Προς το περιεχόμενο

Cubase vs Sonar, απόψεις;

Παστίτσιός

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 41
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Για να επανέλθω στο θέμα DAW θα ρίξω στο παιχνίδι και το αγαπημένο μου REAPER

για ξαναδιάβασε το τίτλο του θέματος... ;)

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για ξαναδιάβασε το τίτλο του θέματος... ;)

....Παρασύρθηκα από αυτά που διάβαζα ;D....αποσύρω την πρόταση λοιπόν....

Yamaha Motif XS6/Kurzweil PC3

Μπορεί το Cubase να έχει το όνομα, αλλά το Sonar έχει τη χάρη. Ιδίως το X2 που δουλεύω τελευταία είναι όλα τα λεφτά. Αν δουλεύεις πολύ με MIDI-based data (εξωτερικά synths ή VST instruments), τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα εκεί που πρέπει, και όσο λεπτομερειακά θες όταν φτάνει η ώρα της επεξεργασίας, η οποία γίνεται με χειρουργική ακρίβεια. Ό,τι βολεύει τον καθένα βέβαια, αλλά προσωπικά το Sonar ταιριάζει περισσότερο με τον τρόπο που θέλω εγώ να δουλεύω. Και όπως ειπώθηκε ήδη, το συνοδευόμενο υλικό (instruments + FX) είναι premium.

Είτε Sonar είτε Cubase δε νομίζω ότι μπορούμε να μιλάμε για το ποιο είναι καλύτερο, διότι πιστεύω ότι όσοι μιλάμε εδώ τα δουλεύουμε στο 40% των δυνατοτήτων τους το πολύ... Εγώ στο 25% , που δουλεύω το cubase... ξέρω ότι μπορείς να κάνεις θαύματα με αυτά τα προγράμματα... Από κει και πέρα να ρωτήσω μιας και δεν έχω δουλέψει Sonar...

Ποιο φιλικό (εύχρηστο) προς το χρήστη, ποιο είναι??

Μπορεί το Cubase να έχει το όνομα, αλλά το Sonar έχει τη χάρη. Ιδίως το X2 που δουλεύω τελευταία είναι όλα τα λεφτά. Αν δουλεύεις πολύ με MIDI-based data (εξωτερικά synths ή VST instruments), τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα εκεί που πρέπει, και όσο λεπτομερειακά θες όταν φτάνει η ώρα της επεξεργασίας, η οποία γίνεται με χειρουργική ακρίβεια. Ό,τι βολεύει τον καθένα βέβαια, αλλά προσωπικά το Sonar ταιριάζει περισσότερο με τον τρόπο που θέλω εγώ να δουλεύω. Και όπως ειπώθηκε ήδη, το συνοδευόμενο υλικό (instruments + FX) είναι premium.

Με κάλυψες πριν καν ρωτήσω ..λες και απάντησες για μένα.. Γιατί πήρα και το a300pro το απόγευμα θα είναι σπίτι μου βασικά και άκουγα ότι στο cubase  θα χαθώ.. Θέλει ψάξιμο...

Μάλλον "πσακσιμο" Μανώλη.

Νομίζω οτι χωρίς το sonar δεν θα μπορούσα να ζήσω.

Τι πιο σημαντικο επιχείρημα για την προτίμηση μου ε?

Αφου εξαρτάται η ζωή μου απο αυτό.

Το cubase το δουλευα πολλα χρονια πριν, απο το 2003 και μετα το sonar μου καθησε πολυ καλυτερα και με μονοπώλησε, στην εκδοση x2 προσωπικα εκτιμησα το καλυτερο layout της αρχικης οθονης που μπορει να περιλαμβανει ολα τα απαραιτητα στοιχεία, tracks, κονσολα, master tracks και εφφε, synth racks και άλλα προσβασιμα με μια ματια.

Το Χ3 το αγορασα πριν λιγες μερες, δεν εχω προλαβει να το εγκαταστησω, εχω διαβασει καποια πραγματα για την καλυτερη διαχειρηση και φορτωση δεδομενων των vst, την αποκριση του προγραμματος και άλλα και θα μου ειναι ευπροσδεκτα.

Αν ειναι ετσι , ακομα καλυτερα τα πραγματα για εμενα.

Βεβαια ουσιαστικα δεν νομιζω ποτε στην πραγματικοτητα να μου προσφερει για τις εξαιρετικές δημιουργίες  μου κατι περισσοτερο η λιγοτερο απο το cubase και τις αντιστοιχες νεες εκδοσεις του, απλα μου καθεται καλυτερα, ειναι θεμα ιδιοσυγκρασιας

Και ο μονος λογος που συστηνω το sonar σε φιλους μου κυριως λιγοτερο εμπειρους στα daw, ειναι για να τους βοηθησω αμα χρειαστουν καποια βοηθεια επειδη το κατεχω καλυτερα.

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Υπάρχει κάποιος ανάμεσα σας που να έχει κάποια από τις νέες εκδόσεις sonar x2-x3 κ.λ.π. και να έχει δοκιμάσει σε windows 7 64bit να φορτώσει μέσα στο sonar το vst Proteus VX; Δεν ξέρω γιατί αλλά στο δικό μου sonar 6 studio αυτό δεν το φορτώνει, κάνει πώς το ανοίγει το παράθυρο του αλλά ανοίγει ένα γκρίζο κενό παράθυρο και δεν δουλεύει.

Ποια εκδοση του sonar 6 εχεις εγκατεστημενη, την 32bit η την 64bit?

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου