Προς το περιεχόμενο

Επιλογή μαγνήτη για metal

grinder

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Απο προσωπικη εμπειρια

1.epiphone les paul nightfal/emg hz passive.... Απο πολους εχω ακουσει οτι ειναι "αθλιοι" χωρις ομως επαρκη επιχειρηματολογια...οτι ειναι dark ειναι γεγονος αλλα υπαρχει και ενα μαραφετι που λεγεται eq αν δεν μας κανει.Δεν εχουν σε καμια περιπτωση τον ογκο των EMG 81/60 αλλα εχουν μεγαλυτερη διαυγεια.Στα δε καθαρα που σπλιταρω αν θελω με υπερκαλυπτουν...metal παιζουν και παραπαιζουν.

2.esp ltd fx-401/emg 81/60 active....απιστευτος ογκος και sustain αλλα προυποθετουν και απιστευτα καθαρο παιξιμο αλλιως...θα σε δωσουν...μεταλ παιζουν και παραπαιζουν...(αφου τοσα χρονια δεν ειχε προβλημα ο Hetfield με αυτους δε νομιζω να εχω εγω)

3.Gibson les paul classic custom/57 classic pickups humbuckers...οχι τοσο μεγαλος ογκος απιστευτη ευκρινεια...ε ακομα και αυτοι που ΔΕΝ ειναι φτιαγμενοι για μεταλο τρισγαμοσταυρειτορ παιζουν και παραπαιζουν μεταλ...

που θελω να καταληξω...οτι και ογκο και ευκρινεια και sustain και απ ολα...λιγο δυσκολο να τα βρεις ολα σε ενα μαγνητη...κατι κερδιζεις κατι χανεις...(απο αυτους που προανεφερα πιο κοντα στο all around ειναι οι EMG passive) ομως τελικο ΚΑΛΟ αποτελεσμα μπορεις να πετυχεις και με το παραπανω αρκει να ψαχουλεψεις ΚΑΘΕ ποτενσιομετρο που εχεις στη διαθεση σου σε κιθαρα πεταλια-πεταλιερες ενισχυτη...

"The Tone Is In The Gear.....The Skill Is In The Hands"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 44
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Eγω παλι εχω καταληξει πως ενας medium output μαγνητης συνηθως κατι σε ποιο pushαρισμενο paf σου επιτρεπει να παιζεις τα περισσοτερα στυλ,διατηρει την διαυγεια του και ακομα και οταν θελεις να τον πιεσεις με πολυ gain, δεν λασπωνει.Πχ μαγνητες οπως ο Dimarzio Airzone ειναι κλασσικο παραδειγμα τετοιου μαγνητη που συνεργαζεται και με τον υπολοιπο εξοπλισμο σου για να διαμορφωσεις τον ηχο.

Βεβαια για metal νομιζω το κλασσικο σετακι απο EMG ειναι εγγυηση.Αλλιως σε passive D-Activator 8).

• 1 χρόνο αργότερα...

Μετά από 1,5 χρόνο ανασταίνω το θέμα: Τελικά μόλις πρόσφατα αξιώθηκα και ασχολήθηκα (έγιναν πολλά από πέρσι και δεν είχα καθόλου χρόνο, ούτε και πολύ όρεξη). Όπως τα έγραφα πέρσι κατέληξα να αλλάξω τους active με active :P και συγκεκριμένα σε EMG 57/66. Κλάσεις ανώτεροι από του Seymour Duncan Blackout (στα δικά μου αυτιά τουλάχιστον). Δε βγάζουν την επιθετικότητα τον 81/85, αλλά μια χαρά είναι για μεταλοκαταστάσεις και πολλά γκάζια. Στα καθαρά δε είναι μούρλια. Πολύ γλυκός ήχος. Καθαρίζουν πολύ ωραία και για πιο ροκ καταστάσεις (έχω πετύχει και βίντεο που τους έχουν βάλει σε Gibson Les Paul για blues:

). Δεδομένου ότι δεν υπάρχει άπειρος χρόνος και φυσικά μαρούλι είμαι αρκετά έως πολύ ευχαριστημένος από το τελικό αποτέλεσμα  :)

Alba gu bràth!!!

Θα συμφωνησω με οσους ειπαν για medium output (μεχρι 8) και Paf. Παρα πολλοι κιθαριστες χρησιμοποιουν pafειδεις μαγνήτες ακομα και για πολύ βρωμα. Η διαφορα νομιζω είναι ότι με τους high output  ο ηχος είναι πιο compressed. Υπαρχει και η λυση των active αλλα αυτό είναι άλλη ιστορια. Με τους emg 80/81, 81/81 κτλ (και τον 6505) εχουν γραφτει τα μισα metal albums ολων των εποχων (χεχεχε).

Ακομα και για εντονα palm muting (stoner πχ) μαγνήτες όπως οι sd59, Gibson 57 & 57+, κτλ χρησιμοποιούνται κατά κορον. Εγω για ηχο coc, down, orange goblin και μεχρι και tool χρησιμοποιω T-tops του 1971 και παιζουν μιαααααα χαρα.

Ασε που τελικα τα παντα εχουν να κανουν με τον ενισχυτή......

Rock'n Roll doesn't create psychos. It helps psychos to be more creative...

• 1 μήνα αργότερα...

Απο προσωπικη εμπειρια...παιζω Progressive και γενικα Heavy Metal...με σειρα προτεραιοτητας και λατρειας...σε 7χορδες basswood ειτε 6 χορδες alder...

1. Dimarzio Illuminator  (αψογο σκυλι του πολεμου δεν υστερει πουθενα) 7χορδη basswood

2. Dimarzio Evolution    (πολυ καλος λιγο υστερει στα καθαρα) 7χορδη basswood

3. Duncan Pearly Gates  (all around pickup απλα παιζεις τα παντα) 6χορδη maple

4. Duncan 59 k Dimarzio Liquifire (οι καλυτεροι μαγνητες για καθαρα...hands down)

Εχω δοκιμασει πανω απο 15 σετς bridge και neck και κατεληξα στα παραπανω.

Για περισσοτερες λεπτομερεις p.m.

Ευχαριστω.

EBMM John Petrucci 7

Jackson DK2

Yamaha Pacifica

ENGL Powerball-Invad

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου