Προς το περιεχόμενο

Αγορα Καρτας ηχου ΕΠΕΙΓΟΝ !!!!!

kotlousko

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπον

1.Αν ηχογραφησει κατι θα ειναι 1-2 πηγες max και πολλες ειναι (εξαλλου δεν υπαρχει χωρος καταλληλος)...Οποτε μονο απο το synth που εχει να στειλει κατι.

2.Ο Driver μας ενδιαφερει πολυ και γενικως να μην ειναι εταιρια που θα βαριεται (οσο εχει δειξει ως τωρα)

3.Αρχικα θελουμε να μην εχει latency 134 !!! αλλα οσο χαμηλοτερο γινεται (εγω με q6600 πχ και 24/96 pci ειχα 2-3)

4.Μνημη εχει 6-8 (αισχος το ξερω) και διπυρηνο. Αλλα realtime θα παιζει ενα οργανο. Σκοπος μεχρι τελος χρονιας το πολυ ειναι να αγορασει μηχανημα με 4770-1 (k)  16-32Gb (16 αν δεν πεσει η τιμη 32 αν πεσει...εχω την ειχα παρει 140 την 32αρα καλα να παθει που δεν εκανε αναβαθμιση)

Απο δισκο τωρα εχει wd Black αλλα αναλογα με τις τιμες των ssd και ποσα samples θα χρησιμοποιησει τελικα θα παει σε SSD η RAID

1. Επομένως με μία 2in-2out είναι κομπλέ.

2. Αυτές που ανέφερα στο προηγούμενο ποστ μου (με μία επιφύλαξη στην M-Audio, δεν ξέρω από πρώτο χέρι), είναι μια χαρά.

3. Με οποιοδήποτε σοβαρό μηχάνημα ακόμα και πενταετίας με διπήρυνο αποκλείεται να έχεις τόσο μεγάλο latency, εκτός αν έχεις ρυθμίσει κάτι λάθος στο πάνελ της κάρτας ήχου.

4. Καθόλου αίσχος. Με ένα 8άκι είσαι κομπλέ. Δε θέλεις supercomputer για να τρέξεις ένα DAW, εκτός κι αν θέλεις να παίζεις με 50 κανάλια audio.

Ο black είναι μια χαρά. Εγώ έχω έναν black 1TB συνδεδεμένο σε εξωτερικό κουτί (με ανεμιστήρα) με eSata για τις βιβλιοθήκες VSTs μου (μιλάμε για Symphobia, LA Scoring Strings, EWQL Symphonic Orchestra και δε συμμαζεύεται) και πάει κοπίδι. Δε θες αναγκαστικά SSD για να τρέχεις τα δείγματά σου. Μόνο για το λειτουργικό και τις βασικές εφαρμογές. Είναι ανέφικτο να τρέχεις GBs και GBs βιβλιοθηκών και audio tracks σε SSD. Θα πας σε κλασικό HDD.

Πολύ σημαντικό:

Α. Εκτός από όλο το σύστημα φυσικά, ιδιαίτερη σημανσία στην ψύξη του σκληρού που τρέχει δείγματα και audio tracks. Αν είναι εσωτερικός, καλή ψύξη στην περιοχή του κουτιού που είναι οι δίσκοι, και ειδικά αυτός. Αν είναι εξωτερικός, οπωσδήποτε σε enclosure με ανεμιστήρα, ή αλουμινένιας κατασκευής, να απάγεται σωστά η θερμότητα.

Β. Οπωσδήποτε μέριμνα για backup HDD.

Και για rme και για focusrite και για... Γενικως σε ολα αυτα υπαρχει ενας κοινος παρανομαστης

που λεγεται ΠιΣις, που ειναι στημενος για, παιχνιδια, videoedit, internet με αντιβιωτικα ντραιβερς

που τσαλαπατουν ο ενας τον αλλον και... αααα ναι, και για μουσικη.

Έχεις δίκιο, το πιο σημαντικό. Αν δεν υπάρχει πολυτέλεια για ξεχωριστό υπολογιστή για μουσική, οπωσδήποτε δύο OS σε dualboot κι αν είναι δυνατόν σε ξεχωριστούς σκληρούς, ώστε να μην γίνει καμία στραβή στο ένα λειτουργικό και τσαλαπατήσει τον bootloader του άλλου. Ακόμα και σε έναν υπολογιστή, μπορείς να κάνεις ξεχωριστή δουλειά σχετικά εύκολα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 44
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Το  pc Θα ειναι ΜΟΝΟ DAW αποκλειστικα

Ουτε ιντερνετ ουτε αντιβαιρους ουτε τιποτα αλλο

Drivers software και DAW...

παιχνιδια δεν παιζει (μονο το οργανο του-πληκτρα δηλαδη), ιντερνετ εχει ενα λαπτοπ για πειραματα

Ο επεξεργαστης του ειναι Ε6xxx κατι και μνημη εχει 6 Mb ! Δεν μπορεσα να τον πεισω να την κανει 8 ! ( Θα τον πεισουν τα samples που θα το γονατισουν )

Για την καρτα ηχου...χμμμ...λες αν βαλει κανενα ASIO4ALL να φτιαξει;;; Αλλα ειναι η onboard...

Για την babyface δεν ξερω τι τον επιασε (ακους boss? εδω δεν ειναι μπουζουκια να πετας λεφτα !!! )...αλλα ακολουθησε την ρηση του Jurassic Park

"Αφου ειναι βαρυ ειναι και ακριβο"

αλλαγμενη σε

"Αφου ειναι ακριβο ειναι και καλο!"

Απλως του γυαλισε...αλλα οταν ακουσα τιμη μου σηκωθηκε η τριχα!

Οσο για backup διπλους σκληρους η backup σκληρους data corruption κτλ τον εχω φοβισει αρκετα και δεν εχουμε θεμα εκει...Backup τα παντα acronis κτλ κτλ

ΥΓ.Δεν παει μπουζουκια...Τωρα ειναι βολτα αλλα οταν δει το λινκ του φορουμ θα του ερθει ορεξη με τα πειραγματα που του κανω !

Για την καρτα ηχου...χμμμ...λες αν βαλει κανενα ASIO4ALL να φτιαξει;;; Αλλα ειναι η onboard...

Να μην ασχοληθεί καθόλου με την onboard. Από τη στιγμή που θα πάρει σοβαρή κάρτα ήχου με σωστό ASIO driver, δε θα χρειαστεί να κάνει πειράματα με το ASIO4ALL.

Για την babyface δεν ξερω τι τον επιασε...αλλα ακολουθησε την ρηση του Jurassic Park

"Αφου ειναι βαρυ ειναι και ακριβο"

αλλαγμενη σε

"Αφου ειναι ακριβο ειναι και καλο!"

Απλως του γυαλισε...αλλα οταν ακουσα τιμη μου σηκωθηκε η τριχα!

Δεν ισχύει πάντα αυτό, αλλά στην περίπτωση των RME ισχύει και με το παραπάνω. ;)

Οσο για backup διπλους σκληρους η backup σκληρους data corruption κτλ τον εχω φοβισει αρκετα και δεν εχουμε θεμα εκει...Backup τα παντα acronis κτλ κτλ

Καλύτερα να λάβει τα μέτρα του έγκαιρα, να μην κλαίει τα δεδομένα του κάποια στιγμή. Ο σκληρός δίσκος (ο κλασικός μηχανικός HDD, όχι οι SSD) είναι ίσως το πιο αναξιόπιστο τμήμα hardware ενός σύγχρονου υπολογιστή. Όσο πιο καλά έχεις φυλαγμένα τα νώτα σου, τόσο καλύτερα. ;)

Τα δεδομενα θα υπαρχουν 4 φορες....

2 αυτος, 2 εγω (το πληρωνει με αιμα αυτο...εγω τα θελω για κατι τελειως αλλο και τεχνικο)

Και θα εχει γινει και αρχειο επαναφορας το Multipar σε περιπτωση corruption με Level 10%

E αμα τα χασουμε και τοτε μαλλον θα εχουν πεσει τα σπιτια κιολας και θα ειναι το τελευταιο που θα τον νοιαζει!

ΥΓ. Ασχολουμαι 25 χρονια με υπολογιστες...Με ηχο δεν εχω ιδεα...Οποτε αν μπειτε στα βαθεια ξερω λετε χυμα οτι χρειαζεται

κοιτα φιλε μου, προφανως εννοεις 6giga μνημη.

Με τον επεξεργαστη που εχει ο φιλος σου ανοιγα παλιοτερα με μια audigy 2 βιβλιοθηκες του kontakt και δουλευα πολυπλοκα project χωρις κανενα προβλημα

με latency μεχρι 10ms που ειναι playable ακομα και για σολιστικα κομματια στο πιανο.

Παλαιοτερα δουλευα επισης kontakt με p4 στα 2,66 και μνημη 4gb ddr1 επισης πολυπλοκα πανω απο το μεσο ορο project επισης στην ιδια καρτα

η ποιοτητα ηχου ηταν κανονικα μια και τα dsp chip και οι d/a converters, ειναι παρεμφερη και στις σημερινες καρτες του επιπεδου 100-200 ευρω

Η μονη διαφορα που εχω τωρα με τοτε, ειναι οτι φορτωνω πολυ πιο γρηγορα, υπαρχει μεγαλυτερη ανοχη στα audio fx και παραλληλα οταν δουλευω ενα project μπορω να μιλαω στο skype, να βλεπω βιντεο στο youtube , μεχρι και παιχνιδι να φορτωσω και να παιξω με την onboard καρτα ενω η κυρια μου λειτουργει με το daw μου και γενικα να κανω οτι θελω.

Ο φιλος σου αν εχει τις απαραιτητες γνωσεις, κανει τις απαραιτητες ρυθμισεις που ειναι ευκολες, μπορει να ακολουθησει οδηγους στο noiz και στο internet με το συστημα του και μια καρτα ηχου αυτων που αναφερθηκαν να κανει τα παντα απλα το pc του εκεινη την ωρα να απασχολειται απο το daw και να μην ειναι και πολυ βιαστικος στις κινησεις του

Μην πουμε οτι δεν μπορουμε να δουλεψουμε ενα daw με βιβλιοθηκες του kontakt κλπ τουλαχιστο τις γνωστες με εναν core 2 duo , ειναι υπερβολη.

Εκτος και αν οντως εχει 6mb ram

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

6 Gb εχει SORRY τυπογραφικο ( και δεν εχει σκληρο αλλα φορτωνει απο κασσετοφωνο για spectrum LOL - ικανο τον εχω )

Οποτε

Νο1. Του φευγει ενα αγχος οτι πρεπει να δωσει ενα σκασμο λεφτα για αναβαθμιση στο pc. Ακομα και αυτο να καει ενα πολυ καλυτερο απο αυτο που εχει ειναι σχετικα φτηνο.

Νο2. Οχι MONO DAW θα ειναι. Δεν κανει τιποτα αλλο απολυτως.

No3. Επειδη ειμαι νεος στο forum θα δω που ειναι οι ρυθμισεις που λετε αλλα που να κοιταξω περιπου και ποιες ρυθμισεις για ποια πραγματα ακριβως λετε.

No4.Κυριοτερο ειναι οτι σιγουρα θα μου πει να σας ευχαριστησω. Οποτε βριστε τον λιγο μη τυχον και πουλησει το pc Που εχει για να σας παρει δωρα γιατι καηκαμε !!!!

ΥΓ....4 mb ειχα το 1994 εγω...πωπω τι θυμηθηκα !!!

ωραιος ο spectrum ρε φιλε, μακαρι να γυρναγαν τα χρονια πισω.....

μπορεις στο forum και πιστευω οτι αξιζει τον κοπο να δεις καποια θεματακια και για τη δειγματοληψια αλλα και για τις ρυθμισεις (οχι αποκλειστικα) αλλα εχουν γραφει ανα καιρους υπεροχα post-αρθρα προς βοήθεια όλων μας και να πεις στο φιλο να γινει και αυτος μελος σε αυτη την υπέροχη κοινοτητα.

Δυστυχως η onboard καρτα προς το παρον ειναι αυτο που τον δυσκολευει ακομα και με λυσεις asio4all ακριβως γιατι στην συγκεκριμενη χρειαζεται επεξεργαστικη ισχυς για να δουλεψει και κυριως γιατι δεν εχει dsp dedicated chip υποστηριξη.

Επισης πρεπει να δωσει βαση σε αυτα που ειπε ο cyclops για τους σκληρους ιδιαιτερα για τα audio αρχεια αμα θελει να δουλευει με πολλα ταυτοχρονα και ενδεικνυται χωρις να σημαινει αυτο οτι δεν μπορει να γινει δουλεια και αλλιως, να εχουμε σε αλλο σκληρο το λειτουργικο και σε αλλο να δρομολογουμε τα audio αρχεια μας αλλα και τα data των προγραμματων και το περιεχομενο των sample libraries μας, αλλα και να εχουμε την δουλεια μας ασφαλη.

Κατσε να κανει αναβαθμιση πρωτα !!! (αν και θα δει το λινκ απο τη δουλεια του και θα ζηλεψει  ) αλλα δεν ξερω αν κανει account γιατι θα εχει να γραψει παρτιτουρα ( αν δεν γραψει ειναι σαν να μην εχει παρει τη δοση του...Πως να το πω....Ντορεμιφασολασι-παθης ειναι !)

Ολο κατι εχει να κανει

Μια γραφει μελωδιες

Μια κανει αρμονιες

Μια κανει ενορχηστρωσεις

Και μετα μου τα βαζει να ακουω απο FM ... ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙ ΑΥΤΟΝ

Για τα φουκαριαρικα τα αυτια μου το κανω !!!

ΥΓ.Μεταξυ μας...αν δεν ψαξει στο φορουμ μετα απο αυτο...η θα τον σκοτωσω η θα ψαξω εγω....και μαλλον το 2ο θα γινει αλλιως θα δω την πρωτη διαφημιση για πατατακια απο την steinberg πριν ακουσω κανα κομματι του με samples

ΑΙΣΧΟΣ!!!

ΥΓ2.Sorry για το περιεργο υφος αλλα προσπαθω να το κανω διασκεδαστικο για ολους μπας και το διαβασει ( ακομα κανει backup σε μαρμαρο...σκαλιζει 0 1 0 0....Ειναι στο boot sector ακομα και αλλαξε λατομειο γιατι τελειωσε το μαρμαρο στο πρωτο)

ΥΓ3.Απορω πως δεν τον εχουν κανει επιτημο μελος στην οπισθοδρομικη κομπανια !

ΥΓ4.Ωραιος ο spectrum και να γυρναγαν τα χρονια πισω; Και τους emulators τι τους εχομεν !!! -αλλο το φυσικο μηχανημα βεβαια...αλλα ενταξει)

Ναι σε αλλο μπηκε το λειτουργικο και σε αλλο τα samples ( Εδωσα αγωνα για να τον πεισω) Πρακτικα οταν τελειωσει θα κανει και ενα defrag

ρε φιλε kotlousko, απο που σε ξερω? απο το myplaisio και τετοια?

Εσυ δεν εισαι ?

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου