iliasaek Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2014 Καλημερα παιδες! Αυτη ειναι η πρωτη μου αποπειρα να τζαμαρω πανω σε backing track χρησιμοποιωντας ολους τους τροπους (modes) με τη σειρα.. Καθε σχολιο καλοδεχουμενο,ειναι η πρωτη μου φορα σε κατι τετοιο και τα περιθωρια βελτιωσης σε φρασεολογια κλπ ειναι μεγαλα.. Επισης,επειδη το ακκορντο ειναι ενα και συγκεκριμενο,καποιες απο τις κλιμακες δεν ταιριαζουν καθολου νομιζω :(.. https://www.youtube.com/watch?v=OnoswAR6abI Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru pipityri Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2014 Guru Share Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2014 Σωστά νομίζεις... :) Ionian Bmaj7 Dorian για Bm7 Phrygian για Bm7 (η sus7 b9) Lydian για Bmaj7 (με # 11) Mixolydian για B7 Aeolian για Bm7 Locrian για Bm7b5 Επίσης, μάθε τα modes σε μια θέση, δεν χρειάζεται ντε και καλά να αλλάζεις θέση για κάθε mode. Καλημέρα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
iliasaek Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2014 OP Share Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2014 Σε ευχαριστω πολυ για το σχολιο! Ειμαι παντελως ασχετος απο θεωρια και καθε συμβουλη ειναι τρομερα χρησιμη :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Jazzjoker Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2014 Καλά τα έγραψε ο κύριος από πάνω. Τώρα αν εσύ αγαπητέ iliasaek θες σώνει και καλά να παίξεις κάποιο mode πάνω από ένα 7#9 ακόρντο, καλό θα ήταν να πας προς altered μεριά (έβδομος τρόπος της jazz melodic minor). Κατά τ' άλλα πεντατονικές, whole tone (με προσοχή), ημιτόνιο-τόνος. Ενωμοτάρχης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
iliasaek Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2014 OP Share Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2014 Ευχαριστω για τις συμβουλες φιλε μου!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
geodimitri Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2014 Οι κύριοι από πάνω είναι πολύ καλύτεροι γνώστες της θεωρίας από μένα οπότε εγώ δεν έχω να πω κάτι παραπάνω πάνω σε αυτό το θέμα. Πιστεύω πως εάν έπαιζες στα ρυθμικά μια νότα μόνο, τη ΣΙ εν προκειμένω, αντί για συγχορδία θα μπορούσες να παίξεις όλους τους τρόπους (modes) χωρίς να "παραφωνούν" μερικοί. Το άκουσα αυτό σε ένα μάθημα του Satriani, που του κρατούσαν στα ρυθμικά μια ΣΟΛ (όχι συγχορδία, νότα) και αυτός άλλαξε γύρω στις οχτώ κλίμακες\τρόπους σολάροντας. Συνέχισε την καλή προσπάθειά! :D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
iliasaek Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2014 OP Share Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2014 Φιλε geodimitri εισαι μεσα στο μυαλο μου!! Επειδη ακριβως δεν κατεχω καθολου θεωρια,εψαχνα στο youtube καποιο backing track με μια συγκεκριμενη νοτα.. Αυτο θα μου εδινε την απολυτη ελευθερια να δουλεψω στις θεσεις των τροπων :) Δε βρηκα ομως κατι τετοιο και αρκεστηκα στο συγκεκριμενο track με τις προαναφερθεισες παρενεργειες ;D!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru pipityri Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2014 Guru Share Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2014 Η προφανής συμβουλή είναι...μάθε θεωρία! :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
iliasaek Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2014 OP Share Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2014 Σωστα! :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
longshadow Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσιευμένο 11 Φεβρουαρίου 2014 ...εψαχνα στο youtube καποιο backing track με μια συγκεκριμενη νοτα.. Αυτο θα μου εδινε την απολυτη ελευθερια να δουλεψω στις θεσεις των τροπων :) Δε βρηκα ομως κατι τετοιο... ;D loop_for_mode_practice.mp3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση