Προς το περιεχόμενο

Korg is bringing back the ARP Odyssey!

Waterfall-K

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Υπάρχει ήδη αυτό που θες, αλλά σε VST.

Άρα δεν υπάρχει ήδη αυτό που θέλω, διότι μιλάμε για επανεκδόσεις οργάνων και όχι λογισμικού και δεν θέλω το Μ1 σε λογισμικό αλλά έτσι όπως το γνώρισε ο κόσμος, σαν αυτόνομο όργανο.

Που το ξέρεις οτι θα είχαν περισσότερες πωλήσεις? Σαν το σουπερ-μαρκετ, που επειδη η Βεργίνα εχει περισσότερες μπυρες στην προσφορα της, την προτιμάμε έναντι της Αλφα (και ας είναι χειρότερη ;D )?

Το "ξέρω" από άποψη απλής λογικής. Π.χ. εγώ δεν θα έδινα ποτέ τα χρήματα που θα ζητήσουν για ένα τέτοιο όταν αυτό θα είναι μονοφωνικό, άν όμως είναι πολυφωνικό τότε αλλάζει το πράγμα. Και φυσικά, δεν εξαρτώνται οι πωλήσεις από ένα μόνο άτομο-πελάτη-εμένα, αλλά δεν είμαι ο μοναδικός που σκέφτεται με αυτό τον τρόπο. Απλή λογική. Στην εποχή μας που βγαίνουν όργανα με τεράστιες πολυφωνίες στις οποίες έχουν συνηθίσει όλοι να πληρώνουν αξιοσέβαστα ποσά, τα μονοφωνικά τους μοιάζουν και είναι πανάκριβα. Θα τα αποκτήσουν 20-30 πορωμένοι μεσήλικες και αυτό είναι, μετά στα μεταχειρισμένα θα κυκλοφορούν σε χαμηλότερες τιμές. :P

Αυτό που θα έχει πλάκα πάντως θα είναι αν μπορούμε να μάθουμε πόσα κομμάτια θα κατασκευάσουν για να πουλήσουν οι εταιρίες και πόσα από αυτά τελικά θα πουληθούν. 100; 300; ¨η μήπως μερικές χιλιάδες όπως κατασκευάζουν τα πολυφωνικά-ψηφιακά όπως π.χ. motif τα οποία οι πολλοί αγοράζουν; Και μόνο τα νούμερα παραγωγής των οργάνων, δείχνουν ότι οι περισσότεροι δεν θέλουν μονοφωνικές επανεκδόσεις αλλά θέλουν νέες τεχνολογίες. Τώρα βέβαια το πόσο νέα τεχνολογία είναι η awm, αυτό είναι άλλου παπά(ρα) ευαγγέλιο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 58
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Απλή λογική.

Τι απλη λογικη? Απαντηση θα παρω? Το μονο σου επιχείρημα είναι ότι έτσι είναι τα πραγματα - απλή λογική?

Ξαναρωταω. Απο που ξερεις τι θελουν οι περισσότεροι, και γιατι εσυ γνωρίζεις καλύτερα απο την Korg? Η Korg μπορει να σου δωσει και μερικες χιλιαδες σελιδες με charts από τις ερευνες αγορας της, από πωλήσεις και απο feedback πελατών της. Εσυ τι έχεις να αντιτάξεις?

Και πάμε και στο άλλο ερώτημα. Τι προσφέρει στο μέσο χρήστη ενα αναλογικό πολυφωνικό που δε μπορεί να προσφέρει ένα VA?

Απαντησεις επι των ερωτημάτων μου παρακαλώ. Δε θα ξαναπαντησω σε επιχειρήματα του στυλ "ετσι ειναι τα πραματα, απλή λογική, εγω ξερω, η korg όχι"

Τι απλη λογικη? Απαντηση θα παρω? Το μονο σου επιχείρημα είναι ότι έτσι είναι τα πραγματα - απλή λογική?

Ναι. Η μονη απαντηση ειναι αυτη. Ετσι ειναι τα πραγματα. Χωνεψε το να παμε παρακατω. Εκτος κι αν εσυ μπορεις να αποδειξεις οτι στην σημερινη εποχη τα monosynths εχουν μεγαλυτερες πωλησεις απο τα polysynths. Ελα τρελανε μας λιγο... ;D

Η Korg μπορει να σου δωσει και μερικες χιλιαδες σελιδες με charts από τις ερευνες αγορας της, από πωλήσεις και απο feedback πελατών της.
Ετσι λενε οι ερευνες αγορας της Korg? Οτι οι πληκτραδες σταματησαν να αγοραζουν πολυφωνικα ψηφιακα synths και το γυρισαν στα πρωτογονα αναλογικα μονοφωνικα? Πολυ θα ηθελα να δω αυτες τις ερευνες αγορας της Korg. Ελπιζω να γραφουν πανω 2014 και οχι 1974, ε?

Και πάμε και στο άλλο ερώτημα. Τι προσφέρει στο μέσο χρήστη ενα αναλογικό πολυφωνικό που δε μπορεί να προσφέρει ένα VA?
Τιποτα. Το VA ειναι καλυτερο.

Εσυ θα μου πεις τι προσφερει στο μεσο χρηστη ενα αναλογικο μονοφωνικο που δεν μπορει να προσφερει ενα VA?

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Εσυ θα μου πεις τι προσφερει στο μεσο χρηστη ενα αναλογικο μονοφωνικο που δεν μπορει να προσφερει ενα VA?

Φυσικα. Για κάποιον που χρειάζεται ενα synth για bass και leads, το μονοφωνικό αναλογικό, είναι μια πολυ οικονομικότερη λύση για καλό ήχο. Τα VA που εχουν αρκετα γρήγορα envelopes, καλά φίλτρα κτλ, ειναι πολυ πιο ακριβα (V-synth, virus κτλ...), και για κάποιον που θέλει απλά bass και leads είναι περιττό εξοδο να αγορασει τόση επεξεργαστική ισχυ.

Το χαμηλό κόστος των μονοφωνικών επίσης, βοηθάει να έχει κάποιος πολυχρωμία στον ήχο του. Μπορεί να εχει ενα monolancet, ενα brute, ενα mopho κτλ κτλ και να συνδιάζει έτσι τους διαφορετικους χαρακτήρες, πραγμα που δε μπορεί να κάνει με ένα πολυφωνικό.

Και φυσικά τα monos εχουν περισσότερες πωλήσεις από τα polys. Δεν υπάρχουν καν polys, περα απο του D.S., τα οποία επίσης σταματουν να φτιάχνονται μετα απο 5 χρονια (σε αντιθεση με το evolver οπως εγραψα)

Στο υπολοιπο μηνυμα, οπως ειπα δε θα απαντήσω. Μπορω να πω κι εγω, όχι δεν ειναι οπως τα λες, είναι οπως τα λεω, απλη λογικη κτλ και θα κερδίσει όποιος βαρεθει τελευταιος (μαλλον θα χασω οπως το βλέπω).

Επίσης, σορρυ, αλλα θα συνεχίσω να πιστευω ότι η Korg ξερει καλυτερα απο σενα και τον αχταρμα, τι θελουν οι πελάτες της. Είναι 50 χρονων κολοσσος, και μεις με το ζόρι θα μπορουσαμε να κρατήσουμε ανοιχτο ενα μπαρ στη μεση της ερήμου για 2 χρονια.

Άρα δεν υπάρχει ήδη αυτό που θέλω, διότι μιλάμε για επανεκδόσεις οργάνων και όχι λογισμικού και δεν θέλω το Μ1 σε λογισμικό αλλά έτσι όπως το γνώρισε ο κόσμος, σαν αυτόνομο όργανο.

Δε νομίζω να υπήρχε τεράστια ζήτηση για επανέκδοση του Μ1 και να μην το είχε κάνει πράξη η Korg. Εξάλλου το ζητούμενο φαντάζομαι είναι ο ήχος του συγκεκριμένου μηχανήματος, και όχι η φυσική του μορφή. Με μορφή VST είναι πιο εύκολη η "μεταφορά" του (το αυθεντικό Μ1 δεν ήταν και το ελαφρύτερο μηχάνημα που βγήκε ποτέ), είτε σε ένα laptop, είτε μέσα σε ένα VST player κουτί, όπως το Receptor. Εγώ το έχω σε VST έκδοση και πέρα από μία-δύο φορές που ήθελα να δώσω μία χαρακτηριστική 90ίλα σε ένα track που είχα φτιάξει, δεν το χρησιμοποίησα. Κι αυτό εν αντιθέσει με το εικονικό Wavestation, που είναι πολύ πιο χρήσιμο, αν και η τεχνολογία του έχει προσεγγιστεί ίσως και καλύτερα από άλλα VST.

Για να τελειώνει μια και καλή το κόλλημα με τα mono vs polys, θα πω το εξής:

Και ένα όμποε είναι μονοφωνικό. Όταν όμως θέλουμε ήχο όμποε θα βάλουμε όμποε, δε θα βάλουμε κιθάρα επειδή είναι... πολυφωνική  ;D

Αν λοιπόν κάποιος θέλει ήχο arp, ή moog ή οτιδήποτε, τότε το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να χρησιμοποιήσει ένα arp ή ένα moog. Αν τώρα δεν ακούει διαφορά στον ήχο σε σχέση με ένα va ή με ένα rompler, ή αν τέλως πάντων ΔΕ ΘΕΛΕΙ τέτοιον ήχο, με γεια του με χαρά του. Αυτό δεν τον κάνει ούτε γνώστη, ούτε έξυπνο, ούτε μάγκα, ούτε τσίφτη. Τσίπη ίσως, τσίφτη αποκλείεται  ;D ;D ;D

Φυσικα. Για κάποιον που χρειάζεται ενα synth για bass και leads, το μονοφωνικό αναλογικό, είναι μια πολυ οικονομικότερη λύση για καλό ήχο. Τα VA που εχουν αρκετα γρήγορα envelopes, καλά φίλτρα κτλ, ειναι πολυ πιο ακριβα (V-synth, virus κτλ...), και για κάποιον που θέλει απλά bass και leads είναι περιττό εξοδο να αγορασει τόση επεξεργαστική ισχυ.

Να σου θυμισω δυο απο τα καλυτερα VA ανεξαρτητου τιμης και εφαμιλλης κλασης που υπαρχουν στην αγορα και ειναι τα Waldorf Blofeld και Novation Ultranova τα οποια κοστιζουν λιγοτερο απο ενα αναλογικο monosynth και φυσικα ειναι κατι ετη φωτος καλυτερα σαν synths απο οποιοδηποτε monosynth.

Το χαμηλό κόστος των μονοφωνικών επίσης...

Χαμηλο κοστος για σενα ισως. Για μενα τα 3400€ ενος Voyager δεν ειναι "χαμηλο κοστος", ειναι γελοιο κοστος. Τα 1400€ για ενα Little Phatty επισης δεν ειναι "χαμηλο κοστος".

Και φυσικά τα monos εχουν περισσότερες πωλήσεις από τα polys. Δεν υπάρχουν καν polys, περα απο του D.S., τα οποία επίσης σταματουν να φτιάχνονται μετα απο 5 χρονια

Αφου πρωτα μας εβγαλες απ'την παραγωγη το Prophet 08, τωρα μας λες οτι τα Polysynths του Smith σταματουν να βγαινουν μετα απο 5 χρονια. Το οτι το πολυφωνικο Prophet 08 συνεχιζει να παραγεται απο το 2007 δεν σου λεει βεβαια κατι. Το οτι το πολυφωνικο Poly Evolver συνεχιζει να παραγεται απο το 2005 παλι δεν σου λεει κατι.

Παραπανω εγραψες οτι "τα μονοφωνικά εχουν επικρατήσει εναντι των VA" και οχι οτι τα monosynths εχουν επικρατησει των αναλογικων polysynths. Τα VA λοιπον, τα οποια ειναι πολυφωνικα, δεν εχουν "καπελωθει" φυσικα απο κανενα monosynth, ακριβως το αντιθετο γινεται, τα VA πουλανε σαν τρελα και τα αναλογικα monosynths πουλανε λιγα κομματια σε σχεση με οποιουδηποτε τυπου synth, αναλογικου ή ψηφιακου.

Τα monosynths απ'την αλλη μπορει και να εχουν επικρατησει των αναλογικων polysynths, και αυτο ειναι φυσικο αφου στην αγορα υπαρχουν 3-4 αναλογικα polysynths και πολυ περισσοτερα αναλογικα monosynths.

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Για τυχόν μελλοντικές διαφορές υπάρχει το κατάλληλο thread εδώ  :)

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Να σου θυμισω δυο απο τα καλυτερα VA ανεξαρτητου τιμης και εφαμιλλης κλασης που υπαρχουν στην αγορα και ειναι τα Waldorf Blofeld και Novation Ultranova τα οποια κοστιζουν λιγοτερο απο ενα αναλογικο monosynth και φυσικα ειναι κατι ετη φωτος καλυτερα σαν synths απο οποιοδηποτε monosynth.

Eδώ γελάμε μέχρι τελικής πτώσεως.Μας έχεις συνηθίσει άλλωστε.

Την απάντηση στην δώσανε παραπάνω.

Είναι το v-synth και το virus, αλλά εσύ σαφώς και θα πεις αυτά που έχεις.

Αυτό που είπε ο manosx, τσίπης ΟΧΙ τσίφτης.

Επαναλαμβάνω, εταιρεία σαν την korg μόνο τυχαίο δεν είναι που προέβη σε τέτοια κίνηση, δεν είχε κάποια εκατομμύρια για πέταμα και είπε ας κάνω μια γραμμή παραγωγής Arp.

Μ@λ@κες δεν είναι.

Eυελπιστώ η Roland να ακολουθήσει συντόμως και ομοιοτρόπως.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου