Προς το περιεχόμενο

mac ή windows

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σωστός ο dimfil.

Πρόβλημα έχεις αν τον έχεις πάρει έτοιμο, π.χ. έτοιμο laptop.

Όμως κι εκεί ακόμα αν δεν υπάρχουν αυτοκόλλητα ασφαλείας δεν έχεις θέμα. Μπορείς να αλλάξεις κάτι κι αν το μηχάνημα βγάλει πρόβλημα σε κάποιο άλλο component βάζεις το αρχικό κι αν και πάλι έχεις θέμα το δίνεις για service εντός εγγύησης. Βέβαια αυτό δεν είναι και τελείως σωστό αλλά μπορείς να το κάνεις.

Ήθελα να πω δηλαδή ότι ευθεία σύγκριση μπορεί να γίνει μόνο για τα ίδια components όχι για components ίδιων (ονομαστικών) specs.

Τότε δεν μπορούμε να κάνουμε καμία σύγκριση, ποτέ, αφού προιόντα με ακριβώς τα ίδια components παντού δεν υπάρχουν.

Μια χαρά σύγκριση μπορείς να κάνεις λοιπόν. Δεν κάνουμε επιστημονικό πείραμα για να προσπαθούμε να αφαιρούμε όλες τις μεταβλητές.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 343
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Και άλλη μια μικρή αλλά πολύ σημαντική λεπτομέρεια.

Το MAC mini φοράει τον i7-3615QM το Μ στο τέλος πάει να πει ότι είναι mobile επεξεργαστής και άρα έχει πολύ μικρότερες δυνατότητες από τον i7-4770 που είναι ο αντίστοιχος desktop επεξεργαστής.

Άρα η σύγκριση είναι άκυρη καθώς μιλάμε για πολύ πιο αδύναμο σύστημα.

Όποιος αμφιβάλει ας δει benchmarks με τις διαφορές ανάμεσα στους 2 επεξεργαστές.

Και αυτό όχι μόνο στα windows το ίδιο ισχύει αν συγκρίνει κάποιος τις επιδόσεις του mac mini με το imac που φοράει τον i7 4771

Ακόμα και μόνος σου να το συναρμολογήσεις ή να βάλεις βγάλεις 50 components όλα διατηρούν την εγγύησή τους.

Αν σου καεί ο επεξεργαστής δεν πάει να τον έχεις βάλει σε 50 μητρικές έχει κανονικά εγγύηση.

Στα MAC από την άλλη όλα έχουν 1 χρόνο εγγύηση και αν βάλεις χέρι τότε δεν έχεις καθόλου εγγύηση...

Αν τώρα κάποιος θέλει να αναβαθμίσει το MAC του με πχ έναν SSD και περισσότερη RAM από μόνος του γιατί δεν θέλει να πληρώσει το χαράτσι που ορίζει η Apple τότε στην ουσία ακυρώνει την εγγύηση και θα πρέπει να καταφύγει σε μεθόδους βγάλε το καινούργιο βάλε το παλιό για να το περάσει στην εγγύηση...

Ενώ στα PC αναβαθμίζεις και αναβαθμίζεται και η εγγύηση ;)

Δεν ισχύουν αυτά που γράφεις, αγαπητέ.

Ειδικά οι επεξεργαστές της Intel, φέρουν μία επίμονη προειδοποίηση ότι η εγκαταστασή τους πρέπει να γίνει από καταρτισμένο / ειδικευμένο προσωπικό. Το ίδιο ισχύει για όλα τα components, πλην κάποιων που δεν έχουν καν συνοδευτικό έντυπο.

Λογικό είναι άλλωστε.. είναι αδιανόητο, να "κατσαβιδιάζει" ο κάθε άσχετος το μηχάνημα του και μετά να απαιτεί από τους άλλους να πληρώνουν τις ζημιές... μα καλά, σοβαρά πιστεύετε αυτά τα πράγματα; Με τεχνικό στο Πλαίσιο (με τον οποίο μόλις μίλησα, επ' αφορμήν αυτής της συζήτησης) μου εξήγησε ότι οποιοδήποτε είδος μηχανικής φθοράς (μία γρατσουνιά από κατσαβίδι π.χ. ή ένα μισοξεκολλημένο αυτοκόλλητο χαρτάκι) ακυρώνει την εγγύηση ούτως ή άλλως (για τα Turbo-X).

Επίσης, η Apple δεν περιμένει να δει αν έχεις κατσαβιδιάσει το μηχάνημα από το αν έχεις την πονηριά να βάλεις πίσω το αντικατεσταθέν component... αλλά περισσότερα επ' αυτού ... δε λέω!!!

Προκαλώ άνθρωπΑ, να πει ότι του αντικατέστησαν καμμένο επεξεργαστή επειδή επικαλέστηκε "εγγύηση". Μην γράφετε αστειότητες.

Mea Culpa

• Moderator

...

Τότε δεν μπορούμε να κάνουμε καμία σύγκριση, ποτέ, αφού προιόντα με ακριβώς τα ίδια components παντού δεν υπάρχουν.

Μια χαρά σύγκριση μπορείς να κάνεις λοιπόν. Δεν κάνουμε επιστημονικό πείραμα για να προσπαθούμε να αφαιρούμε όλες τις μεταβλητές.

Μα δεν μιλάμε για "μεταβλητές" μικρής σημασίας. Μερικές φορές εκεί (στις τεχνικές προδιαγραφές που δεν είναι διαθέσιμες στον καταναλωτή αλλά μόνο στον OEM πελάτη) κρύβεται κάτι που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Όπως για παράδειγμα η στάθμη ακουστικού θορύβου ενός σκληρού. Ή άλλες προδιαγραφές που καθιστούν "ίδιες" (γενικών προδιαγραφών) μνήμες να μην είναι συμβατές με κάποιο μηχάνημα. Οι διαφορές που έχουν αυτά τα components μεταξύ τους δεν βρίσκονται στη σφαίρα του μυστηρίου ή του hype αλλά στη σφαίρα προδιαγραφών που δεν είναι υποχρεωμένος ο κατασκευαστής να κοινοποιήσει.

Προσοχή, δεν απαξιώνω την προσέγγιση "επιλέγω με βάσει τις προδιαγραφές" απλά λέω ότι πολλές φορές αυτές λένε τη μισή αλήθεια. (Βλ. παράδειγμα με 2 μπίρες που γράφουν ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια στις ετικέτες).

Η apple ασφαλώς χρεώνει κάποια μεγάλη υπεραξία σε αυτό που πουλάει. Η αίσθησή μου όμως είναι ότι όλες οι μεγάλες εταιρείες κάνουν το ίδιο.

Πάντως, υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία θα μπορούσε κανείς να κατηγορήσει την apple και έχουν να κάνουν με το appstore, την πολιτική της με τα κινητά, την πορεία του osx προς τη συμπεριφορά ταμπλέτας, τα bugs που έχουν εμφανιστεί και πολλά ακόμα.

Αλλά μου φαίνεται άστοχη η κριτική "με τα ίδια λεφτά παίρνεις παραπάνω ram σε fujitsu. Μα δεν θέλω fujitsu. Είναι σαν τοστιέρα και τρέχει (λέμε τώρα) windowz :D

In other news, η Microsoft μου στέλνει ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 3 φορές email με τεράστια γράμματα ότι είδε "Unusual sign-in activity" ενώ είμαι ενδεχομένως εγώ που μπαίνω στο skype (το δικό μου IP είναι). Και δεν μπορώ να δηλώσω κάπως ότι είμαι όντως εγώ. Φταίω εγώ που έβαλα την microsoft στα spam?

Ειδικά οι επεξεργαστές της Intel, φέρουν μία επίμονη προειδοποίηση ότι η εγκαταστασή τους πρέπει να γίνει από καταρτισμένο / ειδικευμένο προσωπικό. Το ίδιο ισχύει για όλα τα components, πλην κάποιων που δεν έχουν καν συνοδευτικό έντυπο.

Λογικό είναι άλλωστε.. είναι αδιανόητο, να "κατσαβιδιάζει" ο κάθε άσχετος το μηχάνημα του και μετά να απαιτεί από τους άλλους να πληρώνουν τις ζημιές... μα καλά, σοβαρά πιστεύετε αυτά τα πράγματα; Με τεχνικό στο Πλαίσιο (με τον οποίο μόλις μίλησα, επ' αφορμήν αυτής της συζήτησης) μου εξήγησε ότι οποιοδήποτε είδος μηχανικής φθοράς (μία γρατσουνιά από κατσαβίδι π.χ. ή ένα μισοξεκολλημένο αυτοκόλλητο χαρτάκι) ακυρώνει την εγγύηση ούτως ή άλλως (για τα Turbo-X).

Επίσης, η Apple δεν περιμένει να δει αν έχεις κατσαβιδιάσει το μηχάνημα από το αν έχεις την πονηριά να βάλεις πίσω το αντικατεσταθέν component... αλλά περισσότερα επ' αυτού ... δε λέω!!!

Προκαλώ άνθρωπΑ, να πει ότι του αντικατέστησαν καμμένο επεξεργαστή επειδή επικαλέστηκε "εγγύηση". Μην γράφετε αστειότητες.

Τα πιστεύεις αυτά που γράφεις ή έτσι τα λες?

Θες να σου φέρω όχι έναν αλλά 10 που έχουν αλλάξει τον επεξεργαστή τους επειδή τον έκαψαν από το πολύ overclocking και πέρασε μέσα στην εγγύηση κανονικά?

Δεν ξέρω τι κάνει το πλαίσιο με τα Turbo-x αλλά και ούτε με ενδιαφέρει.

Εσύ μίλησες για υπολογιστή που θα στήσεις μόνος σου ή που θα σου τον στήσουν σε κάποιο κατάστημα (όχι όμως έτοιμο μοντέλο τύπου turbo-x)...

Αν κάποιος αγοράσει τα components ακόμα και από το πλαίσιο και του καεί ο επεξεργαστής μέσα σε 3 χρόνια τότε είναι αναγκασμένοι να του τον αλλάξουν.

Τώρα αν το πλαίσιο στα Turbo x κάνει τα δικά του και προσφέρει άλλες εγγυήσεις είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Το να έχει φθορά από χτύπημα ή κατσαβιδιά ασφαλώς και δεν το καλύπτει η εγγύηση αλλά εμείς δεν νομίζω πως μιλάμε για αυτήν την περίπτωση.

Εγώ πάντως όλα τα μαγαζιά που ξέρω που συναρμολογούν υπολογιστές ακόμα και το πλαίσιο πλην των turbo x καλύπτουν κανονικότατα την εγγύηση των επιμέρους part χωρίς να τους ενδιαφέρει τι έχεις κάνει εσύ στο σύστημά σου. Και αν δεν το κάνουν έχουν να αντιμετωπίσουν καταγγελίες.

Αν εσύ έχεις άλλη εικόνα τότε δεν το έχεις ψάξει όσο θα έπρεπε

Κι όμως. Αν αγοράσεις ένα component και εφόσον το βάλεις στο μηχάνημα μετά από κάποιο διάστημα δεν δουλεύει και είναι στην εγγύηση το αλλάζεις άνετα. Το έχω κάνει με μνήμη (κράσαρε το μηχάνημα), με ανεμιστηράκι (μετά από, αν θυμάμαι καλά, 2 μήνες σταμάτησε να δουλεύει) και με κάρτα γραφικών (απλά δεν ήθελε να δουλέψει).

Προφανώς δεν λέμε να έχουν ζημιά, μιλάμε για την περίπτωση να είναι ελλατωματικά εξαρχής ή να παρουσιάσουν βλάβη στην πορεία. Αν είναι με το άνοιγμα της συσκευασίας και την τοποθέτηση να ακυρώνεται η εγγύηση τότε τι νόημα έχει; Υπάρχει περίπτωση να καταλάβεις ότι κάτι έχει πρόβλημα αν δεν το τοποθετήσεις; Τα νύχια σου θα μυρίσεις;

Τα περί αστειότητες κράτα τα για τον εαυτό σου.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

• Moderator

...Το έχω κάνει με μνήμη (κράσαρε το μηχάνημα), με ανεμιστηράκι (μετά από, αν θυμάμαι καλά, 2 μήνες σταμάτησε να δουλεύει) και με κάρτα γραφικών (απλά δεν ήθελε να δουλέψει).

...

Και δεν παίρνεις ένα mac να ησυχάσεις ? ;D

Aufkleber_Trollface.jpg

Και δεν παίρνεις ένα mac να ησυχάσεις ? ;D

Σωστό κι αυτό ;D

Ναι αλλά με mac δεν θα είχα την δυνατότητα να πειραματιστώ και χωρίς πειραματισμούς δεν μαθαίνεις. :)

Σωστό κι αυτό ;D

Ναι αλλά με mac δεν θα είχα την δυνατότητα να πειραματιστώ και χωρίς πειραματισμούς δεν μαθαίνεις. :)

Ε, εντάξει... έμαθες (όπως και εγώ). Πάρε τώρα ένα μακ. Δε θα τα ξεχάσεις αυτά που έμαθες, μην ανησυχείς... :) :)

Εκτός αυτού, άλλο DOA και άλλο "γεια σας, έχω πέντε μήνες μία κάρτα γραφικών και ξαφνικά δε λειτουργεί, όμως είναι εντός εγγύησης οπότε πείτε μου τι ώρα να σας τη φέρω να μου την αλλάξετε".

Για επεξεργαστές δε, ακόμη και το DOA τίθεται υπό αμφισβήτηση ("ποιος είπαμε ότι έκανε την εγκατάσταση;", θα ρωτήσει ο αρμόδιος).

Mea Culpa

Και μια που το αναφέρω δεν νομίζω να έμαθε κανείς να στήνει μηχανήματα ξεκινώντας με mac. Όλοι οι κομπιουτεράδες σε pc κάνουν τις βρωμοδουλειές τους, τουλάχιστον αρχικά.

Ε, εντάξει... έμαθες (όπως και εγώ). Πάρε τώρα ένα μακ. Δε θα τα ξεχάσεις αυτά που έμαθες, μην ανησυχείς... :) :)

Μα δεν είπα ότι θα με χάλαγε ένα mac. Δεν παίρνω για δύο λόγους, δεν γουστάρω την apple για λόγους αρχής, το είπα 7δις σελίδες πρίν, και δεν μου περισσεύουν.

Για επεξεργαστές δε, ακόμη και το DOA τίθεται υπό αμφισβήτηση ("ποιος είπαμε ότι έκανε την εγκατάσταση;", θα ρωτήσει ο αρμόδιος).

Και πως μπορείς να αποδείξεις ότι την έκανε κάποιος "που ξέρει"; Και τι σημαίνει "που ξέρει"; Έλα τώρα μην επιμένεις, μια χαρά μπορείς να τον αλλάξεις.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου