neeq Δημοσιευμένο 27 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 27 Φεβρουαρίου 2014 Μαλιστα. Ευχαριστώ Λάκη και Νικόλα για τις απαντήσεις. Ψιλοαγχώθηκα να πω την αλήθεια, αλλα από την αλλη αυτά μου ακουγονται τοσο φυσιολογικά πλεον :P Αν το παραπάνω, το αλλάζουν οι καινούριες ρυθμίσεις, καλώς να γίνουν... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
cos_dr Δημοσιευμένο 27 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 27 Φεβρουαρίου 2014 δεν ξερω αν θα φανει περιεργο, αλλα ενας απο τους λογους που σταματησα να παίζω εξω και μαλιστα σταματησα μια προσφατη δουλειά που ετοίμαζα ειναι γιατι φοβηθηκα συνεπειες που περιγραφετε μιας και επαιζα ερασιτεχνικα και ειδα οτι σφιγγουν τα πραγματα και δεν ζουσα απο αυτο και δεν θελω μπλεξιματα με προστιμα και γενικότερες συνέπειες. Αλλα ποιος με $@#$#@ εμενα. Οταν ομως βλεπω πλεον περιπτώσεις σαν του Νικόλα, που ειναι η δουλειά του, ιδιαιτερα στην δεινη οικονομικη περιοδο που διανύομεν, πραγματικα συμπάσχω και θλίβομαι. Αναλογιζομαι και καταννοώ την απαραίτητη λειτουργια της διαφυλαξης των πνευματικων και συγγενικών δικαιωμάτων των δημιουργών, αλλα απο την αλλη βλέπω αδιέξοδο στην διαδικασια που με τρομάζει. Τα λέω καλα η δεν κατάλαβα ? λ0λ Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Μανώλης Χναράκης Δημοσιευμένο 27 Φεβρουαρίου 2014 Guru Share Δημοσιευμένο 27 Φεβρουαρίου 2014 ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι στην ΑΕΠΙ.Τότε δεν έχεις δουλειά με την ΑΕΠΙ. Από τη στιγμή που δεν είμαι στην ΑΕΠΙ και θα παίξω δικά μου τραγούδια, δεν παίζει πουθενά η ΑΕΠΙ. Ειδικά δε, αν τα έργα που θα εκτελεστούν δεν έχουν σχέση με ΑΕΠΙ. Αρα μπορεί εμένα να με σύρει στα δικαστήρια η ΑΕΠΙ, ότι κι αν κανω? Δηλαδή από τη στιγμή που παίζω ζωντανα, αν δεν πληρωσω...Αν παίζεις κομμάτια άλλων που είναι στην ΑΕΠΙ ναι. Αν παίζεις κομμάτια δικά σου και εσύ δεν είσαι στην ΑΕΠΙ όχι. Αν όμως το "playlist" περιλαμβάνει έστω και ένα κομμάτι που "ανήκει" στην ΑΕΠΙ, τότε πληρώνεις. Μπορεί να σε "γράψουν" ακόμα και αν έχεις μαγαζί και έχεις ηχοσύστημα (χώρις να αναπαράγει τίποτα) τη δεδομένη στιγμή του ελέγχου (και αυτό έχει γίνει) (διότι δυνητικά μπορείς να αναπαράγεις έργα προστατευόμενων μελών της). Παράνομο. @ cos_dr + neeq Η δική σας περίπτωση διαφέρει από του Νικόλα, α) λόγω του χώρου εκτέλεσης και β) λόγω του ότι τα έργα είναι δικά του. Στην περίπτωση που θα παίξεις σε κάποιο μαγαζί (bar κλπ), ήδη το μαγαζί πληρώνει τα διάφορα - τους διάφορους, λόγω ύπαρξης μουσικής (ζωντανής ή μη) κατά την διάρκεια και των υπόλοιπων ημερών. LK διόρθωσέ με αν κάνω κάπου λάθος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 27 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 27 Φεβρουαρίου 2014 ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι στην ΑΕΠΙ. Τοτε κανεις ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ,μονο αν εισαι γραμμενος στην ΑΕΠΙ ή σε εταιρεια που η ΑΕΠΙ αντιπροσωπευει στην Ελλαδα πρεπει να καταβαλεις δικαιωματα. Δεκαδες Ελληνες καλλιτεχνες δεν ειναι στην ΑΕΠΙ και δεν πληρωνουν φραγκο,δεν εισπρατουν βεβαια και δικαιωματα. www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Nikolas Δημοσιευμένο 27 Φεβρουαρίου 2014 Guru Share Δημοσιευμένο 27 Φεβρουαρίου 2014 Η ΑΕΠΙ έχει σύμβαση ΚΑΙ με την ASCAP και με την ΒΜΙ (Αμερική) και με την STIM (Σουηδία που είμαι εγώ και ο εκδοτικός οικός). Άρα για ότι γίνεται στην Ελλάδα έχει σχέση... η ΑΕΠΙ δυστυχώς! Home - Editions Musica Ferrum Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 27 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 27 Φεβρουαρίου 2014 Αρα ΕΙΣΑΙ γραμμενος σε καποια εταιρεια εισπραξης πνευματικων δικαιωματων. www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Nikolas Δημοσιευμένο 27 Φεβρουαρίου 2014 Guru Share Δημοσιευμένο 27 Φεβρουαρίου 2014 Αρα ΕΙΣΑΙ γραμμενος σε καποια εταιρεια εισπραξης πνευματικων δικαιωματων. Μα φυσικά. Το είπα απ'την αρχή! Βέβαια... για να παίξει κανείς το παιχνίδι τους ΠΡΕΠΕΙ να έχει κάνει registration τα έργα... Αλλιώς ΔΕ μπορούν να κάνουν τίποτε. Αλλά δεν έχει νόημα να ΜΗ παίρνουμε ΤΙΠΟΤΕ από ΠΟΥΘΕΝΑ για 1 συναυλία στην Αθήνα τον Νοέμβριο... :( Και το ξαναλέω: Αν δεν ήταν η προκαταβολή των 1500 + ΦΠΑ ευρώ, ΔΕ θα είχα πρόβλημα... Home - Editions Musica Ferrum Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator LK Δημοσιευμένο 27 Φεβρουαρίου 2014 Moderator Share Δημοσιευμένο 27 Φεβρουαρίου 2014 Αν όμως το "playlist" περιλαμβάνει έστω και ένα κομμάτι που "ανήκει" στην ΑΕΠΙ, τότε πληρώνεις. Αν με αυτό εννοείς ότι θα πληρώσω στην ΑΕΠΙ, αν παίζω δικά μου κομμάτια και είμαι στην ΑΕΠΙ, όχι δεν ισχύει. (εκτός αν προκείται για πολύ εξειδικευμένη περίπτωση π.χ της εκχώρησης του περιουσιακού μου δικαιώματος ) Christodoulos Kallianides (@kallianides_photography) • Instagram photos and videos Christodoulos Kallianides - YouTube Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Μανώλης Χναράκης Δημοσιευμένο 27 Φεβρουαρίου 2014 Guru Share Δημοσιευμένο 27 Φεβρουαρίου 2014 Αν με αυτό εννοείς ότι θα πληρώσω στην ΑΕΠΙ, αν παίζω δικά μου κομμάτια και είμαι στην ΑΕΠΙ, όχι δεν ισχύει. (εκτός αν προκείται για πολύ εξειδικευμένη περίπτωση π.χ της εκχώρησης του περιουσιακού μου δικαιώματος ) Όχι, λάθος το διατύπωσα. Εννοώ πως παίζω δικά μου κομμάτια και δεν είμαι στην ΑΕΠΙ ή κάπου αλλού όπως στην περίπτωση του Νικόλα, όπου η ΑΕΠΙ έχει ρόλο μέσω συμβάσεων κλπ. Συγγνώμη κι ευχαριστώ για την διόρθωση :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
neeq Δημοσιευμένο 27 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 27 Φεβρουαρίου 2014 Αν παίζεις κομμάτια άλλων που είναι στην ΑΕΠΙ ναι. Αν παίζεις κομμάτια δικά σου και εσύ δεν είσαι στην ΑΕΠΙ όχι. Μα το θέμα είναι πως ό,τι και να παίξω εγώ, η ΑΕΠΙ μπορεί να με πάει σε δίκη, ισχυριζόμενη ότι έπαιξα και πελατων της. Αλλο αν δικαιωθεί ή όχι, το θέμα είναι ότι υπάρχει ο κίνδυνος να με βαλει σε δικαστικους μπελάδες από το τίποτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση