειωμένο", εκτός κι αν έχουμε αυτή την δυνατότητα ή αν θες την πολυτέλεια. Ειδικά δε, όταν δεν έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν και δεν γνωρίζουμε α) την έκταση της φωνής του εκτελεστή και β) που σονάρει καλύτερα.

Απ'ότι κατάλαβα, τα midi όργανα τα γράφεις εσύ.

Τα φυσικά όργανα τα γράφεις εσύ ή κάποιοι άλλοι;

Αν τα φυσικά όργανα τα γράφεις εσύ κανένα πρόβλημα, τα παίζεις ξανά.

Αν τα γράφουν άλλοι, το καταλαβαίνω, εκεί ξεκινάνε τα προβλήματα.

Γενικώς, τα audio tracks μπορείς να τα πειράξεις από απλά προγράμματα επεξεργασίας 1/2 με 1 τόνο +/- το πολύ και ανάλογα την περίπτωση διότι σίγουρα θα σου αλλάξει η χροιά.

Αν και σε τέτοιες περιπτώσεις το καλύτερο είναι να παιχτούν-γραφτούν ξανά τα φυσικά όργανα - audio. Παρ'όλα αυτά υπάρχει τρόπος που έχουμε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν για να σώσουμε κάποιες παραγωγές αλλά αφορά διαφορετικές καταστάσεις που κοστίζουν τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 36
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

superfunk έσυ πως θα έγραφες για έναν άνθρωπο που έχεις ακούσει 2 τραγούδια του απο youtube;

Παντα στελνω το τραγουδι οσο το δυνατον καλυτερα τραγουδισμενο απο εμενα .Αν ειναι να κανω και την παραγωγη-ενορχηστρωση εγω ΦΥΣΙΚΑ και ακολουθω τον τονο του τραγουδιστη (κανω δηλ. οτι θα κανει και ο ιδιος ο τραγουδιστης/ενορχηστρωτης αν δεν κανω εγω την παραγωγη) .

Εδω ας πουμε

ανεβασα το κομματι 3 τονους πανω απο οτι το ειχα γραψει μια και ο Χρηστος εχει..τρομακτικες ψηλες..και ηθελε να το πει "στο θεο"... :)  

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

οχι δεν υπάρχει πρόβλημα για το "σεντόνι". Ισα ισα που μου αρέσει να διαβάζω πράγματα από έμπειρους ανθρώπους. Εγώ για να καταλάβεις έπαιζα και έγραφα για metal συγκροτήματα. Πρόπερσι κουράστηκα, γιατί ως γνωστόν σε αυτή την φάση μόνο βάζεις λέφτα. Πάντα έγραφα πολλά είδη μουσικής, αλλά στα κρυφά χαχαχα. Ε και πλέον το κάνω στα φανερά. Γράφω μπαλάντες,ποπ,ελαφρολαικό ισως. Τέτοια πράγματα. Πρόσφατα έδωσα κάποια κομμάτια σε κάποιο παιδί που βγάζει τώρα δίσκο. Αυτό ήταν το εύκολο. Η δύσκολη φάση είναι οτι δουλεύω με διάφορα παιδιά που τραγουδάνε (ερασιτεχνικά) και το κάνω ωστε να αποκτήσω εμπειρία. Εκεί πρέπει να τα κάνω όλα μόνος. Να γράφω όλα τα όργανα, να κάθομαι να διαβάζω για μίξη και να κάνω οτι καλύτερο μπορώ για να βγάλουμε ένα ερασιτεχνικό βέβαια τραγούδι, αλλά να μην είναι εντελώς ερασιτεχνικό. Καταλαβαίνεις.

Τώρα για δείγμα άκου ένα προηγούμενο κομμάτι αν και οκ καθε κομμάτι είναι άλλη ίστορια και άλλη διαδικασία εγγραφής. Μην με κανιβαλίσετε όμως.Μαθαίνω όσο μπορώ. Αν θέλετε να κρίνετε την σύνθεση πολύ ευχαρίστως.

ΟΚ απευθυνεσαι σε ποπ-λαικο τραγουδιστη τυπου Σφακ.

Χωρις να το πολυψαξω τονικα, οπως ακουω τη φωνη σου, δεν θα εβγαινε απο αυτη την τονικοτητα απο αντρα (δεν θα σοναρε που λεει και ο Χναρακης) ακομα και απο τον Σφακ που εχει μεταλο στις χαμηλες και ακουγονται οι νοτες. Επισης δεν εχεις ψηλες να φωναξει και λιγο εκει που πρεπει κλπ.

Αυτο με οδηγει στο συμπερασμα οτι ειναι χαμηλα γραμμενο.

Αντιθετα θα ηταν νομιζω ψηλα για γυναικα.

Επισης δεν εχεις ψηλες να φωναξει και λιγο εκει που πρεπει κλπ

+1000

Aν δεν του  δωσεις χωρο να "δωσει" ο λαϊκος τραγουδιστης θα "χαλαστει"... ;)

Δε με λές...καμμια  φιλη/φιλο που να τραγουδαει καλα δεν εχεις για να ντεμαρεις τα τραγουδια σου?Τα ΑΔΙΚΕΙΣ με τον τροπο που τα τραγουδας και ειναι κριμα γιατι αν κρινω απο το δειγμα που μας εδωσες ειναι καλα τραγουδια .

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Εγώ το έψαξα τονικά ( Δηλαδή μπήκα εδώ http://www.bgfl.org/bgfl/custom/resources_ftp/client_ftp/ks2/music/piano/  ;D ;D ;D και πλατσούρισα με το ποντίκι ;D)

Λοιπόν όλο το ρεφραίν, που είναι και η πάνω έκταση της μελωδίας, κινείται γύρω από το Σολ- Λα- Σι ύφεση, που αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει πως είτε θα πάρεις τον Παβαρότι  ;D και θα τον ξεκ****σεις  ;D  είτε θα κατέβεις οκτάβα, που θα είναι χαμηλά για να κορυφώσει ακόμα και ο βαρύτονος που πάει ως το Ρε άνετα.

Προσοχή, σας μιλάει ο αυτόματος τηλ.... ε, εννοώ ο άνθρωπος που βαράει τη ΛΑ,  ;D από WDEIO  ;D τυχόν επισημάνσεις από σουπερφάνκιους που ξέρουν από λαικο και είναι και στην ΑΕΠΙ έχουν πάντα προτεραιότητα  ;D ;D ;D (φυσικά και δεν ειρωνεύομαι...)

Παιδιά το κομμάτι είναι απλά μια προηγούμενη δουλεία που έκανα με ενα παιδί μέσω ίντερνετ. Δηλαδή μου στειλε την φωνή του. Δεν τραγουδάω εγω. Μου άρεσε η φωνή του παιδιού απλά και κακήν κακώς πήρα κάποια δείγματα. Η ερώτηση μου αφορά άλλο κομμάτι και όχι αυτό.

superfunk δεν ήξερα για την δουλεία σου. Θέλω να μάθω περισσότερα. Δώσε κάποιο λίνκ. Μπράβο ειλικρινά. Δεν έχω κάποια καλή φωνή ακόμα. Αλλά κάτι θα γίνει. Εχω να μάθω πολλά ακόμα.

Όσο για το επίθετο. Είμαστε όλοι ένα σόι απο ότι ξέρω.

To κομμάτι σε πολυ πρόχειρη φάση είναι αυτό.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/2141695/an%20me%20afiseis.mp3

Πραγματικά σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας και για την γνώση που προσφέρετε.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου