theoctapus Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2014 Εγώ και τα 9/10α της metal σκηνής. 8) Σιγά μην είναι και τα 11/10. 'Ντάξει είπαμε, έχει επηρεάσει κόσμο όπως και άπειροι άλλοι, αλλά δεν είναι δα και τόσο πολύ επιδραστικός. Τώρα όσον αφορά τον Ιταλό φίλο μας, πολύ θα ήθελα να μπορώ να κάνω τα arpeggios που κάνει και να έχω έστω ένα κλάσμα απ' την ταχύτητά του αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να παίζω την μουσική που παίζει. Βασικά δεν είναι καν μουσική. Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator BillTrantos Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2014 Moderator Share Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2014 Σιγά μην είναι και τα 11/10. 'Ντάξει είπαμε, έχει επηρεάσει κόσμο όπως και άπειροι άλλοι, αλλά δεν είναι δα και τόσο πολύ επιδραστικός. Όλοι οι σημερινοί metal κιθαρίστες έχουν δηλώσει τον Σουηδό ως επιρροή,είτε μεγάλη,είτε μικρή.Από τον Petrucci ως τον...Fareri. Τώρα όσον αφορά τον Ιταλό φίλο μας, πολύ θα ήθελα να μπορώ να κάνω τα arpeggios που κάνει και να έχω έστω ένα κλάσμα απ' την ταχύτητά του αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να παίζω την μουσική που παίζει. Βασικά δεν είναι καν μουσική. Συμφωνώ απολύτως. More is more. Yngwie Malmsteen Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
theoctapus Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2014 Όλοι οι σημερινοί metal κιθαρίστες έχουν δηλώσει τον Σουηδό ως επιρροή,είτε μεγάλη,είτε μικρή.Από τον Petrucci ως τον...Fareri. Όλοι, ΟΛΟΙ, είσαι σίγουρος; Έλα συνονόματε σοβαρέψου λίγο. Μην προβάλεις το δικό σου πάθος στους άλλους. Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
longshadow Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2014 Ποτέ δεν είχα τον όρο shredder στο μυαλό μου ως κάτι το "κακό". Είναι απλά ένας τρόπος παιξίματος. From Wikipedia... Shred guitar or shredding is a lead playing style for the electric guitar, based on various fast soloing techniques. Critics have stated that shred guitar is associated with "sweep-picked arpeggios, diminished and harmonic minor scales, finger-tapping and whammy-bar abuse", while other guitar writers say that rather than being a musical definition, it is a fairly subjective cultural term used by guitarists and enthusiasts of guitar music. It is usually used with reference to heavy metal guitar playing, where it is associated with rapid tapping solos and special effects such as whammy bar "dive bombs". The term is sometimes used with reference to playing outside this idiom, particularly bluegrass, country, jazz fusion and blues Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator BillTrantos Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2014 Moderator Share Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2014 Όλοι, ΟΛΟΙ, είσαι σίγουρος; Έλα συνονόματε σοβαρέψου λίγο. Μην προβάλεις το δικό σου πάθος στους άλλους. Για το 100% δε μπορώ να μιλήσω,αλλά για ένα πολύ σημαντικό ποσοστό μεγάλων καλλιτεχνών μπορώ.Μερικά ονόματα ενδεικτικά και ανατρέξτε για επιβεβαίωση. Paul Gilbert,Jeff Loomis,Chris Broderick,John Petrucci,Guthrie Govan,Stephan Forte,Alexi Laiho,Gus G,Jason Becker,John Norum,Per Nilsson...η λίστα έχει σίγουρα κι άλλους,αλλά αυτή τη στιγμή έγραψα όσων συνεντεύξεις έχω διαβάσει αρκετά πρόσφατα και θυμάμαι τις αναφορές τους. Μιλάμε για τον κιθαρίστα που η Fender έφτιαξε το πρώτο της Signature model (1988) μαζί με τον Eric Clapton.Και εδώ στο forum μερικοί τον παρουσιάζουν ως ένα προϊόν τσίρκου.Και μόνο η διάρκειά του και η παρουσία του στο χώρο εδώ και 32 χρόνια αρκούν για να μπουν ορισμένοι στη θέση τους.Προφανώς και όχι εσύ theoctapus. More is more. Yngwie Malmsteen Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
TamTam Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2014 Σόρι για το οφφ τοπικ σχόλιο που ακολουθεί - αν ενοχλείται κάποιος μπορεί να σταματήσει να διαβάζει τώρα. Ωραία; Αυτό ήταν το πρόβλημα λύθηκε. :) Όσοι συνεχίζετε να με διαβάζετε, σας ευχαριστώ. Λοιπόν, παιδιά επειδή είμαι μάλλον μεγαλύτερός σας σε ηλικία, θα ήθελα να καταθέσω κι εγώ μια διαφορετική άποψη για να μην τα θεωρείτε όλα δεδομένα. Όσοι ήμασταν ήδη μουσικοί πριν εμφανιστεί ο Μάλμστεεν, γελάγαμε όταν τον πρωτοείδαμε. Ήταν σαν το ένα νούμερο από τσίρκο, ένα "φαινόμενο" αν με αντιλαμβάνεστε. Που χαζεύεις με αυτό πυο κάνει, αλλά δεν έχει καμία μουσική αξία. Μας φάνηκε σαν ένα ακόμη one hit wonder, ένας ακόμη Κλάους Νόμι, αλλά με κιθάρα. Φιλος, που εκείνη την εποχή έδινε για δίπλωμα κλασικής κιθάρας και έπαιζε σε επίπεδο βιρτουοζιτέ Julian Bream, του πηγαίναμε τις ηλεκτρικές μας για να μας δείξει πώς παίζει ο Μάλμστιν! Ε σας πληροφορώ ότι α) ο Τζέρι (ο κλασικός κιθαρίστας) τον "είχε" χαλαρά τον Μάλμστιν και β) απ΄οσους είχαμε απευθυνθεί σε αυτόν γαι να μας δώσει τα φώτα του, κανένας δεν εντυπωσιάστηκε τόσο ώστε να ασχοληθεί περαιτέρω με το είδος. Ναι, ακόμη και αυτοί που "τα παίρναμε" πιο εύκολα τα γράμματα σε σχέση με άλλους από την παρέα. Σύμπτωση; Ίσως... Γεγονός είναι πάντως, πως μέχρι να εμφανιστεί οργανωμένο μάρκετινγκ πλαν για αυτόν, ουδείς πολυασχολήθηκε. Όταν πετυχαίναμε βίντεό του στην τηλεόραση (μουσικόραμα κι έτσ'), το αντιμετωπίζαμε όπως αντιμετωπίζαμε τα χιτάκια της εποχής, με χασμουρητά. Σόρι, αλλά δεν έχω αλλάξει γνώμη έκτοτε - πολλοί φίλοι μου βέβαια έχουν δίσκους του και θυμάμαι και πολλούς που τον θαύμαζαν -κυρίως όσοι ήταν μια δυο τρεις τάξεις μικρότεροί μου. Εμείς οι άλλοι, ακούγαμε Ζέπελιν και Στόουνς, κατάλαβες... τι να μας πουν οι ποζέρηδες... :) Αναγνωρίζω ότι είναι κι αυτό μια τέχνη (αναρωτιέμαι όμως αν ο Van Ηalen τον οποίο βρίσκω απείρως πιο cool σαν χαρακτήρα, προηγήθηκε στην εφεύρεση του σρέντινγκ - ωστόσο και να μην το μάθω, δεν θα σκάσω κιόλας). Θεωρώ επίσης ότι θα πρέπει να δούμε και τον κάθε καλλιτέχνη, εντός ή εκτός εισαγωγικών, μέσα στην εποχή που εμφανίστηκε επίσης. Θέλω να πω, ίσως τα 80s (ΙΜΗΟ και ελπίζω να συμφωνείτε, η δεκαετία με τη χειρότερη μουσική και την τρισχειρότερη μόδα) να μην ήταν και η καλύτερη εποχή για τυπους σαν τον Μάλμστιν. Αναγκαστικά, έπαιξε με τους όρους που έπαιζαν σύγχρονοι του αξιλογότατοι παίχτουρες (γιατί η hard rock είχε πάντα σπουδαίους μουσικούς) όπως οι Cinderella οι Jovi και άλλοι. Με κολάν, βάτες, μαλούρες και αποτριχωμένο στήθος. Αν η τέχνη σου είναι τόσο σπουδαία ρε μαν, ποιος ο λόγος να γίνεσαι καραγκιόζακος; Ωστόσο, δε νομίζω ότι στο πάνθεον των καλλιτεχνών της ροκ μουσικής θα είναι από τους πρώτους που θα αναγνωριστούν από to R&R Hall of fame, ας πούμε... Θα σας φανεί παράξενο, αλλά πιο πιθανό είναι να μπουν σε αυτό καλλιτέχνες των 80s πολύ λιγότερο "ροκ" όπως οι Cure, ο Peter Gabriel ή οι Stranglers, παρά ο Μalmsteen. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
theoctapus Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2014 @BillTrantos Μαζί σου, αλλά μην πετάς ένα "όλοι" γιατί όπως και να το κάνουμε δεν φαίνεται ωραίο και είναι και λάθος. Ο Σουηδός έχει επηρεάσει πολύ κόσμο και είναι επιτυχημένος καλλιτέχνης (γιατί είναι καλλιτέχνης) αλλά μέχρι εκεί. Δεν είναι κάτι τόσο διαφορετικό από πλευράς επιδραστικότητας σε σχέση με τόσους άλλους. Ωστόσο, δε νομίζω ότι στο πάνθεον των καλλιτεχνών της ροκ μουσικής θα είναι από τους πρώτους που θα αναγνωριστούν από to R&R Hall of fame, ας πούμε... Θα σας φανεί παράξενο, αλλά πιο πιθανό είναι να μπουν σε αυτό καλλιτέχνες των 80s πολύ λιγότερο "ροκ" όπως οι Cure, ο Peter Gabriel ή οι Stranglers, παρά ο Μalmsteen. Στάνταρ. Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Waterfall-K Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2014 Ωστόσο, δε νομίζω ότι στο πάνθεον των καλλιτεχνών της ροκ μουσικής θα είναι από τους πρώτους που θα αναγνωριστούν από to R&R Hall of fame, ας πούμε...Καλα, κι εσυ τωρα ανεφερες το R&R Hall of fame σαν τι? Σαν καποιον σοβαρο θεσμο φανταζομαι. Πως λεμε MAD Awards? Τα ιδια χαλια... Specs talks, Mgs walks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gmw Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2014 @ tamtam : Φίλε επειδή και γω και οι φίλοι (μουσικοί) μου είναι κάποιας ηλικίας και "προϋπήρχαμε" της έλευσης του Malmsteen , λοιπόν ακριβώς την ίδια άποψη με σένα είχαμε για τον malmsteen. Δεν νομίζω να ενοχλεί κανέναν (εκτός από τον ίδιο τον malmsteen !!) αν εσύ γέλαγες και τον θεωρούσες σαν "νούμερο του τσίρκο", άποψή σου είναι για αυτόν και όχι για τους "οπαδούς" του.. +1 από μένα για όλο το ποστ σου.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Grey Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 23 Φεβρουαρίου 2014 Στάνταρ. Δεν μας ενδιαφέρουν οι απόψεις deathάδων επί του θέματος. ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση