panosdk Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2014 Share Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2014 Γράφω εντελώς εμπειρικά, τραγούδια για πολλά χρόνια.Δεν έχω μουσικές σπουδές, αν εξαιρέσουμε 2 χρόνια πιάνο και 2 χρόνια μουσική τεχνολογία. Το πρόβλημα που έχω τώρα, καθώς δίνω τραγούδια σε διάφορους καλλιτέχνες είναι ο τόνος. Συνήθως γράφω πάνω στην φωνή μου ένα δείγμα και το στέλνω για να μου πουνε την γνώμη τους. Μερικά όργανα είναι midi, άλλα όπως μπάσο κιθάρα μπουζούκι, είναι κανονική ηχογράφηση. α) Μπορεί κάποιος να μου δώσει να καταλάβω τους τόνους και την διαφορά αντρικού με γυναικείου. Καταλαβαίνω οτι είναι πιο ψηλά οι γυναίκες, αλλά πώς θα ξέρω τι τόνο να γράψω για μια γυναίκα; Είναι κάτι που το δουλεύουμε με τον τραγουδιστή η είναι κάτι που πρέπει να το καταλαβαίνω αμέσως με το που την ακούω; β) Υπάρχει κάποιος τρόπος να αλλάζεις τόνο σε ηχογράφηση εγχόρδων χωρίς να χάνεται η ποιότητα ήχου; Για το midi ξέρω οτι είναι απλό. Με κανονικές ηχογραφήσεις τι γίνεται; Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον απαντήσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Nikolas Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2014 Guru Share Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2014 α. Εμπειρικά αυτός ο "ανδρικός" και "γυναικείος" τόνος υπάρχει. Πρακτικά δεν έχει νόημα. Μπορεί ένα μεγάλο ποσοστό να παίζει σε ορισμένους τόνους, αλλά πανάκια δεν υπάρχει. Επιπλέον, πρέπει να σημειώσουμε, ότι αν μιλάμε για κιθάρα, αρκετά (Λαϊκά πιο πολύ) τραγούδια παίζουν ή μι, ή λα, ή ρε (λόγω των ανοιχτων χορδών στη κιθάρα). β. Αν είναι audio θα πρέπει να τα ξαναπαίξεις. Ή να αλλάξεις μισό τόνο (ένα ημιτόνιο) αν είναι. Μετά λίγο λίγο χαλάει η ποιότητα αν παίξεις με pitch shift. Home - Editions Musica Ferrum Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
panosdk Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2014 OP Share Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2014 Θα θελα να μου αναλύσεις λίγο περισσότερο αυτό το πρακτικά δεν έχει νόημα. Αν δώσω κάποιο τραγούδι που το τραγουδάω εγω, είναι λογικό να μην μπορεί να το πεί μια γυναίκα... έτσι δεν είναι; Δεν θα πρέπει να ανέβω 3-4 νότες και να το ξαναγράψω απο εκει; Κάπου είχα διαβάσει ότι τόσο είναι η διαφορά μας. Ας πούμε έτυχε σήμερα να γράψω κατι απο ντο μινόρε που σε εμένα ακούγεται οκ και δεν ξέρω τι να κάνω και αν μπορεί να το πεί. Το νορμάλ είναι να το δουλέψουμε μέχρι να βρούμε που ακούγεται καλά η πρέπει να ξέρω γενικά που κινητέ μια γυναικά φωνή; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Spyros Delta Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2014 Share Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2014 Αν θες να εισαι ακριβης, πρεπει να ξερεις την εκταση της φωνης αυτου που θα γραψεις. Αλλιως γραφεις στο περιπου πανω στη φωνη σου και αν θες να παει σε γυναικειο τονο, το ανεβαζεις μια 4η. (π.χ. αν το λες εσυ απο Em το πας Am) Τα audio ξανα ηχογραφηση. Αν ειναι απλο demo και αναλογα την ποιοτητα του προγραμματος, τα μεταφερεις μεχρι 1-1.5 τονους. Τα midi μετεφερε τα απλα οπου θελεις.. Spyros Delta - YouTube - https://www.facebook.com/spyros.delta Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
panosdk Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2014 OP Share Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2014 οκ σας ευχαριστώ και τους δύο για την βοήθεια σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 11 Απριλίου 2014 Share Δημοσιευμένο 11 Απριλίου 2014 Δεν θα πρέπει να ανέβω 3-4 νότες και να το ξαναγράψω απο εκει; δε χρειαζεται να ξαναγραψεις τιποτα,αν αρεσει στον τραγουδιστη το τραγουδι,στο στουντιο ο ενορχηστρωτης θα βρει τον καταλληλοτερο τονο για τον τραγουδιστη,μην ασχολεισαι με τετοιες λεπτομερεις και φυσικα μια και εσυ εισαι ο demo τραγουδιστης προσπαθησε να τραγουδας οσο το δυνατον καλυτερα (δηλ. στον τονο που βολευει εσενα). www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
atreu73 Δημοσιευμένο 11 Απριλίου 2014 Share Δημοσιευμένο 11 Απριλίου 2014 δε χρειαζεται να ξαναγραψεις τιποτα,αν αρεσει στον τραγουδιστη το τραγουδι,στο στουντιο ο ενορχηστρωτης θα βρει τον καταλληλοτερο τονο για τον τραγουδιστη,μην ασχολεισαι με τετοιες λεπτομερεις και φυσικα μια και εσυ εισαι ο demo τραγουδιστης προσπαθησε να τραγουδας οσο το δυνατον καλυτερα (δηλ. στον τονο που βολευει εσενα). Όπως και να ‘χει το τραγούδι θα είναι καλύτερα να ηχογραφείται στον τόνο και στις κλίμακες που γράφτηκε. Δοκίμασε να μεταφέρεις π.χ. το moonlight sonata σε άλλη κλίμακα από αυτή που γράφτηκε. Το ηχητικό αποτέλεσμα θα είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που ο συνθέτης είχε στο μυαλό. Nikolas πανάκεια βρε, όχι πανάκια. ο χρόνος αρκετός Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 11 Απριλίου 2014 Share Δημοσιευμένο 11 Απριλίου 2014 Όπως και να ‘χει το τραγούδι θα είναι καλύτερα να ηχογραφείται στον τόνο και στις κλίμακες που γράφτηκε. Δοκίμασε να μεταφέρεις π.χ. το moonlight sonata σε άλλη κλίμακα από αυτή που γράφτηκε Tι λες παιδι μου?Τι λες? ;D ;D Και τι σχεση εχει ενα ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΟ κομματι με ενα ασΘμα? ;D ΠΑΝΤΟΥ και ΠΑΝΤΑ το τραγούδι είναι καλύτερα να ηχογραφείται στον τόνο που ο ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ το αποδιδει καλυτερα....(ο συνθετης ετσι κι αλλοιως στο 90% των περιπτωσεων το γραφει στα ανοιχτα ακκορντα της ΚΙΘΑΡΑΣ... ;D) Τετοια μυαλα εχεις και για αυτο εισαι αντιεμπορικος και θα πεθανεις στη ψαθα.. ;D www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
atreu73 Δημοσιευμένο 11 Απριλίου 2014 Share Δημοσιευμένο 11 Απριλίου 2014 Tι λες παιδι μου?Τι λες? ;D ;D Και τι σχεση εχει ενα ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΟ κομματι με ενα ασΘμα? ;D ΠΑΝΤΟΥ και ΠΑΝΤΑ το τραγούδι είναι καλύτερα να ηχογραφείται στον τόνο που ο ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ το αποδιδει καλυτερα....(ο συνθετης ετσι κι αλλοιως στο 90% των περιπτωσεων το γραφει στα ανοιχτα ακκορντα της ΚΙΘΑΡΑΣ... ;D) Τετοια μυαλα εχεις και για αυτο εισαι αντιεμπορικος και θα πεθανεις στη ψαθα.. ;D Διαφωνώ. Δεν ξέρουμε τι τραγούδια γράφει ο φίλος μας. Επίσης δεν θα πεθάνω στη ψάθα γιατί έχω πλούσιο πεθερό. ο χρόνος αρκετός Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Nikolas Δημοσιευμένο 11 Απριλίου 2014 Guru Share Δημοσιευμένο 11 Απριλίου 2014 Nikolas πανάκεια βρε, όχι πανάκια. Μα... για καθαρισμό Η/Υ δε λέμε τόση ώρα; :P Home - Editions Musica Ferrum Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση