Προς το περιεχόμενο

Φορητοί ενισχυτές AA-5,VA-5,THR-5/10,VOX MINI 5 RYTHM

STEFANOS604

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κατατοπιστικό , πιστεύω ,video μου για τους Φορητούς Ενισχυτές :

Φορητοί Ενισχυτές Γενικά :

portable_zpsc2e8a72e.jpg

Έπρεπε να διαθέτουν:

1_zpse4c3e2cb.jpg

Δυστυχώς Διαθέτουν:

Yamaha AA 5

2_zps8483dbc5.jpg

Yamaha VA 5

3_zpsc0641f46.jpg

Yamaha Thr 5/10

Thr5-10_zpsd260b0c4.jpg

Αρκετοί καταστηματάρχες γι αυτούς τους δύο παραπληροφορούν ως προς την ισχύ αναφερόμενοι στους αριθμούς των μοντέλων: πχ ο Yamaha Thr 5 σε σχέση με τον Yamaha Thr 10 έχουν ίδια ισχύ (2 Χ 5 watt) απλά ο αριθμός 10 αναφέρεται σε μοντέλο με περισσότερες δυνατότητες (πχ αποθήκευση μέσω USB από το computer δικών σου ρυθμών ,backing tracks…) και όχι σε ισχύ 2 Χ 10 watt.

Εδώ 20 Έτοιμοι Ρυθμοί Ντραμς που έφτιαξα απομονώνοντας τα ντραμς από ελληνικά τραγούδια…..

http://www.harmonicaclub.com/cgi-bin/harmonicaclub/pm.cgi?action=app_search&app=songs&words=stefanos604&submit=++Search+Songs++

Vox mini 5 rhythm

4_zps76e65c05.jpg

Πλήρη περιγραφή στο αρχείο word  ‘’στην περιγραφή του Youtube’’

Amps Chain

alphalambdaupsilonsigma3AF0deltaalphaepsilonnuiotasigmachiupsilontau3CE0nu_zpsa3cfb995.jpg

1st Stefanos Layout

stefanoslayout_zps32006923.jpg

2nd  Stefanos Layout :

stefanosfigure2_zps7cbcf99a.jpg

Vox mini 5 features

rythmpattern_zps0fd0b40e.jpg

Καλώδιο τροφοδοσίας από αναπτήρα αυτοκινήτου:

alphanualphapitaualphaupsilontauomicronkappaiotanuetatauomicronupsilon_zps302d9a66.jpg

και το σχετικό άρθρο αλλά με τεχνικές πληροφορίες ΕΔΩ: http://stefanos6.blogspot.gr/2013/04/blog-post.html

Σημείωση: Ήμουν 35 χρόνια τεχνικός . Με τους ενισχυτές ήχου ασχολήθηκα και επαγγελματικά (επισκευές , εγκαταστάσεις….) και ερασιτεχνικά. Το μότο μου ήταν οι 3 ‘’εξισώσεις’’:

• Καλή κιθάρα + καλός ενισχυτής = τέλειος ήχος

• Καλή κιθάρα + κακός ενισχυτής = κακός ήχος

• Κακή κιθάρα + καλός ενισχυτής = καλός ήχος

Οποιαδήποτε άλλη εξίσωση δίνει κακό ηχητικό απότέλεσμα:

Με τον όρο ‘’κιθάρα’’ εννοώ την κιθάρα , τον προενισχυτή κιθάρας και το magnetic/piezo pickup.

Η προσφορά με μεράκι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 26
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Κατατοπιστικό , πιστεύω ,video μου για τους Φορητούς Ενισχυτές

Σημείωση: Ήμουν 35 χρόνια τεχνικός . Με τους ενισχυτές ήχου ασχολήθηκα και επαγγελματικά (επισκευές , εγκαταστάσεις….) και ερασιτεχνικά. Το μότο μου ήταν οι 3 ‘’εξισώσεις’’:

• Καλή κιθάρα + καλός ενισχυτής = τέλειος ήχος

• Καλή κιθάρα + κακός ενισχυτής = κακός ήχος

• Κακή κιθάρα + καλός ενισχυτής = καλός ήχος

Οποιαδήποτε άλλη εξίσωση δίνει κακό ηχητικό απότέλεσμα:

Με τον όρο ‘’κιθάρα’’ εννοώ την κιθάρα , τον προενισχυτή κιθάρας και το magnetic/piezo pickup.

Κι ακομα πιστευεις; Ισως θα επρεπε να ξερεις STEFANOS604.

Τελος παντων, μιας και το "κακο" το εχεις βαλει σε bold, Θα ηθελα να πω πως τα πραγματα  οπως τα λες, ειναι υπεραπλοποιημενα και τελικα χανουν καθε ουσια οπως και σχεδον σε καθε ποστ που ξεκινας.

Δεν απευθυνεσαι μονο σε ανθρωπους που γνωριζουν αλλα και σε ανθρωπους που δεν γνωριζουν, μεσα απο τα κειμενα σου.

Δεν εχει τιποτα το εγκυρο ή ενδιαφερον το να κανεις μια "εξισωση" που να αφορα στον ηχο μιας και εχουμε ακουσει εξαιρετικους ηχους απο "καλες" κιθαρες με "κακους" ενισχυτες.

(και ποια ειναι καλη ή κακη κιθαρα και ποιος ειναι καλος ή κακος ενισχυτης ειναι ενα πολυ μεγαλο και τελικα καθαρα προσωπικο για τον καθενα κεφαλαιο)  

ΥΓ το υφος μου απεναντι σου ειναι εντονο και το ξερω. Ομως αυτο το φορουμ αποτελει μια πηγη πληροφορησης την οποια επισκεπτονται ανθρωποι που ειναι στα πρωτα τους βηματα ισως. Και ισως δεν θα εγραφα τα παραπανω εαν δεν εκανες συχνα αναρτησεις που περιεχουν μια παραμορφωτικη παρουσιαση πραγματων που ξερουμε ηδη και των οποιων οι περιγραφες που δινεις ειναι περιττες εως αφελεις.

just changed avatar :p

Κι ακομα πιστευεις; Θα επρεπε να ξερεις.

Τελος παντων, μιας και το "κακο" το εχεις βαλει σε bold, Θα ηθελα να πω πως τα πραγματα  οπως τα λες, ειναι υπεραπλοποιημενα και τελικα χανουν καθε ουσια οπως και σχεδον σε καθε ποστ που ξεκινας STEFANOS604.

Δεν απευθυνεσαι μονο σε ανθρωπους που γνωριζουν αλλα και σε ανθρωπους που δεν γνωριζουν, μεσα απο τα κειμενα σου.

Δεν εχει τιποτα το εγκυρο ή ενδιαφερον το να κανεις μια "εξισωση" που να αφορα στον ηχο μιας και εχουμε ακουσει εξαιρετικους ηχους απο καλες κιθαρες με κακους ενισχυτες.

(και ποια ειναι καλη ή κακη κιθαρα και ποιος ειναι καλος ή κακος ενισχυτης ειναι ενα πολυ μεγαλο και τελικα καθαρα προσωπικο για τον καθενα κεφαλαιο)  

Το ''εξίσωση'' είναι εντός εισαγωγικών. Το ποιός ενισχυτής (με Lead Channel) είναι καλός είναι πράγματι υποκειμενικό και το έχετε εξαντλήσει το θέμα με τα effects /Amp models...και δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω αφού δεν έχω μεγάλη εμπειρία με ηλεκτρική κιθάρα και τα effects σπάνια τα χρησιμοποιώ και γι αυτό σ' όλο μου το άρθρο δεν τα αναλύω...

Ήδη όμως , αντιφάσκοντας στα λεγόμενα σου,  δίνεις και συ τέτοια ''εξίσωση'' :

Καλή κιθάρα + κακός ενισχυτής = καλός ήχος  !!!!

Μια διευκρίνιση: Δεν προτίμησα τους Thr 5/10 που πράγματι ηχητικά  είναι τέλειοι γιατί  εμένα δεν με εξυπηρετούσαν αφού δεν διαθέτουν MIC ΙΝ για το μικρόφωνο της φυσαρμόνικας μου , γι αυτό κατέληξα στον Vox mini 5 rythm .

Δηλαδή θα μπορούσαμε να πούμε ότι : Το mic In καθιστά τον VOX-5 ένα portable P.A. system.

Τα υπόλοιπα ας τα κρίνουν και άλλοι σέβομαι την άποψη σου όμως διαφωνώ

Η προσφορά με μεράκι

stefanos604 εξήγησέ μου κάτι που με βασανίζει με ΟΛΑ τα ποστ σου

αυτό το σύστημα, κάποια λόγια να είναι σε κείμενο, κάποια σε εικόνα, κάποια μικρά σε βαθμό που να μη διαβάζονται, κάποια μεγάλα, κάποια τεράστια, κάποια κόκκινα, κάποια κίτρινα, κάποια κεντραρισμένα, κάποια στοιχισμένα αριστερά, κάποια με φόντο, άλλα χωρίς, πώς σου έχει προκύψει;;;;

stefanos604 εξήγησέ μου κάτι που με βασανίζει με ΟΛΑ τα ποστ σου

αυτό το σύστημα, κάποια λόγια να είναι σε κείμενο, κάποια σε εικόνα, κάποια μικρά σε βαθμό που να μη διαβάζονται, κάποια μεγάλα, κάποια τεράστια, κάποια κόκκινα, κάποια κίτρινα, κάποια κεντραρισμένα, κάποια στοιχισμένα αριστερά, κάποια με φόντο, άλλα χωρίς, πώς σου έχει προκύψει;;;;

Να άλλη μια ''εξίσωση'': Μια φωτογραφία = Χίλιες Λέξεις

Απλά τις ίδιες φωτογραφίες τις χρησιμοποιώ στο video μου ώστε να είναι εμφανείς και ευκόλως αναγνώσιμες γιατί αλλιώς χρειαζότανε πολύ δουλειά να τις ξαναμικρύνω και να τις κάνω uploading στο photobucket . Τις έθεσα λοιπόν ως έχουν γιατί κάποιοι ίσως δεν θα καταδεχόταν να δουν το video. Αν φυσικά φαίνονται ‘απαίσιες’ πολύ ευχαρίστως αν μου το πουν οι moderators τις διαγράφω (αφού οι ίδιες περιέχονται στο video)

Το ίδια άρθρα τα έχω στο blog μου αλλά συνήθως σε μορφή jpeg για να μη δημιουργήσω πρόβλημα στην ιστοσελίδα που με φιλοξενεί . Εδώ στο noiz το έχω θέσει αυτούσιο εκτός από το αρχείο word που θα το βρείτε στην ‘’περιγραφή’’ του you tube ενώ σε άλλη ιστοσελίδα σαν link του video με μια φωτογραφία.

Όμως αυτό δεν είναι το θέμα μας. Περιμένω απορία σου επί του θέματος

Ευχαριστώ για το σχόλιο

Η προσφορά με μεράκι

Να άλλη μια ''εξίσωση'': Μια φωτογραφία = Χίλιες Λέξεις

Απλά τις ίδιες φωτογραφίες τις χρησιμοποιώ στο video μου ώστε να είναι εμφανείς και ευκόλως αναγνώσιμες γιατί αλλιώς χρειαζότανε πολύ δουλειά να τις ξαναμικρύνω και να τις κάνω uploading στο photobucket . Τις έθεσα λοιπόν ως έχουν γιατί κάποιοι ίσως δεν θα καταδεχόταν να δουν το video. Αν φυσικά φαίνονται ‘απαίσιες’ πολύ ευχαρίστως αν μου το πουν οι moderators τις διαγράφω (αφού οι ίδιες περιέχονται στο video)

Βέβαια εγώ αναφέρθηκα μόνο στο κείμενο, όχι στις εικόνες. Κείμενο υπό μορφή jpeg, καθώς και αυτό το καλειδοσκόπιο χρωμάτων, γραμματοσειρών και μεγεθών, έχω δεί ΜΟΝΟ σε δικά σου κείμενα.

Απορία επί του θέματος δεν έχω αφού το θέμα δε με ενδιαφέρει,  θυμάμαι μόνο πόση αμφισβήτηση έχουν δεχθεί κατά καιρούς άλλα σου άρθρα, ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ αμφισβήτηση, όχι για την εμφάνιση αλλά για το περιεχόμενο.

...... θυμάμαι μόνο πόση αμφισβήτηση έχουν δεχθεί κατά καιρούς άλλα σου άρθρα, ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ αμφισβήτηση, όχι για την εμφάνιση αλλά για το περιεχόμενο.

Να θυμάσαι ότι είναι εύκολο να κατηγορείς και να είσαι αρνητικός αλλά δύσκολο να συμβάλεις.

Αν η συζήτηση γινόταν με φραστικό σεβασμό προς τον συνομιλητή θα είχαμε αποκομίσει όλοι οφέλη.

Για παράδειγμα το τελευταίο μου ποστάρισμα ήταν ΕΔΩ:

http://www.noiz.gr/index.php?topic=200595.0

Δείτε εδώ τη ''τεκμηριωμένη'' αμφισβήτηση αλλά το σπουδαιότερο το πως αντιμετωπίστηκα .

Επιμένω και τώρα ότι στο άρθρο αυτό δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ το παραμικρό λάθος.

Ζήτησα να υποδειχθεί τότε,αλλά έστω και τώρα ,και θα εξαφανιστώ από το noiz.gr.

Απλά ήταν επειδή ήταν ένα post με τις  4 ενότητες δικής  μου ''έμπνευσης'', που με απασχόλησε πολύ καιρό , το έκανα με φωτογραφίες για να είναι κατανοητό από όλους , αλλά δυστυχώς κλειδώθηκε πιστεύω να προφυλάξει όχι εμένα αλλά τους άσχημα φραστικώς συμπεριφερθέντας .

Δεν με πειράζει όμως , αν ξέρατε τι τράβηξα 34 έτη στο Αιγαίο (και μάλιστα στις μικρές Κυκλάδες) αυτά είναι ΤΙΠΟΤΑ για μένα.

Και πάλι ευχαριστώ για την υπόδειξη

Η προσφορά με μεράκι

Να θυμάσαι ότι είναι εύκολο να κατηγορείς και να είσαι αρνητικός αλλά δύσκολο να συμβάλεις.

Σου υπόσχομαι πως θα το θυμάμαι.

Κι εσύ να θυμάσαι πως η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια.

• Moderator

Συγγνώμη φίλε Στέφανε,αλλά συμφωνώ με τα παιδιά σε αυτά που σου είπαν.

Αφού θες όμως να μιλήσουμε τεκμηριωμένα ας το κάνουμε.

Δεν παίζουν μουσική τα specs,αλλά τεράστιο ρόλο παίζει η ποιότητα κατασκευής,η επιλογή των κατάλληλων υλικών (ανθεκτικά,ποιοτικά,προσεγμένα),αλλά και όπως σωστά είπες και τα επιμέρους specs.

Όλοι οι ενισχυτές που αναφέρεις (ίσως πλην των καινούργιων Yamaha Thr) είναι κάκιστοι ακόμα και για οικιακή χρήση,εν έτη 2014.Δεν έχει σημασία μόνο το αν ένα μηχάνημα έχει Mic In,αλλά περισσότερο μετράει η ηχητική του παρουσία.

Ναι,οι Line6 έχουν τρομερή ποικιλία σε specs,αλλά ο ήχος τους κατά 95% είναι τραγικός για μουσικό που δεν είναι 13 ετών και έχει ασχοληθεί λίγο παραπάνω με το τι εστί ήχος και πώς προσεγγίζεται.

Δηλαδή,δε μπορείς να προτρέψεις έναν νεαρό μουσικό να επιλέξει έναν Yamaha amp από έναν Marshall Class 5 ή έναν Blackstar Ht-1 επειδή ο Yamaha έχει πιο πολλά εφέ.Και δε μπορείς να το κάνεις αυτό,διότι οι 2 ενισχυτές που ανέφερα για παράδειγμα και μόνο,είναι ανώτεροι κατασκευαστικά,πιο προσεγμένοι,λαμπάτοι και παράγουν ανώτερο ήχο,χάρη στην ανωτερότητα του κυκλώματος και των υλικών τους.

Θεωρώ παντελώς λανθασμένη και επιφανειακή την προσέγγισή σου.

More is more. Yngwie Malmsteen

STEFANOS604 ξανακοιταζω την αναρτηση σου.

Δεν αναιρω τιποτα απο οσα σου ειπα.

Αυτο που θελω να πω ομως, ειναι γιατι δεν αφιερωνεις ολο αυτο το χρονο που δινεις για να προετοιμασεις μια τετοια αναρτηση, αχρηστη στο συνολο των ανθρωπων που γνωριζουν καποια πραγματα και εν δυναμει επιβλαβης για καποιον που δε γνωριζει και πολλα αλλα θελει να μαθει, στο να διαβασεις γυρω απο αυτο που φαινεται να σε ενδιαφερει; στους φορητους ενισχυτες της κιθαρας ας πουμε.

Σιγουρα θα κερδισεις καποιες γνωσεις.

Δοκιμασε να το κανεις και εδω ειναι το φορουμ για να απαντησει σε τυχον αποριες που μπορει να προκυψουν στην πορεια.

Φιλικα

Gregg

just changed avatar :p

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου