gvour Δημοσιευμένο 4 Μαρτίου 2014 Share Δημοσιευμένο 4 Μαρτίου 2014 Πολυ ωραιο ειναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
RayDTutto Δημοσιευμένο 4 Μαρτίου 2014 Share Δημοσιευμένο 4 Μαρτίου 2014 Παρατηρήσεις: Όλα τα κρουστά είναι πολύ δυνατά εκτός ίσως από τα tympani τα οποία είναι λιγότερο (αλλά και πάλι) δυνατά. Αυτού του είδους τα κομμάτια είθισται να προσπαθεί κάποιος να τα κάνει να μοιάζουν πιο φυσικά και λιγότερο ψηφιακά. Εδώ δεν τα πήγες καλά σε αυτόν τον τομέα, επειδή το κομμάτι δεν αναπνέει ούτε ρυθμικά, ούτε δυναμικά, είναι δλδ όλο στον ίδιο ρυθμό και στην ίδια ένταση ενώ ακούγεται και πολύ quantized. Επίσης, συνθετικά, δεν υπάρχει κάποιο θέμα που αναπτύσσεται, τουλάχιστον στον βαθμό που να είναι αξιομνημόνευτο. Πόσο μάλλον για Godfather που είπε ο Ierissiotis... Καλή αρχική προσπάθεια. Συνέχισε τη δουλειά. When you will get good you will know. There is no guitar. There never was. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
neeq Δημοσιευμένο 4 Μαρτίου 2014 Share Δημοσιευμένο 4 Μαρτίου 2014 Συμφωνώ κι εγω με το Ray. Επίσης, δεν ανασαίνει και ενορχηστρωτικά, καθώς έχει συνεχώς το ίδιο ηχοχρωμα. Θα μπορούσε να σπάσει κάπου, με ενα μερος ξυλινων πνευστών πχ. Εχει ωραίες μελωδίες μεσα, αλλα η ενορχηστρωση δεν τις αναδεικνύει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gregg Δημοσιευμένο 4 Μαρτίου 2014 OP Share Δημοσιευμένο 4 Μαρτίου 2014 @Cos_dr @gvour @RayDtutto Σας ευχαριστω για τα σχολια και τις παρατηρησεις σας, με βοηθουν πραγματικα! RayDtutto, το θεμα της μελωδικης αναπτυξης με ενδιαφερει εδω, και σ'ευχαριστω που το αναφερεις. Θα με βοηθουσε πολυ αν μπορουσες να μοιραστεις εδω καποιο video που να περιεχει ενα μουσικο θεμα (ρομαντικης κατα προτιμηση περιοδου) το οποιο να αναπτυσσεται μελωδικα ωστε να εχω μια σαφεστερη εικονα του τι εννοεις. Σας ευχαριστω και παλι για το σχολιασμο. just changed avatar :p Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gregg Δημοσιευμένο 4 Μαρτίου 2014 OP Share Δημοσιευμένο 4 Μαρτίου 2014 Συμφωνώ κι εγω με το Ray. Επίσης, δεν ανασαίνει και ενορχηστρωτικά, καθώς έχει συνεχώς το ίδιο ηχοχρωμα. Θα μπορούσε να σπάσει κάπου, με ενα μερος ξυλινων πνευστών πχ. Εχει ωραίες μελωδίες μεσα, αλλα η ενορχηστρωση δεν τις αναδεικνύει. Ναι, θα συμφωνησω πληρως. Ιδιως με τα ξυλινα πνευστα, μιας και το εχω ηδη σαν ιδεα κατα νου. just changed avatar :p Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
RayDTutto Δημοσιευμένο 4 Μαρτίου 2014 Share Δημοσιευμένο 4 Μαρτίου 2014 RayDtutto, το θεμα της μελωδικης αναπτυξης με ενδιαφερει εδω, και σ'ευχαριστω που το αναφερεις. Θα με βοηθουσε πολυ αν μπορουσες να μοιραστεις εδω καποιο video που να περιεχει ενα μουσικο θεμα (ρομαντικης κατα προτιμηση περιοδου) το οποιο να αναπτυσσεται μελωδικα ωστε να εχω μια σαφεστερη εικονα του τι εννοεις. Classic! When you will get good you will know. There is no guitar. There never was. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Nikolas Δημοσιευμένο 4 Μαρτίου 2014 Guru Share Δημοσιευμένο 4 Μαρτίου 2014 Καλησπέρα Γρηγόρη, Εδώ είναι ο τομέας μου οπότε θα αναπτύσω αρκετά πράγματα... Ελπίζω να μη σε πειράζει. Στο συγκεκριμένο θέμα, υπάρχουν 3 διαφορετικοί τομείς που θα συγκεντρώσω την προσοχή μου: Το μουσικό μέρος, το ενορχηστρωτικό μέρος και το mockup. 1. Μουσικό μέρος. Εγώ βλέπω ότι υπάρχει μία μικρή ανάπτυξη, που τέλος πάντων στα 3, σχεδόν, λεπτά του κομματιού δεν είναι παράλογα λίγη ή πολύ. Είναι όμως η επιλογή των μουσικών σου φράσεων και η αρμονικές κινήσεις σου δεν προχωράνε πολύ παραπέρα: Η πρώτες φράσεις σου είναι αρπίσματα, που κανεις θα έλεγε ότι στερούνται φαντασίας. Από την άλλη ο Beethoven χρησιμοποιούσε παρόμοιο υλικό και δε μπορεί κανείς να πει ότι στερούταν φαντασίας... χμμμ... Αλλά μελωδικό μπορεί κανείς να πει ένα κομμάτι του Rossini ή του Verdi. Η αρμονική σου πορεία είναι επίσης ολίγον φτωχή για ρομαντική μουσική. Είναι, κάπως σα να έχεις πιο κλασσική αρμονία σε μία πιο ρομαντική προσπάθεια και αυτά τα δύο συγκρούονται ολίγον... Αλλιώς η φόρμα σου είναι μια χαρά ως έχει! 2. Η ενορχήστρωση. Εδώ υπάρχει ένα αρκετά σοβαρό θέμα που συνδέεται με τα παραπάνω: Υπάρχει ελάχιστη αντίστιξη που να βοηθάει να χτιστεί ένα πιο ενδιαφέρον άκουσμα. Τι εννοώ: Η μελωδία σου δε συνεχίζεται από κάτι άλλο (στις παύσεις της). Ενώ έχεις κάποιες αντίθετες κινήσεις που μπορεί να πει κανείς ότι λειτουργούν μια χαρά, κατα τα άλλα τις κρατάς σε 6ες κυρίως. Πχ. στο 0:39 που μπαίνει αυτό το Σολ Ντο Μιb Σοοοοοοοοοολ εκεί θα μπορούσε άριστα να συμπληρωθεί η μελωδία, πράγμα που δε γίνεται. Επίσης η χρήση των υπολοίπων οργάνων είναι "μισή". Πρακτικά δεν υπάρχουν τα ξύλινα πνευστά (φλάουτο, κλαρινέτο, όμποε και φαγκότο) και τα χάλκινα είναι πολύ λίγα. Δεν υπάρχουν αντιθέσεις που να δίνουν μια πνοή στο κομμάτι... 3. Mockup Εδώ επίσης υπάρχουν κάποια (μικρά) προβλήματα. Το κύμβαλα και το τρίγωνο είναι πολύ δυνατά γενικά στη μίξη, αλλά βέβαια υπάρχει και το "πρόβλημα" του machine gun (όταν έχεις το ίδιο sample πολλές φορές κοντά το ένα με το άλλο, τότε ακούγεται το ίδιο και δίνει πολύ εύκολα την εντύπωση του ψεύτικου). Επίσης έχω μια εντύπωση ότι δε παίζεις σχεδόν καθόλου με τα velocity layers, και καθόλου με το CC11 και CC1. To velocity είναι το πόσο δυνατά παίζει το όργανο βασικά (Piano - forte). Το CC11 Και CC1 είναι τα expression και modulation αντίστοιχα, που σε πολλά sample libraries αλλάζουν την χροιά του οργάνου, την ώρα που παίζει μια νότα. Ενώ στην κιθάρα και το πιάνο, όταν παίξεις μία νότα μετά δεν αλλάζει (απλά σβήνει) στα πνευστά και τα βιολιά, αυτά δεν ισχύει: Καλλιστα αλλάζει μία νότα κατά την διάρκειά της και αυτό είναι ένα επιπλέον στοιχείο αληθοφάνειας. Αυτά... Ελπίζω να μη σε απογοΰτευσα, αλλά να βοήθησα με τον τρόπο μου. Home - Editions Musica Ferrum Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gregg Δημοσιευμένο 4 Μαρτίου 2014 OP Share Δημοσιευμένο 4 Μαρτίου 2014 @Nikolas σ'ευχαριστω πολυ για το κειμενο σου! Πραγματικα σημαντικες παρατηρησεις που σκοπευω να τις λαβω σοβαρα υπ'οψιν. Θα επανελθω, οχι για να απαντησω, αλλα για να το ξαναδιαβασω με προσοχη. @Raydtutto, σ'ευχαριστω επισης. just changed avatar :p Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gregg Δημοσιευμένο 5 Μαρτίου 2014 OP Share Δημοσιευμένο 5 Μαρτίου 2014 Ανανεωσα το video και θα ηθελα να δωσω το link και εδω μιας και οι παρατηρησεις με βοηθησαν πολυ να κανω αρκετες βελτιωσεις. Η ενταση των κρουστων εχει κατεβει αρκετα και γενικα, χωρις να ειναι στο τελικο του σταδιο, θεωρω πως τα πραγματα ειναι περισσοτερο ισορροπημενα απο πλευρας δυναμικων. Εχουν προστεθει αντιστικτικες κινησεις σε διαφορα σημεια και καποιες ενορχηστροτικες πινελιες, οπως πολυ σωστα παρατηρηθηκε πως ελειπαν. Προκειται βεβαια ακομη για δουλεια εν εξελιξει, σε ολα της σχεδον τα επιπεδα ομως ισως παρει κανεις μια ακομη καλυτερη ιδεα. Σας ευχαριστω εκ των προτερων για την ακροαση και για πιθανα σχολια. http://www.youtube.com/watch?v=hZPmnOXkrIU just changed avatar :p Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Administrator Yannis Methenitis Δημοσιευμένο 6 Μαρτίου 2014 Administrator Share Δημοσιευμένο 6 Μαρτίου 2014 Τεράστια διαφορά απο το αρχικό. Η λεπτομέρεια είναι που κάνει τη διαφορά. Στην ενορχήστρωση αλλά και στον έλεγχο απο το controller. Μπράβο Gregg! Live and let Live. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση