Holystone Δημοσιευμένο 27 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 27 Φεβρουαρίου 2014 Κατι προς αποσαφηνιση "εμου του ιδιου"... Θεωρητικα και πρακτικα: τραγουδια και μουσικη με ελληνικο στιχο αλλα και με ξενο, υποχρεουμαι ως ελληνας πολιτης να ακολουθησω τον "νεο φορεα" για τα "δικαιωματα" μου ή μπορω να εξυπηρετηθω και απο το εξωτερικο; Πχ εχω βρει καποια σελιδα κτλ που μπορεις να δηλωσεις την πνευματικη ιδιοκτησια σου στο εξωτερικο (πρεπει να το ξαναβρω...) Your Ear Rulez! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Nikolas Δημοσιευμένο 27 Φεβρουαρίου 2014 Guru Share Δημοσιευμένο 27 Φεβρουαρίου 2014 Είμαι εκδότης. Είμαι συνθέτης. Ζω απ'αυτό Δε θέλω να δω ούτε ζωγραφιστή την ΑΕΠΙ για δύο λόγους (τουλάχιστον). 1. Όταν ξεκίνησα τον εκδοτικό, πήγα στην ΑΕΠΙ, σα καλό παιδί να γραφτώ. Και μου είπαν (αν έχετε το Θεό σας) ότι πρέπει να ΑΛΛΑΞΩ τα συμβόλαια με τους συνθέτες! Γιατί δεν είναι συμβατά με τα δικά τους! Που δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ συνθέτη γραμμένο στην ΑΕΠΙ! Και το πρόβλημα δεν ήταν τα οικονομικά και τα %... (γιατί είμαι ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ παιδί και στους συνθέτες), αλλά μικρολεπτομέρειες του βούρτσου... 2. Και τελικά έκλεισα για 29 Νοεμβρίου του 2014 την αίθουσα του Φιλολογικού συλλόγου Παρνασσού. Όλα καλά. Αλλά βέβαια αφού θα εκτελεστούν έργα του εκδοτικού οίκου (με όλους τους συνθέτες ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ζωντανούς) θα πρέπει να αποδωθούν δικαιώματα... Σωστά; Σωστά... Εγώ, και ο εκδοτικός είμαστε γραμμένοι στην STIM (Σουηδία). Τους μίλησα, και μου είπαν, λογικά οι άνθρωποι, ότι πρέπει να μιλήσω με ΑΕΠΙ. Και μίλησα με ΑΕΠΙ. Και μου είπε ότι ΔΕ μπορώ να αποφύγω τα δικαιώματα (αν και ΔΙΚΑ ΜΟΥ έργα, ΕΚΔΟΤΗΣ εγώ και ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ εγώ). Εντάξει ως εδώ. ΑΛΛΑ, η ΑΕΠΙ θέλει προκαταβολή κάποια χρήματα για να σου δώσει την άδεια και μόνο να κάνεις τη συναυλία. Εδώ να σημειώσω ότι ο Παρνασσός χωράει 500 άτομα, και ελπίζω να βάλω 100-150 εγώ το πολύ... Μικρός είμαι... Και η προκαταβολή είναι 1500 ευρώ + ΦΠΑ!!!! 1870 ΓΑΜΩ ΕΥΡΩ! Για να βάλω εγώ 150 ατομα, να βγάλω 1500 ευρώ (από την είσοδο) να πληρώσω τον χώρο (400 ευρώ + ΦΠΑ), να πληρώσω το handling των εισητηρίων (100 ευρώ + ΦΠΑ), και να πληρώσω και ότι άλλο... για να πρέπει να δώσω ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ αυτά που θα πάρω πίσω, μείον τα δικαιώματα ΤΗΣ ΑΕΠΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ! ΡΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ;;;; ΑΕΠΙ?!?!?! Home - Editions Musica Ferrum Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Holystone Δημοσιευμένο 27 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 27 Φεβρουαρίου 2014 Η επισημη απαντηση της ΑΕΠΙ στον frontman μουσικο του συγκροτηματος "Schooldrivers" http://www.rockoverdose.gr/news_details.php?id=29642 Τα λογια ειναι φτωχια... Your Ear Rulez! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
neeq Δημοσιευμένο 27 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 27 Φεβρουαρίου 2014 Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει τουλάχιστον μια περίπτωση, που η ΑΕΠΙ εμποδιζει μουσικό να κερδίσει από τα ίδια του τα πνευματικά δικαιώματα. Παντως στην κοσμαρα μου, αυτο που τραβάς Νικόλα, είναι ανήκουστο. Απο που κι ως που πρέπει να πάρεις άδεια από την ΑΕΠΙ για συναυλία έργων που σου ανήκουν? Πως το δικαιολογουν οι ίδιοι βρε παιδι μου? Γιατι σίγουρα στην προκειμένη περίπτωση, δεν το κάνουν υπέρ του μουσικου, όπως θα μπορούσαν να πουν σε άλλες περιπτώσεις... Υπερ ποιου δηλαδή? Του εαυτου τους? Μπορούν δηλαδή να απαιτούν χρήματα από οποιονδήποτε? Αλλιως τι, σου κανουν λαμπογυαλο το μαγαζι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Nikolas Δημοσιευμένο 27 Φεβρουαρίου 2014 Guru Share Δημοσιευμένο 27 Φεβρουαρίου 2014 Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει τουλάχιστον μια περίπτωση, που η ΑΕΠΙ εμποδιζει μουσικό να κερδίσει από τα ίδια του τα πνευματικά δικαιώματα. Παντως στην κοσμαρα μου, αυτο που τραβάς Νικόλα, είναι ανήκουστο. Απο που κι ως που πρέπει να πάρεις άδεια από την ΑΕΠΙ για συναυλία έργων που σου ανήκουν? Πως το δικαιολογουν οι ίδιοι βρε παιδι μου? Γιατι σίγουρα στην προκειμένη περίπτωση, δεν το κάνουν υπέρ του μουσικου, όπως θα μπορούσαν να πουν σε άλλες περιπτώσεις... Υπερ ποιου δηλαδή? Του εαυτου τους? Μπορούν δηλαδή να απαιτούν χρήματα από οποιονδήποτε? Αλλιως τι, σου κανουν λαμπογυαλο το μαγαζι? Κοίτα... Το καταλαβαίνω να θέλουν δικαιώματα ότι και να γίνει... γιατί αλλίως θα προσπαθούσε ο καθένας να βγάλει τον πισινό του απ'έξω... Δεν έχω πρόβλημα να πληρώσω το ότι % αναλογεί στην ΑΕΠΙ και να πάρω (πίσω) το μερίδιό μου κατά τα άλλα. Αλλά το να μου θέλει κοντά στις 2000 ευρώ για να κάνω τη συναυλία (αλλιώς με καταγγελεία σταματάει η συναυλία) πάει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ! EDIT: Βέβαια, οφείλω να σημειώσω, για να είμαι 100% εντάξει κι εγώ, ότι όταν μίλησα με κάποια κοπέλα (όχι κυρία) στο τηλέφωνο μου είπε ότι μπορεί να "γίνει κάτι", γιατί τέλος πάντων είναι παράλογο να πας να βγάλεις 500 ευρώ και να σου θέλει προκαταβολή κοντά στις 2000. Αλλά δε ξέρω αν θέλω να το ρισκάρω... Home - Editions Musica Ferrum Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
warpie Δημοσιευμένο 27 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 27 Φεβρουαρίου 2014 μου είπε ότι μπορεί να "γίνει κάτι" Τι εννοεις? Τι "κατι"? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Nikolas Δημοσιευμένο 27 Φεβρουαρίου 2014 Guru Share Δημοσιευμένο 27 Φεβρουαρίου 2014 Αν κατάλαβα καλά να πάρουν λιγότερη προκαταβολή ή κάτι τέτοιο... Γιατί και μαθημάτικα και ΟΛΟΙ την αίθουσα να την γεμίσω, πάνω από 4000 ευρώ δε θα βγούν, και άρα το δικαιώματα θα είναι ένα μικρό ποσοστό αυτού (400 ευρώ περίπου). Πώς στο καλό εγώ να δώσω 1870? Home - Editions Musica Ferrum Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Holystone Δημοσιευμένο 27 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 27 Φεβρουαρίου 2014 Τι εννοεις? Τι "κατι"? Αν εννοουσε το "νεοελληνικο κατι τοις" ;) πρεπει να εχει τελειωσει η κοπελα την σχολη "Μαζι τα Φαγαμε"! Your Ear Rulez! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
warpie Δημοσιευμένο 27 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 27 Φεβρουαρίου 2014 Αν κατάλαβα καλά να πάρουν λιγότερη προκαταβολή ή κάτι τέτοιο... Δηλαδη βαση κανονισμου μπορουν να σου πιουν το αιμα αλλα ΑΝ γουσταρουν θα σου κανουν τη καλη.... Ο,τι να'ναι... καλη τυχη! Αν εννοουσε το "νεοελληνικο κατι τοις" ;) πρεπει να εχει τελειωσει η κοπελα την σχολη "Μαζι τα Φαγαμε"! Δε γινονται αυτα στον ιδιωτικο τομεα... :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Holystone Δημοσιευμένο 27 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 27 Φεβρουαρίου 2014 Παντως θα χαρω τον Νοεμβρη να ερθω να σε ακουσω ;) Your Ear Rulez! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση