Προς το περιεχόμενο

mac ή windows

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Από προγραμματιστικής απόψεως (ούτως ειπείν), είναι στοιχείο ανωτερότητας του λειτουργικού της Apple, ένα από τα πολλά.

Ειναι. Αλλα δεν νομιζω να αναφερεται μονο σε αυτο. Προφανως εννοει οτι ενα Mac του 2009 δουλευει ακομα αψογα ενω τα PC της ιδιας παλαιοτητας σερνονται. Κατι που απλα δεν ισχυει.

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 343
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Ειναι. Αλλα δεν νομιζω να αναφερεται μονο σε αυτο. Προφανως εννοει οτι ενα Mac του 2009 δουλευει ακομα αψογα ενω τα PC της ιδιας παλαιοτητας σερνονται. Κατι που απλα δεν ισχυει.

Ειναι θεμα σαφως της συντηρησης που θα κανει κανεις στον υπολογιστη του.

Ομως μην ξεχνας την παραμετρο ακριβως του διαφορετικου λειτουργικου στην οποια οφειλεται η λειτουργικοτητα του ενος και του αλλου συστηματος μετα απο ενα (τετοιο) διαστημα.

Μιλω εξ εμπειριας.

(μ'αρεσει η υπογραφη σου :P)

just changed avatar :p

Συμφωνώ ότι δεν ισχύει (απαραιτήτως). Όλοι οι υπολογιστές (αν δεν πάθουν κάποια βλάβη) λειτουργούν πάντα ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ. Τυχόν απώλειες στις επιδόσεις δεν οφείλονται στον υπολογιστή, αλλά στον χειριστή και την εμπειρία αυτού.

Απλά, θέλω να καταλάβεις (όντως μπορείς να το καταλάβεις) το εξής:

Ο υπολογιστής δεν είναι απλά συναρμολογημένο hardware,  αλλά ένα ενιαίο σύνολο που περιλαμβάνει το συναρμολογημένο hardware,  το λειτουργικό συστήματος και (πλέον) τυχόν συνοδούς online υπηρεσίες.

Από αυτή (και μόνο αυτή) την άποψη, ακριβώς διότι το λειτουργικό της Apple είναι "καλύτερο" από (σχεδόν) όλες τις εκδόσεις των Windows, είναι λογικό ότι το κόστος αυτού του λειτουργικού, σε συνδυασμό με τα προσεκτικότερα επιλεγμένα υλικά και την ιδιοφυή συναρμολόγηση, όντως δικαιολογούν αυξημένο κόστος.

Ένα ισοδύναμου hardware PC, μαζί με το κόστος του retail λειτουργικού, μαζί με το κόστος ενός καλού κουτιού με αθόρυβους ανεμιστήρες, είναι ευθέως συγκρίσιμο με το αντίστοιχο Μακ (κάνουμε τον υπολογισμό όποτε θέλεις).

Το ότι εσύ (ή εγώ) έχουμε αποκτήσει εμπειρία στο να συναρμολογούμε το κομπιούτερ μας (δεξιότητα που επίσης αποκτήθηκε με κόστος, όπως ξέρεις), δε σημαίνει ότι όλοι είναι διατεθειμένοι να κάνουν το ίδιο.... ο χαρίλατρον π.χ. είπε ότι του τη σπάει και ΔΕΝ είναι ο μόνος που ξέρω.

Σκέψου το και - όπως είπα - κάνουμε τον υπολογισμό όποτε θέλεις.

Mea Culpa

Πoια εκδοση των Windows ειναι καλυτερη απο το OS της Apple?

Τα Windows 7 είχα κατά νου, αλλά όχι ως "καλύτερα" (δε σκέπτομαι με τέτοιους όρους), αλλά ως απολύτως αξιόπιστα σε ότι έχω δοκιμάσει να κάνω.

Η προσωπική μου λίστα για τα Windows από το καλύτερο προς το χειρότερο είναι η παρακάτω:

Windows 7

Windows 8

Windows XP

Windows 2000

Windows NT

Windows 98

Ασφαλώς, μόνο τα δύο πρώτα μας αφορούν πλέον.

Mea Culpa

Τα Windows 7 είχα κατά νου, αλλά όχι ως "καλύτερα" (δε σκέπτομαι με τέτοιους όρους), αλλά ως απολύτως αξιόπιστα σε ότι έχω δοκιμάσει να κάνω.

Η προσωπική μου λίστα για τα Windows από το καλύτερο προς το χειρότερο είναι η παρακάτω:

Windows 7

Windows 8

Windows XP

Windows 2000

Windows NT

Windows 98

Ασφαλώς, μόνο τα δύο πρώτα μας αφορούν πλέον.

Να σου πω την αμαρτια μου μονο απο τα 95, τα 98 (2nd edition) και τα XP εχω εμπειρια (και καπου εκει τελειωσε η σχεση μου με windows τουλαχιστον για προσωπικη χρηση).

EDIT: Παντως σχεδον μετα απο 15 χρονια χρηστης Apple, μπορω να πω οτι η ποιοτητα κατασκευης εχει πεσει.

Να σου πω την αμαρτια μου μονο απο τα XP, τα 95 και τα 98 (2nd edition) εχω εμπειρια.

Καμία αμαρτία.

Και στο κόσμο της Apple υπάρχουν άνθρωποι που δεν χρειάζονται / ενδιαφέρονται να αναβαθμίσουν το σύστημά τους. Μακάρι να ήμουν και εγώ τέτοιος, αλλά οι επαγγελματικές μου αρμοδιότητες με υποχρεώνουν να παρακολουθώ όλα τα desktop λειτουργικά.

Mea Culpa

Tι παραδειγμα...eyeroll.gif Εχεις δει πολλους να διαμαρτυρονται οτι τα αυτοκινητα της Mercedes ειναι υπερεκτιμημενα? Αν βρεις 10 σε ολο τον κοσμο να μας το πεις. Για τα προιοντα της Apple ομως δεν μπορω να πω το ιδιο, αφου ακομα και χρηστες των προιοντων της παραδεχονται οτι ειναι ακριβα. Να, εσυ για παραδειγμα, εδω σε εχουμε και εσυ ο ιδιος τα λες:

Ρε συ, δεν βλέπεις την αναλογία στο ίδιο σου το επιχείρημα; Ένα premium αυτοκίνητο με εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, τι είδους διαφορά μπορεί να έχει από έναν premium και με εξαιρετική ποιότητα κατασκευής Η/Υ;

Οι επιδόσεις; Δεν νομίζω. Το βασικό μοντέλο της C Class το ξεπερνούν σε επιδόσεις πολλές σπορ εκδόσεις από οικονομικότερα αυτοκίνητα. Γιατί λοιπόν κάποιοι προτιμούν μια C Class;

Γιατί το ένα δεν είναι μόδα και το άλλο είναι; Πού έγκειται η ανωτερότητα της Mercedes; Στο ότι δεν έγινε hype όπως τα Apple; Επειδή έχουμε ζήσει την Ελλάδα τα τελευταία 30-40 χρόνια, ούτε αυτό ισχύει και το ξέρεις.

Σε τι είναι λοιπόν φιλοσοφικά ανώτερο το dream machine του χίπστερ (Apple) από το dream machine του νεόπλουτου ελληνάρα (Mertsede) ;

Επειδή είδαμε χίπστερ με Mac, τα Mac είναι για χίπστερ. Δεν λέω, διαδεδομένη άποψη, αλλά όχι και πολύ ορθολογική.

Holystone, συνελθε φιλτατε. Τι θα πει "laptop του 2009"? Εχεις δει καμια ερευνα οτι τα laptop του 2009 που δεν ειναι Apple εχουν χαλασει ή δεν δουλευουν καλα σημερα? Πλακα μας κανεις βραδιατικα? Εδωσες 1750€ για ενα laptop το 2009 και θεωρεις αυτη την τιμη νορμαλ? Πες μας τα χαρακτηριστικα του να ευθυμησουμε λιγο ολοι μαζι. :D Για την τιμη που το πηρες βεβαια, οχι για τα specs του. ::)

Μπορώ να απαντήσω γιατί ακριβώς την ίδια εποχή, τότε που είχα ακόμη καλό μισθό, πήρα το MacBookPro μου, στα ίδια λεφτά.

Αυτός ο φορητός λοιπόν ήταν o πρώτος φορητός που βγήκε με led οθόνη, ο πρώτος με το μασίφ αλουμινένιο σασί unibody, ο πρώτος με multitouch trackpad που δεχόταν gestures με 2-3 δάχτυλα, ο πρώτος με μπαταρία που αντέχει 5 ώρες, ο πρώτος με διπλή κάρτα γραφικών για εξοικονόμηση ενέργειας. Ουκ ολίγο R'n'D, δεν βρίσκεις;

Επιπλέον: δίσκος 7200, FW800 με bus power ικανό να τροφοδοτήσει μια μεγάλη επαγγελματική κάρτα ήχου και πολλά άλλα προηγμένα χαρακτηριστικά -επαγγελματικού προσανατολισμού πολλά από αυτά.

Κάποια στιγμή του έβαλα μόνος μου και ssd και αυτή τη στιγμή είναι ένα μηχάνημα 5ετίας που πάει πολύ άνετα.

Και επειδή κοροϊδεύεις τα σασί από πλατίνα, o εν λόγω αλουμινένιος Mac έπεσε προ εξαμήνου από το 1,5 μέτρο και έσκασε στα πλακάκια με τέτοια κλίση, που αν ήταν άλλο μηχάνημα θα άνοιγε σαν καρπούζι. Το σασί unibody άντεξε όμως (παραμορφώθηκε πολύ ανεπαίσθητα στη γωνία).

Εντάξει δεν είναι για gaming. Αλλά ούτε κι εγώ είμαι gamer  ;D .

Συμπέρασμα: αν τα είχα, τα ξανάδινα (αυτά τα ποσά πια είναι όνειρο θερινής νυκτός για μένα).

Πρέπει όμως να ομολογήσω ότι τώρα πλέον οι Mac φορητοί έχουν ακριβύνει πολύ, πρέπει να περάσεις το διχίλιαρο για το entry level MBPro, όταν προ 5ετίας αποκτούσες το αντίστοιχο με 1400 ευρώ.

H πρακτικη μου εμπειρια ειναι στα windows 7, windows 8 ( για ενα πολυ μικρο διαστημα και ηταν η beta version την οποια ειχα περιεργεια να δω) στα XP και στα 95/98.

Ως σχετικα προσφατος χρηστης του OS της apple (leopard/snow leopard/ mountain lion) και θεωρωντας πως προκειται για ενα περιβαλλον που ευνοει καλυτερα τη ροη της δουλειας μου (καθαρα προσωπικη προτιμηση) θα ηθελα απο καποιον που γνωριζει σε μεγαλυτερο βαθος τα υπερ και τα κατα του καθε λειτουργικου να μιλησει λιγο γι'αυτα.

Εχω βεβαιως συναισθηση οτι μαλλον ειναι ενα θεμα το οποιο απο μονο του θελει παμπολλες σελιδες για να αναπτυχθει αλλα θα ειχε ενδιαφερον να μας κατατοπισει καποιος σε μερικα βασικα (το ποια ειναι αυτα ας το επιλεξει εκεινος) ισως σημεια.

just changed avatar :p

Ως σχετικα προσφατος χρηστης του OS της apple (leopard/snow leopard/ mountain lion) και θεωρωντας πως προκειται για ενα περιβαλλον που ευνοει καλυτερα τη ροη της δουλειας μου (καθαρα προσωπικη προτιμηση) θα ηθελα απο καποιον που γνωριζει σε μεγαλυτερο βαθος τα υπερ και τα κατα του καθε λειτουργικου να μιλησει λιγο γι'αυτα.

Εχω βεβαιως συναισθηση οτι μαλλον ειναι ενα θεμα το οποιο απο μονο του θελει παμπολες σελιδες για να αναπτυχθει αλλα θα ειχε ενδιαφερον να μας κατατοπισει καποιος σε μερικα βασικα (το ποια ειναι αυτα ας το επιλεξει εκεινος) ισως σημεια.

Ωραία πάσα, αλλά αμφιβάλλω αν θα βρεθεί αρκετός χρόνος για κάτι τέτοιο ακόμη και αν εργαζόμασταν όλοι όσοι στο φόρουμ έχουμε τέτοιες γνώσεις (είμαστε αρκετοί).

Παραμένει σημαντικό, το να βγει από τη μέση η όλη παρεξήγηση για το κόστος κάθε πλατφόρμας, διαφορετικά θα πιστεύουν όλοι ότι συγκρίνονται ανόμοια πράγματα.

Mea Culpa

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου