Προς το περιεχόμενο

Korg is bringing back the ARP Odyssey!

Waterfall-K

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Kαι ποιος σου είπε ότι σημείο και μέτρο αναφοράς ή σύγκρισης είναι το ελληνικό κοινό και οι έλληνες αγοραστές; Mιλάμε για σταγόνα στον ωκεανό φίλος, άστο είναι πολύ μικρή η ποσοστιαία μονάδα.

Έτσι ακριβώς.

Δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχουν τουλάχιστον 80 εταιρείες (ή άτομα τέλος πάντων) που παράγουν αναλογικά synthesizers και δεν υπάρχει κανένας λόγος να παίρνουμε την Ελλάδα ως μέτρο σύγκρισης για να βγάζουμε συμπεράσματα σε ... παγκόσμιο επίπεδο.. ;D

Πέραν ότι η κίνηση της Korg είναι για μένα παραπάνω από καλοδεχούμενη, παράλληλα είναι και λίγο περίεργη. Και η ίδια η Korg παρήγαγε αναλογικά synths την εποχή που πρωτοεμφανίστηκε το Odyssey, γιατί άραγε διάλεξαν να επαναφέρουν κάτι από μία άλλη εταιρεία;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 58
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Έτσι ακριβώς.

Δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχουν τουλάχιστον 80 εταιρείες (ή άτομα τέλος πάντων) που παράγουν αναλογικά synthesizers και δεν υπάρχει κανένας λόγος να παίρνουμε την Ελλάδα ως μέτρο σύγκρισης για να βγάζουμε συμπεράσματα σε ... παγκόσμιο επίπεδο.. ;D

Συμφωνώ απόλυτα. Κάποιοι εκεί έξω στο κόσμο και στις μεγάλες αγορές, κρίνουν, αξιολογούν και ψωνίζουν με άλλα κριτήρια.Να το πω διαφορετικά, ίσως τους ενδιαφέρει περισσότερο ο ήχος και όχι τα specs.Έχει δίκιο ο Ourdarkness, εν έτει 2014, εποχή της υπερδιαστημικής τεχνολογίας, επανέρχεται (και όχι τυχαία) το Arp Odyssey.

Γιατί άραγε...;

Υπομονή θα επανέρθουν κι άλλα. :)

Δεν καταλαβαίνω αυτή τη λογική. Εντάξει, να επανακυκλοφορήσουν τα παλιά όργανα. Αλλά γιατί να είναι μονοφωνικό; Θα μπορούσε να είναι πολυφωνικό και όποιος ήθελε θα το έπαιζε είτε ώς πολυφωνικό είτε ώς μονοφωνικό αφού τα περισσότερα πολυφωνικά σύνθ δίνουν δυνατότητα και μονοφωνικών ήχων. Άν το έκαναν έτσι, θα είχαν και περισσότερες πωλήσεις με το να ήταν πολυφωνικά.

Μιάς και μπαίνουν στο χορό της επανέκδοσης οι εταιρίες, άντε καιρός είναι η korg να επανακυκλοφορήσει το M1. Όχι όμως με 16 νότες πολυφωνία, αλλά με 128. Η τεχνολογία δεν είναι τόσο ακριβή πλέον όσο τότε. Έλεος με τις τσιγκουνιές. πφφφφφφ

Εναλλακτικά, αντί να δώσουν πολλές φωνές ας δώσουν ένα μονοφωνικό συνθι, αναλογικό και φτηνό. Αναλογιά στον λαό τώρα!

Μιάς και μπαίνουν στο χορό της επανέκδοσης οι εταιρίες, άντε καιρός είναι η korg να επανακυκλοφορήσει το M1. Όχι όμως με 16 νότες πολυφωνία, αλλά με 128. Η τεχνολογία δεν είναι τόσο ακριβή πλέον όσο τότε. Έλεος με τις τσιγκουνιές. πφφφφφφ

Υπάρχει ήδη αυτό που θες, αλλά σε VST. Ένα πλήρες Μ1, με όλες τις επιπλέον κάρτες που είχαν βγει, και με επιλεγόμενη πολυφωνία από 8 μέχρι 256 φωνές. Κι αυτό μόνο με ένα instance VST. Αν δε σου φτάνει, φορτώνεις κι άλλες.

Το ίδιο και με το καταπληκτικό Wavestation. Και τα δύο αποτελούν το πακέτο του Korg legacy collection digital edition:

http://www.korg.com/us/products/software/korg_legacy_collection/

Υποψιάζομαι ότι η Korg αγόρασε το όνομα ARP, πατέντες, κλπ... συν το γεγονός ότι έχουν τον συνιδρυτή της ARP στο project για το Odyssey... μια χαρά λέμε.

Άντε και στο ARP 2600. :)

Δεν καταλαβαίνω αυτή τη λογική. Εντάξει, να επανακυκλοφορήσουν τα παλιά όργανα. Αλλά γιατί να είναι μονοφωνικό; Θα μπορούσε να είναι πολυφωνικό και όποιος ήθελε θα το έπαιζε είτε ώς πολυφωνικό είτε ώς μονοφωνικό αφού τα περισσότερα πολυφωνικά σύνθ δίνουν δυνατότητα και μονοφωνικών ήχων. Άν το έκαναν έτσι, θα είχαν και περισσότερες πωλήσεις με το να ήταν πολυφωνικά.

Που το ξέρεις οτι θα είχαν περισσότερες πωλήσεις? Σαν το σουπερ-μαρκετ, που επειδη η Βεργίνα εχει περισσότερες μπυρες στην προσφορα της, την προτιμάμε έναντι της Αλφα (και ας είναι χειρότερη ;D )?

Εχουμε εδω και πόσο καιρο και ανακυκλώνουμε το ίδιο πράμα, που δεν ξέρω από ποιο σύμπαν έχει προέλθει. Βγήκαν καμια 10ρια μονοφωνικά συνθς στην τελευταία ΝΑΜΜ (όλοι θυματα που δε βλέπουν οτι ο κοσμος διψαει για πολυφωνικά ::) ), και η μόνη κουβεντα που έγινε για όλα αυτά, είναι γιατι δεν εχει περισσότερες φωνες.

Εχω γραψε καμια 20ρια φορες, γιατι τα μονοφωνικά εχουν επικρατήσει εναντι των VA, και γιατι τα VA εχουν επικρατήσει εναντι των πολυφωνικών.

Θελει να μου απαντήσει κάποιος επ'αυτου, ουσιαστικα, και όχι να μου λεει απλά ότι δεν εχω ιδέα από την παγκοσμια αγορα και απο πληκτρα?

Οποιος θέλει ξαναδιατυπωνω (για 21η φορα) την αποψη μου, γιατί δε βγαζουν πολυφωνικά, ωστε να γίνει συζήτηση επ'αυτου.

Αλλά ας μας πει και καποιος που διαφωνεί μαζί μου, που στηρίζει την άποψη πως ο κόσμος διψάει για πολυφωνικα αναλογικα, και πως εξηγεί το γεγονός πως εταιρείες κολοσσοί με εξειδικευμένα τμηματα ερευνας αγορας, δεν το βλέπουν αυτο?

Ενας Dave Smith βγαζει πολυφωνικα, και υπαρχει το εξης γεγονος: Το μόνο συνθεσαιζερ που συνεχίζει να παράγει για πολλά χρονια, είναι το Evolver (μονοφωνικό - το πρωτο που εβγαλε με την καινουρια εταιρεία). Prophet08, Polyevolver κτλ, εχουν σταματήσει από την παραγωγη.

Συμφωνώ απόλυτα. Κάποιοι εκεί έξω στο κόσμο και στις μεγάλες αγορές, κρίνουν, αξιολογούν και ψωνίζουν με άλλα κριτήρια.Να το πω διαφορετικά, ίσως τους ενδιαφέρει περισσότερο ο ήχος και όχι τα specs.Έχει δίκιο ο Ourdarkness, εν έτει 2014, εποχή της υπερδιαστημικής τεχνολογίας, επανέρχεται (και όχι τυχαία) το Arp Odyssey.

Γιατί άραγε...;

Φιλε μου τα ειπες ολα  ;)

Kαι ποιος σου είπε ότι σημείο και μέτρο αναφοράς ή σύγκρισης είναι το ελληνικό κοινό και οι έλληνες αγοραστές; Mιλάμε για σταγόνα στον ωκεανό φίλος, άστο είναι πολύ μικρή η ποσοστιαία μονάδα.

Φιλος δεν ανεφερα κατι αποκλειστικο για το Ελληνικο κοινο(χεστηκα!!!) οπως επισης σου ειπα πολυ σεβαστη η καθε σου επιλογη.Αυτο που σου ειπα ειναι οτι δεν μπορεις ομως να βγαινεις και να θαβεις τεχνολογιες και επισης λεω ο καθενας δουλευει με τα εργαλεια που του κανουν την δουλεια της αρεσκειας του.

Καλα κανεις και εχεις τα γουστα σου οπως εχω και εγω τα δικα μου  ;)

Εχω γραψει καμια 20ρια φορες, γιατι τα μονοφωνικά εχουν επικρατήσει εναντι των VA, και γιατι τα VA εχουν επικρατήσει εναντι των πολυφωνικών.

Αυτο που το ειδες γραμμενο? Τα μονοφωνικα εχουν επικρατησει των VA? Σε ποιον ακριβως πλανητη? Και τα VA εχουν επικρατησει των...πολυφωνικων? Γιατι τα VA τι ειναι, μονοφωνικα? Και ποιων ακριβως "πολυφωνικων" εχουν επικρατησει? Που τα διαβαζετε αυτα τα "στοιχεια" θα ηθελα να ηξερα. Εν ετει 2014 να μας λετε οτι τα...μονοφωνικα αναλογικα synths εχουν επικρατησει των VA ή αλλων ψηφιακων synths.

Εχετε καταλαβει οτι εν ετει 2014 τα αναλογικα monosynths εχουν μεριδιο στην αγορα κοντα στο....1%?

Αλλά ας μας πει και καποιος που διαφωνεί μαζί μου, που στηρίζει την άποψη πως ο κόσμος διψάει για πολυφωνικα αναλογικα...
Στην κοινη λογικη! Οι πληκτραδες, τουλαχιστον το 99,999999999% γουσταρει ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ. Γιατι? Θες σοβαρα να συζητησουμε γιατι ενας πληκτρας θελει να παιζει με ενα πολυφωνικο synth, αναλογικο ή ψηφιακο?

Να στο θεσω αλλιως:

Ξερεις καποιον πληκτρα με σωας τας φρενας που θελει να παιζει με monosynths και οχι με polysynths? Μηπως πρεπει να ξαναγραψω γιατι υπηρχαν στην...αρχαιοτητα monosynths? Δεν ξερεις οτι τα monosynths υπηρχαν λογω της τοτε ακριβης τεχνολογιας η οποια δεν επετρεπε την πολυφωνια, και οπου μπορουσε να γινει αυτο τα συγκεκριμενα polysynths κοστιζαν μια περιουσια? Δεν μπορεις να καταλαβεις οτι η μονοφωνια σε ενα πληκτροφορο οργανο ειναι μειονεκτημα?

Δεν καταλαβαινεις οτι η μονοφωνια μειονεκτει εναντι της πολυφωνιας στη μουσικη γενικα, για ευνοητους λογους? Θελει μηπως και αυτο αναλυση στο ΝΟΙΖ?

Prophet08, Polyevolver κτλ, εχουν σταματήσει από την παραγωγη.
Το Prophet 08 ακομα βρισκεται σε παραγωγη. Τα μονα DSI που δεν παραγονται πλεον ειναι τα Poly Evolver Module και Mono Evolver Keyboard, ολα τα αλλα μονο/πολυφωνικα παραγονται και πουλανε μια χαρα.

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου