Holystone Δημοσιευμένο 31 Μαρτίου 2014 Share Δημοσιευμένο 31 Μαρτίου 2014 Να, οριστε... :P Εγω φταιω που βλεπω και συνεχιζετε να ποσταρετε και να εμφανιζεται στις "νεες απαντησεις στα μηνυματα μου;" και θα ξαναποσταρω; ;D Λοιπον, 1. Εγω τουλαχιστον, οπως και αλλοι συμμετεχοντες στο thread, που χρησιμοποιουμε και PC και MAC νομιζω οτι "ισως" (λεω "ισως") εχουμε πιο αντεικιμενικη αποψη πανω στο θεμα (μην βαρατε, η κοινη λογικη νομιζω ειναι ;) ) 2. Ειναι ακριβα, ναι, το δεχομαι και παραδεχομαι, αλλα αυτο να το πειτε και πχ στην Audi που μονο και μονο που η γρυλια εχει το σημα της, εχει παραπανω απο 6.000€ απο το Golf :P 3. Δεν νομιζω να εβαλε κανενας στο κροταφο κανενος το πιστολι και να του λεει "mac να παρεις, τα αλλα ειναι σαβουρα"! Απλά, στα Pros και Cons των δυο συστηματων "εγω" στα Mac βρισκω σημαντικοτερα πραγματα για να κανω τη δουλεια μου. Παραδειγμα (και αυτο δεν προκειται ποτε να το καταλαβει οποιος δεν ειχε στην κατοχη του για διαστημα εναν apple με MacOsX), οριστε ΤΙ κερδισα εχοντας Mac: α) Οι χρηστες μουσικης θα το ξερουν: Αυτη τη στιγμη, μονο με την onboard καρτα ηχου του mac, δηλ το mini jack input του, οταν ηχογραφω εχω latency 6msec συνολο!!! στα 24bit 48khz, βρειτε μου εσεις laptop με τετοια αποδοση και τα ξαναλεμε!!! EDIT ON: Τι λεω! Μεχρι 5,1msec κατεβαινει στα 32 buffer size μονο με το Logic ανοιγμενο!!! EDIT OFF. β) Το mac Os X ειναι (θελοντας και μη) απο τα πιο σταθερα και αποδοτικά, με σωστη διαχειρηση πόρων λειτουργικα απο ο,τι κυκλοφορει σημερα (ειπα, πιο) γ) Αυτη τη στιγμη πχ απο το macbook pro core2 duo 2,53 με 8gb μνημη μπορω συγχρονως να δουλευω το Logic φορτωμενο, να σερφαρω στο ιντερνετ, να εχω ανοιχτο και το Photoshop cs5, και το Microsoft Office, και να μην γονατιζει! δ) Ξερετε τι ειναι το Time Machine ενσωματωμενο στο Mac OS; Την επομενη φορα που θα κρασαρει ο υπολογιστης σας και θα πρεπει να κανετε format το PC, εγω απλα θα αντιγραψω απο τον εξωτερικό σκληρο μου ολο τον υπολογιστη με το λειτουργικο και τα προγραμματα χωρις να χασω το παραμικρο BYTE!! Πιστεψτε με, εκανα μ@λ@κια και επανεφερα τα παντα οπως ηταν (και οχι, μην μου αναφερετε το system backup των Windows, γιατι θα γελασω!!! ) ε) Οταν ο mac παρουσιασει προβλημα, τοτε καταλαβαινει κανεις ποσο καλα φτιαγμενο ειναι το μηχανημα απο το ποσο ευκολα μπορεις να το επαναφερεις! στ) Και επιτελους, να το πουμε και ξεκαθαρα (ακομα και αν δυστυχως κλειδωθει το θεμα) ΝΑΙ αυτο που δελεαζει εναν χρηστη να παρει PC, ειναι ακομα περισσοτερο οτι μπορει να του βαλει απειρα σπασμενα προγραμματα!!! Απο εκει και μετα, ναι υπαρχουν και pc που μπορουν να κανουν τα παντα, αλλα για εμενα τα παραπανω ειναι λιγα απο αυτα που με κανουν να δουλευω λιγοτερο το pc. Τι να κανω, να πω ψεμματα; Βαλτε και το Apogee Jam (φανταζομαι γνωριζετε την apogee) και με 80 ευρω εχετε απιστευτη ποιοτητα απο ενα single channel audio interface, παντου!!! http://www.apogeedigital.com/products/jam.php Your Ear Rulez! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Nikolas Δημοσιευμένο 31 Μαρτίου 2014 Guru Share Δημοσιευμένο 31 Μαρτίου 2014 Πάντως και ο Hans Zimmer (Gladiator, Batman Series, κλπ) PC χρησιμοποιεί. Δεν έχει νόημα να λέμε ποιός χρησιμοποιεί τι. Απλά, είναι προκλητικό να αναφέρεται από διάφορους ότι για κάποιο λόγο οι Mac είναι καλύτεροι. Αυτή η πρόταση είναι μια παπαριά και μισή. Το ξαναλεώ. κι εγώ με PC είμαι και ξέρετε πόσες δουλειές κάνω, από παρτιτούρες σε παραγωγή μουσικής, σε παραγωγή βίντεο, κλπ. Τον έχω 5 χρόνια και δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα. Δε βλέπω ΚΑΝΕΝΑ λόγο γιατί θα έπρεπε να πάρω Mac, όταν έχω μάθει σε PC για κοντά 25 χρόνια (από την εποχή του Amstrad 1512! :D) Home - Editions Musica Ferrum Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 31 Μαρτίου 2014 Moderator Share Δημοσιευμένο 31 Μαρτίου 2014 Ναι ΟΚ Waterfall, αλλά δεν χρειάζεται να ειρωνεύεσαι. ... Σου λεει, και σωστα, "Που πας κυρια Apple και μου πουλας/σχεδον χαριζεις δηλαδη, ενα laptop με i5/2GB RAM/500GB 5400rpm-drive στα (ακουσον ακουσον!) 1500€ μονο? ... Αυτό που γράφεις δεν είναι ακριβές. Με 1500 σε άλλη χώρα της ΕΕ (χωρίς τελωνεία κλπ) παίρνεις i5 με 8G ram, 250G SSD και την καλύτερη οθόνη που μπορείς να φανταστείς. Αν υπολογίσεις και μια έκπτωση 12% που έχουν όλοι οι φοιτητές (ακόμα και οι αιώνιοι ;) ) το πληρώνεις 1350 Ευρώ. Σε μαγαζί, μπορείς να βρεις και λίγο καλύτερη προσφορά. Δεν λέω ότι είναι φτηνό, αλλά αυτά τα 3000+ Ευρώ για ένα λαπτοπ, που λέγατε προηγουμένως είναι υπερβολή. Δεν κάνουν τόσο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 31 Μαρτίου 2014 Share Δημοσιευμένο 31 Μαρτίου 2014 Πάντως και ο Hans Zimmer (Gladiator, Batman Series, κλπ) PC χρησιμοποιεί. Δεν έχει νόημα να λέμε ποιός χρησιμοποιεί τι. Αυτό χρήζει επεξήγησης. Ο Zimmer ήταν (και μάλλον είναι) "φανατικός οπαδός" του καλύτερου sampler που κατασκευάστηκε ποτέ, του Gigastudio. To πρόγραμμα αυτό δεν υπάρχει πλέον, αλλά οι απίστευτες βιβλιοθήκες ήχων που ήταν διαθέσιμες γι' αυτό (μαζί με όσες θα έχει στο ενδιάμεσο σκαρώσει ο ίδιος ο Zimmer), εγγυώνται ότι ο Zimmer θα έχει (και) PC, μέχρι να πεθάνει. Όποιος από εσάς είναι ιδιοκτήτης και χρήστης του Gigastudio, ας έχει PC, δικαιολογείται... :) Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Nikolas Δημοσιευμένο 31 Μαρτίου 2014 Guru Share Δημοσιευμένο 31 Μαρτίου 2014 Πάνο, ναι σε όλα (το ξέρω). Αλλα παραμένει ότι ο μεγαλύτερος (σχεδόν) film composer έχει PC και γουστάρει. Και βγάζει δουλειά! Άρα... δεν υπάρχει κανένας λόγος τέτοιου τύπου που να λέει πήγαινε για αυτό ή εκείνο. Home - Editions Musica Ferrum Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 31 Μαρτίου 2014 Moderator Share Δημοσιευμένο 31 Μαρτίου 2014 ...Άρα... δεν υπάρχει κανένας λόγος τέτοιου τύπου που να λέει πήγαινε για αυτό ή εκείνο. Όχι βέβαια. Κανείς (νομίζω) δεν ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Nikolas Δημοσιευμένο 31 Μαρτίου 2014 Guru Share Δημοσιευμένο 31 Μαρτίου 2014 Όχι βέβαια. Κανείς (νομίζω) δεν ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο. εεε... πάνω κάτω... Πάντως το ξαναλέω (το ανέφερα και πριν): Ψάχνω συμβουλή για να έχω στον μουσικό μου Η/Υ (ΧΩΡΙΣ Ιντερνετ) ενοικιαζόμενα προγράμματα της Adobe. Ρωτάω στο facebook. Δύο σκάνε μύτη "Get a Mac" (γιατί θα μπορώ να τον έχω στο Ιντερνετ χωρίς φόβο). - Home - Editions Musica Ferrum Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
manosx Δημοσιευμένο 31 Μαρτίου 2014 Share Δημοσιευμένο 31 Μαρτίου 2014 Ο Ζιμερ εχει τεχνικους που φτιαχνουν καστομ σαμπλερ και cubase συστήματα βασισμενα σε pc, πραγμα που σημαινει οτι τα pc ειναι ικανα να λειτουργησουν στο υψηλοτερο επαγγελματικο επιπεδο ηχου. Αυτη ειναι η πραγματικοτητα, ολα τα αλλα ειναι γραφικοτητες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Waterfall-K Δημοσιευμένο 31 Μαρτίου 2014 Share Δημοσιευμένο 31 Μαρτίου 2014 Ειναι ακριβα, ναι, το δεχομαι και παραδεχομαι...Δεν ξερεις καλα την αγορα μου φαινεται... Τον έχω 5 χρόνια και δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα.5 χρονια? :o Κανονικα_και συμφωνα με τα λεγομενα των Mac fans_στα 3 χρονια θα επρεπε ηδη να σου ειχε ανατιναχτει αφηνοντας ενα μικρο κρατηρα στο δωματιο. ;D Αυτό που γράφεις δεν είναι ακριβές. Με 1500 σε άλλη χώρα της ΕΕ (χωρίς τελωνεία κλπ) παίρνεις i5 με 8G ram, 250G SSD και την καλύτερη οθόνη που μπορείς να φανταστείς. Αν υπολογίσεις και μια έκπτωση 12% που έχουν όλοι οι φοιτητές (ακόμα και οι αιώνιοι ;) ) το πληρώνεις 1350 Ευρώ. Σε μαγαζί, μπορείς να βρεις και λίγο καλύτερη προσφορά. Δεν λέω ότι είναι φτηνό, αλλά αυτά τα 3000+ Ευρώ για ένα λαπτοπ, που λέγατε προηγουμένως είναι υπερβολή. Δεν κάνουν τόσο. Αν πιασουμε τις προσφορες και τις εκπτωσεις για τους φοιτητες και και και...και γω αγοραζω χωρις ΦΠΑ, αλλα τι να λεει? Στο Skroutz βλεπω τωρα το παρακατω: Apple MacBook Pro 15.4" 2.7GHz (i7/16GB/512GB SSD) Retina Display στα 2.999€. Ωραιοτατο και αξιολογοτατο, δεν λεω, αλλα με 3000€ καλυτερα να μη σου πω τι PC φτιαχνεις... Specs talks, Mgs walks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 31 Μαρτίου 2014 Share Δημοσιευμένο 31 Μαρτίου 2014 Ο Ζιμερ εχει τεχνικους που φτιαχνουν καστομ σαμπλερ και cubase συστήματα βασισμενα σε pc, πραγμα που σημαινει οτι τα pc ειναι ικανα να λειτουργησουν στο υψηλοτερο επαγγελματικο επιπεδο ηχου. Αυτη ειναι η πραγματικοτητα, ολα τα αλλα ειναι γραφικοτητες Άρα, όποιος έχει Πισί είναι πιο κοντά στον μεγάλο συνθέτη, από όλους τους υπόλοιπους. Και αυτά δεν είναι γραφικότητες. -- @theoctapus Επιμένεις ότι αυτές οι συζητήσεις είναι χρήσιμες; Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση