Προς το περιεχόμενο

Disk streaming και τοποθεσία δεδομένων

JM

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με το RAID-0 αν σου χαλάσει ο ένας δίσκος' date=' τρέχα γύρευε. [/quote']
Επίσης' date='πέραν του μηδενικού fault tolerance ενός RAID-0,...[/quote']

Εδώ έχω μια ένσταση/απορία ... :roll: Έχω παρατηρήσει ότι η RAID συστοιχία που έχω δεν κάνει τόσο θόρυβο όσο ο μη-RAID. Δεν υπάρχει περίπτωση λοιπόν η συστοιχία RAID να είναι πιο "φιλική" στις κεφαλές των δίσκων ? Και κατά συνέπεια να "ζουν" περισσότερο ? Ξέρει κανείς κάτι σχετικό ? Πάντως μέχρι τώρα μου έχουν χαλάσει 2 δίσκοι μη-RAID και κανένας RAID (φτου φτου φτου ... )

Και βέβαια πάντα υπάρχει και το Backup ... :wink:

...αυτές οι λύσεις είναι τόσο καλές όσο ο controller που χρησιμοποιείς.Κοινώς' date='αν δεν έχεις redundant controller και χρησιμοποιείς τους ενσωματωμένους που έχουν συνήθως τα motherboards δεν μπορείς να μιλάς για επιδόσεις,αν και υπάρχουν εξαιρέσεις.[/quote']

Αν και είχα διαβάσει (παλιά) κάποιο συγκριτικό test επιδόσεων Raid Controllers, πολύ θα ήθελα να μας δώσεις κάποια παραπάνω στοιχεία ... και ειδικότερα τις επιδόσεις των On-Board ...

/nEwBiE 8)

Σε αυτό έχεις ένα δίκιο.Ένα RAID-0 ζορίζεται λιγότερο,μιας και τα δεδομένα μοιράζονται,αλλά οι παράγοντες που προκαλούν φθορά σε ένα δίσκο ποικίλλουν.Mεγάλο ρόλο παίζουν και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύει το μηχάνημα.Eνα μέρος της δουλειάς μου στο πανεπιστήμιο είναι να διαχειρίζομαι ένα Grid site από ένα Ευρωπαικό πρόγραμμα.Ένα από τα μηχανήματα του site είναι ένα storage element με 1ΤΒ (4x250GB) χωρητικότητα σε raid-0.Κάθε φορά που χαλάει ένας δίσκος (3 αλλαγές σε 2 χρόνια) αναθεματίζω την ώρα και τη στιγμή που δεν αγοράσαμε άλλον έναν δίσκο για να έχουμε raid-5.Kαι αυτά κάτω από ελεγχόμενο περιβάλλον.

Τέλωσπάντων,αν βρώ ένα συγκριτικό,θα το ποστάρω.

Occam's razor makes the cutting clean.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου