Moderator LK Δημοσιευμένο 12 Φεβρουαρίου 2014 Moderator Share Δημοσιευμένο 12 Φεβρουαρίου 2014 'Έβλεπα αυτό το Video και μια απορία μου δημιουργήθηκε για το set-up των πιατινιών. ΓΙΑΤΙ;;; Πέρα από αντιαισθητικό ΔΕΝ είναι και πρακτικό. Έχουμε δει τέτοια "καγκουριλίκια" σε 80's ποζερο-metal φάσεις....αλλά εκεί το συγχωρείς. Εδώ με τίποτα ;D ;D ;D Christodoulos Kallianides (@kallianides_photography) • Instagram photos and videos Christodoulos Kallianides - YouTube Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 12 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 12 Φεβρουαρίου 2014 Η μόδα στα πιατινια αλλάζει ανάλογα με τον ...καιρο και τις....αναγκες... Στα 50s & 60s επειδη δεν υπήρχαν ισχυροι «γερανοι» και βάσεις αναγκαστικα οι ντραμμερ τοποθετουσαν τα πιατινια χαμηλα και με μικρη κλιση,μετα εσκασαν μυτη ο Paice & o Bonzo και τα ειχαν ολοι εντελως flat & χαμηλα... Μετα η ΤΑΜΑ κατασκευασε τις πρωτες σοβαρες βασεις στην ιστορια των ντραμς και ξαφνικα οι ντραμμερ ειδαν οτι μπορουσαν να ανεβασουν υψηλοτερα τα πιατινια...το να ειναι τα πιατινια αρκετα υψηλότερα απο τα ντραμς βοηθουσε στα 80s & 90s τους ΗΧΟΛΗΠΤΕΣ μια και υπηρχε καλυτερος διαχωρισμος τυμπανων και πιατινιων ειδικα στις “αποστειρωμενες” παραγωγες της εποχης οπου αν μπορουσαν να βαλουνε..ενα isolated μικρoφωνο ακομα και στη...μασχαλη του ντραμμερ θα το εβαζαν.... Οπτικα επισης ηταν εντυπωσιακο...ειδικα τοτενες που τα ΜΕΓΑΛΑ drumkits ηταν στη μοδα ΣΗΜΕΡΑ παντως μια και το vintage is back with a vengeance οι περισσοτεροι ντραμμερ παιζουν με ενα τομ και ενα ή δυο βαθιά τα εχουν ξανακατεβασει χαμηλα γιατι το look ενος 4 pice kit ειναι πιο correct με τα πιατινια χαμηλα... Παντως ακομα και ο Anton Fig τα εχει χαμηλωσει... ;D ΣΗΜΕΡΑ https://www.youtube.com/watch?v=uxGDrfUTUzA&list=PLqy4UAv1Fte973wzqlE_3GMrNnmjGiYW1 ΠΑΛΙΑ www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator LK Δημοσιευμένο 12 Φεβρουαρίου 2014 OP Moderator Share Δημοσιευμένο 12 Φεβρουαρίου 2014 H μόνη λογική (για τη δική μου λογική) είναι αυτό. ...το να ειναι τα πιατινια αρκετα υψηλότερα απο τα ντραμς βοηθουσε στα 80s & 90s τους ΗΧΟΛΗΠΤΕΣ μια και υπηρχε καλυτερος διαχωρισμος τυμπανων και πιατινιων ειδικα στις “αποστειρωμενες” παραγωγες της εποχης οπου αν μπορουσαν να βαλουνε..ενα isolated μικρoφωνο ακομα και στη...μασχαλη του ντραμμερ θα το εβαζαν.... Κατά τα άλλα , φυσικά το αισθητικό μέρος είναι υποκειμενικό , αλλά το πρακτικό είναι αντικειμενικό. Απαιτείται πολύ μεγαλύτερη κίνηση χεριού (άρα ενέργεια) για να τα φτάσεις, ενίοτε χρειάζεται να σηκώσεις και το βλέμμα σου κ.λ.π . Σε ένα σεμινάριο που είχα παρακολουθήσει, είχε γίνει η παρατήρηση (με την οποία συμφωνώ) ότι τα πιατίνια πρέπει να είναι στο ύψος των ματιών (μιλάμε για πρακτικούς λόγους). Φυσικά είναι γνωστό από την άλλη πως εύκολα θυσιάζω την πρακτικότητα για το style ;D ;D, και ως προείπα δέχομαι εύκολα μπάντες τύπου Queensryche να κρεμάν τα πιατίνια με αλυσίδες από το ταβάνι….αλλά σε maple strat oriented blues, ΔΕΝ μου κάθεται ;D ;D. Christodoulos Kallianides (@kallianides_photography) • Instagram photos and videos Christodoulos Kallianides - YouTube Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 12 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 12 Φεβρουαρίου 2014 Καλα ας επαιζα και εγω ετσι και ας ειχα τα πιατινια ...κρεμασμενα απο το...ταβανι... ;D www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator LK Δημοσιευμένο 12 Φεβρουαρίου 2014 OP Moderator Share Δημοσιευμένο 12 Φεβρουαρίου 2014 Καλα ας επαιζα και εγω ετσι και ας ειχα τα πιατινια ...κρεμασμενα απο το...ταβανι... ;D ;D ;D ;D ;D Christodoulos Kallianides (@kallianides_photography) • Instagram photos and videos Christodoulos Kallianides - YouTube Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Haris Δημοσιευμένο 12 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 12 Φεβρουαρίου 2014 Θυμάμαι μια συνέντευξη του Paice που έλεγε ότι έχει τα πιατίνια λίγο πιο ψηλά από ότι θα τον βόλευαν για το οπτικό του πράγματος. Προσωπικά πάντως, θέλω τα πάντα within easy reach. Από την άλλη, εγώ - για κάποιο ανεξιχνίαστο λόγο - δεν παίζω στους Purple. ;D Something Wicked This Way Comes Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 12 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 12 Φεβρουαρίου 2014 Παντως ο πρωτος που εκανε μοδα τα...πολυ ψηλα πιατινια ηταν ο Steve Jordan στο σοου του Letterman επειδη ημουν στις ΗΠΑ εκεινο τον καιρο μεσα σε ενα βραδυ ΟΛΟΙ οι ντραμμερ ανεβασανε τα πιατινια στο θεο...το προβλημα ειναι οτι ο Jordan σαν ΣΩΣΤΟΣ ντραμμερ βαρουσε τα crash...ΜΙΑ φορα την ΩΡΑ... ;D...οποτε δεν υπηρχε προβλημα....για αυτον ;D..για τους περισσοτερους ντραμμερ ομως που ενοιωθαν...υποχρεωμενοι να βαρανε crash σε καθε refrain...υπηρχε... ;D παντως και αυτος τωρα...τα εχει vintage style http://www.youtube.com/watch?v=VeROkRBuFgU www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση