Προς το περιεχόμενο

Έπιασα λαγό και τον λένε BEHRINGER.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 65
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

• Administrator
γράφει στην σελίδα με τα τεχνικά στοιχεία,

πως η απόκριση συχνότητας είναι

<10Hz – 160kHz (-1dB)

και

<10Hz – 200kHz (-3dB).

Τι εννοεί;

Εννοεί ότι κοιτάτε το δέντρο και χάσατε το δάσος!

Εννοεί ότι ακόμα και μουσική με υπέρηχους για σκύλους μπορείς να παίζεις! ΚΑι θα'ναι σωστή!

Αμαν πια με την παραφιλολογία.

Όχι ότι δεν είναι σημαντικές οι συγκρίσεις μικτών...

Είναι και παρα-είναι αλλά όχι έτσι!

Δεν αναφέρθηκε παραπάνω ότι είναι στημενη όλη η θεωρία του συγκεκριμμένου θέματος σε λάθος δεδομένα;

Το θέμα ανήκει στο "Ηλεκτρονικές κατασκεύες γι αρχάριους", όχι στο Noiz!

Το πρόβλημα σας δεν είναι οι προενισχυτές, με παραμορφώσεις του σήματος στο 000,4% ή 000.2,5%...

Το πρόβλημα μας είναι στο 14% και βάλε, που έχουν τα ηχεία που ακούτε!

Ξεκολήστε λίγο! :x

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί σήκωσες θερμοκρασία; :?:

Το θέμα ανήκει στο "Ηλεκτρονικές κατασκεύες γι αρχάριους", όχι στο Noiz!

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ενοχλήθηκες. :?:

Εννοεί ότι ακόμα και μουσική με υπέρηχους για σκύλους μπορείς να παίζεις! ΚΑι θα'ναι σωστή!

Αν γινόσουν λόγο πιο σαφής :roll:

Το πρόβλημα σας δεν είναι οι προενισχυτές, με παραμορφώσεις του σήματος στο 000,4% ή 000.2,5%...

Η απόκριση συχνότητας με ενδιαφέρει. :wink:

ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ

• Administrator
Γιατί σήκωσες θερμοκρασία; :?:

Το θέμα ανήκει στο "Ηλεκτρονικές κατασκεύες γι αρχάριους"' date=' όχι στο Noiz! [/quote']

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ενοχλήθηκες. :?:

Διότι εσύ μπορεί να μην καταλαβαίνεις, αλλά καταλαβαίνω εγώ όταν περνάει ραδιοαρβύλα και λάθος εντυπώσεις.

Αν γινόσουν λόγο πιο σαφής :roll:

Το ακουστικό φάσμα του ανθρώπου είναι ιδανικά 20Hz - 20kHz. Εσύ σαν κυνηγός θα πρέπει να ξέρεις ότι οι σφυρίχτρες για τους σκύλους είναι υπερηχητικές καθώς υπερβαίνουν το ανθρώπινο ακουστικό φάσμα.

Όταν σου δίνουν χαρακτηρηστικά 0Hz – 160kHz (-1dB)' date=' δηλαδή ένα φάσμα πολύ μεγαλύτερο, με σχεδόν μηδαμινή απόκλιση από την ευθεία γραμμή, τότε καταλαβαίνεις ελπίζω σε τι αναφέρομαι.

Κάνουν τη δουλειά τους πολύ καλύτερα από το επιθυμητό.Δηλαδή υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις του κυκλώματος κατα πολύ.

Η απόκριση συχνότητας με ενδιαφέρει. :wink:

Τα ηχεία σου στην καλύτερη περίπτωση διαθέτουν μια απόκριση 60Hz - 18kHz (+-3db).

Με τα σημερινά δεδομένα αυτό μπορεί να αποκαλεστεί ένα σωστό ηχείο.

Όμως όπως καταλαβαίνεις οι αποκλίσεις από την ευθεία γραμμή (δηλ. +-0db) απέχουν κατά πολύ και προσθέτουν αλλιώσεις στο σήμα σε μεγαλύτερο βαθμό από οποιοδήποτε άλλο μέρος της αλυσιδας.

Και μιλάμε για monitor!

Γιατί σε ηχεία όπως τα NS-10 πχ, που αν θυμάμαι καλά διαθέτεις, η απόκλιση από την ευθεία είναι της τάξης των 7db σε κέρια σημεία του φάσματος.

Και καλύτερα να μη μιλήσουμε για boomboxes και ηχεία υπολογιστών... γιατί εκεί γίνεται το "έλα να δείς!".

Live and let Live.

Παρά τον κίνδυνο που διατρέχω !! Από το να παρεξηγηθώ από την ηγεσία του φόρουμ , θα απαντήσω στον φίλο ιχνηλάτη .

Διότι, ΚΑΙ , από θέμα προσωπικής ευγένειας ( Πρέπει να απαντώ όταν με ρωτούν) , και ως πολίτης της Ευρωπαϊκής ένωσης που είναι , έχει το νόμιμο δικαίωμα να μάθει, κάθε λεπτομέρεια που αναγράφετε στο φυλλάδιο του προϊόντος που τον ενδιαφέρει.

Βέβαια, ίσως να είμαι αναρμόδιος να απαντήσω, για κάτι που δεν είναι δικό μου έργο , αλλά σαν απλός καταναλωτής και τεχνικός, ας μου επιτραπεί για μια ακόμη φορά να κάνω μια απλή υπόθεση.

¶λλωστε υποτίθεται, ότι τα στοιχεία στα τεχνικά έγγραφα απευθύνονται στους καταναλωτές ,και υποτίθεται, ότι μέσα από αυτά ο καταναλωτής θα έρθει στην τελική απόφαση αγοράς.

¶ρα έχει την σημασία του, η περαιτέρω εξήγηση τους !!

Στο ψητό τώρα .. ..

Έπεσε και στην δικιά μου αντίληψη εδώ και βδομάδες , ότι δηλαδή ο συγκεκριμένος κατασκευαστής , άλλα γράφει ως τεχνικά χαρακτηριστικά, στα βιβλία από τα μηχανήματα που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ το έχτρα κύκλωμα με τα εφέ !! Και άλλα γράφει στα μοντέλα ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ εγκατεστημένο μέσα τους την πλακέτα με τα εφέ !!

Η δε πλακέτα με τα εφέ , πωλείτε επίσημα ως ανταλλακτικό κάπου στα 32 – 42 Ευρώ, δεν θυμάμαι ακριβώς .

Ο κατασκευαστής αυτός , τελείως αυθαίρετα βάπτισε με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που έχει η πλακέτα εφέ , ολόκληρο το προϊών !!

Έτσι οποίος διαβάζει τα συγκεκριμένα τεχνικά βιβλία χρήσης , από οποιαδήποτε κονσόλα που περιλαμβάνει το λογότυπο FX !!! Πέφτει θύμα προφανώς, παραπληροφόρησης .

Το δεύτερο, και κατά εμένα, μικρότερο ατόπημα του ίδιου κατασκευαστή , είναι η χρήση της γνωστής συχνότητας δειγματοληψίας, ονομαζόμενη ως 192/24 , όπου θα μπορούσε να εγγραφή μαθηματικά και ως 192.000 / 24 .

Και εδώ λοιπών, έχουμε αυθαίρετη χρήση της παραπάνω μαθηματικής περιγραφής , παρουσιαζόμενη ως φάσμα ακουστικών συχνοτήτων !!

Και εγώ ο ίδιος, την πάτησα την μπανάνα , εκεί που έγραφα ότι προσπαθώ να βρω υψήσυχνα προϊόντα ήχου !! για να κάνω ένα καλό σύνολο ηχογράφησης με υπολογιστή !!

Τελικώς, αυτό που μπορώ, όχι μόνο να το πω, αλλά και να το υπογράψω !! είναι ότι εάν κάποιος δει ως απλά νούμερα περιγραφής του φάσματος ακουστικών συχνοτήτων τα κάτωθι : 192kHz ή 192.000Hz - 200.000Hz ή 80.000Hz ή 80kHz, είναι όμοια, στην έννοια , μεγέθη !!!!!! (Περιγράφουν δηλαδή το προϊών ως υψήσυχνο !!! και τα μεγάλα νούμερα απλά γράφονται για να εντυπωσιάσουν τον αναγνώστη . )

Τι να σας πω περισσότερο δεν ξέρω !! είμαι και εγώ, εκνευρισμένος από το γεγονός, ότι για πατάτες άλλων, χαλάμε την ψυχολογία μας στο φόρουμ.

Πάντως το ομολογώ, ΟΤΙ δηλαδή ! στα 37 χρόνια της ζωής μου, πρώτη φορά είδα τεχνικά έγγραφα προϊόντων, να έχουν το ίδιο περιεχόμενο, όπως το παραμύθι , !! Η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων !! ΕΝΤΑΞΕΙ κύριε κατασκευαστή !! να πουλήσεις θέλεις !! Εεεε να μην μας τρελάνεις κιόλας .. ΕΛΕΟΣ …

Λυπάμαι εάν δημιούργησα εκνευρισμό άθελα μου, πάντα η πρόθεση μου ήταν άσπρη, σαν το χιόνι .

Εάν τέλος, τροποποιηθούν τα συγκεκριμένα έγγραφα και διορθωθούν, τότε θα πάψουν να είναι λόγος σχολιασμού παγκοσμίως !

Αυτή είναι η δικιά μου εξήγηση.

Εάν είναι ικανοποιητική, η όχι ,θα το κρίνεται εσείς !! και θα το κρατήσετε για τον εαυτό σας !!!!

Βλέποντας το μετρητή αναγνώσεων , έρχομαι στο συμπέρασμα , ότι αρκετή δημοσιότητα κέρδισε ο συγκεκριμένος κατασκευαστής , δεν του χρειάζεται άλλη, θα κάνει καλές χριστουγεννιάτικες πωλήσεις και χωρίς την περαιτέρω προσωπική μας βοήθεια .

Δι ευχών των αγίων πατέρων ημάς, και ΑΜΗΝ !!

Φιλικά πάντα Κυριάκος .

• 9 χρόνια αργότερα...

Βαριέμαι να καθίσω να απαντήσω λεπτομερώς σε κάθε στάδιο του θέματος, αλλά ξη ουσία είναι ότι έγραψες ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΕΝΤΟΝΙ χωρίς πραγματική ουσία!!!

Και φυσικά όσοι γνωρίζουν δεν θα σοκαριστούν, γιατί αφενός δεν έβγαλες κανέναν "λαγό" κι αφετέρου το να ψυρίζεις τη γάτα με γάντια του μποξ, είναι επιεικώς παιδιαριώδες και άκρως αστείο για να μην πω γελοίο!!!

Απλά είσαι αριθμομανής... κι επίσης ασχολείσαι με ανούσιες λεπτομέρειες...

Τέλος, ήδη σου πάντησαν κάποιοι πιο πάνω: Σχετικά με το τι πληρώνεις, έχεις και τις ανάλογες "απαιτήσεις΄"!

Είδαμε όμως και κάποιες άλλες εταιρίες, με τρανταχτά ονόματα, τι είδους "πατάτες" έβγαζαν στο εμπόριο και ζητούσαν κάποια μυθικά ποσά για πανηλίθια κατασκευάσματα!!!

Μεγάλη κουβέντα που δεν γίνεται μέσα από φόρουμς και μπλογκς!!!

Βαριέμαι να καθίσω να απαντήσω λεπτομερώς σε κάθε στάδιο του θέματος, αλλά ξη ουσία είναι ότι έγραψες ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΕΝΤΟΝΙ χωρίς πραγματική ουσία!!!

Και φυσικά όσοι γνωρίζουν δεν θα σοκαριστούν, γιατί αφενός δεν έβγαλες κανέναν "λαγό" κι αφετέρου το να ψυρίζεις τη γάτα με γάντια του μποξ, είναι επιεικώς παιδιαριώδες και άκρως αστείο για να μην πω γελοίο!!!

Απλά είσαι αριθμομανής... κι επίσης ασχολείσαι με ανούσιες λεπτομέρειες...

Τέλος, ήδη σου πάντησαν κάποιοι πιο πάνω: Σχετικά με το τι πληρώνεις, έχεις και τις ανάλογες "απαιτήσεις΄"!

Είδαμε όμως και κάποιες άλλες εταιρίες, με τρανταχτά ονόματα, τι είδους "πατάτες" έβγαζαν στο εμπόριο και ζητούσαν κάποια μυθικά ποσά για πανηλίθια κατασκευάσματα!!!

Μεγάλη κουβέντα που δεν γίνεται μέσα από φόρουμς και μπλογκς!!!

καλωσήλθες στο forum μας φίλε criss_x. Καλές περιηγήσεις :-)

Αυτός που απευθύνεσαι βέβαια έχει να μπεί στο φόρουμ όπως φαίνεται 9 χρόνια

Οπότε μάλλον δεν θα απαντήσει :-)

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου